Pakkoajatukset

JoskusOnVaikeaa

Olen 17 vuotias tyttö, jolla on nk. pakkoajatuksia. Tämä alkoi vähän alle puoli vuotta sitten, aina hiljalleen. Alussa ajatukset eivät vaivanneet niin voimakkaasti, pystyin katsomaan tvstä mm. Criminal Minds ja CSI nimisiä ohjelmia. Mutta aina vähitellen, jouduin karsimaan noita mielisarjojani, sillä aloin samaistua sarjojen '' pahiksiin''. En ikinä voisi satuttaa ketään enkä itseäni, mutta nuo ajatukset vain ryöppyävät mieleeni, ''mitä jos..''. En saa niitä suljettua pois, hikoilen ajatusten vallitessa, saatan vavista ja joskus alan repiä sormenpäitäni.
Minulla on laaja ystäväporukka, vanhempani erosivat vuosi sitten. Siitähän tämä kaikki on saanut alkunsa. Katson telkusta nykyään vain pitkälti komediaa ja elokuvia, mutta viime aikoina olen ystävien suosituksesta katsonut Supernaturalia. Olen sarjaan koukussa, ja olen pitänyt taukoja sen katsomisessa. Mutta nyt sain ekan tuotantokauden loppuun, ja tottakai haluan katsoa seuraavankin. Viime kaudelta skippasin ahdistavimmat jaksot. Haluaisin löytää apua tähän, minulle on sanottu että pitäisi lopettaa niiden katsominen. Olen lopettanut muut paitsi Supernaturalin siis. Haluaisin vain pystyä katsomaan sarjoja ilman pelkoa.
Olo tuntuu niin ''kirotulta''... Minulla on jo ennestään pari sairautta, toinen rajoittaa elämääni. Ulkonäkö paineita löytyy kiusaamisen takia ja olen kerran käynyt alipainon äärirajoilla. Olen seurustellut kahdesti, molemmilla oli huono menestys, olen menettänyt luottamuksen miehiin. Suurin osa ystävistäni katsoo kauhua ja muuta vastaavaa, itsekkin pystyin siihen ennen. Olen aina ollut herkkä, eli en voi katsoa mitään missä veri lentää koko ajan. Vielä mainittakoon että minulla on keskivaikea masennus testien mukaan.
Käyn siis psykiatrisella polilla, jossa todettiin pakkoajatukset. Minulla on lääkitys ahdistuneisuuteen, mutten muista tähän hätään nimeä. Jos joku sattuu olemaan vastaavanlaisessa tilanteessa; Voimia sinulle!

5

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäuskottava

      Täällä on monta kirjoittajaa, luulisin että tämäkin on saman henkilön kertomus.

      Hakee huomiota.

    • ystävä

      Hyvä kun kirjoitat ajatuksiasi,Me kaikki ollaan niin erillaisia.Sää oot syntynyt herkäks .Mie olin kanss sun iäs tommonen,aina sormet korvissa ja tyyny naamalla kattelin filmejä.Karmeita painajais näin ja säikyin omaa varjooni ,nukuin aina valot päällä..en oikein tiiä missä vaiheessa aloin kasvaa ulos noista peloista,ehkä vähän yli kaks kymppisenä...sit ko tuli omia lapsia ,aloin aatteleen etten halunu tartuttaa mun muksuihin omaa pelkoani,kait se siitä alko väheneen.Mut en ole koskaan kattonu mitään kauhufilmejä,enkä tiedä tartteeko niitä nyt kattoo jos kerran pelottaa..Vanhat ihmiset ei halua kattoo etes uutisia kun tulevat niistä ahdistuneiksi,pelkkää sotaa..Mie uskon et sun häätyy antaa ittes olla sellanen ko se on,hyväksyä et olet herkempää tekoa,sie et ole mikään rentunruusu joka kasvaa minkän ojan varrelle tahansa,sie oot orkidea jokaa vaatii hyvää ja helläpitoista hoivaa.Meitä kukkia on monen moisia.Hyvää jatkoa sinulle nuori nainen.

    • KeskustelunAloittaja

      Kiitos Ystävä!

      Viestisi sai minut paremmalle tuulelle, kiitos sinulle! Toivon sinullekkin hyvää jatkoa!

    • Tsemiäsulle

      Kunhan yrität vaan muistaa sen, että vaikka kuinka olisikin näitä ajatuksia, niin ne ovat vain ajatuksia, eikä niissä ole mitään pahaa. Todellisuudessa olet ihan hyvä ihminen, etkä tekisi muille tahallisesti pahaa, ja tiedätkin sen. Älä yritä tukahduttaa näitä pakkoajatuksia tyyliin: "voi kauhea miten voinkaan ajatella näin pahoja ajatuksia... Minun täytyy lopettaa heti!", koska se yleensä vaan voimistaa niitä. Sen sijaan yritä nousta niiden ajatusten yläpuolelle. Sano vaikka itsellesi, että nämä ajatukset on ihan ok ja niitä saa olla, sillä tiedän, että ne ovat vain ajatuksia. Voit myös kokeilla mindfullness -tyyppistä tekniikkaa, eli tarkkailet ajatuksiasi ja kiinnität niihin huomiota. Älä takerru niihin ja lähde niihin mukaan, vaan tarkkailet niitä vain, ikään kuin olisit joku ulkopuolinen tarkkailija. Tee havaintoja niistä ja siitä, mitä sinun kehossasi tapahtuu niiden ajatusten myötä. Tsemppiä ja kaikkea hyvää sulle!! Hankalia aikoja tulee joskus, mutta muista, ei alamäkiä ilman ylämäkiä! Kyllä jossain vaiheessa helpottaa! :)

    • fhfghfhfgh

      Kato Dexteriä. Se on todella rento ja pirteä sarja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe