Apulan kissailmoitus huijausta?

20+1

Heippa,
elikkäs huomasin Apulan sivuilta muutamia viikkoja sitten ilmoituksen, jossa myytiin 5-6 kissanpentua Jyväskylässä. Pennuista 3 oli poikia (harmaa, oranssi, valkoinen) ja 2-3 tyttöjä (ainakin muutama kilppari). Tuontimahdollisuus oli myös joihinkin paikkakuntiin. Hinta oli 80e/pentu, josta varausmaksu 20e. Luovutuspäivä oli ensiksi 28.2. , jonka hän vaihtoi ainakin tyttökissoille 5.3. Myyjän nimeä en tässä kehtaa vielä julkaista (onkohan edes oikea nimensä).

Etsin siis ihmisiä, jotka varasivat tältä henkilöltä kissanpentuja. Oletteko saaneet häneen enää yhteyttä tai käyneet kissoja katsomassa?

Puhelinnumeron olin jo saanut ennen varausmaksun maksamista, mutta minä hölmönä en soittanut, koska sähköpostin kautta viestittely oli sen verran mennyt hyvin ja kätevästi, etten ajatellut mitään pahaa. Myyjä oli myös asianmukaisesti päivitellyt kissailmoitustaan (seurasin ilmoitusta niin kauan kuin se vielä oli esillä).
Luovutuspäivä lähestyy enkä saa myyjään yhteyttä puhelimitse (menee vastaajaan) enkä sähköpostitse (sähköpostiosoite ei ole enää olemassa!?)

20

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliisille mars

      Rikosilmoitus poliisille, saavat operaattorilta tunnistetiedot, joiden perusteella voivat asiaa selvittää. Kyseessä on petos, joten asian vireillepano kannattaa.

    • 20+1

      Ajattelinkin tehdä rikosilmoituksen, mutta vasta sovitun luovutuspäivän jälkeen.

      Kyllä harmittaa tämmöinen :(

    • jenna-mari85

      Maksoitko varausmaksun siis? Mikäli olet maksanut varausmaksun suomalaiselle pankkitilille, saadaan henkilötiedot kyllä selville sitä kautta, koska täällä ei voi avata pankkiin tiliä ilman, että todistat henkilöllisyytesi.

      Jatkossa ei kannata maksaa varausmaksua!!!!!!!!!! Eli maksa koko summa käteisellä vasta kun näet kissan :) Ja jos varausmaksua edellytetään, niin etsi kissa joltain muulta. Jos se on suomalaiselta kasvattajalta, on asia tietenkin sitten aivan eri :)

      Ja ihan sama muuten vaikka olisit puhelimeen soittanutkin, kyseessä voi olla prepaid liittymä!!!!!!!!!!!!

      20€ on onneksi pieni menetys, eli hyvä ettet maksanut suurempaa summaa :) Mutta kannattaa tehdä ilmoitus poliisille

    • 20+1

      Juu, maksoin varausmaksun. Ei onneksi ollut kuin 20 euroa, mutta mielipaha on suuri, ettei sitä kissanpentua tullutkaan. Opinpa jotakin.

      Selvitin vasta myöhemmin ja kyllä, prepaid liittymä kyseessä...

      Nyt vain rikosilmoitusta tekemään.

      Kiitos teille vastanneille!

      Ps. Myyjä käytti nimeä Elina Winter

    • Nyt tolokku kätteen

      Voi, että teitä sinisilmäisiä, jotka menette maksamaan varausmaksuja näkemättä edes eläintä jonka aiotte ostaa! Juuri sen takia noita huijareita on, koska on ns, markkinoitakin. IKINÄ , eikä MILLÄÄN perusteella tulisi noin tehdä, eikä myyjä voi sitä keneltäkään vaatia.
      Onnea kuitenkin rosvon kiinni saamiseen!

    • 20+1

      Olen ihminen ja teen virheitä, mutten ole niin tyhmä, että niitä samoja virheitä tekisin uudelleen.

      Valitettavasti, kun katsoo noita kissailmoituksia, niin melkein kaikissa pyydetään varausmaksua.

      Ja kiitos kommentistasi, mutten oikein usko, että sitä "onnea" tarvitaan huijarin kiinnisaamiseen. Poliisi kyllä ainakin tilinumeron kautta saa tekijän heti kiinni. :)

      • tarkkana kuin p

        Kyllä varausmaksua voidaan pyytää, mutta sitä ei kannata maksaa näkemättä pentua, siis livenä. Eli ostajan on saatava mähdä mistä sen varausmaksun maksaa ja samalla varmistaa, että myytäviä pentuja on olemassa. Samalla pystyy varmistamaan onko myyjä oikea henkilö ja mistä hänet tavoittaa kun tarvitaan.

        Jos joku vaatii maksun ennen kuin saat pennun nähdä, on jotakin vialla. Ei sinun tarvitse maksaa siitä, että pääset pennun näkemään, vaan siitä että voit varata haluamasi pennun. Eikä mitkään kuvat riitä todistamaan pentujen olevan olemassa, ellei nyt sitten kyseessä ole oikea ja virallinen kasvattaja.

        Sähköposti on ns. mustaa-valkoisella, eli riittää todisteeksi kunhan siitä käy ilmi molempien tiedot. Eli mistään keksitystä osoitteesta lähetetyt viestit ei siihen riitä. Kun viestit on tunnistettavien henkilöiden välisiä, ne toimivat kyllä todisteena. Puhelimella laitetut viestit myös jos ne on henkilötietojen kanssa, prepaid liittymillä taas niitä ei voi jäljittää eikä pitää todisteena.

        Olkaa siis varovaisia, huijareita on ja tulee aina olemaan, niin kauan kun on huijattaviksi suostuvia ihmisiä. Tilinumero on yleensä henkilön oma, mutta niitäkin voi vaihdella. Ihmiset on maksaneet suuriakin summia jopa ulkomaisille tileille, hyväuskoisia on helppoa huijata.

        Vaikkei kyseessä olisi sama henkilö joka aiemmin huijasi, osaavat ihmiset ottaa mallia toisten onnistuneista teoista. Olkaa siis todella varovaisia vaikka summat ei tuossa olekaan suuria, on ne silti huijaamista ja rikokseksi määritely teko.


      • maalaisjärkeähoi

        niin, eri juttu on se että poliisi tietää kuka henkilö kyseessä kuin se että saako ne sitä kiinni. se tuntuu kuitenkin olevan pikkurikollinen, jolle 20€ on ehkä iso raha ja sillä saa hetkeksi ruokaa tai huumeita tms. ja vaikka olisi etsintäkuulutettu (silloin olet jos sinusta on rikosilmoituksia joihin et ole vastannut, tai ilmestynyt käräjille yms) niin ei poliisilla ole aikaa etsimällä etsiä moisia, vaan yleensä nämä jäävät kiinni sattumalta jonkin muun jutun yhteydessä tai verekseltään, ja voi olla että vaikka tuomio tulisi, se on todennäköisesti ehdonalainen, ja velat menee ulosottoon, jos menee edes, eikä se sitä itseään harmita, valtion kassasta saa asianomaiset rahansa ajan kanssa, ja koska hänellä on jo merkintä ja velkaa niin tuskinpa hakeutuu töihin koska palkasta menisi suoraan summa velkojen maksuun, joten eipä niitä paljon kiinnosta. Valitettavasti satuin nimittäin seurustelemaan yhden sellaisen kanssa, kunnes asioita selvisi.

        niin ja varausmaksu on ihan hyvä juttu joka suojelee mm kasvattajia siltä että pentuja varataan ja perutaan ja varataan ja perutaan mielen mukaan.. MUTTA jos maksat varausmaksun, näe ensin kissa/eläin, ja TEE KIRJALLINEN SOPIMUS!!!

        ja jos mielitte ihan taviskissaa, niin suosikaa eläinsuojeluyhdistyksiä. tietenkin niissäkin on eroja, mutta kannattaa ottaa selvää eri tahoista. esim Ksesyn kissoista kun maksaa, saat siihen hintaan rokotukset, madotukset, leikkauksen, sirun.. eli hinta hyvin pieni verrattuna siihen jos saat ilmaiseksi kissan, tai muutamalla kympillä, jostain epämääräisestä paikasta ja sen lisäksi kustannat kaikki nuo. eläinsuojelu myös katsoo että kissa on kunnossa ja luovutusikäinen!! ELI MUISTAKAA ETTÄ KISSANPENNUN LUOVUTUSIKÄ ON 12 VIIKKOA!!! eikä yhtään alle!!! katsokaa mistä kissanne otatte! jos joku uhkaa lopetuksella, älkää ruvetko pelastajiksi. se ihminen luovuttaa ne sitten liian aikaisin niille ketkä eivät tiedä/välitä, ja taas on uudet pennut kohta. juuri tämä on se mikä ruokkii kissojen pentutehtailua.


    • Samako

      Onkohan tämä sama huijari joka huijasi satoja viimekeväänä samalla tavalla

    • vieras kisuli

      Joo kyllä meitä on enemmänkin, eli itsekin maksoin varausmaksun :(

    • Sori. että olet pahoittanut mielesi... :( Jos et ole saanu vielä kissaasi, meillä kolme vaihtoehtoa, kaikki pitkäkarvasia ja uroksia: harmaa-valkonen, musta-valkonen, kerma-valkonen.) Syntyi8vät ystävänpäivänä 14.2. luovutus 12 vk, jos kiinnostaa, ota yhteyttä. puh.045- 8793 840- Henna

    • pimpo

      Oliko myyjän nimikirjaimet E.V??? Sama kokemus Jyväskylästä minulla?

    • varausmaksu

      taas apulan sivulla huijari myy olemattomia pentuja. älkää maksakoo varausmaksua

    • kissanpentua vailla

      Kuulostaa samalta huijarilta mikä omalle kohalleni sattui. Tein tapauksesta rikosilmoituksen välittömästi ja ilmoitin myös apulan ylläpidolle. Kuviteltu kissanpentu oli tälläkertaa kuopiossa ja tuonti olisi onnistunut jopa pääkaupunki seudulle asti. Itsekkään en varmistanut puhelinnumeroa oikeaksi joten varausmaksun maksettua eivät sähköpostit menneetkään perille ja soitto meni vastaajaan. Kyllä harmittaa minuakin kun kissani jäikin ilman kaveria. Kissasta pyysi silloin 100 euroa josta varaus 30 euroa.

    • toivo kissa

      Täällä on uusi ketju ihan vastaavalla tarinalla nyt huhtikuulta. Nimi on myyjällä vaihtunut RuusuZZZZ.
      Kissatkin taitaa olla ihan samanlaisia, niitä on hyvä myydä, haluttua tarvaraa taitaa olla.

      Eli rikosilmoitusta, vaikka summa on pieni. Ja ilmoitusta myös Apulan sivunpitäjälle koska tuskin he haluaa tietoisesti osallistua rikolliseen toimintaan.

    • huijattu2

      voi täällä kans yks huijattu :( piti tulla harmaa-valkonen pitkäkarvanen, rokotettu ja madotettu killin pentu.rikosilmotus tehty asia jo käsittelyssä.sairas tämä ihminen sanon minä, joutas jo telkien taa!pettymys on tosi suuri...mulle esiinty juuli heinonen ja muka tampereelta

      • roo1

        Hei!

        Juuri Juuli Heinonen piti antaa minullekin kissa. Antoi osoitteen, puhelinnumeron ja sovittiin tämä päivä haettavaksi. Osoitteessa ei tiedetty kissasta mitään ja ei vastaa numeroon... Tyttö pettyi pahemman kerran...


      • huijattu2
        roo1 kirjoitti:

        Hei!

        Juuri Juuli Heinonen piti antaa minullekin kissa. Antoi osoitteen, puhelinnumeron ja sovittiin tämä päivä haettavaksi. Osoitteessa ei tiedetty kissasta mitään ja ei vastaa numeroon... Tyttö pettyi pahemman kerran...

        mulle piti tulla oikein sulonen harmaa pitkäkarvanen uros valkosilla töppösillä, ja juu mekin petyttiin pahemman kerran :( mutta löytyi vielä ihania ihmisiä jotka ei huijaa ja saatiin ihana kissa meille


    • Järki käteen!

      Itsellä ollut haku päällä Apulassa. Tietyn laista koiraa haen, mutta en ikimaailmassa maksaisi mitään 'varausmaksua'. Ei sellaista pidä mennä myyjän edes pyytämään jos haluaa olla luotettava..ihan käsittämätöntä että tämä jutun aloittaja vielä maksoi vaikka ei ollut edes nähnyt pentuja vaan meilannut vain kasvattajan kanssa. Tähän ei voi sanoa muuta kuin että tyhmä on se joka maksaa, ei se joka pyytää.....!! Vihaksi käy tuommoinen. Nämä ei kun innostaa vain huijareita jatkamaan kun saavat jotakuta vedettyä höplästä.

      • On the moon

        Ikävää jos jollain on huonoja kokemuksia.Pentuja voi ja pitääkin saada käydä katsomassa ennen varausta.Siten ainakin näkee,että ne ovat oikeasti olemassa!!Varausmaksu pyydetään yleensä siksi,että pennuille etsitään kotia jo ennen luovutusikää,jolloin on helpompi varmistaa niiden pääsy uudelle omistajalle heti kun se luovutusikä koittaa.Ihmiset kun tekevät niitä turhia varauksia jatkuvasti,mikä vaikeuttaa pennun kodin saantia,kun on sitten nopeasti jo yli-ikäinen,ja niitä ilmoituksia joutuu laittamaan aina vain uudestaan,kun peruutuksia tulee.Pieni varausmaksu yleensä innostaa pitämään siitä ostosopimuksesta kiinni paremmin.Itse aloitan kodin etsimisen heti,kun pennut avaavat silmänsä ja luonteet alkavat hahmottua esiin.Haluan pienille parhaan mahdollisen loppuelämän ja se vaatii pikän ajan sellaista etsiessä=lukuisia sähköposteja,kuvien lähettämistä ymym.Sitten,kun mielestään on sopivan omistajaehdokkaan löytänyt,niin ei ole hirmu kivaa jos viime metreillä tuleekin peruutus,taas alkaa kaikki alusta ja voi mennä pikään ennenkuin seuraava sopiva ehdokas löytyy.No pentuhan on sitten taas jo
        vanhempi,kuin se luovutusikäinen.Tietäisittepä vaan kuinka paljon niitä "en mä voikkaan ottaa"voi tulla jo yhdelle pentueelle,vaikka olisi varausmaksukin suoritettu.Että myös pienenä korvauksena turhasta työstä ja menetetystä ajastakin se maksu on. Pitäisi saada tehdä rikosilmoitus myös niistä turhakkeista,jotka eivät sittenkään ole miettineet eläimen hankkimista loppuun saakka.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe