Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Fermec 965 (veto- ja nelipyöräohjausongelmat)

Raktoripehtoori

Kone on Fermec 965 -98.

Ongelmia:

1) Veto hyytyy. Kone saattaa liikkua jonkin aikaa (muutamia minuutteja) hyvin, mutta sitten veto heikkenee ja lopulta koneella ei pääse edes pienestä kuopasta tasaisella liikkeelle. Välillä näin käy heti käynnistettäessä, vaikkei olisi yhtään vielä liikkunutkaan. Moottorin ääni kuulostaa siltä kuin se työskentelisi, mutta tehoista ei välity renkaille kuin korkeintaan pienen nytkäytyksen verran, ei eteen eikä taakse päin, eikä millään vaihteella. Vika saattaa korjaantua kokonaan tai melkein kokonaan, kun koneen sammuttaa hetkeksi. Se tulee kuitenkin uudestaan esiin nopeasti.

2) Nelipyöräohjaus ei toimi. Kerran takarenkaat heilahtivat kun nelipyöräohjausta koitti päälle, mutta 99% tapauksista ei tapahdu mitään. Valitettavasti sen ainoan kerran kun takarenkaat liikahtivat, menin vääntämään takaisin kaksipyöräohjaukselle, enkä sitten saanut uudestaan enää nelipyöräohjausta päälle, että olisin testannut toimiiko se päälle kytkeytyessään oikein.

Vinkkejä? Mielellään siis jotain muitakin kuin huomautuksia että ihan paska kone. :-)

Vielä mainittava, että kuormaajan ja kaivurin hydrauliikka vaikuttaisi toimivan normaalisti silloinkin kun veto on hyydähtänyt. Kerran kylmäkäynnistettäessä hydraulisuodattimen varoitus pärähti sekunnin ajan, kun lisäsi kierroksia heti käynnistyksen jälkeen. Nestettä on tarpeeksi. Kone ollut vasta muutaman päivän, niin kokemusta käyttäytymisestä ei ole vielä päässyt kertymään.

5

2949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dickerson

      Otetaanko ajovoima päähydrauliikasta, vai onko siinä suljettu järjestelmä -tyyppinen hydraulinen vaihteisto? Jos viimeksi mainittu, niin toimiihan vaihteiston latauspumppu ja onhan latauspumpun paineenrajoitusventtiili oikeassa säädössä?

      • Raktoripehtoori

        No tuota, itse asiassa en tiedä miten kone toimii, kun ei ole noista laitteista yleensäkään kokemusta eikä tähän kyseiseen ole kuin suhteellisen ylimalkainen käyttö- ja huoltomanuaali (ei siis mitään räjäytyskuvia rakenteista tms). Ilmeisesti sellasen kunnollisen saisi 50 taalalla netistä (pdf:nä), mutta ei nyt vielä ole tullut siihen sijoitettua. On nimittäin näiden vikojen takia vielä vähän epäselvää jääkö laite ollenkaan tänne, vaikka se vaikuttaakin muuten hyvältä.


    • OiskoEhkä?

      JCB 4:ssa oli akselistossa sellainen anturi, joka haisteli onko pyörät suorassa ja sitten vasta anto vaihtaa nelipyöräohjaukselle/pois. Anturi likaantu ja sitä kun putsaili niin toimi hyvin. Taisi joskus joutua vaihtamaan sen anturin uuteen. Ajattelin jos Fermecissä on samanlaisia antureita, kannattaa ainaki tsekata!

    • WeK

      Ko. koneesta ei kokemusta. Onko ajo toteutettu mekaanisella vaihdelaatikolla ja sähköhydrailisella suunnanvaihtajalla. Kytkimen tilalla tällöin on turbiinikytkin jossa omat öljyt, mikä mahtaa olla niiden laita?

      Jos taas on täysin nestevetoinen niin moottori pyörittää suoraan hydrauliikkapumppuja ( ajo-, kaivuu- sekä esiohjauspumppu).

    • Raktoripehtoori

      Sen verran päivitystä, että veto-ongelma johtui sittenkin tukkeutuneesta polttoaineensuodattimesta ja mahdollisesti kesäpolttoaineesta pikkupakkasella. Pikku huollon ja talvilaatuun siirtymisen jälkeen kone hyrrää normaalisti ja liikkuu hyvin.

      Nelipyöräohjauksen toimimattomuus on ilmeisesti sähköinen kontaktihäiriö jossain, mikä ei olisikaan mikään ihme, kun katselee koneen alle millaisilla surkeilla liittimillä siellä on esimerkiksi pyörien asentoanturit yhdistetty tietokoneelle meneviin piuhoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe