Tarhaan totuttelu

Kukjie

Hei,
ajattelin kirjoittaa tänne ja kysyä josko teillä muilla olisi ajatuksia ja vinkkejä tilanteeseemme.
Poika (1v1kk) menee hoitopaikkaan, jossa "joutuu" olemaan muiden lasten ja hoitajien kanssa nyt 2-3h. Eli menossa on vielä tämä "totutusvaihe" ja sen neljäs viikko.
Poika ei meinaa millään jäädä sinne, vaan huutaa ja itkee. Välillä vähän rauhottuu, mutta sitten taas alkaa. Alkuun olin tietysti poissa vain hetken, sitten pidemmän hetken, sitten tunnin ja nyt tuon max. 2-3h. Joskus tulee puhelu jo aiemmin, että "tänään ei näytä homma toimivan".
Välillä kotonakin käy samaa, kun toinen vanhemmista menee esim. vessaan. Mukaan pitäisi päästä tai tulee kova huuto.

Millähän keinoilla tuommoista "irti laskemista" voisi harjoitella, että päivät (ne parit tunnin nyt alkuun) menisivät hoidossa vähän paremmin?

Vähän tuntuu, että hoidossakin hoitotädit vain nostelet olkapäitään, että ei tässä ole paljoa tehtävissä... luulisi, että jotenkin hommaa voitaisiin harjoitella.

7

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi pientä

      Ei sitä oikein voi harjoitella. Kuuluu iänmukaiseen kehitykseen tuo kinntyminen vanhempiin ja eroahdistus. Olisiko mitenkään mahdollista lykätä noin puolella vuodella hoidon aloitusta? Sitten olisi pahin eroahdistuvaihe jo ohi.

    • Kukjie

      AP täällä.
      Jos olisi mahdollista lykätä, niin se olisi varmaankin se juttu mitä tehtäis.
      Tänään oli ollut vähän parempi päivä ja poika oli yhdessä vaiheessa tarttunut jopa johonkin leluun. Ehkä se siitä vielä. Hitaasti mutta hitaasti.

      Välillä kotonakin tuo ripustautuu niin ettei meinaa edes vessaan päästä. Olisikohan se hyvä harjoittelu, että jättää pojan vessan ulkopuolelle siksi hetkeksi, vaikka se vähän itkettäisi... Ehkä se menisi sitten jakeluun, että ei se maailma siihen kaadu jos isä/äiti on vähän aikaa poissa näkyvistä.

    • voi pientä

      Muista tarjota hoitopäivän jälkeen hurjan paljon syliä ja läheisyyttä pienelle pojallesi. Sitä hän tarvitsee. Ja se ehkä auttaa parhaiten.

    • ryhmis-täti

      Tuo tosiaan kuuluu kehitysvaiheeseen. Jotkut lapset reagoivat voimakkaammin, toiset vähemmän näkyvästi.
      Usein on helpompaa, jos pienellä on sisarus mukana. Ainoalle lapselle hoidon aloittaminen on suuri mullistus: KAIKKI muuttuu.. Hoitajat, ympäristö sekä tapahtumat. Päiväkodin rytmi poikkeaa täysin kotihoidosta.

      Itse olen hoitanut useita vasta ryhmiksessä aloittaneita pieniä ja kaikki lapset ovat reagoineet eri tavoin. Yksi itki koko ajan (= huusi, itki ja karjui 6h) äidin perään kaksi viikkoa ja sitten loppui kuin seinään. Toinen niiskutti koti-ikävää silloin tällöin, ja tätä jatkui noin 1,5kk ajan.
      Kotona olivat molemmat kovasti vanhempien perään.
      Sisarusten kanssa aloittaneilla on ollut paljon vähemmän "käyntiinlähtövaikeuksia".

      Onko hoitomuoto täysin lukkoonlyöty? Olisiko mahdollista saada aluksi hoitajaa kotiin (tai perhepäivähoitajaa tms.)? HERKÄLLE lapselle koituu vähemmän stressiä, jos muuttuvien tekijöiden määrä minimoidaan..Ensin muuttuu hoitaja ja vaikka syksyllä hoitopaikka, jne.

      Tiedän, että on raastavaa jättää itkevä lapsi hoitoon. Ja vielä pahemmalta tuntuu hakea lapsi hoidosta, jos tämän silmissä on "miksi olet jättänyt minut tänne"-katse.
      Toivottavasti löydätte ratkaisun tilanteeseenne!

      ps. Omat lapseni ovat tällä hetkellä kotihoidossa (siskoni hoitaa heitä meidän kotona) :)

    • ikävaiheessa

      tuo on normaalia!

    • jtgyg

      Olisiko lapsella mitään turvajuttua, minkä hän voisi ottaa hoitoon mukaan? Meidän pienellä suuren helpotuksen toivat omat rattaat, jotka otettiin hoidossa sisälle. Totuttelu meni paljon helpommin omassa turvapaikassa katsellen. Alkuun hän nukkui päiväunetkin rattaissa, kunnes siirtyi sitten pinnikseen. Nyt on nelisen kuukautta oltu hoidossa ja itkut on jo historiaa. Tosin hänellä kaverina on myös isosisko, joka tietysti tuo turvaa pienelle.

    • kiinnostunut 123

      Minua kiinostaisi tietä, että missä päin maata harrastetaan näin pitkää "totutteluvaihetta" hoitopaikkaan? Oma lapseni meni päiväkotiin vuoden vanhana ja kävimme siellä 2 kertaa ennenkun hän jäi sinne yksin koko päiväksi. Tämän päiväkodin hoitajien mielestä jo parempi jättää lapsi yksin mahd.nopeasti. En tiedä onko menetelmällä/ajalla väliä, mutta meidän lapsi sopeutui hoitoon heti.
      Milloin olet saanut tiedon hoitopaikasta? Onko tämä totutteluaika myös maksullista hoitoaikaa? Täällä meidän kunnassa hoitopaikkapäätös tulee vasta n.2-3vk ennen hoidon tarpeen aloitusta, joten montaakaan kertaa ei välttämättä ole edes mahdollista käydä tutustumassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe