8v Lapsellani inhottava psoriasis todettu

anna791

vuosi sitten tuli angiinan jälkitautina, alkoi selästä, nyt on koko selkä ja ihan koko päänahka aivan järkyttävän näköinen,ja mitkään lääkkeet ei tunnu auttavan:(((
ollaan kokeiltu: Locoid, bemetson, protopic ja daivobet kortisoneja, ei mitään apua,
koko selkä ja maha näyttää siltä kun ois tosi paha vesirokko:(
ei raukka pääse edes uimaan enää vaikka sitä rakastaa...
ei ole kuulemma suositeltavaa viedä' ja varmaan muut pelästyisi.
Onko siis vinkkejä mitä lääkkeitä voin pyytää kun ensi kerralla menemme ihosairaallaan huhtikuussa?
Tuntuu tosiaan että mikään ei siihen auta:(

10

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mtl1

      Suosittelen valohoitoa :)

    • syöpälääke auttaa

      myös Psorin hoidossa käytetään Metotrexaattia. Hoitoa saa ihotautisairaalan kautta.

    • ravinto vaikuttaa

      Viljat tai maitotuotteet (voi kokeilla raaka (tinki) maitotuotteita) pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Raudan puute aiheuttaa anemiaa, josta kärsii noin 30% maailman väestöstä. Rautaa ei saa syödä, jos EI ole anemiaa todettu verikokeella.

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
      D-vitamiinia 50-125µg / vrk
      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
      Omega-3 rasvahappoja

      D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

      Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Miksi Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

    • Psori vaan

      Hei !

      Suosittelen jatkamaan edelleen uimista, jos lapsi siitä tykkää. Turha alkaa lapsesta asti häpeilemään sitä sairauttaan. Jos lapsena osaa suhtautua vaivaansa neutraalisti, ei vanhempanakaan häpeile ihoansa. Ja kuulostaa, että vanhemmalla (äiti ?) olisi asenteessa vähän parantamisen varaa... Jos puhut lapselle inhottavasta psoriaasista, ei ole kovinkaan vaikea tajuta, että lapsi tulee kärsimään koko lapsuusaikansa vaivastaan... Itselläni on psori todettu 7 vuotiaana ja yli 30 vuotta olen asian kanssa elänyt. Kukaan ei ole koskaan kauhistellut tai voivotellut. Koulussakin kerroin kaikille, mikä ihoa vaivaa ja se siitä. Turha siitä on tehdä kauheaa numeroa...

    • Psorikki

      Minulla on auttanut kylmäpuristettu kookosöljy. Sääret olivat aivan täynnä pieniläiskäistä psoria ja nyt ovat kohta lähes puhtaat.
      Joissain paikoissa kuten reisissä ja kyljessä on vielä paksuhkokarstaista ihottumaa kun en ole saanut aikaiseksi laittaa salisyylivaseliinia, jolla karsta kuoritaan jotta voiteet tehoavat.
      Neitsytkookosöljy on siitä hyvää että sitä voi huoletta laittaa vaikka kuinka monta kertaaa päivässä ja voidella ilman että pitäisi katsoa tarkkaan ettei mene terveelle iholle niin kuin voimakkaiden lääkevoiteiden kanssa pitää menetellä.

      http://rillankoti.indiedays.com/2012/11/12/iho-ja-kookosoljy/

      Myös avokadoöljyä voi sivellä psori-iholle. Otan myös sisäisesti tätä öljyä jälkiruokalusikallisen päivässä.Tätä öljyä myydään ihan ruokakaupoissa. Itse olen ostanut S-marketista.

      http://www.olivado.com/olivado.com/finland/Finland.htm

      http://www.psori.fi/fin/psoriasistietoa/hoitosanastoa/

      • yhdenpsoriaatikon äi

        Osaavat varmaan erikoislääkärit vastata parhaiten siihen mitä lääkitystä seuraavaksi.

        Facebookin Psori Lapset ( suljettu ryhmä) ryhmään tervetuloa kaikki joiden lapsilla on psoriasis todettu.


      • ravinto vaikuttaa
        yhdenpsoriaatikon äi kirjoitti:

        Osaavat varmaan erikoislääkärit vastata parhaiten siihen mitä lääkitystä seuraavaksi.

        Facebookin Psori Lapset ( suljettu ryhmä) ryhmään tervetuloa kaikki joiden lapsilla on psoriasis todettu.

        Niin lääkitystä :(

        Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

        Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen pakollisena sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia.


    • tanya803

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan aloe vera juomaa sisäisesti ja gellya ulkoisesti. kerron mielelläni lisää aiheesta kun laitat minulle s-postia [email protected]

    • yks psori

      Voi hyvä äiti, anna sen lapsen mennä uimaan ja opetella elämään psorin kanssa ja hyväksyä se vähitellen. Lapselle mitään lääkkeitä pyydellä vaan lääkäri katsoo mikä olisi sopiva hoito, Toiselle auttaa toinen ja toiselle toinen. Ei noita syöpälääkkeitä kuitenkaan ensihoidoksi määrätä vaan kokeillaan jotain pehmeämpää ja lapselle sopivampaa hoitoa. Tuo pienitäpläpsori usein parenee oireettomaksi moniksi moniksi vuosisksi joten toivonn teillekkin sitä. Kuka muuten sanoi , ettei olis suositeltavaa mennä uimaan??????????. Kumpi kärsii psorista enempi äiti vai lapsi??
      En kyllä kotona käyttäsi noita vahvoja kortisonivoiteita jos ihotautilääkäri ei ole määrännyt enkä alkais mitään luontaislääkkeitä suun kautta antamaan lapselle , koska niistä ei oikein tiedä mihin ne vaikuttavat. Rauhoitut nyt ihan itse niin lapsi ei kärsi psorista.. ei muuta kuin aurinkoisia päiviä..

    • terveyttä tarjolla

      Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava.

      Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia.

      Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.


      http://www.raikasweb.com/psoriasis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1007
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      838
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe