Isyyslomasta konservatismiin!

Hyväksyykö kristityt ja muut uskovaiset ylipäätänsä ollenkaan sitä ajatusta että lastet isät jäävät kotiin hoitamaan lasta ja äiti menee töihin? Käsitykseni mukaan kristityt ovat niitä kaikkein konservatiivisintä porukkaa, jotka vastustaisivat sitä yhtä jyrkästi ihan kuin esimerkiksi homoavioliittoa.

Ns. Äitiyspakkauksen nimeä ei kristityt sallisi että sen nimitystä tms. muutettaisi joksikin muuksi, koska heistä äidin tulisi jäädä sinne kotiin ja isän mennä töihin? Minusta on huvittavaa keskustella HETERONA siitä, että kiistellään kumpi jää kotiin huomioimatta ollenkaan homosuhteessa eläviä ja heidän lapsia, jossa ei voida tapella siitä kumpi jää kotiin koska kristityille homojen parisuhdetta ei voi olla olemassakaan tai sitäkään ei voida sallia, joten tasavertaisuutta ei voida sallia....kuka voi elää tuollaista esteellistä elämää, jossa kaikki pitää MENNÄ AINA SAMALLA TAVALLA NIIN KUIN ON TÄHÄNKIN ASTI MENNYT!!

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ateisti1982

      Jokainen perhe saa itse päättää, kuka käyttää lakisääteisen vanhempainloman tai sen jälkeen jää kodinhoidontuella hoitamaan lapsiaan. Isä ja äiti ovat yhtä tärkeitä lapsen vanhempina.
      t. Maarit-pappi

      • FUCKIFUU

        Älä valehtele homovanhemmat eivät voi päättää.


      • "Isä ja äiti ovat yhtä tärkeitä lapsen vanhempina."

        Mutta ei liioin mies- tai naispariskunta? Ennemmin laittaisitte lapsen lastenkotiin kuin antaisitte homoseksuaaliselle pariskunnalle, jos ois tilanne se että olisivat ainoita hakijoita!


      • kunhan vastaan
        FUCKIFUU kirjoitti:

        Älä valehtele homovanhemmat eivät voi päättää.

        Harvemmin homopariskunnalla on yhteisiä lapsia.


    • Kuten usein ennenkin en uskovaisena voi olla samaa mieltä käsityksistäsi uskovaisten mielipiteistä. Minulla ei ole mitään merkitystä kumpi jää kotiin hoitamaan lasta, varmaan vaikuttaa jokaisessa perheessä heidän tilanteensa kumpi jää kotiin. Taitaa vain valitettavasti usein olla niin että se mies tienaa vaimua enemmän ja tämä sanelee sen kotiin jäävän.

      • 15+8

        Jassoo Juhani. No, oletkos sinä miettinyt sitä miksi mies tienaa "vaimua" enemmän? Minäpä vastaan: rakenteet ja vanhoilliset asenteet sen sanelevat.

        Yhä edelleen puhutaan miehestä perheen päänä ja elättäjänä. Naiset ovat aina tehneet töitä yhtä paljon kuin miehet, ellei enemmänkin, mutta sitä ei yhteiskunta ole arvostanut, eikä arvosta vieläkään.


      • 15+8 kirjoitti:

        Jassoo Juhani. No, oletkos sinä miettinyt sitä miksi mies tienaa "vaimua" enemmän? Minäpä vastaan: rakenteet ja vanhoilliset asenteet sen sanelevat.

        Yhä edelleen puhutaan miehestä perheen päänä ja elättäjänä. Naiset ovat aina tehneet töitä yhtä paljon kuin miehet, ellei enemmänkin, mutta sitä ei yhteiskunta ole arvostanut, eikä arvosta vieläkään.

        Nainen tekee pari lasta. On hoitovapaalla 4 vuotta. Tottakai sen täytyy näkyä palkassa. Samanaikaisesti mies on töissä ja kertyy työkokemusta alalta. Hyvässä tapauksessa mies ja nainen on vähintään parisuhteessa, joten miehen saamat palkankorotukset auttavat elättämään lapsia ja vaimoa.

        Palkkatyö ei ole sitä, että ollaan työpaikassa töissä. Palkkatyö on sitä, että omalla työpanoksella voidaan auttaa työnantajaa tekemään enemmän tuottoa tai saamaan enemmän tuloksia aikaan. Se palkkatyö on vastikkeellista hommaa. Mikäli toinen tekee enemmän töitä, niin hän saa enemmän palkkaa. On työnantajan etu toimia näin. Mikäli toisella on enemmän työkokemusta, niin hyvässä tapauksessa hän myöskin osaa tehokkaammin tehdä töitä. Mikäli ollaan hoitovapaalla pitkään, niin ei ole ihme, jos naisten ansiotaso on hivenen matalampi. Laahaahan heillä työkokemus useita vuosia jäljessä samanikäisiä miehiä....

        Ja onhan aloja, joissa nainen tienaa miehiä enemmän. Ei tasa-arvo ole sitä, että hakataan kaikki samaan muottiin. Tasa-arvo on sitä, että kohdellaan kaikkia samoilla pelisäännöillä.


    • Enpä usko että kristityissä perheissä on mitään ongelmaa äidin töihin lähtemisessä tai isän kotiin jäämisessä. Vähän hymyilyttää aloittajan esittämät yleistykset ja oletukset. Tunnen paljon nuoria kristittyjä perheitä (sekä hetero- että homopariskuntia), joissa näistä asioista päätetään ihan yhtä tasa-arvoisesti ja demokraattisesti kuin muissakin perheissä.
      Suoralainaus Kelan nettisivuilta (kela.fi): "Myös samaa sukupuolta olevat, parisuhteensa rekisteröineet puolisot voivat jäädä vanhempainvapaalle ja saada vanhempainrahaa (tai osittaista vanhempainrahaa). Rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat päättää, kumpi puolisoista jää hoitamaan lasta vanhempainrahakaudelle. Puolisot voivat myös jakaa vanhempainrahakauden keskenään niin, että he hoitavat lasta eri aikoina."

      Ja minulle ainakin sopii äitiyspakkauksen nimen muuttaminen vaikkapa perhepakkaukseksi, vauvapakkaukseksi, vanhempainpakkaukseksi... muutosta vaan viemään läpi vaikka kansalaisaloitteella, jos äitiyspakkausnimi alkaa olla vanhanaikainen.

      t.Veera-diakonissa

      • "Enpä usko että kristityissä perheissä on mitään ongelmaa äidin töihin lähtemisessä tai isän kotiin jäämisessä."

        Mikäli vaalit tätä käsitystä, niin miten helkkarissa voit olla kristitty? Kristinusko ei perustu miltään osin liberaalisuuteen vaan asettaa ehdot konservatiivisiksi ja tyrmää esimerkiksi täysin koko maailman kehityksen.

        Kristityidenhän tulisi vihata "moderniyhteiskuntaa". Asettaa naiset ja miehet eriarvoiseen asemaan...!!

        MIKSI OLETTE KRISTITTYJÄ JOS HAISTATATTE PITKÄT MOOSEKSEN KIRJOILLE JA JOS NE ON VIELÄPÄ TEISTÄ VÄÄRIN , MIKSI ETTE SITÄ SIELTÄ RAAMATUN TEKSTEISTÄ POISTA!!!!????
        Raamatusta on muutenkin poistettu värssyjä ja saarnaamisia monestakin kirjasesta, joten kysynkin miksi ette luovu Vanhasta Testamentista KOKONAAN vaan AINA vain silloin ryhdytte kääntelemään niitä Vanhan Testamentin sivuja jos ihmiseltä löytyy jokin "heikkous" tai "puute" suhteessa teihin omastanne mielestänne "parempiin ihmisiin kuin ME muut ihmiset"...oli sitten homo, abortin tekijä, elää avoliitossa, pakanoita jne., kun muutoin pidätte Uutta Testamenttia arvossa, joka EI vihaa liioin ihmistä mitä taas Vanha Testamentti janoaa jatkuvasti eli IHMISVIHAA!!! Lopettakaa jokainen kristitty jo tuo "kahdella hevosella ratsastaminen" vihdoinkin, jota teette alvariinsa!!! Mielestäni se on kristityiden suurin ongelma olla hyvin "ristiriitainen" ja se helkkarin Raamatun tulkitseminen!!! Raamattu on ainoita kirja, jota tulkitaan tai uskoville annetaan sen tulkitsemiseen mahdollisuus. Sellaiseen kirjaan ei tulisi kaikkea sitä TOTUUTTA nojata, johon liittyy jokin vähäinenkin TULKITSEMINEN!!


      • 20+5

        "Rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat päättää, kumpi puolisoista jää hoitamaan lasta vanhempainrahakaudelle."

        Entä avopuolisot?


    • 1. Olen ollut itsekin oman aikani kotona lapsia hoitamassa. Suosittelen muillekin.

      2. Nimimerkki ateisti1982 ei ymmärrä Vanhan testamentin asemaa kristinuskossa. En ryhdy ruotimaan asiaa tässä sen tarkemmin, mutta perustan aiheesta ketjun paremmalla ajalla, missä voidaan rauhassa käydä tätä teemaa läpi.

      - Arto-pappi

      • Mielenkiinnolla odottaen. Voinet sitten vastata myöskin siinä ketjussa, etkä vain lätkäise aloitusta ja pakene paikalta.


    • Asiaan tarkemmin perehtymättä, niin äitiyspakkauksen nimen vaihtaminen neutraaliksi on idiootin hommia. Oli sitä vaihtamista ajamassa sitten kuka, niin idiootit on taas päässyt loistamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3239
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1753
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1295
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1263
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1158
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      831
    Aihe