Häirikkönaapurit

"Kyylä"

Hei! Ajattelin kirjoittaa tänne, koska minua häiritsee naapurien toistuva häiriköinti. Televisiota katsotaan hiljaisuuden jälkeen. Radiota kuunnellaan ennen aamu seitsemää. Ja kahvia keitetään puoli tuntia hiljaisuuden alkamisen jälkeen.Bileitä pidetää yömyöhään aina silloin tällöin ja vessakin vedetään joskus kolmen aikaan yöllä ja se saattaa kuulostaa naurettavalta, mutta taloyhteisössämme on ohuet seinät ja äänet todella kantautuvat asunnosta toiseen. Olen toistuvasti käynyt valittamassa, naapureilleni, koska heidän meuhkaaminen on todella itsekästä ja vastuutonta, pitäisi sitä kerrostaloissa edes hieman miettiä naapureitakin. Jatkuvista valituksista huolimatta meluaminen jatkuu. Pinnani alkaa olla nyt katkennut ja kysyisin teiltä, että miten saan hankittua häädön kyseisille naapureille, koska ei täällä voi nukkua laisinkaan. Otanko yhteyttä isännöitsijään vai suoraan poliisiin? Onko muilla samankaltaisia kokemuksia?

41

1644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n ön ön ön oj

      Se ei ainoastaan kuulosta naurettavalta, se on sitä.

      Asumiseen kuuluu asumisen äänet. Telkkaria saa kattoa, pyykkiä saa pestä, vessassa saa käydä, lapset saa itkeä. Myös öisin. Ainoastaan häiritsevä metelöinti on kiellettyä. Satunnaiset kotipileet eivät ole kiellettyjä, mutta kovin kohteliasta ei ole sellaisia järjestää, ainakaan kovin usein.

      Niettä hanki kuulosuojat, tai muuta muualle.

      • kkkkkkkkkk

        Pyykkiä ei saa pestä hiljaisuuden aikaan ja kotibileistä pitäisi etukäteen ilmoittaa naapureille. Ei kenenkään tarvitse käyttää kuulosuojaimia omassa kodissa, naapurin aiheuttaman metelin takia. Metelin laatu ja kellonajat ylös ja ilmoitus isännöitsijälle yleensä toimii.


      • DF123

        Pyykkiä saa pestä öisin jos on tarvetta. Mikään taloyhtiön sääntö ei saa rajoittaa normaalia elämistä. Mutta onko pyykin peseminen sitten yöllä niin järkevää onkin eri asia naapurisovun kannalta.

        Mutta jos kahvinkeittimen äänestä jonka muka kuulet häiriinnyt niin asumismuotosi on ehdottomasti väärä. Minulla on yläkerrassa kaksi opiskelijatyttöä jotka kävelevät varmaan korkokengillä sisällä ja tulee aika jäätvä pauke siitä. He kikattelevat iltaisin hiljaisuuden aikaan ja välillä pitävät bileitä. Normaalia toimintaa. He kuitenkin ovat kohteliaita muuten ja kyllä nuorten pitää saada bilettää kotonaankin välillä, kunhan siitä muille ilmoittavat ja pitävät volyymin hiljaisuuden jälkeen matalampana.

        Peltorit korviin ja unta palloon. Naurettavaahan tuo sinun uikutus on


      • Tuhma_setä
        DF123 kirjoitti:

        Pyykkiä saa pestä öisin jos on tarvetta. Mikään taloyhtiön sääntö ei saa rajoittaa normaalia elämistä. Mutta onko pyykin peseminen sitten yöllä niin järkevää onkin eri asia naapurisovun kannalta.

        Mutta jos kahvinkeittimen äänestä jonka muka kuulet häiriinnyt niin asumismuotosi on ehdottomasti väärä. Minulla on yläkerrassa kaksi opiskelijatyttöä jotka kävelevät varmaan korkokengillä sisällä ja tulee aika jäätvä pauke siitä. He kikattelevat iltaisin hiljaisuuden aikaan ja välillä pitävät bileitä. Normaalia toimintaa. He kuitenkin ovat kohteliaita muuten ja kyllä nuorten pitää saada bilettää kotonaankin välillä, kunhan siitä muille ilmoittavat ja pitävät volyymin hiljaisuuden jälkeen matalampana.

        Peltorit korviin ja unta palloon. Naurettavaahan tuo sinun uikutus on

        Ties vaikka ne opiskelijatytöt hiplaisivat torttuaankin. Kuuluuko usein häiritsevä litinä?


      • vaihda.sivua
        Tuhma_setä kirjoitti:

        Ties vaikka ne opiskelijatytöt hiplaisivat torttuaankin. Kuuluuko usein häiritsevä litinä?

        Kaksi viikkoako odotit, että uskallat kertoa tämän älykkään vitsisi?


    • koillisto

      pesukoneet käynti/linkous ei kuulu normaaleihin ääniin hiljaisuuden aikaan ja eikä liian kovaääninen häiritsevä television tai radion kuuntelu yöaikaan.. valitusta vaa isännöitsijälle!

      • stadin_seppo

        ja paskat, pesukonetta pitää käyttää jos on tarvis. mäkin laitan usein päälle iltaduunin jälkeen abauttia 23.00 maissa ja linkoo 24 jälkeen. so what. jos joku spede suuttuu muuttaa vaan korpeen mökkiin.


      • dsavsdav

        Tämän takia sitä ei kerrostaloissa viitsikään asua, kun ne on täynnä (yläkerran) narsistipaskiaisia joiden mielestä tämä hiljaisuusaika on yhtä tyhjän kanssa ja he saa elää miten haluaa. Empatiakyvyttömiä psykopaattiperkeleitä joilta puuttuu täysin taju siitä miltä itse saattaa vaikuttaa muiden silmiin/korviin, tärkeintä että saa omasta olemassaolostaan pidettyä ääntä ettei vaan haihdu olemattomiin.


    • lopettakaa jo

      Sitten kirjoitat palstalle klo 23.30 valittelet hiljaisuudesta trollia riittää.

    • henriksoni8781

      asunnot paskoja kuuluu stereot naapurille muttei kaikissa talosissa,

      a t

      • hehe

        pit'' ostaa windows8 oem 117euroa


      • vilkkuvakiot
        hehe kirjoitti:

        pit'' ostaa windows8 oem 117euroa

        windows7 6 4bit nyt ja vilkkuuvalot


    • hehe vaan

      Miten windows8 tähän liittyy? Ja sinuna ap valittaisin isännöitsijälle. Yöaikaiset kovat äänet eivät kuulu "normaaleihin ääniin"

    • Makkaranpaisto klo 4

      Mikäpä se aloittajan mielestä on se hiljaisuuden alkamisaika? Onkos tullut luettua järjestyssääntöjä? Monissa taloyhtiöissä se on klo 23.

      Että oikein _kahvia_ keitetään hiljaisuuden alkamisen jälkeen. Ahhahhaaa.

      Niin, ja vessassa on lupa käydä yölläkin.

      Olipa taas hauksanhauska provokirjoitus.

    • ihkuuuuu

      holmin markus pihtiputaalta on ihana,rakastan sitä

    • sammaatiällä

      Jep. Talossamme todella huono äänieristys eli normaali puhekin kuuluu -sanoista ei tällöin saa aivan selvää mutta siis kuuluu. Kovempi puhe ja huuto kuuluvat selvästi aivan kuin porukat olisivat meidän asunnossa. Alapuolellemme muutti kk sitten nuoripari ja jätkä puhuu huutamalla (mamutaustainen), suomilikka ei vissiin osaa puhua normaalisti vaan aina kiljuu ja kiljahtelee (en tiedä pistääkö mamumies tällöin sormet likan tavaraan vai jotain muutakin sinne). Tuntuu että niiden möly kuuluu normaalin tv-äänenkin läpi, yritä siinä sitten illalla rauhoittua ja katsoa filmiä. Vituttaa. Pahimmat ovat pe ja la illat jolloin he vetää viinaa ja kavereita kylässä -noita iltoja on alkanut alitajuisesti pelkäämään jo etukäteen. Ulko-ovea he paiskovat voimalla myös aamuyöllä kapakasta tultuaan, kumma ettei sitäkään voi sulkea normaalisti. Myös askellus on norsumaista jumputusta ja jätkä hyppii (!) välillä asunnossa ja hokee "jeejeejee wou wou wou".

      Aiemmat naapurit eivät kuuluneet lainkaan, sentään asuttu tässä jo 11 v....

      • Sormet_tavaraan

        Maahanmuutto on rikkaus ja voimavara, olet rasisti.


      • Kokemusta..on

        Soita poliisit ja taloyhtiö saa automaattisesti tiedon häiriköinnistä ja saavat varoituksen. Jos eivät muuta käyttäytymistään, on häätö edessä ja ongelma poistunut.


      • ygu

        Kyllä, just näin, jos ei mikään muu auta.. ja nykyään yksi varoitus tosiaan riittää häätöön.


    • tampe.re

      Mun seinän takana edelleen pirskeet menossa, kiva kuunnella känniläisten äijien kovaäänistä örinää. No ehkä se kohta loppuu, viime viikon perjantaina se loppui klo 1.15. Vartti siihen aikaa. Siihen muutti uudet asukkaat vasta pari viikkoa sitten, omistusasunto.

      Ei se minua niin haittaa, mulla on korvatulpat mutta sääliksi käy lapsiperheitä. Muksujen pitäisi saada nukkua. Tien toisella puolella on ihan kiva irkkupubi, en ymmärrä miksi on vaikea siirtyä sinne klo 23.

      Taidan laittaa huomenna postia isännöitsijälle ettei tule heille tavaksi.

    • erakkomettäläinen

      Miksi kärsiä kusipäistä,muuta pois maaseudulle luonnon helmaan,järven
      rannalle,siellä voit kuunnella hiljaisuutta loppu elämäsi.

    • Kokeileppppas

      Kumpa saisit lähi-idästä naapurit , vasta silloin huomaat ettet ollutkaan asunut helvetissä .

      • matu_helvetti

        Ka meillä on alimmassa kerroksessa alapuolellamme (1 asunto siis välissämme) asukkaina kuukauden ajan arabeja, varmaan afgaaneja tai irakilaisia joutomiehiä. Möykkävät illat ja yöt ja nukkuvat iltapäivälle. Jumaliste mikä meteli sieltä lähtee, se on kuin kävisi läpi maanpäällisen helvetin.

        Näihin saa omistusasujatkin varautua jatkossa isoissa kaupungeissa, kun sossu hankkii niille asuntoja yksityisiltä vuokramarkkinoilta ja myös siis osaketaloista, asuntosijoittajilta....


    • YMMMRrrÄÄN

      Minulla on tapana katsoa you tube leffaa yö myöhään. Ok. Niissä 'äänisäädöt' vaihtelevat filmien välillä. Tyyliin,
      a) Länkkäri hiljasella äänellä 2 tunnin jälkeen
      b)toinen länkkäri kovalla äänellä....

      Toinen vastaava kun pyörii WW2 elokuva, jonka loppu metreillä alkaa syvyyspommien räjähtely ja kaikuluontain pingaus.... siis noin 2 tuntia sellasta mukavaa ja viimeinen tunti PAMAUKSIA , ULVONTAA jA KIRKUMISTA ^^

      Harmittava tapa juu mut jeps, ärsyttävää varmasti jos katselee leffaa ja vielä subwoofer pauhaten....

      Niin, tästä mukavasta tavasta katsella YUO TUBE leffoja olen siirtynyt kuunnelmien pariin, tosin olen joutunut itse säätämään ääni config sellasiksi ettei basso pauhaa

    • JuuOnSeKamalaaa

      Pistä joku oma tausta musiikki pyörimään, tyyliin ambienttia....
      Voihan pumpulit/kuulosuojaimetkin auttaa...
      Seinille seinävaatteita... akustiikka kuntoon
      Kyl kaikkeen tottuu, ja kun ei totu niin kohinageneraattori tuottamaan meluja niin ei naapurin toimet haittaa....

    • Joulurauha2015

      Tänään on Jouluaatto.

      Nukuin vähän ja huonosti viime yönä , klo 05 - 09.30. Kävin aamulla kaupassa. Otin lääkkeet. Vatsavaivaa ja refluksitautia. Kävin apteekissa. Nyt toivoisin, että voisin nukkua jonkin aikaa, illemmalla voisin katsoa TV:stä vaikka elokuvia.

      Joulurauha on julistettu Suomen Turusta, mutta taisi kiertää kerrostalon rappuni se julistus. En voi käsittää yläkerran porukkaa ja elämäänsä. Nuori äiti ja isä, koira ja kaksi taaperoikäistä lasta, neliöitä pienessä kaksiossa 49 m. Nupit on kaakossa ja basso tuntuu minullakin täällä alakerrassa kuin sydän pompsahtaisi paikaltaan. Tämä huuto, tappelu tai vaihtoehtoisesti hurja hysteerinen (OUTO ja SYY ON ??? ) naurunremakka ja parvekkeen oven läimiminen on jokapäiväistä elämänmenoa tuossa perheessä.

      Luulin ja toivoin, että Joulun aika olisi rauhallista. Tuntevatko virolaiset lainkaan Joulua ? Minulla on onneksi uudet, käyttämättömät korvatulpat, joululahjaksi itselleni. Epäilen, että ko kodissa harrastetaan laittomuuksia. Lapset kirkuu ja juoksee kilpaa koiran kanssa, en tiedä ympyrääkö - asunto on heille pieni - samankokoinen kuin minulla.

      Taidan mennä yrittämään päiväunia.

      Hyvää Joulua kaikille yksinäisille ihmisille.

      • viru_laisia

        Jaahas, että siis naapurisi virolaisia? Se selittää jo asiaa....meinaan ovat somaleiden ja arabien kanssa vittumaisimpia naapureita kerrostalossa. Virolaiset elää nyt pikavauhtia sitä elämää mitä suomalaiset eli 70-80-luvulla eli stereot täysillä, känni kovana päälle ja bemari alle vaikka vanhakin. He ovat lisäksi uhmakkaita, ja eivät viis veisaa jos menet soittamaan ovikelloa ja valittamaan, tai laitat lapun luukusta. Isännöitsijätkin ovat nykyisin velttoja virkamiehiä jotka välttelevät tuollaisia ikäviä työasioita eli eivät puutu hanakasti etenkään mamujen häiriköintiin. Ainoa mikä voi ajan kanssa auttaa, on asunnon pienuus eli kaksi kakaraa ja aikuista ovat ajan oloon aika ahtaasti...


    • turpakiimeyritetäänukkuu

      Onneksi meillä ei ole enää sellaista kuin 1990-luvulla oli -- polkupyöriä "korjattiin" 2:30 aamuyöstä (oli ilmeisesti avain kateissa, kun piti taltalla ja vasaralla)
      https://youtu.be/TTarCrr-vKk

    • ihmettelen_taas

      Jos joku soittaa musiikkia kovallla tai pitää muuta melua, niin olisikohan ihan ylivoimaista soittaa puolestaaan ovikelloa?

    • olenhiljempaa22jälkeen

      jos hiljaisuus alkaa klo 23.00 niin vie asia taloyhtiön hallitukselle ja esitä muutosta järjestyssääntöihin että hiljaisuus alkaisi klo22.käsittelevät asian seur.taloyhtiön kokouksessa.ei ole vaikeaa.eri asia sitten kuka niitä sääntöjä noudattaa..

      • ihmettelen_tas

        Häiritsevää mölyä ei saisi pitää mihinkään aikaan.

        Poliisi noudattaa kokemukseni mukaan sitä sääntöä, että tulee vasta myöhään illalla. Mutta tuli kyllä jo klo 18 jälkeen, kun hätäkeskuksen päivystäjä kuunteli puhelimestani hetken aikaa sitä naapurin karjuntaa. Koppiin vietiin mies yöksi, vieraat jätettiin koiravahdeiksi. Olivat aika hiljaista poikaa sen illan ja yön.


      • meteli_matikainen

        Paskat ainakaan pääkaupunkiseudulla poliisi enää tule edes yöllä kerrostalometelin takia ellei sitten jotakin tapeta. Heillä on kädet täynnä muita hommia. Isännöitsijälle on turha yksin valittaa, pitäisi saada toisen asukkaan nimi vaadekirjeeseen ja jotkut naapurit ei sellaista uskalla tai halua antaa.

        Jos kyseessä on vieläpä ns. moniosaaja Afrikasta tai Lähi-idästä, ei sellainen häirikköhuutaja lähde talosta kirveelläkään -valittaja lähtee joko vankilaan rasistisesta toiminnasta tai joutuu muuttamaan itse.

        Katsokaa herranen aika vuokra-asuntoa tai omistuskämppää etsiessänne kohdetalon porraskäytävän nimikyltti, ja kulkekaa portaat ylös asti katselleen ovien nimikyulttejä ja yleistä siisteyttä sekä ovien takaa mahdollisesti kuuluvaa meteliä.


      • ihmettelen_taas
        meteli_matikainen kirjoitti:

        Paskat ainakaan pääkaupunkiseudulla poliisi enää tule edes yöllä kerrostalometelin takia ellei sitten jotakin tapeta. Heillä on kädet täynnä muita hommia. Isännöitsijälle on turha yksin valittaa, pitäisi saada toisen asukkaan nimi vaadekirjeeseen ja jotkut naapurit ei sellaista uskalla tai halua antaa.

        Jos kyseessä on vieläpä ns. moniosaaja Afrikasta tai Lähi-idästä, ei sellainen häirikköhuutaja lähde talosta kirveelläkään -valittaja lähtee joko vankilaan rasistisesta toiminnasta tai joutuu muuttamaan itse.

        Katsokaa herranen aika vuokra-asuntoa tai omistuskämppää etsiessänne kohdetalon porraskäytävän nimikyltti, ja kulkekaa portaat ylös asti katselleen ovien nimikyulttejä ja yleistä siisteyttä sekä ovien takaa mahdollisesti kuuluvaa meteliä.

        Myös muut kuin vuokralaiset saattavat meluta toistuvasti. Eikä sitä nimikyltistä näe, kaikki on tavallisia virtasia. Myös omistusasujalle saatetaan antaa varoitus.

        Kyllä isännöitsijä ottaa huomioon myös yksittäisen asukkaan ilmoituksen.

        Jos kukaan ei tee muuta kuin valittaa tällä palstalla, ei muutosta tapahdu.


    • Hyää_tekee

      Meillä makuuhuoneen seinän, seinäntakana myös naapurin makuuhuone siellä asuu yksinäinen naishenkilö.Aina viikonloppuna siellä käy useampi äijä sitä panemassa,kun kuuluu sängyn valitus ja naisen voihkimisen ääni.

      • narttu_pervot

        sun pitäisi porata tirkistysreikä seinään ja samalla hieroskella Nyrkki-Kyllikkiä, varmaan se naapurin sinkkunarttu on rivo ja kyltymätön ;-) Voisit toki joskus käytävässä kysäistä että voiskos vierailla...


    • jopitääolla

      Onhan sitä monenlaista asujaa.Ihmettelen kun monet kertovat kuulevansa naapurien esim.vessassa lorottamiset.Jotkut kuulevat yölliset intiimit jytkeet.
      Ihmisen pitää kuitenkin saada elää normaalia elämää.Pyykkikonetta tai imuria yms en itse käytä 22-08 välillä.Talossa niiden käyttö olisi häiritsevää hiljaiseen aikaan.Järjen käyttö on sallittua!

    • arabianarjalaiset

      Ei tuo mitään. Meillä alimman kerroksen matusakki, jotain musulmaaniarabeja, huutavat kilpaa yöllä, jyryyttävät pesukonetta vaikkapa 02 aamuyöllä, ja käyvät suihkussa 3-4 maissa aamuyöstä. Nukkuvat varmaan sitten päivällä, tai eivät nuku lainkaan...

      • Rauha-Koti

        Täytyy kyllä sanoa, että häiriköitä löytyy ihan joka kansallisuudesta. Ilmeisesti suomalaiset alkavat "kansainvälistyä" ja se ikävä kyllä näkyy ja kuuluu kaikkina vuorokauden aikoina kerrostaloissa. Viis veisataan mistään järjestyssäännöistä tai edes poliisin käynnistä aamuyöllä klo 3. Se on sitä "minä itse" uhmakasta ja itsekästä muista piittaamatonta ja suorastaan kusipäistä käytöstä. Uskallapa käydä sanomassa asiallisesti metelistä ym niin aina paikalla olevat ystävät ja kaverit alkavat suoltaa painokelvotonta sontaa suustaan... Siis kuka siellä asuukaan !!!!!! ja miksi joku muu kuin itse asukas tulee avaamaan edes oven? Ja miksi nämä kaverit luulevat määrävänsä milloin on ns hiljaisuus tai mitään muutakaan? Menkööt häiriköimään omaan kotiinsa. Tosin taitaa olla nykytrendi,että kierretään vuoronperään kaverilta kaverille ja häiriköidään siis useassa eri paikassa vuorotellen. Tätä harrastavat ainakin nuoret, äidin helmoista "karanneet" mutta myös varttuneempi väki. Kotirauhaa vaan kaikille!!!


    • Ålhyl

      Seuraajia riittää toisten tulot ja menot kiinnostaa enemmän kuin omat asiat.Puhumiset sitten päivisin.Ovien paukuttelu ja ovikellon pimputtelu sekä postiluukusta tiirailu kuuluu joillekin,jos joku huomaa paetaan kiireenvilkkaa karkuun.

    • matu_meteleliä

      Viereisen huoneiston somalipoika(pojat) tekevät "muuttoa" jo toista viikkoa...kantavat muovipusseissa kamaa asuntoon, ja keskellä yötä. Ravaaminen alkaa siinä 21 maissa ja viime yönä kolinaa, vasaralla hakaamista ja käytävässä tavaroiden kolistelua vielä 3 maissa. Ja kovaa huutamalla puhumista toki samalla. Saakeli millaista asujaimistoa tämä moniosaajaporukka on, ja matua lappaa paljon ja kaikille järjestetään asunnot.

    • Aivovammainen5

      Aika vitun häiriintynyt olet jos kahvinkeitin häiritsee sinua. Menen hoitoon! Tänne mun viereen mahtuu. Muista ottaa oma tyyny mukaan. Kuunnellaan Cheekkiä. Jou man!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe