Uimahalli turenkiin.

Liikuntaesteinen

Turenkiin pitää saada uimahalli. Uimahallin terveyttä kohottava ja ylläpitävä vaikutus on kiistaton. Uinti sopii kaikille, nivelvaivaisille, ylipainoisille, huippu-urheilijoille, ihan kaikille. Käyttöaste olisi varmasti korkea ja muutenkin olisi oikea ekoteko kun ei tarvitsisi autoilla aina kaupunkiin uimaan.
Halli saisi olla halpa, nelikulmainen laatikko ilman mitään hianouksia. Mutta heti riittävän iso, ainakin kahdeksan rataa niinkuin kaupungissa ja pari muuta pienempää allasta siihen kaveriksi.

87

2181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäähalli turenkiin

      ihan kuin kunnalla ei olisi velkaa tarpeeks....Janakkalassa on jo uimahalli!!!

    • Kannatan uimahallia.

      Jep, kannatan uimahallin rakentamista Turenkiin. Tiedän kyllä, että Tervakoskella on uimahalli.

      • Anonyymi

        Kyllä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä

        autoilla aina kaupunkiin uimaan.


    • veroeuroille vastine

      Jos jotain pitäisi Turenkiin rakentaa uutta, niin ehdottomasti uusi koulu. Nykyistä muinaisjäänneetä tekohengitetään jo aivan liikaa kaikensorttisilla ilmanpuhdistimilla ja epämääräisillä rempoilla joista ei ole mitään hyötyä.Röttelö mikä sairastuttaa lapset ja työntekijät. Tulevaisuuden kansatauti tulee olemaan homepölykeuhko jos nyt ei toimita.
      Pillarilla nurin vaan ja uusi edustava koulu pystyyn. Varmasti löytyy rahallasita tukea EU:sta, kun kyse on kuitenkin ihmisten oikeudesta puhtaaseen terveelliseen sisäilmaan.

      Uimahallia ei tarvi tehdä toista.

      • Epätietoinen kysyy

        Missä se Turengin ensimmäinen uimahalli on?


      • Kysy pois.
        Epätietoinen kysyy kirjoitti:

        Missä se Turengin ensimmäinen uimahalli on?

        Jos olisit lukenut viestiketjun kokonaan, olisit varmaan huomannut ettei Turengissa ole uimahallia.
        Janakkalassa on uimahalli Tervakoskella. Olen varma, että jos Turengissa olisi myös uimahalli olisi sen käyttöaste huomattavasti korkeampi kuin Tervakosken hallin.
        Kaikkihan ei syystä tai toisesta pysty Tervakoskelle kulkemaan. Olisihan se Turengin koululaisillekkin helpompi kulkea oman kylän halliin uimaan, siinähän jäisi koululaisten kuljetuskustannuksetkin varsin pieniksi.


      • Anonyymi

        Hyviä kommentteja


    • Liikuntaesteinen

      En haluaisi alkaa asetteleen hankkeita vastakkain, mutta jäähallissa ei ole mitään järkeä. Se palvelisi vai harrastajia. Itsekään liikuntaesteisenä nivelvaivaisena en voisi sitä käyttää. Vaikka se varmasti olisi junioripelaajille kiva, mutta ei se käyttäjärinki kyllä olisi lähimaillekaan uimahallin luokkaa.
      Uimahalli täytyy ajatella sijoituksena kuntalaisten terveyteen, fyysiseen ja henkiseen. Terveemmät kuntalaiset säästäisivät niitä kalliita terveydenhuoltokuluja paljon. Ajatelkaapa vaikka yhdenkin ikäihmisen liukastumisen hinta. Jos uimahallissa käynti pitäisi ikääntyneen paremmassa kunnossa niin hän ei ehkä liukastu ollenkaan tai liukastuessaan hän on kykynevä tekemään jotain muutakin kun katkaisemaan kätensä. Puhun vähän kokemuksesta tässä asiassa.
      Uimahalli turengissa olisi todellinen kylän keskipiste, kohtaamispaikka jossa kaikki, ainakin suurin osa kyläläisistä kävisi.

    • Niinpäkin

      Turenkiin pitäisi saada mielisairaala, on nimittäin niin pimeetä porukkaa koko sakki.

      • konnari1

        Eikös sitä löydy jokapuolelta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Niinpä niin

        Ilmeisesti olet sitten kyseisen sairaalan ensimmäinen asiakas.


    • Kaupungista maalle

      Kannatan uimahallia. Sen ainut huono puoli on että se maksaa, mutta niinhän kaikki maksaa.
      Mutta raha ei saa olla este, eikä edes hidaste. Sitäpaitsi kuulin jo parilta valtuutetulta että uimahallista on keskusteltu. Nyt se pitäisi kuulemma äkkiä rakentaa niin olisi sitten valmis ottamaan asiakkaat kaupungin hallista kun se menee vuodeksi remonttiin. Käyttöaste olisi sata vuoden ajan, ja jollain kuuden euron maksulla halli maksaisi itsensä heti ekana vuotena.

      Eli ei kun rakentamaan.

      • kohta on

        Parin vuoden sisään liitymme hämeenlinnaan ja sitten meillä on useampi uimahalli sekä myös jäähalli .


      • kohtaollaan

        ja Citymarket


    • Turenki haisee

      Turenki imee kaiken rahan Tervakoskelta. Täällä me tehtaan juurella vaan raadetaan.

    • hallit

      Kattakaa se liinalampi, siin teille tarpeeks uimahallia.

    • Liikunta2

      Tervakoskelle pitää saada liikuntatalo ennen mitään Turengin uimahallia. Täällä ei ole muita kuin pieniä koulun saleja, joissa ei voi pelata futsalia/jalkapalloa, sulkapalloa, salibandya yms vaikka esim futikseen olisi enemmän harrastajia kuin Turengissa uimareita. Halli olisi kolme kertaa edullisempi rakentaa ja ylläpitää. Tuottokin vuoromaksujen kanssa hieman suurempi kuin uimahallin.

      • Liikuntaesteinen

        Varmasti hyvä ja tarpeellinen hanke tuokin. Mutta sama ongelma tuossa on kuin jäähallissakin, palvelevat ensisijaisesti harrastajia. Uimahalli on kaikille, vauvoille, mummoille, vaareille, liikuntaesteisille ja toki myös harrastajille, ihan kaikille. Tässä taloustilanteessa on tärkeää ajaa sellaisia hankkeita joista on iloa kaikille.


    • Uimamaisteri

      Joo, mutta heti iso hyvä hieno halli, käyttöö olisi.

    • Ytimeen se

      Kai sitten ymmärtävät rakentaa sen ihan turengin keskustaan että pääsee kävellen jokapuolelta. Eikä mihinkään soramonttuun.

    • m.bb

      Ei rakenneta koskaan turenkiin

    • kinostus

      En todellakaan kannata uima hallin rakentamista Turenkiin. Kuka edes käy uima halleissa? Vesi on paskasta ja ihmiset paskoo ja kusee veteenne. Muutenki nii herkkä iho että ei kinosta

      • meemökkiis

        Angst, pistä rasvaa iholles ja suihkuttele vaan siel kotona ittees. Toi sun kommentointis vasta kinostus olikin


      • Kinostus.hehe

        Sä oot varmaan joku 4 vuotias pikkupoika. Eikä "kinostus" tarkota mitään.


      • Kunhankommentoin

      • kunhankommentoit

        joka välissä


    • Paikka katsottu

      Paras paikka hallille on kolmeksia vastapäätä. Siihen on aika hyvä tulla jaka puolelts, linja-autollakin pääsee hyvin.

    • ajatelkaa muitakin

      Pitää ajatella Janakkalassa enemminkin Tervakosken asioita, kuin Turengin. Tervakoski on jäännyt Turengin jalkoihin täysin, vaikka Turenkiakaan ei olisi olemassa ilman tuota paperitehdasta.

      Kun paperitehdas suljetaan, niin Turenki haluaa erota Tervakoskesta. Sano mun sanoneen!!!

      • Ajatellaan ajatellaa

        Eihän sitä Tervakosken uimahallia kukaan siirtämässä ole.
        Kateellisina tässä tosiaan ajatellaan Tervakoskelaisia, teillä kun on jo uimahalli.

        P.s Erota haluttais jo nyt.


      • Kumpi elätti

        Paljonko se paperi työllisti sanotaan kaksikymmentä vuotta sitten?
        Paljonko sokeri ja jäätelö työllisti samoihin aikoihin?


    • Ethän ajattele

      Niin mutta kun yhteiset rahat menee siihen uimahalliin. Kyllä se on tämä Tervakoski senverran kuppaantunut, että tänne mieluummin jotain. Siinä ootte Tervakosken imussa rakentaneet Turenkinne! Ja tulkaa tänne uimaan. Siellä mekin ollaan joduttu asiamme hoitamaan.

      Ps. Erorahat sitten tänne!

    • Soonnäin

      Koululle täältäkin piste.

      Kyllä prioriteetissa on aina etusijalla terveysasiat ja jos mielitään kuntaan uusia omakotiasujia lapsineen, on koulupuolen oltava hyvässä kunnossa. Ja faktahan on se että näin ei tällä hetkellä ole.

      Koulut ovat niitä, jotka edustavat ulospäin terveen kunnan imagoa. Jos nämä aisat ovat huonosti hoidettu saa niistä jo sellaisen alkuvaikutelman, ettei kuntaan kannata tulla veronmaksajaksi. Kukaan ei vie lastaan paikkaan josta voi saada kroonisen sairauden.

      Tässä ilisi myös se työllistävä puoli jos rakennuskantaa alettaisiin uusimaan.

      • Pelokas äiti

        Mitkä kaikki koulut on terveydelle vaarallisi? Homeko?


      • Maassa maan tavalla
        Pelokas äiti kirjoitti:

        Mitkä kaikki koulut on terveydelle vaarallisi? Homeko?

        Nykyisin Suomessa kaikki koulut ja muut julkiset rakennukset ovat terveydelle vaarallisia. Ne joko sortuu tai ovat homeessa.


    • Hyppytorni myös

      Hei,
      Hyppyallas olisi myös tosi kiva. Vaikka sitä ei kaikki pystykään käyttämään.

    • veteenpissijä

      Ja vesiliukumäki olisi kova juttu sekä ne poreammeet

    • Tok Sinen

      "Pelokkaalle äidille" tiedoksi. Turengin ala-asteella on sisäilmaongelmaa ollut jo jonkin aikaa. Viime kesänä tehtiin remppaa, purettiin lattioita tms.Ensi kesänä pienten puolella tehdään aikas isoa remppaa. Mm. lattioita puretaan, pintoja jyrsitään ja uusitaan. Tilat alipaineistetaan ja eristetään tuon urakan ajaksi.Asiahan on varsin selvä, että minkään pikku pöllyjen takia tuollaisia remontteja ei tehdä!
      Nyt siellä on käytössä 11(!!!!) sisäilmanpuhdistinta jotka ilmeisesti otsonoivat ja suodattavat ilmasta mm. mikrobeja. Se onko mitattu esim 2-Etyyli 1 heksanoolipitoisuuksia, ei ole tiedossa.
      Tässä kunnassa olisi pitänyt herätä näihin asioihin ajat sitten.Valitellaan esim. väistötilojen puutetta, vaikka mm.kyläkouluja olisi voinut käyttää tähän tarkoitukseen ja tehdä sitten vaikka uusi koulu. Nyt sitten paikataan mitä kyetään, ja ongelmahan ei välttämättä poistu mihinkään.
      Kovasti varmasti töitä tekevät terveys- ja rakennusviranomaiset, mutta isoin ongelma on aina raha. Mielenkiintoista on nähdä mitä kesänaikana tehtävät remontoinnit tuovat tullessaan.
      Se on tullut havaittua, että ihan puupäinä pidetään ihmisiä, kun tiedotus on aika olematonta. Ei tiedotustilaisuuksia, tai vanhempainiltoja asian tiimoilta. Vain pieniä tiedonmurusia silloin tällöin. Silti koulussa on sentään 500 lasta hlökunta.
      Vrt esim. Ruukki.

      • Sehän on selvä.

        "Mielenkiintoista on nähdä mitä kesänaikana tehtävät remontoinnit tuovat tullessaan."

        Homeongelmia lisää tietysti.


    • Uidaan HML:ssa

      Älkää unta nähkö uimahallista tässä rahapulassa. Velkarahallako sitä meinaatte rakentaa? Käydään me turenkilaiset vaan edelleenkin Hämeenlinnan hallissa. Kyllä H:linnalla on hieno halli eikä liput maksa paljoo. Samalla reissulla saa kaupungista muutkin tarpeelliset palvelut.

      • Tämäkin tarpeen

        Koskas me saadaan Turenkiin "Verkatehdas", ettei aina tarttis lähtee kaupunkiin kulttuurin perään?


      • Velkaa yli tarpeen
        Tämäkin tarpeen kirjoitti:

        Koskas me saadaan Turenkiin "Verkatehdas", ettei aina tarttis lähtee kaupunkiin kulttuurin perään?

        Meillähän on jo "Velkatehdas", eiks se riitä?


    • Pul pul

      Täytyy muistaa yrityselämän vanha viisaus. Jos ei kehity ja toiminta kasva niin yhtiö pienenee. Se toimii myös kunnissa, jos palvelu puuttuu niin ollaan äkkiä muuttotappio kunta. Onko Turengilla varaa siihen että väki alkaa vähentyä?
      Tarvitaan houkuttimia jotta kunta on vetovoimainen. Pieni kunta ei tietenkään voi alkaa hullutteleen mutta perusasiat olisi hyvä olla olemassa. Nykyään uimahalli on sellainen. Eli uimahalli Turenkiin, vaikka valaksi, kyllä se itsensä maksaa tavalla tai toisella.

    • Hälläväli

      Janakkalassa on jo kaksi (2) kirjastoa, kaksi (2) terveyskeskusta, kaksi (2) kuntakeskusta ja nyt olisi hyvä saada se toinen uimahalli Turenkiin, niin voisimme sanoa, että meillä on kaksi (2) uimahallia. Turengin uimahalliin olisi myös itäisen Janakkalan koululaisilla ja Kyterin alueen uusilla asukkailla lyhyempi matka kuin Tervakosken uimahalliin. Kuntapäättäjät, hoi, hoi... pitäisi saada hieman yli 3000 asukasta lisää, että ei tarvitsisi liittyä Hämeenlinnaan. Ja Janakkalan viestinnälle porkkana; jos saatte edes välillisesti rekrytoitua nuo 3000 uutta asukasta vuoden sisällä, niin olette kyllä virkanne ansainneet. Kulttuuritoimelle kiitokset uusien tapahtumien järjestämisestä, vaikka budjetissa pysyminen taitaa tehdä tiukkaa.

    • Hariappia

      Niin, kyllähän totuus on että kunta tarvii asukkaita. Ja mieluummin työssäkäyvän ikäisiä. Heillä taas on yleensä lapsia jotka tarvitsee asianmukaiset harrastus ja ajanvietemahdollisuudet jotta perhe yleensä edes voi kuvitella muuttavansa paikkakunnalle. Näitä harrastusmahdollisuuksia on urheilu ja liikuntapaikat. Vaikea tänne on ketään houkutella jos perusedellytykset on puutteelliset.
      Raha ei tule ikinä lisääntymään, päätös uimahallista on aina yhtä vaikea jos rahaa katsoo. Rohkeasti vaan rakentamaan, asiakasvirta on katkeamaton kun hämeenlinnan uimahalli menee vuodeksi remonttiin pikapuolin.
      Ja jos tuo pelätty kuntaliitos sattuisi kuitenkin tulemaan niin halli olisi hyvä olla valmis sitä ennen, koska sen jälkeen Janakkalaan ei rakenneta mitään kunnallisia palveluita vuosikymmeniin. Tämä on aistittavissa noissa Hämeenlinnan nykyisissä liitoskunnissa, ei niihin sijoiteta euroakaan.

    • jono jonnet

      Uimahallin rakentamiseen ei ole rahaa. Viimeiset pennit tulisi käyttää terveydenhuoltoon.... Jonot monta vuotta nytkin.

      • Maksaa itsensä

        Lisääntyvät terveysmenot pitää saada kuriin jossain vaiheessa. Täytyy miettiä millä niitä pienentää. Äkkiseltään tuntuu että paras konsti on jos pitää asukkaat pitempään terveinä ja tässä astuu kuvaan mukaan uimahalli. Uimahalli on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Jos edes muutama mummo säästyy esim, kaatumiselta sen takia että olisi paremmassa kunnossa niin äkkiä siinä syntyy merkittävää säästöä. puhumattakaan nykyään vallalla olevista psyykkisistä sairauksista. uimahalli ja uiminen on hyvä stressinpoistokeino. Maksaa varmasti itsensä takaisin.


    • Selkävamppi

      Kuntosali sitten kanssa tuon altaan kylkeen niin on kaikki oleellinen samassa paikassa.

    • vamppiselkä

      Tule Tervakoskelle uimaan! Täällä on kuntosalikin altaan kyljessä.

    • Kituuttaja

      Paljon helpompi mennä Hämeenlinnan uimahalliin, siellä ne muutkin turenkilaiset käy mieluummin.

    • sinne sitten!

      Vit tu menkää mihin menette! Mutta lopettakaa sitten se itkeminen! Rahaa ei riitä edes koulujen home ongelma remontteihin! Ja pitäis uimahalli saada Turenkiin:)

    • maanis kausi

      Pikkukylien vanhat puutalokoulut ovat homeisia. ei uimahallia!!!!

    • järki hoi

      Kyllä siinä keskellä Turenkia on kanssa sellainen homekoulu, että pikkukoulut rinnalla kalpenee.

      Aivän älytöntä pelleilyä ihmisillä oppivelvollisuuden nimissä.
      Kyllä Tervakosken koulusta on juttua riittänyt, mutta kyllä tämä Turengin keskuskoulukin tarvitsisi reippaita otteita ja rahaa.
      Jos vanhemmat on pakotettuja ottamaan lapsensa kotiopetukseen, on se kyllä hälyttävä merkki. Asioihin pitäisi puuttua heti.

      Kuka takaa sen, että kesän jälkeen tuo koulu on kunnossa?


      Miksi ihmeessä tästä on oltu hiljaa? Ja näin pitkään?

    • Norppa itse

      Eihän se uimahallin tulo tarkoita etteikö koulujakin joskus voisi korjailla. Se vaan että täällä alkaa väkiluku väheneen jos ei ole mitään millä houkuttaa uusia perheitä paikkakunnalle. Ei kai kukaan tuo lapsiaan kylälle missä ei ole edes uimahallia.
      Lapsille on kuitenkin urheilu ja liikunta mahdollisuudet tärkeitä.
      Kohta niitä koulujakaan ei tarvi korjailla kun ei ole opiskelijoitakaan.
      Eikä uimahalli ole pelkkää menoa, onhan siinä käyttömaksut ja terveysvaikutteet on kiistattomat.

    • hukkakaura1

      Ihan turhaa Turenkilaiset moittii Tervalaisia siitä, ettäovat saaneet jotenkin etuoikeutettuna hieno ja kivan pikku uimahallin Tervaan. Pitää kai muistuttaa, että kuka sen hallin on rakentanut? Sehän ei olekkaan ollut kunnan rakentama vaan paperitehtaan. Tervakosken paperitehdas on rakentanut Tervakosken uimahallin siihen aikaan, kun lähes kaikki Tervalaiset ovat olleet paperitehtaalla töissä.

    • uimaan bbbbbbn

      Suljetaan halli. Kaikki sitten on tyytyväisiä

    • Uima taidot on

      Missä tämä halli viipyy, alkaa oleen vesi kylmää vanajassa?

    • Uimataidoton

      Turenkiin mitään uimahallia tarvita. Myydään se Tervakoskenkin hallia vaan pois kustannuksia tuomasta!

    • srfg

      Tässä kunnassa kyllä osataan käyttää rahaa. Mutta ei tavallisen kuntalainen ole sen vertaa peruskoulussa tullut istuttua että ymmärtäisi sen mistä se raha kuntaan tulee. Se ei tule uusista muuttajista. Eikä tänne enää kukaan halua kun palvelut ja asenteet laahaavat 20-vuotta perässä. Siinä ei kivat radiomainokset mitään auta kun mustaa ei saa pestyä valkoiseksi.
      Kukas niitä yhteisöveroja oikeasti maksaa, yksityiset vai yritykset? Täällä kadehditaan yrittäjiä ja vedetään mattoa jalkojen alta. Mitään ei ole tarjota, ja yritysasiamiehen virkakin on lakkautettu ja kukaan ei siinä hommassa kestänyt aikaisemminkaan vuotta kauempaa. Käsi ojossa ollaan ottamassa ja haukkumassa.

    • hinttaripoju

      mitä vittua turenkiin rakentaa uimahallia!? siellä kävis vaan joku kaks rupista pappaa runkulla ja kattomassa pikkupoikia. ja salilla välillä nostamassa ilmaa, saastuu se hallin ilma vanhusten känsistä! en suosittele!

      • Anonyymi

        Mitä pikkupoikia ne muuten siellä katselisi, jos siellä kävisi vain ne kaksi pappaa?


    • trerveist Tanttalast

      Tää ketju kertoo karua kuvaa ihmisten asioiden tietotasosta.Uimahalli Turenkiin,ei järkeä,ei rahaa,3000 uutta asukasta vuodessa Janakkalaan?!?!Helsinki väestökasvu max 6000(toki sipooon osien liitosvuonna yli 8000)Kasvamaan Janakkala tulee Hämeenlinnan kyvyttömyydestä tontti asioissa,nimen omaan omakoti/rivitalo lapsiperhe asunnoissa.Nyt Janakkalas on koulut/päiväkodit täys,mut ajan kans tuo on helvetin posittivinen asia.

    • Kohta taas uimaan

      Niin, olisihan se aivan kamalaa jos Turengissa olisi uimahalli. Hämeenlinnan hallissa on ihan kiva käydä, saa samalla hoidettua kauppa-asiatkin ja tankattua auton vähän edukkaammin.

    • vanha-äijä

      Ei mitään uimahallia Turenkiin.Käykää Tervakoskella siellä on hyvä uimahalli.

    • vanha-äijä-

      Ei mitään uimahallia Turenkiin.Ei ikinä.

    • Kuupastakovippasi

      uimahalli?ei jumalauta!verovaroilla?ja sitten sisäilmaongelmiin:turengin koulun puhtain osa on se missä oireillaan eniten!tämä oli lehdessä!!!!!tästä voi päätellä että tarvitsemme psykiatrisen sairaalan jonne lukitaan nämä oireilevat vätykset. Antaako nämä ruikuttajat tutkia kotinsa?sieltä ne homeitiöt kulkeutuu kouluihin ja päiväkoteihin..ja osa kunnan omasta henkilökunnasta lietsoo tätä asiaa.esim päiväkodeissa lasten kuullen puhutaan sädesienistä ym.ym.MEILLÄ EI OLE SISÄILMAONGELMAA!MEILLÄ ON TYHJÄÄ RUIKUTTAVIA IHMISIÄ

      • Lääkettävippaamiseen

        Ne joiden perheenjäseniä tai itse on OIKEASTI sairastunut VUOSIEN AIKANA esim Turengin Ala-asteen rakenteiden patogeeneistä, ei kiinnosta pätkääkään jonkun kunnan inssin selittämisistä paikallislehdessä. Ajattelin itsekin etten viitsi enää tänne edes vastata... no vastaan nyt kuitenkin. Niillä ihmisillä (sairastuneet ja heidän perheensä) on OIKEASTI muuta, paljon tärkeämpää mietittävää.Esim. Se miten pärjätä päivä kerrallaan Jo sairastuneen perheenjäsenen kanssa?Tai oman sairautensa kanssa. Mihin aikaan on sairaalakonsultaatiot?Kuka hoitaa työt kun käydään sairaalassa? Mitä lääkityksiä otetaan päiväksi käyttöön, mitä maksaa hoidot, kuljetukset, miten ja millä keinoilla hoitaa koulun sujuminen, mitä lapsi voi syödä tänään, voiko mennä tänään esim. ulos jne. jne. Että älä viitti alkaa rehaan palstoilla, kun et oikeasti edes taida käsittää mistä on kysymys! Kukaan ei käsitä, jos se ei omalle kohdalle tai perheeseen tule.

        Jokainen lantti, se viimenenkin, on maksettu omasta lompakosta, jokainen lääke, jokainen pilleri, antihistamiini, adrenaliiniannos,ensiapukäynti ym ym. jokainen kotona opetettu tunti. Sinun lompsallasi ei ole käynyt kukaan, eikä käy. Eikä tulla ovellesi kerjäämään. Ihan eri ovia koputellaan.On koputeltu jo vuosia!

        Mentaalihoitolaa jos kaipaat, niin siellä Kuumolassa taitaa sellainen nousta Adeccolla kovaa tahtia. Siipirakennus oli harjassa yhdessä päivässä!!

        Samalla tahdolla, millä tässä " kovan draivin" lottovoittajien kunnassa nuijittiin pöytään jalkapallokentän päätös ja sillä samalla tarmolla, millä se rakennettiin,pitää myös hoitaa kunnan koulut kondikseen. Oli se sitten mitä hyvänsä, saneeraamista, korjaamista, uuden rakentamista...Uusia perheitä tulee Janakkalaan tontti ja asuntokauppojen ym. myötä. Jos tulee. Paljon vaikuttaa se, mitä meillä on parempaa tarjota? Ja tärkeintä, koska?

        Kun menet kunnasta asiaa kysymään, saat vastaukseksi "asia on hoidossa". Onko se? Mee katsomaan. Lue samalla Sweco raportit, äläkä janakkalan sanomia.. Siellä ne on Lyylissä kaikkien nähtävänä.
        Jos et tiedä mikä on Sweco. Lue alta.

        https://www.sweco.fi/palvelumme/rakennetekniikka/palvelut/puurakenteet/pudasjarven-hirsikampus/

        Janakkalasta on jopa ylellä.

        https://yle.fi/uutiset/3-9502885

        Tässä muualta Suomesta. Kannattaa lukea!Kosteusvauriot ja sisäilma sielläkin puhuttaa.

        https://yle.fi/uutiset/3-9629993


        http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3486762/Ruotsinkielisten lasten vanhemmat nousivat barrikadeille Kaarinassa

        http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3487506/Kaarinan homekoulun opetus siirtyy ulkotiloihin


    • Kuupastakovippasi

      Oma lapseni illalla kesken leikin puhui sädesienistä.eipä jäänyt epäselväksi mistä oli kuullut

    • m-i-e-l-i-p-i-t-e-e-n-i

      Kyllä se uimahalli olisi kiva Turengissa mutta, kun ei ole siihen kunnalla varaa. Kyllä koulujen kuntoon satsaaminen on viisaampaa tulevaisuutta ajatellen jotta, lapset / nuoret pysysivät terveinä.

      Hämeenlinnaan on lyhyt matka Turengista, ettei ole väliä vaikka, Käydään Hämeenlinnassa uimassa ja nähdään muutakin kuin omat nurkat.

      • Joillekin_helppoa

        Hienoa että Hämeenlinnassa on uimahalli. On vain yksi mutta. Millä kaikki halukkaat pääsevät Hämeenlinnaan jos ei omista omaa autoa tai muuta kulkuneuvoa? Taksillako?


      • Turhaasaivartelua

        No miten olisi vaikka linja-auto? Ja junallakin pääsee. Junamatka on halpakin.


    • Kuupastakovippasi

      No niin ruikuttajat!annatteko tutkia kotinne sisäilman?ette tietenkään kun sieltä löytyy ongelmat.ei kai nyt kunta maksa kodin huonon sisäilman aiheuttamien sairauksien lääkkeitä.

      • päätöksiäodotellen

        Äläpäs yritä vääristellä asioita!!
        Kun kunnan päättäjien kanssa näistä asioista ei tarvi riidellä, vaan koitetaan etsiä ratkaisuja, niin ihan turha on alkaa trollaamaankaan.
        Kuntalaiset tietää kyllä mikä on tilanne ja odottelee valtuustojen seuraavia siirtoja. Kuitenkin se on selvää että ripeyttä kaivataan toimenpiteisiin. Jotkut ihmiset on jo ihan hiilenä tästä. Tällanen pattitilanne on joillekin perheille kohtuuton.
        Kunnalla kun on se tärkein tekijän rooli tässä asiassa.


        Lainaus. Yle:n uutisesta koskien Janakkalan kouluja
        https://yle.fi/uutiset/3-9502885

        "– Iso osa koulurakennuksista on elinkaarensa päässä. Sisäilmaongelmia ON JA NE KASVAVAT JATKUVASTI."

        https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3324

        Nuo kun sisäistät niin ymmärrät asiat.


    • Ruipakko

      Sisäilmaongelmat on ruikuttajien päässä.se on trendikästä valittaa.vielä kerran:TUTKITAAN NE HOMEISET KODIT ENSIN.

    • Ruipakko

      Jotkut ihmiset hiilenä?voi vittu kun täällä ei ole pakko olla!jotkut perheet ovat kohtuuttomia tuo jatkuvan ruikuttamisen ja valittamisen takia.mikään ei ole hyvin.joka asia ahdistaa.kotona haisee home mutta sitä ei myönnetä.syytetään yhteiskuntaa kun sairastutaan kotona .tämä on fakta.tullaan tänne sössöttämään haetaan myötätuntoa .voi helvetti!nimimerkki. päätöksiäodotellen,hienoja sanoja:trollaus,pattitilanne jne.sisäistä tosiasiat:kitisijät voi muuttaa muualle jonkun muun kunnan riesaksi

      • eimuuta

    • Ruipakko

      Jotkut nimeää totuudenpuhumisen agressioksi.eimuuta on voittanut vatipäisyyden suomenmestaruuden.nämä sisäilmaruikuttajat on hylänneet koiranpaskakitinät ja lehtipuhaltimetkaan ei jaksa vituttaa.siis kitistään olemattomista ongelmista ja aiheeksi valikoitui sisäilma

      • Juurikinnäin

        Kerrankin täällä joku kirjoittaa asiaa.


    • urheilijanainen

      Tervakoskella ja hämeenlinnassa uimahallit,tervetuloa(hml aukeaa joulukuussa).

    • Ruipakko

      urheilijanainen.oletko Pollari?

    • Ruipakko

      Siis poslari

    • uimari

      Turengissa on uimahalli ja kesäisin useita hyviä uimarantoja.

    • Anonyymi

      Onko tulossa?

    • Anonyymi

      Kyllä tulee uimahalli Turenkiin. Varma tieto.

      • Anonyymi

        Eikö Kiipula ole melkein Stor Eng (Turenkia) ja eikö siellä uida jossakin altaassa.


    • Anonyymi

      hyvä ehdotus

    • Anonyymi

      . Käyttöaste olisi varmasti korkea ja muutenkin olisi oikea ekoteko kun ei tarvitsisi autoilla aina kaupunkiin uimaan.
      Halli saisi olla halpa, ne

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe