Hei,
ajattelin kirjoittaa tänne ja kysyä josko teillä muilla olisi ajatuksia ja vinkkejä tilanteeseemme.
Poika (1v1kk) menee hoitopaikkaan, jossa "joutuu" olemaan muiden lasten ja hoitajien kanssa nyt 2-3h. Eli menossa on vielä tämä "totutusvaihe" ja sen neljäs viikko.
Poika ei meinaa millään jäädä sinne, vaan huutaa ja itkee. Välillä vähän rauhottuu, mutta sitten taas alkaa. Alkuun olin tietysti poissa vain hetken, sitten pidemmän hetken, sitten tunnin ja nyt tuon max. 2-3h. Joskus tulee puhelu jo aiemmin, että "tänään ei näytä homma toimivan".
Välillä kotonakin käy samaa, kun toinen vanhemmista menee esim. vessaan. Mukaan pitäisi päästä tai tulee kova huuto.
Millähän keinoilla tuommoista "irti laskemista" voisi harjoitella, että päivät (ne parit tunnin nyt alkuun) menisivät hoidossa vähän paremmin?
Vähän tuntuu, että hoidossakin hoitotädit vain nostelet olkapäitään, että ei tässä ole paljoa tehtävissä... luulisi, että jotenkin hommaa voitaisiin harjoitella.
Tarhaan totuttelu
7
163
Vastaukset
- voi pientä
Ei sitä oikein voi harjoitella. Kuuluu iänmukaiseen kehitykseen tuo kinntyminen vanhempiin ja eroahdistus. Olisiko mitenkään mahdollista lykätä noin puolella vuodella hoidon aloitusta? Sitten olisi pahin eroahdistuvaihe jo ohi.
- Kukjie
AP täällä.
Jos olisi mahdollista lykätä, niin se olisi varmaankin se juttu mitä tehtäis.
Tänään oli ollut vähän parempi päivä ja poika oli yhdessä vaiheessa tarttunut jopa johonkin leluun. Ehkä se siitä vielä. Hitaasti mutta hitaasti.
Välillä kotonakin tuo ripustautuu niin ettei meinaa edes vessaan päästä. Olisikohan se hyvä harjoittelu, että jättää pojan vessan ulkopuolelle siksi hetkeksi, vaikka se vähän itkettäisi... Ehkä se menisi sitten jakeluun, että ei se maailma siihen kaadu jos isä/äiti on vähän aikaa poissa näkyvistä. - voi pientä
Muista tarjota hoitopäivän jälkeen hurjan paljon syliä ja läheisyyttä pienelle pojallesi. Sitä hän tarvitsee. Ja se ehkä auttaa parhaiten.
- ryhmis-täti
Tuo tosiaan kuuluu kehitysvaiheeseen. Jotkut lapset reagoivat voimakkaammin, toiset vähemmän näkyvästi.
Usein on helpompaa, jos pienellä on sisarus mukana. Ainoalle lapselle hoidon aloittaminen on suuri mullistus: KAIKKI muuttuu.. Hoitajat, ympäristö sekä tapahtumat. Päiväkodin rytmi poikkeaa täysin kotihoidosta.
Itse olen hoitanut useita vasta ryhmiksessä aloittaneita pieniä ja kaikki lapset ovat reagoineet eri tavoin. Yksi itki koko ajan (= huusi, itki ja karjui 6h) äidin perään kaksi viikkoa ja sitten loppui kuin seinään. Toinen niiskutti koti-ikävää silloin tällöin, ja tätä jatkui noin 1,5kk ajan.
Kotona olivat molemmat kovasti vanhempien perään.
Sisarusten kanssa aloittaneilla on ollut paljon vähemmän "käyntiinlähtövaikeuksia".
Onko hoitomuoto täysin lukkoonlyöty? Olisiko mahdollista saada aluksi hoitajaa kotiin (tai perhepäivähoitajaa tms.)? HERKÄLLE lapselle koituu vähemmän stressiä, jos muuttuvien tekijöiden määrä minimoidaan..Ensin muuttuu hoitaja ja vaikka syksyllä hoitopaikka, jne.
Tiedän, että on raastavaa jättää itkevä lapsi hoitoon. Ja vielä pahemmalta tuntuu hakea lapsi hoidosta, jos tämän silmissä on "miksi olet jättänyt minut tänne"-katse.
Toivottavasti löydätte ratkaisun tilanteeseenne!
ps. Omat lapseni ovat tällä hetkellä kotihoidossa (siskoni hoitaa heitä meidän kotona) :) - ikävaiheessa
tuo on normaalia!
- jtgyg
Olisiko lapsella mitään turvajuttua, minkä hän voisi ottaa hoitoon mukaan? Meidän pienellä suuren helpotuksen toivat omat rattaat, jotka otettiin hoidossa sisälle. Totuttelu meni paljon helpommin omassa turvapaikassa katsellen. Alkuun hän nukkui päiväunetkin rattaissa, kunnes siirtyi sitten pinnikseen. Nyt on nelisen kuukautta oltu hoidossa ja itkut on jo historiaa. Tosin hänellä kaverina on myös isosisko, joka tietysti tuo turvaa pienelle.
- kiinnostunut 123
Minua kiinostaisi tietä, että missä päin maata harrastetaan näin pitkää "totutteluvaihetta" hoitopaikkaan? Oma lapseni meni päiväkotiin vuoden vanhana ja kävimme siellä 2 kertaa ennenkun hän jäi sinne yksin koko päiväksi. Tämän päiväkodin hoitajien mielestä jo parempi jättää lapsi yksin mahd.nopeasti. En tiedä onko menetelmällä/ajalla väliä, mutta meidän lapsi sopeutui hoitoon heti.
Milloin olet saanut tiedon hoitopaikasta? Onko tämä totutteluaika myös maksullista hoitoaikaa? Täällä meidän kunnassa hoitopaikkapäätös tulee vasta n.2-3vk ennen hoidon tarpeen aloitusta, joten montaakaan kertaa ei välttämättä ole edes mahdollista käydä tutustumassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Finlayson Tom of Finland tuotteineen ajautumassa konkurssiin
Takavuosina kotimainen lakana- ja pyyhevalmistaja Finlayson teki jättimäisiä voittoja, myymällä alastomien gay-miesten k1392875Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta
Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi262417- 1352008
Suhde varattuun, kuinka saa tunteet katoamaan
Kuinka unohtaa ihminen johon olet tulen palavasti ihastunut/rakastunut, varsinkin jos olet varattu tai kohteesi on vara1341583Mies millä tasolla sun kiinnostus oli?
Mitä musta halusit/hait? Nyt kun kaikki on ohi, ei ole mitään menetettävää enää...831377- 331213
- 1001161
Lubondaksentiellä taitaa huomenna tyssätä!
Nyt TAX-1 hakee kolmatta kertaa poikkeuslupaa venevajan muuttamiseksi kesäasuntoon! Sari Paljakka ehdottaa lautakunnalle21049Nainen, jos kiinnostaa niin miksi ihmeessä
et kirjoita tänne jotain tunnistettavaa? On niin paljon eri mahdollisuuksia ottaa esille yksityiskohtia menneestä ajasta601032Minua särkee puolestasi
Kirjoitan kahdelle naiselle tämän, koska molemmat jouduitte saman kokemaan. Minun itsehillintäni petti ja sinä jouduit50990