Nirso marsu

Minni

Mikä auttaisi, kun marsuni ei syö mielellään mitään muuta, kuin lehtisalaattia, kuivaheinää, vähän siemensekoitusta ja ehkä haukkaa kerran porkkanaa.. Kurkkua ei syö ja se on mielestäni outoa.. Entiedä mikä auttaisi, tuntuu sen ruoka olevan aika yksitoikkosta.

15

557

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sari

   Marsun ruokavalion päämurkinathan ovat vesi, heinä ja pelletit (ja C-vitamiinilisä!) :-)

   Jyväsekoitukset ovat vähän arveluttavia, saako marsu niistä kaikkia tarvittavia ravintoaineita ja marsu saattaa valikoida, että syö vain hyvät nappulkat. Mutta esim. Altromin-pelleteistä ne saavat kaiken tarvittavan :-)

   Lehtisalaattia ei kannata antaa jatkuvasti, se ei ole hyväksi marsulle. Tarjoa marsulle: porkkanaa (tosi terveellistä), lanttua (tosi terveellistä), vähän parsakaalia, omenaa (kotimaiset omput voi antaa kuorineen), tomaattia (poista vihreät osat) ja persiljaa. Eiköhän sieltä löydy jokin herkku teidänkin makuun :) Lisää ruokintavinkkejä saat esim. Marsuyhdistyksen sivuilta ja kasvattajilta! :-)

   Hei muut keskustelijat: mitä kovaa te syötätte marsuillenne että niiden hampaat pysyvät kunnossa?

   • minna

    ei niille välttämättä tarvitse syöttää mitään kovaa, kunhan niillä on puuta johon voivat tylsyttää hampaitaan. porkkanahan nyt tietysti on aika kovaa.....


   • Tiina

    Me ainakin annetaan kuivaa leipää tai näkkäriä, siitä meidän marsut tykkää aina silloin tällöin.
    Kukkakaalia ja vesimeloniakin olen aina silloin tällöin herkkkupaloina antanut.


   • töppönen

    Meikä- pupatille ainakin maistuu kuivat oksat ja leipä! Sillä pysyy pepsodent- hymy kunnossa! Kyllä meikälle maistuu vielä voikkarit (suurta herkkua, ei laihikselle!) ja apilat ja kaikki siemensekoitus jne. sekä kasvikset!


  • Minni

   Kiitoksia vinkeistä, mutta ongelma on juuri siinä ettei Marsuni syö muuta, kuin sitä lehtisalaattia... Miten se on vaarallista? Meinaan vaan, että se syö sitä joka päivä todella paljon!!!

   • Sari

    Salaatti on huonoa ravintoa marsulle, koska sen ravintoarvot on ihan olemattomat. Lisäksi salaatti saattaa aiheuttaa virtsakiviä, eli pieniä kiviä tulee sinne mistä marsu pissaa eli pissaaminen vaikeutuu! Hoito on hankalaa ja ennuste on huono.

    Tiedän kyllä että marsut ovat aikamoisia herkkusuita ja ne mielellään komentelevat omistajaansa. Eli nyt SINUN on tehtävä päätös ja muutettava marsusi ruokavaliota - pääosin sen on syötävä heinää ja jyviä, suosittelen lämpimästi Altromin-pellettejä :-)

    Lisää ruokinnasta:
    http://www.marsuyhdistys.net/ruokinta.htm

    Mielikuvitusta kehiin ja herkkuhetkiä marsullesi :-)


  • Marsunomistaja...

   Meiänkin marsut on aika nirsoja...
   Kyllä ne kasviksia syö, muttei mitään
   jyrsijänherkkuja, mitä myydään kaupoissa.
   Moneen kertaan ollaan ostettu turhaan,
   eihän ne niistä pidä... Sulle antaisin
   vihjeen, että antaisit marsulles enemmän
   salaattia, niin kun sehän tykkää siitä.
   Sillä ei oo sillon hätää, vaikka se ei
   muuta söiskään ;)

   • Tähti

    ..herra tai rouva marsunomistaja!
    Jos marsuaan oikeasti rakastaa, niin ei halua sen sairastuvan. Ja tämähän on väistämättä edessä, jos salaattia syöttää paljon, eikä juuri muuta. jos yhtään välittää ja kiinnostaa, asiasta on tarjolla paljon tutkittua tietoa. Ei se, että marsumme mieluusti syö vain herkkuja tai salaattia, tee siitä hyväksyttävää. Aikuinen ja vastuuntuntoinen eläimen omistaja kyllä tietää mikä on oikein ja väärin.
    Tästä huolimatta, kaunista alkavaa syksyä!


  • minni

   Tein niin ja jätin salaatin kokonaan pois.. Ostin lanttua ja kukkakaalia.. Niitä se söi vähäsen.. se kyllä paljon nyt uikuttaa, koska tahtoisi sitä salaattia.. Mutta toki minä ajattelen vaan marsuni parasta. :))

   • Susanne

    Marsulle kannattaa antaa monipuolisesti tuoreruokaa ja silloin voi joskus palkita salaatilla tai kurkulla. Itse annan marsulleni päivittäin omenaa, porkkanaa ja parsakaalia. Joskus lisäksi persiljaa, jossa on paljon ravinteita. Parsakaali on myös erittäin ravinteikasta, mutta sen kanssa pitää olla HYVIN varovainen. Marsu on totuteltava vähitellen ja tottulun jälkeenkin annettava parsakaalia vain kohtuudella ja kuivaa heinää sen jälkeen paljon. Parsakaali voi aiheuttaa kaasuja vatsaan, joita marsu ei saa poistettua ja se on vakava paikka. Eli kohtuudella parsakaalia. Muita kaaleja en ole antanut lainkaan, sillä ne on vielä voimakkaampia.


   • Sari

    Hih, tai mistä sitä tietää jos se vaikka ihastui lanttuun niin kovin että uikuttaakin että "anna tätä lisää" :-)

    Hienoa että ajattelet marsusi parasta, jesh! :-)


   • Tähti

    Tuo edellinen viestini oli kyllä aika tiukkaan sävyyn kirjoitettu, mutta olen nähnyt aika läheltä minkälaiseen tilaan se voi johtaa jos marsun ruokavalio koostuu melkein pelkästään salaatista. Toki minäkin annan herkkuhetkinä vähän salaattia ja kesällähän maailman suurinta herkkua on ollut voikukan lehdet. Nokkonenkin on muuten äärettömän terveellinen (ihan ihmisellekin). Siinä on paljon vitamiineja. Vaatii tietysti hieman käsittelyä ensin.:) Uskon, että Minni tietää nyt kuinka lapsostaan ruokkia.


   • Tähti
    Tähti kirjoitti:

    Tuo edellinen viestini oli kyllä aika tiukkaan sävyyn kirjoitettu, mutta olen nähnyt aika läheltä minkälaiseen tilaan se voi johtaa jos marsun ruokavalio koostuu melkein pelkästään salaatista. Toki minäkin annan herkkuhetkinä vähän salaattia ja kesällähän maailman suurinta herkkua on ollut voikukan lehdet. Nokkonenkin on muuten äärettömän terveellinen (ihan ihmisellekin). Siinä on paljon vitamiineja. Vaatii tietysti hieman käsittelyä ensin.:) Uskon, että Minni tietää nyt kuinka lapsostaan ruokkia.

    ..niin ihan kommentoisin vielä tuota kovan puremista. Eli meillä on häkissä jatkuvasti tarjolla joko koivun-, pajun-, tai omenapuun oksia. Lisäksi annan joskus näkkäriä (vähäsuolainen) tai kuivattua ruisleipää. Oksat ovat myös oiva leikkikalu lattialle!:)


  • Minni

   Todella paljon kiitoksia kaikille tasapuolisesti hyvistä vinkeistä! Ollaan nyt jo kokeiltu kaiken sorttista ja näköistä vihannesta ja kyllä on hauskaa ollut! Kiitos vielä kerran.

  • Anonyymi

   Minunkin yksi marsu ei syö muuta kuin salaattia heinää ja pellettiä ei kauheasti porkkanasta tykkää

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sähköpotkulautaonnettomuus

   Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
   Vantaa
   278
   3580
  2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

   On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
   Ikävä
   74
   2348
  3. No nainen...

   Mitkä on fiilikset nykyään?
   Ikävä
   114
   1600
  4. Ole rohkeampi kuin koskaan

   ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
   Ikävä
   81
   1518
  5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

   Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
   Maailman menoa
   321
   1459
  6. Oulussa puukotettu lasta

   Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
   Perussuomalaiset
   365
   1300
  7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

   Ikäväsi kohteessa?
   Ikävä
   66
   1299
  8. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

   ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
   Ikävä
   99
   1279
  9. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

   Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
   Sinkut
   77
   1244
  10. Mitä tekisit jos

   täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
   Ikävä
   85
   1113
  Aihe