Nirso marsu

Minni

Mikä auttaisi, kun marsuni ei syö mielellään mitään muuta, kuin lehtisalaattia, kuivaheinää, vähän siemensekoitusta ja ehkä haukkaa kerran porkkanaa.. Kurkkua ei syö ja se on mielestäni outoa.. Entiedä mikä auttaisi, tuntuu sen ruoka olevan aika yksitoikkosta.

15

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sari

      Marsun ruokavalion päämurkinathan ovat vesi, heinä ja pelletit (ja C-vitamiinilisä!) :-)

      Jyväsekoitukset ovat vähän arveluttavia, saako marsu niistä kaikkia tarvittavia ravintoaineita ja marsu saattaa valikoida, että syö vain hyvät nappulkat. Mutta esim. Altromin-pelleteistä ne saavat kaiken tarvittavan :-)

      Lehtisalaattia ei kannata antaa jatkuvasti, se ei ole hyväksi marsulle. Tarjoa marsulle: porkkanaa (tosi terveellistä), lanttua (tosi terveellistä), vähän parsakaalia, omenaa (kotimaiset omput voi antaa kuorineen), tomaattia (poista vihreät osat) ja persiljaa. Eiköhän sieltä löydy jokin herkku teidänkin makuun :) Lisää ruokintavinkkejä saat esim. Marsuyhdistyksen sivuilta ja kasvattajilta! :-)

      Hei muut keskustelijat: mitä kovaa te syötätte marsuillenne että niiden hampaat pysyvät kunnossa?

      • minna

        ei niille välttämättä tarvitse syöttää mitään kovaa, kunhan niillä on puuta johon voivat tylsyttää hampaitaan. porkkanahan nyt tietysti on aika kovaa.....


      • Tiina

        Me ainakin annetaan kuivaa leipää tai näkkäriä, siitä meidän marsut tykkää aina silloin tällöin.
        Kukkakaalia ja vesimeloniakin olen aina silloin tällöin herkkkupaloina antanut.


      • töppönen

        Meikä- pupatille ainakin maistuu kuivat oksat ja leipä! Sillä pysyy pepsodent- hymy kunnossa! Kyllä meikälle maistuu vielä voikkarit (suurta herkkua, ei laihikselle!) ja apilat ja kaikki siemensekoitus jne. sekä kasvikset!


    • Minni

      Kiitoksia vinkeistä, mutta ongelma on juuri siinä ettei Marsuni syö muuta, kuin sitä lehtisalaattia... Miten se on vaarallista? Meinaan vaan, että se syö sitä joka päivä todella paljon!!!

      • Sari

        Salaatti on huonoa ravintoa marsulle, koska sen ravintoarvot on ihan olemattomat. Lisäksi salaatti saattaa aiheuttaa virtsakiviä, eli pieniä kiviä tulee sinne mistä marsu pissaa eli pissaaminen vaikeutuu! Hoito on hankalaa ja ennuste on huono.

        Tiedän kyllä että marsut ovat aikamoisia herkkusuita ja ne mielellään komentelevat omistajaansa. Eli nyt SINUN on tehtävä päätös ja muutettava marsusi ruokavaliota - pääosin sen on syötävä heinää ja jyviä, suosittelen lämpimästi Altromin-pellettejä :-)

        Lisää ruokinnasta:
        http://www.marsuyhdistys.net/ruokinta.htm

        Mielikuvitusta kehiin ja herkkuhetkiä marsullesi :-)


    • Marsunomistaja...

      Meiänkin marsut on aika nirsoja...
      Kyllä ne kasviksia syö, muttei mitään
      jyrsijänherkkuja, mitä myydään kaupoissa.
      Moneen kertaan ollaan ostettu turhaan,
      eihän ne niistä pidä... Sulle antaisin
      vihjeen, että antaisit marsulles enemmän
      salaattia, niin kun sehän tykkää siitä.
      Sillä ei oo sillon hätää, vaikka se ei
      muuta söiskään ;)

      • Tähti

        ..herra tai rouva marsunomistaja!
        Jos marsuaan oikeasti rakastaa, niin ei halua sen sairastuvan. Ja tämähän on väistämättä edessä, jos salaattia syöttää paljon, eikä juuri muuta. jos yhtään välittää ja kiinnostaa, asiasta on tarjolla paljon tutkittua tietoa. Ei se, että marsumme mieluusti syö vain herkkuja tai salaattia, tee siitä hyväksyttävää. Aikuinen ja vastuuntuntoinen eläimen omistaja kyllä tietää mikä on oikein ja väärin.
        Tästä huolimatta, kaunista alkavaa syksyä!


    • minni

      Tein niin ja jätin salaatin kokonaan pois.. Ostin lanttua ja kukkakaalia.. Niitä se söi vähäsen.. se kyllä paljon nyt uikuttaa, koska tahtoisi sitä salaattia.. Mutta toki minä ajattelen vaan marsuni parasta. :))

      • Susanne

        Marsulle kannattaa antaa monipuolisesti tuoreruokaa ja silloin voi joskus palkita salaatilla tai kurkulla. Itse annan marsulleni päivittäin omenaa, porkkanaa ja parsakaalia. Joskus lisäksi persiljaa, jossa on paljon ravinteita. Parsakaali on myös erittäin ravinteikasta, mutta sen kanssa pitää olla HYVIN varovainen. Marsu on totuteltava vähitellen ja tottulun jälkeenkin annettava parsakaalia vain kohtuudella ja kuivaa heinää sen jälkeen paljon. Parsakaali voi aiheuttaa kaasuja vatsaan, joita marsu ei saa poistettua ja se on vakava paikka. Eli kohtuudella parsakaalia. Muita kaaleja en ole antanut lainkaan, sillä ne on vielä voimakkaampia.


      • Sari

        Hih, tai mistä sitä tietää jos se vaikka ihastui lanttuun niin kovin että uikuttaakin että "anna tätä lisää" :-)

        Hienoa että ajattelet marsusi parasta, jesh! :-)


      • Tähti

        Tuo edellinen viestini oli kyllä aika tiukkaan sävyyn kirjoitettu, mutta olen nähnyt aika läheltä minkälaiseen tilaan se voi johtaa jos marsun ruokavalio koostuu melkein pelkästään salaatista. Toki minäkin annan herkkuhetkinä vähän salaattia ja kesällähän maailman suurinta herkkua on ollut voikukan lehdet. Nokkonenkin on muuten äärettömän terveellinen (ihan ihmisellekin). Siinä on paljon vitamiineja. Vaatii tietysti hieman käsittelyä ensin.:) Uskon, että Minni tietää nyt kuinka lapsostaan ruokkia.


      • Tähti
        Tähti kirjoitti:

        Tuo edellinen viestini oli kyllä aika tiukkaan sävyyn kirjoitettu, mutta olen nähnyt aika läheltä minkälaiseen tilaan se voi johtaa jos marsun ruokavalio koostuu melkein pelkästään salaatista. Toki minäkin annan herkkuhetkinä vähän salaattia ja kesällähän maailman suurinta herkkua on ollut voikukan lehdet. Nokkonenkin on muuten äärettömän terveellinen (ihan ihmisellekin). Siinä on paljon vitamiineja. Vaatii tietysti hieman käsittelyä ensin.:) Uskon, että Minni tietää nyt kuinka lapsostaan ruokkia.

        ..niin ihan kommentoisin vielä tuota kovan puremista. Eli meillä on häkissä jatkuvasti tarjolla joko koivun-, pajun-, tai omenapuun oksia. Lisäksi annan joskus näkkäriä (vähäsuolainen) tai kuivattua ruisleipää. Oksat ovat myös oiva leikkikalu lattialle!:)


    • Minni

      Todella paljon kiitoksia kaikille tasapuolisesti hyvistä vinkeistä! Ollaan nyt jo kokeiltu kaiken sorttista ja näköistä vihannesta ja kyllä on hauskaa ollut! Kiitos vielä kerran.

    • Anonyymi

      Minunkin yksi marsu ei syö muuta kuin salaattia heinää ja pellettiä ei kauheasti porkkanasta tykkää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe