Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Islanti Huhtikuussa - Neuvoja kaivataan

Sisqi

Heippa,

Olemme lähdössä Reykjavikkiin Huhtikuun viimeisellä viikolla, ma-pe reissu. Päiviä on siis rajoitetusti ja retkiä mihin pakko päästä on monia.

Oletteko varanneet retket netistä etukäteen, vai paikan päältä? Luin jostain, että Greylinen matkoja saa ostaa lentokoneesta vähän halvemmalla, onko kokemuksia? Greylinellä näyttäis sijoittuvan muutenkin halvempaan päähän retkijärjestäjistä, joten olin sitä muutenkin harkinnut.

Jos retket ostaa netistä/lentokoneesta, pitää liput ilmeisesti hakea toimistosta ennen retkeä? Olimme suunnitelleet Blue Lagoonia suoraan lentokentältä tullessa. Lähdöt vain ovat niin tyhmästi, että aikaa koneen laskeuduttua bussin lähtöön on vain puoli tuntia, ja seuraavaan 1,5 tuntia. Jos voucheri pitää kentällä vielä vaihtaa, en usko että edittäisiin mitenkään ensimmäiseen bussiin. Myöhempi bussi taas pilaa aikataulun hotellille lähdön suhteen. Eli pitäisi sitten odottaa klo 21 bussia.

Tiistaiksi suunniteltiin Golden Cirle ja keskiviikoksi South Coast retki, koska Jökulsárlónissa ei pääse kuulemma Huhtikuussa veneille ollenkaan. Eli tyydytään rannikon vesiputouksiin ja säästetään vähän rahaa.

Torstaina onkin sitten pyhäpäivä (25.4. kesän 1. pv). Onko tästä kokemuksia, onko kaupat kiinni? Järjestetäänkö retkiä? Tarkoituksena oli mennä valasretkelle ja sitten shoppailla ja käyskennellä kaupungilla. Näkyykö valaita / delffiinejä Huhtikuun lopulla? Jos retkellä ei näy mitään, saako hyvitystä?

Muita neuvoja otetaan vastaan, esim. pukeutuminen. Pärjääkö lämpimillä paidoilla ja nahkatakilla, vai pitäisikö ottaa kevyt toppatakki? Ymmärtäisin, että lämpöä pitäisi olla n. 5 astetta, mutta tuuli saattaa olla hyytävä. Hankala kohde pakkaamisen suhteen :)

Kiitoksia neuvoista!

10

3512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Velmar_

      Joo, terveisiä vaan Islannista, kotiuduimme sieltä perjantai-iltapäivällä. Olimme Centerhotel Arnarhvollissa 4yötä. Hyvä hotelli, aamiainen tasokas, hienoine näköaloineen. Myöskin huoneen ikkuna oli meren/vuonon suuntaan.
      Tilasimme lentokenttäkuljetukset ja retket ennen lähtöämme netistä, homma toimi tosi hyvin.
      Minun mielestäni ei kannata lentokentältä mennä suoraan Blue Lagoonille, bussi vie ensin suoraan linja-autoasemalle, siellä porukat jaetaan pikkubusseihin, jotka vievät turistit omiin hotelleihinsa, ja sama päinvastoin takaisin lähtiessä.
      Bussiyhtiöt ovat; Icelandexcursions ja Reykjavikexcursions.
      Teimme retket Kultaiseen Kolmioon ja Siniselle Laguunille tällä Iceland excursions-yhtiöllä, hotellilta haettiin ja hotellille palattiin, hyvin toimi!
      Valasretkellä emme käyneet.
      Pukeutumiseen on huono antaa neuvoja, ehkä kuitenkin lämpimät paidat ja kevyt toppatakki olisi aika hyvä. Ja kunnon pipo ja hanskat.
      Reykjavikin keskustassa on ravintoloita vieri vieressä, siellä on yksi viinakauppakin, kannattaa kuitenkin katsoa tarkkaan koska se on avoinna, "normaalisti" kuitenkin vain klo 11,00-18,00.

    • Islantiinpa itsekin

      En ole ketjun aloittaja, mutta olen lähdössä Islantiin kesällä, ja majoitun juuri tuossa Arnarhvoll-hotellissa, joten on kiva kuulla, että olitte tyytyväisiä hotelliin! Eikös hotelli sijaitse aika lähellä keskustaa ja satamaa?

      Entä olitteko tyytyväisiä Kultainen kolmio ja Sininen laguuni -retkiin? Niille varmasti kannattaa lähteä, lienevät ne Islannin kuuluisimmat nähtävyydet? Entä kävittekö noiden lisäksi millään muulla retkillä?

      Kiitos, jos eksyt vielä tänne vastaamaan!

    • Velmar_

      No niin, yritän nyt vastata niin hyvin kun pystyn ja osaan.
      Hotelli sijaitsee aivan sataman tuntumassa, ainoastaan sellainen vilkas rantatie on siinä hotellin ja meren välissä. Toisella puolen katua on myöskin aika erikoinen, lasista rakennettu konserttitalo Harpa, nähtävyys joka sellaisesta pitää, hieno, mutta minun mielestäni väärässä paikassa. Sen rakentaminen oli jäädä kesken, kun tämä pankkikupla puhkesi -08. Päättivät kuitenkin viedä projektin loppuun, lasitiilet siihen valmistettiin Kiinassa. Kuitenkin, oli mukava seurailla kun kalastusalukset iltaisin lähtivät merelle, ja aamulla palasivat saaliineen.
      Muutenkin hotellin sijainti on (meidän mielestämme) hyvä. Myöskin tämä ticketcenter mistä saa tilata suoraan retkiä, sijaitsee aivan kävelymatkan päässä. Samoin elintarvikekauppa, joka on auki 24h vuorokaudessa

      Retkiin olimme tyytyväisiä, tämä Kultaisen kolmion kuuden tunnin retki palveli meitä oikein hyvin, se kahdeksan tunnin reissu olisi ollut ehkä liian raskas minulle.
      Olen näes jo veteraani-ikäinen, jalat eivät ole enään kuin kaksikymppisellä.
      Matkalla kävimme Pinvellierissä pohjos-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen saumakohdassa, siellä on valtava, pitkä ja syvä halkeama joka suurenee pikkuhiljaa..Gulffossin putoukset ja etenkin nämä Geysirin kuumat lähteethän ovat ilmanmuuta myöskin nähtävä!
      Siniselle Laguunille menimme sitten seuraavana päivänä, sehän sijaitsee lähellä Keflavikin lentokenttää. Se on sellainen maalämpövoimala, jonka lauhdevesi on jäähdytetty n. 38C-asteeseen, veden väri kauniin sinistä, mutta sameaa, myöskin altaiden reunoilla oli sellaista valkoista kuonaa, millä ihmiset suttasivat kasvojaan. Nenään tuli ajoittain voimakas rikin haju. Minä jätin uimisen väliin, emäntä luttaili siellä toista tuntia. Siellä on tasokas ravinteli, menimme sen jälkeen syömään.

      Emme muita retkiä tehneet, Reykjavik sinänsä on nähtävyys. Saa minulta kysellä, vastailen kyllä mielelläni!

    • 14+3

      Vuokratkaa auto ja kiertäkää saarta. Näin näkee nähtävyydet omaan tahtiin, oman aikataulun mukaan. Nimimerkillä melkein koko saaren kiertänyt kesällä v. 2007. Majoituttiin b&b-paikoissa, hotellissa vain ekana ja viimeisenä (lentokentän vieressä, jenkkien ex-asuntola) yönä.

      • Velmar_

        Varmaankin hyvä vaihtoehto oman aikataulun tahtiin. Jos kuitenkin on ma-pe reissulla, voipi olla että siinä ajassa ei ehdi koko maata kiertämään.


    • Islantiinpa itsekin

      Kiitos Velmar_ vastauksestasi! Ja 14 3:lle myös kiitos, mutta emme ole innostuneita ajamaan itse autolla vieraassa maassa, joten valmismatka sopii meille parhaiten.

    • olin syyskuussa

      Säästä ja pukeutumisesta osaan sanoa kuukauden kokemuksella, että tuulen ja vedenpitävää vaatetta ja hyvät kengät samaa sarjaa. Kevyen takin alle villapaita tai fleecetakki ja pärjää hyvin. Takissa hyvä olla huppu. Jättäisin kaikki "kaupunkivaatteet" kotiin etenkin kun kohteenne suuntautuvat Reykjavikin ulkopuolelle maastoon. Säästä kun ei koskaan tiedä ja se saattaa vaihdella päivän mittaan moneen suuntaan. Maastoretkillä hyvät, liukkaalla pitävät kengät ovat tarpeen.

      Ja kannustan myös tuohon autovuokraukseen, koska siellä on helppo ajaa. Reykjavik on pieni kaupunki, liikennejärjestelyt yksinkertaiset ja ajokulttuuri hyvin skandinaavinen. Maastosta johtuen pääteitä ei myöskään ole monia joten on vaikea eksyä. Muistaa vain pysyä merkityillä reiteillä ellei vuokraa maastoautoa.

    • Sisqi

      No niin, nyt vasta muistin että olin tänne laittanut kysymyksiä, ja reissuun lähdetään jo ensi viikon maanantaina! :)

      Kerettiin jo varaamaan se Laguuni lentokentältä, toivottavasti se nyt kuitenkin sujuu hyvin. Ostettiin nyt netistä maanantain laguuni kuljetus hotellille sekä tiistain Golden Circle retki. Muut katellaan varmaan paikanpäältä.

      Taidan päätyä villakangastakkiin, jonka alle saa huppareita ja sitten tuulta pitävä hupullinen ulkoilutakki sateisille säille mukaan. Kerrospukeutuminen taitaa olla päivän sana. Farkuilla varmaan pärjää? Mutta nuo kengät! Olen tällainen kaupunki-sipsuttaja, joten korottomia kenkiä ei kovin monia löydy :) Ajattelin laittaa varrelliset lenkkarit retkille (niissä kyllä jonkin verran kiilakorkopohjaa) ja tolppakorolla varustetut buutsit kaupunkikävelyyn. Varmaan olisi kuitenkin fiksumpaa ottaa lenkki-lenkkarit maastoon. Tosin kummatkaan näistä lenkkarerista ei kyllä varmaan pidä vettä kovinkaan kauaa.. Damn. Pitäisiköhän sitä ihan mennä siskon kaapilta hakemaan vaelluskengät..

      Oliko siellä vielä paljon lunta/jäätä? Meille on luvassa melko sateista keliä ensi viikoksi, mutta sille ei nyt voi mitään.

      • Sisqi

        No niin, retki on nyt takana. Laitan tässä vielä tietoa tuleville sukupolville, jos jollain on samanlaisia mietteitä :)

        Lentokenttä laguuni retki oli aivan mahtava. Bussi meni suoraan laguunin kautta ja matkatavarat jätettiin lukkojen taakse bussin viereen. Sitten pulikoimaan ja haluamallaan bussilla hotellille. Meidän viettämä n. 1,5 h laguunilla oli aika sopiva. Kerkesi kuvaamaan ja uimaan hyvin.

        Tehtiin Golden Circle retki sekä etelärannikko retki. Ei tosiaankaan vaadi vaelluskenkiä tms. Lenkkarit on ok (mielellään vettäpitävät, kun vesiputoukset kastelee etelärannikolla). Mä menin buutseilla, joissa n. 4 cm korko. Ne oli täydelliset, jakso kävellä, hyvä pito ja vettäpitävät sekä lämpimät. Normi vaatteet käy, kunhan saa vähän jalkaa nostettua, että voi kiertää Seljalandsfossin, jonka takana on melko kivikkoinen polku toisella puolella.

        Valasretkellä oli aaltoinen sää, joten me ei nähty mitään, vaikka laivan lähellä kävi valas, delffiini ja pyöriäisiä. Aina katottiin väärälle etäisyydelle ja aallokko peitti niin hyvin näkyvistä. Retki oli hyyyytävän kylmä, joten paljon päälle, tai sitten käytätte järjestäjän antamia ilmaisia haalareita (suosittelen!). Me ei niitä tyypillisinä suomalaisina otettu, joten jäädyttiin pahasti. Tukevat kengät mukaan (lekkarit) jotta pysytte pystyssä.

        Säät olivat vaihtelevat. Auringonpaisteesta lumimyrskyyn. Kun aurinko paistoi, oli aika lämmin. Sai ottaa hanskat pois ja avata vähän takkia. Kun satoi tai tuuli, ei päällä koskaan voinut olla tarpeeksi vaatetta. Eli kerrospukeutumista suosittelen. Jos lähden Islantiin uudestaan, valitsisin kyllä ajankohdaksi Toukokuun, jolloin olisi vähän lämpimämpi ja silloin järjestetään kesäkauden retkiä ja lunnitkin saapuvat saarelle.

        Huhtikuun pyhäpäivästä (kesän ensimmäinen päivä) sen verran, että ostarit olivat auki, mutta keskustassa liikkeet olivat aika lailla kiinni. Turistikaupat olivat kyllä auki. Muuten pyhäpäivää en edes huomannut (oltiin siellä ostarilla kylläkin).


      • Sisqi
        Sisqi kirjoitti:

        No niin, retki on nyt takana. Laitan tässä vielä tietoa tuleville sukupolville, jos jollain on samanlaisia mietteitä :)

        Lentokenttä laguuni retki oli aivan mahtava. Bussi meni suoraan laguunin kautta ja matkatavarat jätettiin lukkojen taakse bussin viereen. Sitten pulikoimaan ja haluamallaan bussilla hotellille. Meidän viettämä n. 1,5 h laguunilla oli aika sopiva. Kerkesi kuvaamaan ja uimaan hyvin.

        Tehtiin Golden Circle retki sekä etelärannikko retki. Ei tosiaankaan vaadi vaelluskenkiä tms. Lenkkarit on ok (mielellään vettäpitävät, kun vesiputoukset kastelee etelärannikolla). Mä menin buutseilla, joissa n. 4 cm korko. Ne oli täydelliset, jakso kävellä, hyvä pito ja vettäpitävät sekä lämpimät. Normi vaatteet käy, kunhan saa vähän jalkaa nostettua, että voi kiertää Seljalandsfossin, jonka takana on melko kivikkoinen polku toisella puolella.

        Valasretkellä oli aaltoinen sää, joten me ei nähty mitään, vaikka laivan lähellä kävi valas, delffiini ja pyöriäisiä. Aina katottiin väärälle etäisyydelle ja aallokko peitti niin hyvin näkyvistä. Retki oli hyyyytävän kylmä, joten paljon päälle, tai sitten käytätte järjestäjän antamia ilmaisia haalareita (suosittelen!). Me ei niitä tyypillisinä suomalaisina otettu, joten jäädyttiin pahasti. Tukevat kengät mukaan (lekkarit) jotta pysytte pystyssä.

        Säät olivat vaihtelevat. Auringonpaisteesta lumimyrskyyn. Kun aurinko paistoi, oli aika lämmin. Sai ottaa hanskat pois ja avata vähän takkia. Kun satoi tai tuuli, ei päällä koskaan voinut olla tarpeeksi vaatetta. Eli kerrospukeutumista suosittelen. Jos lähden Islantiin uudestaan, valitsisin kyllä ajankohdaksi Toukokuun, jolloin olisi vähän lämpimämpi ja silloin järjestetään kesäkauden retkiä ja lunnitkin saapuvat saarelle.

        Huhtikuun pyhäpäivästä (kesän ensimmäinen päivä) sen verran, että ostarit olivat auki, mutta keskustassa liikkeet olivat aika lailla kiinni. Turistikaupat olivat kyllä auki. Muuten pyhäpäivää en edes huomannut (oltiin siellä ostarilla kylläkin).

        Ai niin, vinkkinä tämä matkanjärjestäjä

        http://www.bustravel.is/en/home

        En sitä itse ennen matkaa googlettelemalla löytänyt, mutta perillä sen esitteitä näin. Olisi ollut paljon halvempi kuin muut matkanjärjestäjät. Varsinkin tuollainen usean reissun paketti. Kivalla pikkubussilla (tilataksin kokoinen) mentiin etelärannikko ja oli tosi hyvä opas. Meidän Golden Circle retkellä, joka otettiin toiselta järjestäjältä etukäteen varattuna opas ei oikein puhunut selkeää englantia. Vähän oli sanat hakusessa ja ööö -tä kuuli aika usein. Kyllä siitäkin pääasiat ymmärsi, mutta olihan se vähän vaivalloista yrittää ymmärtää. Bustravelilla meillä oli pieni 5 hengen porukka opas, joten oli helppoa pysyä aikataulussa ja kokemus oli vähän tunnelmallisempi, kuin usean kymmenen hengen bussiretkellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe