Pätkittäinen nukkuminen raivostuttaa!

Annika79

Huomenta!
Onko kenelläkään vastaavanlaisia "kokemuksia" ja mahdollisia vinkkejä miten saada yöt taas sujumaan normaalisti..

Menen nukkumaan n. 22.30 ja herään jo puolen tunnin päästä katsomaan kelloa, josko olisin vaikka nukkunut pommiin!?! Tähän asti olen nukkunut todella sikeästi..Heti kuitenkin nukahdan uudestaan..Seuraava samanlainen herätys on noin kahden aikaan..Paljonko kello on?!? Ja taas nukahdan..

Anoppini herää 4.30 ja tietenkin minä herään samaan aikaan. Kuulen kaikki pienimmätkin kilahdukset ja tuntuu että järki lähtee! Kun anoppi lähtee töihin 5.30 alkaa minua puolestaan nukuttamaan aivan älyttömästi ja armonaikaa olisi enää puolituntia kellon soittoon..

6.00 oma kello soi ja arvatkaapa väsyttääkö tuo öinen "hilluminen"!

Tämä alkoi kesäloman aikaan ja jatkuu edelleen eli nyt jo viidettä viikkoa! APUA!

9

2723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nita

      aivan samanlaista,mutta olen vaihdevuosissa ja lopetin hormoonit. Ajattelin että johtuisi siitä.
      Nyt en tiedä mitä ajatella??katson kelloa joka tunti, nukahdan aina välillä kolmen neljän aikaan pyörin vähän pidempään... nukahdan siinä viiden maissa.. ja nukkuisin kuinka pitkään kun pitää nousta. Osaako joku neuvoa?

      • Päkä

        on näitä heräämisiä muutaman tunnin välein. Se vaan on pirullista kun ei heti herättyään saa unta uudelleen. Saattaapa siinä vierähtää parikin tuntia ennenkuin taas unenpätkästä saa kiinni. Minä epäilen, että minulla on vaihdevuodet alkamassa, vaikka gynkologini oli sitä mieltä. Oli mitä oli, kyllä rassaa tuo huonounisuus.


    • maaria

      Minäkin kärsin ajoittain kevyestä nukkumisesta ja herään katsomaan kelloa vähintään tunnin välein. Onneksi kohdallani se on ollut toistaiseksi vain tilapäistä.

      Yksi keino syventää unta on nukkua vähemmän. Lyhytuniset ihmiset nukkuvat suhteessa lyhyemmän ajan nimenomaan kevyttä unta. Huono vaihtoehto taas on nukkua aamulla pitkään paikatakseen yön "hillumista", se varmistaa seuraavan yön unettomuuden. Univaikeuksista kärsivän unirytmin tulisi olla mahdollisimman säännöllinen eli aina samaan aikaan sänkyyn ja samaan aikaa ylös. Iltaisin ei kofeiinia eikä alkoholia.

      En kyllä voi olla varma, mikä on tässä ketjussa esitettyjen ongelmien taustalla ja voisi olla hyvä käydä lääkärissä. Toisaalta omat kokemukset siitä ovat lähinnä sitä, että lääkäri antaa unilääkkeitä ja se siitä. Voisi olla myös hyvä tutustua johonkin unettomuudesta kertovaan kirjaan, jossa neuvotaan, miten päästä unettomuudesta. Kirjastosta löytyy moniakin vaihtoehtoja.

      Nukkumisongelmat ovat ikäviä ja itse olin pitkälle haluton tekemään mitään asian eteen: halusin nukkua näkemättä vaivaa sen eteen. Mutta vasta vaivannäkö paransi tilannetta.

    • Annika79

      Huomenta!

      Viikonloppuna sain nukuttua jo hyvin ja viimeyönä vielä paremmin! Olipas ihanaa!! Mieskin oli ihanan iloinen kun huomasi että minäkin hymyilin kellon soidessa :)

      Mitään en asialle ole tehnyt, liekö ollut lomasta ja töihinpaluusta johtuvaa stressiä?!?

      Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!

      • catcat-78

        mulla on sama jatkunut jo useamman kuukauden, olen aina ollut erittäin sikeäuninen ja siksi olen huolestunut. Saatan katsoa jopa puolentunnin välein kelloja, että olenko jo nukkunut pommiin. Nukuin yksi kerta pommiin, ja olin tosi nolo kun pääsin töihin, ehkä on jäänyt alitajuinen pelko siitä. Mutta kärsin myös ahdistuksesta ja masennuksesta, liittynevät toisiinsa. Näen myös TODELLA todentuntuisia unia ja säpsähtelen niihin vähän väliä! Tänä aamuna itkin unessa ja kun heräsin piti itkeä oikeasti, oli niin kauhea uni!


    • Itselläni on vastaavanlainen ongelma että 2-3 tunnin unijaksot tuntuvat yöllä lähes päiväunimaisen pitkiltä ja todentuntuisilta ja saatan herätä tuntien voimakkaita tunnetiloja. Käyn töissä epäsäännöllisesti koska alallani on huonosti töitä ja rytmini on ollut aivan mahdoton noin 5 viikon ajan. Ensimmäiseksi nukahdan noin 20.00-22.00 ja herään siitä 2 tunnin päästä virkeänä. Sitten joudun katselemaan netistä jotain elokuvia tai dokumentteja jotka saisi minut väsyneeksi ja nukahdan noin 4.00 ja nukun väkisin liskounia sen 3 tuntia. päivällä otan usein pisimmät ja levollisimmat unet koska olen silloin niin väsynyt etten kykene tekemään mitään ellei ole pakko. Lääkkeet ei toimi joten niistä ei kanata edes puhua. Että siinä on omalaatuista rytmiä.

      • Kokeilunarvoinen

        luonnontuote;
        Rennoksin.
        Auttanut kuulemma montaa ihmistä, saaneet pidemmät unet.


    • Soitin

      Itselläni on myös pätkäunta, mutta olen löytänyt avun. Illalla teen 6 liikkeen joogaharjoituksen (löysin netistä). Se vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon eli poistaa stressin tuntemuksia. Tämän jälkeen kuuntelen pari meditaatioharjoitusta. Jälkimmäinen on Syvä uni -harjoite (Sami Minkkinen). Olen nukahtanut harjoitusten jälkeen ja seuraavaksi aamulla (pieni havahtuminen yöllä, mutta ei heräämistä). Pää on tyyni ja rauhallinen, onnellinen olo unen jälkeen.

    • eikukkokäskienlaula

      Olen lukenut lähes kaikki unettomuus- ja unihäiriökirjat (jotka toistavat lähes aina samoja asioita) enkä mitään apua ole saanut niistä, vaikka olen ollut mahdollisimman vastaanottavainen kaikelle tiedolle ja harjoituksille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe