Meri VHF kuuntelu

aloitteleva DX

Kertokaa viisaammat voiko esim seangen 909x kuunnella Meri VHF taajuuksia. Kanava 16 lienee 156.800 Mhz. Skanneria en halua sillä FM ja HF pitäisi myös saada kuulumaan (Sääfaksi). Onko jossain radjossa mahdollisuus useamman taajuuden samanaikaiseen kuunteluun esim. FM radjo soi musiikki. 156.800 Mhz tulee jotain radio siirtyy tälle taajuudelle?

38

4227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ludvig Rummer

      909x ei sisällä 156.8 mhz taajuutta eikä muitakaan meri taajuuksia.
      aivan väärä radio sinulla.

      • aloitteleva DX

        Onko sellaista olemassa? Saisi mielellään olla helposti mukana kannettavaa mallia. ja noi meri taajuudet mukana.


    • 3+4

      Yaesu VX-1R

    • ei sillä

      Sangean 909x on yleisradiovastaanotin, ei sieltä muuta pidä kuuluakaan.

      Skannerin tarvitset jos haluat kuunnella muuta kuin ulaa ja keski- ja lyhytaaltoja.

      Skanneriradioissa on yleensä WFM mode ulan kuunteluun jos sillä uutisetkin pitäis sillon tällöin kuunnella.

    • llllllllllllllll
    • U vene kapitääni

      Kyll se kelpaa.
      Sllä kuuleee

      ei muuta ku kusillit kulkeen.

    • U-paatin kipinä

      Joku tuolla edellä mainitsi että sangean 909X on yleisradiovastaanotin, no ei se ihan pelkkä yleisradiovastaaotin ole, on siinä muitakin ominaisuuksia kuin pelkät yleisradion kuuntelutaajuudet.

      U-vene kapitäänille tiedoksi että yksi puoleiseksi jää "kusillien" kulkeminen skannereilla, kannattaa ottaa U-paattiin vaikka lälläri ja "katolle piitkä aneetti niin saa sitten sieltä meren pohjasta yhteyden johonkin jos sattuu bensa loppumaan ja jämähtää savipohjaan mahasta kiinni, siinä voi lällärin kautta jutella niitä näitä mukavia ennenkuin happi loppuu. U-paatin akuista saa mukavat amppeerit vaikka olis suurempikin linukka radion perässä.

    • U Vene kapitääni

      minä omistan tuo 909X radion ei sillä kuule minkäänlaista venettä eikä avarrusasemaa ei edes securitas vartijoita yms.....

      se on 100% YLE vastaanotin. no ehkä joskus LW :llä kuulee majakoita mutta ei U veneitä !

      u paattiin ei pitkälanka antennia kannata asentaa tarttuu vaan kalaverkot kiiini .

    • u-paatin kipinä

      Se on antennista kiinni ja paikasta missä kuuntelee, kyllä sangeanilla kuulee esim. radio-amatööritaajuudet mutta eihän siinä ole vhf/uhf taajuuksien kuuntelumahdollisuutta..kokeiles kuunnella hyvän radiokelin aikana 3.688 lsb tai 3699 lsb sekä 7.060 lsb, ja onhan niitä paljon muitakin..14.267 usb ja ehkä se menee vielä 1.843 lsb taajuudelle, useasti itsekin aikoinani yritin kuunnella mutta olin kai väärään aikaan korva kiinni vastaanottimessa kun en mitään kuullut, iltaisin parhaat kelit ja silloin myös radioharrastajat äänessä..securitasvartioilla taitaa nykyään virvekapulat.

      Vertikaalikeppi käy u-paattiin tai suunta-antenni, polttoleikkaa reiän "kattoon" ja putki vain sisältä ulos ja suunta-antenni päähän, putken läpiviennin voi tiivistää saniteettisilikoonilla ja käsin sitä voi pyörittää tai sitten kääntää vain yksinkertaisesti koko paattia mutta siinä menee kapitääniltä pää sekasi kun paatti pyörii paikallaan.

    • U Vene kapitääni

      olenhan minä 3699:n horinoita kuunnella vielä viime vuonna
      ja radio alla harrastanut 1979 lähtien.

      amatöörejä tosiaan 909Xllä on hyvä kuunnella kun laittaa ulos verkko aitaan johdon kiinni niin kuuluu aika mukavasti ainakin saksalaisia ja venäjää, italijaa

    • u-paatin kipinä

      Vielä paremmin kuuntelee hyvin sovitetulla antennilla, pitkälanka-antennikin käy, swr:ien nyt ei tartte olla kuuntelussa ihan prikulleen mutta ei se ainakaan antennia huononna jos antennin mitat ja sovitus hyvät kuunneltavalle taajuudelle.

      Käännettävän suunta-antenin avulla alkaa kuulumaan jos vaikka mitä.

    • U vene kapitääni

      ei tänne tontille paljon pitkälanka anteenneja laiteta eikä pyöritellä suunta anteenneja

    • saunankattohyödykdi

      Laitappa vanha ula-antenni pystyyn katolle niin häämästyt mitä kaikkea siellä kuuluukaan. Suurin osa kai on vielä kiellettyä kamaa.

    • e4tfgg5g

      vanha ? eikö uusi käy ?
      sillä ula annteeeennilla ei kuule kun yle x ja nova ja rario suomi.

      mikään ei kiellettyä joka ulalla kuuluu

      • saunankattohyödykdi

        Nimenoaan vanhalla kuuluu jotain ylimääräistä mitkä on uusilla anteeneilla sensuroitu poies.


      • Vanhassa varaa
        saunankattohyödykdi kirjoitti:

        Nimenoaan vanhalla kuuluu jotain ylimääräistä mitkä on uusilla anteeneilla sensuroitu poies.

        Minä kuuntelen ula-aantennilla vm. 1957 sujuvasti poliisiradiota. Muilla anteneilla se ei kuulu.


    • U vene käpitääni

      niin uusissa on se välitaajuus kondensaattori joka ohentaa kutsukoodin diskriminallaiksi postposetiiviseksi diffenrentaali yksiköksi .
      vanhassa varas parempi.

    • u-paatin kipinä

      Polliisiratijot ei kuulu ihan pelkällä antennilla olipa se vanha tai uusi..tai vääri..kuuluupas kuitenkin poliisienkin käyttämät taajuudet mutta ei kuulu muuta kuin pörinää.

      Eihän suunta-antenni vaadi paljoakaan tilaa tontilla. eikä se tarvitse olla mikään piiiitkälanka-antenni lyhyempikin riittää.

      Mikähän se lie sitä kiellettyä mikä kuuluu taajuuksilta? kertokaa minullekin.

    • U vene kapitääni

      kiellettyä on virven verkot .

      no ei sitä kuule millään anteennilla jos verkossa on liian isot reiät, menee aallot läpi eikä kuule mitään.

    • u-paatin kipinä

      Niin..saahan sitä virveverkon lähetystä kuunnella, eihän sitä kukaan kiellä..siis sitä pörinän kuuntelua.

      Naapurin itkuhälyttimen kuuntelu on kivaa ja varsinkin jos on jäänyt itkuhälytin päälle aikuisten makkariin :)

    • jos et tiedä

      Jos merisäätä haluat niin sehän tulee ylen kanavalta muutamia kertoja päivässä.

    • dx perämies

      kuuluxe vanhalla anteenilla jos ei ole uutta ?

    • antenniviidakko

      Ei kuulu pelkällä vanhalla antennilla eikä edes uudella, tarvitaan myös antennin lisäksi kaapelia ja jonkinlainen radiovastaanotin :)

      Jos haluaa jotakin tiettyä asiaa kuunnella niin netistä löytyy aivan varmasti tietoa kun alkaa kaivelemaan ja "asiantuntijoita" löytyy radiohullujen foorumista.

      Sieltä löytyy aivan varmasti asiantuntevaan porukkaa vaikka ei välttämättä aivan heti siltä vaikuta mutta siellä usealla on vuosikymmenien kokemus radioista ja kaikenmaailman kuunteluharrastuksesta.

      Mielenkiintoisinta on itsestäni antennien rakentelu, homma alkanut karata käsistä, alkanut tontille nousemaan mastoja ja suuriakin antenneja, myrskyt aina verottaa suuria biimejä.

      • vanhatajat

        Ei välttämäti tarvita radiovastaanotinta eikä välikaapeleita. Sopivaan antenniin iskemällä hampaat kiinii kuuluu radiolähetys kuin tyhjää vaan .
        Jopa hellanpellitkin toimivat vastaanottimina.
        Se todettiin jo Lahdessakin 50-luvulla.


    • u-paatin kipinä

      Sitä "lapsellista" intoa tarvitaan kaikissa harrastuksissa eikä se ole yhtään huono asia. Moni saa "virtaa" esimerkiksi työssä jaksamiseen sekä muuhun arkirutiineihin juuri harrastuksiensa kautta.

      Kyllä suurimmalla osalla teoria ja käytännön osaaminen on aivan riittävän hyvä radioharrastukseen ja juuri tämä "lapsellinen" into auttaa oppimaan.

      Ei pohjanmaa ole ainoa missä radioharrastusta on vaan ympäri suomen sekä koko maailman, suomessakin jo radioamatöörejä yli 5000 sekä lisäksi la-harrastajat jotka useimmat aikanaan etenee radioamatööriksi perusluokkaan ja siitä yleisluokkaan sekä myös tekniseen luokkaan saakka. Kukaan ei ole seppä syntyessään.

      Ihmettelen suuresti tuota "espalta vaan" kirjoittamaa viestiä, juuri tällaista näkee pilvin pimein nyky-aikana netin keskustelupalstoilla, mikä on tällaisten ihmisten teon tarkoitus, onko tarkoitus tällaisella mollaamisella nostattaa omaa itsetuntoa ja samalla purkaa pahaa oloaan vai kateuttako siitä että joku jaksaa harrastaa ja innostua jostakin.

      Ps. ----. ----.

    • ree-aa

      Hah..tuo 99 oli hyvä!

    • Muuan eki

      Kaipaisiko joku minun neuvojani?

    • parempi pollee

      Kerro mihin hävitit sen konikapinajutun? Muistaakseni oli tällä palstalla joskus jotain juttua siitä vaan nyt ei enää näy missään??????????
      Vai oliko joku toinen vitja??

    • u-paatin kipinä

      Anna "muuan eki" tulla vaan, täydeltä laidalta, kyllä tänne neuvoja ym mahtuu.

      Joka ainoa viestiketju joka alkaa hyvin, jatkuu sillä että joku tulee ja lyttää koko homman haukkuen harrastajat suon silmään ja pitää itseään parempana kuin muut ja näin saa itsetunnolleen kohotusta joka muuten olis aivan maassa, näillä henkilöillä kun ei ole muuta elämää kuin haukkua muita..reppanat.

      • monta hertsii?

        ?? taidat olla täysin vaino harhanen. En nähnyt tuossa mitään lyttäyksen hiventäkään. Jospa oma lanttusi kaipaisi jotain viritystä siltä varalta että on joku kipinä osunut siihen?


    • Kjehkjeh

      Kyllä kuuluu ihan muutaman metrin langanpätkälläkin, lanka pystyyn vaikka puuhun ja langan pää korvaan niin rupee kuulumaan vaikka mitä liikennettä !

    • arboristiamatööri

      Ei tarvita edes langan pätkää, pelkällä puulla voi kuunnella, koaksiaalikaapelille (esim. rg58) kun poraa puun tyven kylkeen reiän joka ulottuu noin puun paksuudesta puoleen väliin, koaksiaalin kuorittu pää työnnetään porattuun reikään (siis porattuun reikään koaksiaalikaapelin keskijohdin) ja koaksiaalin vaippa kytketään suoraan maahan vaikka puun juurelle mutta mieluummin hieman etäämmälle, kaapelin toinen pää luonnollisesti radion antenniliittimeen, riippuu hieman puusta ja puun pituudesta kuuntelu, puut jotka imee paljon vettä esim. koivu ja haapa ovat parhaita kuuntelupuita ja myös radiolähetys onnistuu pelkästään puuta käyttämällä kun apuna käytetään antenniviritintä.

    • qwerty_2

      Noi satamat on hyviä siellä kanava 44

    • ennenvanhaan

      Kuuleeko Helsingissä meri vhf-kanavilla mitään liikennettä nykyään kuten 156.8 Mhz jne?

      • Suhiseevaan

        Veikkaan että hommat hoidetaan nykyään puhelimitse siis kännykkä korvalla.


      • cipinäävaan

        Mikä on tilanne legendaarisella kanavalla 2182 kHz tänäpäivänä?


      • aamullaviimex
        cipinäävaan kirjoitti:

        Mikä on tilanne legendaarisella kanavalla 2182 kHz tänäpäivänä?

        Tuolta ainakin kuuluu hätähuutoa lähes päivittäin:
        http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe