Saunomisesta hirvittävä väsymys, sydän?

hwaddie

En tiedä, kuuluuko tämä tänne sydäntauti-keskusteluun. Oln kuitenkin huolissani siitä, että kun käyn saunassa, niin tulen siitä todella väsyneeksi. Ja nyt puhun aivan totaalisesta uupumuksesta. Jos käyn illalla saunassa, niin kaadun vuoteeseen ja aamulla on vaikeaa herätä. Koko seuraava päivä menee uupumuksen kynsissä. Lisäksi minulla riittää tähän tilaan joutumiseksi 5 minuuttia ja jopa vähempikin saunassa, joka on 70 asteinen. Kyse ei siis ole mistään itsensä kiduttamisesta saunassa. Tämä ilmiö on minulla niin voimakas, että olen alkanut pelätä saunomista ja helppohan sieltä on pois olla. Jonkin verran on saunomisen jälkeen sydämen muljahtelua, mutta sitä minulla on joskus stressin takia. Tulee mieleen, että ehkä tämä ilmiö johtuu kskushermostosta, mutta kysynpä nyt kuitenkin, että onko vastaava tuttua tämän palstan lukijoille?

25

8407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sauna piristää minua

      Minulla on sepelvaltimotauti ja ohitusleikkaus tehty, mutta saunominen ei ole ongelma. Makoilen seitsemänkymmen asteisilla lauteilla normaalisti noin puolituntia.

    • Kokeiles

      Kyllä sydämen kunto on hyvä tutkia - ihan varmuuden vuoksi. Yks asia mitä jäin pohtimaan että kun toi sun oire liittyy saunomiseen niin voipi hyvin olla että se liittyy hikoilusta johtuvaan suolojen ja kivennäisaineiden puutokseen. Ihan sama homma kun jos kävisit kuntoilemassa etkä tankkais itseäs sen jälkeen nesteillä ja tarpeellisilla suoloilla. Saunan jälkeenhän pitää nestetasapaino palauttaa mutta turhan usein unohdetaan ne elimistön suolat. Eli - kokeileppa seuraavan kerran ennen saunomista että vetäset kitusiisi pari teelusikallista meri- tai ruususuolarakeita. (googlaa ruususuola niin ymmärrät yhteyden) ja vaikka saunomisen päälle vielä yks teelusikallinen (ällöähän se on mutta nielase veden kanssa niinkuin lääkettä ottaisit). Toi ruususuola auttaa myös noihin muljahteluihin. Meidän nykyihmisten ongelma on toi ruoka/pöytäsuola mikä on pelkkää puhdistettua paskaa ilman niitä elimistölle tärkeitä kivennäisaineita (kalium, magnesium ym ym) jotka on sydämen toiminnalle ihan tosi tärkeitä. Pistä viestiä kun olet tota kivennäisainetankkausta saunan jälkeen kokeillu. Mulla on epäilys että olosi saattaa kohentua ja saunomisesta tulee taas mukavaa!!!

      • papua

        >> pari teelusikallista meri- tai ruususuolarakeita
        Aika paljolta kuulostaa. Riippuu varmaan ihmisestä miten keho reagoi. Itsellä heittää vatsan sekaisin jo alle puolesta tl lasillisessa vettä. Vähemmästäkin. Varsinkin tyhjään vatsaan tuntuu huonolta idealta.


      • Anonyymi

        Vastuuton ohje.


    • kotkotkooo

      voi kuulua sydänoireisiin. sattui joku vuosi sitten tuttavallemme joka oli ollut saunassa niin hän vain pyörtyi. hänellä oli jokin sydän värinä vika. ambulanssimiehet totesivat että kylpeminen pahensi asiaa sillä sehän rasittaa sydäntä.

    • Suihku

      Samasta syystä en ole saunonut vuosiin.

      • saunamies

        Minä saunon kerrala aina 2 tuntia.. Ensin viileä suihku. Sitten lauteilla noin 10min ilman löylyjä,sitten 20min pientä löylyä.. kun alkaa tuntumaan,etä nyt riittää suihkun kautta pukkariin ja pari tölkkiä olutta ja 10min tauko,sitten taas sauman ilman löylyjä 30min, pientä löylyä 10min. sitten pesulle ja pukkarrin parille kylmälle oluelle. sitten siirryn parvekkeelle jossa juon 10-12 olutta viileneväxsä illassa sohvalla parvekkeella makoillen.


    • Himosaunojasydänsairas

      Saunominen laskee verenpainetta ja on sen takia hyväksi sydänsairaille. Jos siitä huono olo tulee, varmaan on vältettävä. Syy saattaa olla verenpaineen lasku. Mikä hyvänsä, niin on turha itseään kiusata. Saunasta pitää nauttia. Nestehukkaa ei lyhyestä saunomisesta tule, joten suolan syömisestä ei liene apua.

      • Ettei vain olisi hapen puute, eli sauna voi olla liian tiivis ja tietää mitä siinä tapahtuu ja kuinka monelle..
        Minulla yksi tuttava ihmetteli miksi hän pystyi sanomaan helposti minun saunassani kun omassa saunassa ei pysty olemaan.

        Happi siinä käy vähiin jne


      • Saunominen todellakin laskee verenpainetta, mutta nostaa sykettä.
        Verenpaineen laskuun liittyy usein lievä huimauksen tunne.
        Mikäli ei huippaa, voi kyse olla jostakin ihan muusta.
        Aloittajaa neuvoisin keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa.

        Muutenkin noin pitkään jatkuva väsymys tuntuu erikoiselta...
        Toivottavasti saat asiaan selvyyttä - vältä saunomista sitä ennen!


      • Anonyymi
        Minea44 kirjoitti:

        Saunominen todellakin laskee verenpainetta, mutta nostaa sykettä.
        Verenpaineen laskuun liittyy usein lievä huimauksen tunne.
        Mikäli ei huippaa, voi kyse olla jostakin ihan muusta.
        Aloittajaa neuvoisin keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa.

        Muutenkin noin pitkään jatkuva väsymys tuntuu erikoiselta...
        Toivottavasti saat asiaan selvyyttä - vältä saunomista sitä ennen!

        Mutta propagandistien mukaan tärkeintä tuo verenpaine; pumppu saa lyödä pump pump.


    • minulla auttaa

      Juotko riittävästi saunomisen jälkeen. Alineste väsyttää.

    • eikästä.

      Minäpä en sauno ollenkaan. Ihan joutavaa. Enpähän ainakaan kuole saunaan.

    • fibromy

      Googletappas fibromyalgia. Siihen liittyy ns. saunakrapula, josta voi tulla tuollaiset oireet..

    • Maiskuliini

      Aivojen viilentymiseen nukuttaminen liittyy saunan jälkeen. Sama efekti tulee kesäkuumalla kun siirtyy ilmastointiin autoon.

    • äläsauno

      Sauna laskee verenpainetta.

      Älä sauno, jos tulee huono olo.

      Minäkään en sauni sen takia.

      Terve sydän on, joten se ei ole merkki sairaudesta.

      • Anonyymi

        Laskee mutta nostaa samalla sykettä. Tästä syystä hengenvaarallinen sydänsairaalle.


    • Markatkulhossa

      Itselläni on sepelvaltimotauti, ja monesti saan saunanjälkeen valtavan uupumiskohtauksen.Se on niin huima, että en uskalla edes käydä nukkumaan, koska pelkään että siitä en ehkä herää. Kannattaa vain juoda ja levätä.
      Kyllä se uupumus sydämestä varmastikin johtuu.

    • Kokemusveli

      Itselläni samanlainen homma, hetki kuumassa saunassa ja olo tulee tuskaiseksinja huippaa niin paljon että pakko mennä istumaan, jos pysyy pystyssä tuntuu että taju lähtee pian. Saunan jälkeen haukkoo happea ja kylmää hikeä alkaa pukkaamaan. Jopa parin kerroksen rappujen käveleminen saunan jälkeen voi saada tuskaisen olon lisäksi hien valumaan ihan norona.

      Mystistä on kuitenkin se että minunkin pitäisi olla ihan perusterve 30v mies. Täydellisessä verenkuvassa ei ainakaan ollut mitään. Olen kuitenkin huomannut että nämä syvät uupumiskohtaukset eivät aina liity pelkästään saunaan, vaan niitä tulee joskus muutenkin. Sitä on pohtinut kaikenlaista, mutta luulisin että tekijä voisi olla nestehukka jos on juonut paljon kahvia?

      Jollaintapaa osaan liittää sen siihen. Joskus vedin kofeiinitabletteja ainakin 10 kerralla Armeijassa ja olo oli äärimmäisen tuskainen, niin kauhea uupumuskohtaus että tajuntakin hämärtyi mutta se kesti kauemmin kuin saunan jälkeen.

      Aamulla kun en syö mitään ja kuljen pitkän bussimatkan, huomaan että olenkin vetänyt tyhjään mahaan 6 kuppia kahvia, tällöin tulee parien rappusten ja 20min kävelymatkan aikana samankaltaisia tuntemuksia, puuskuttaa ja ei saa happea se tuskaisuus.

      Liittyisikö siihen?

    • Suoloja

      Juu ja älkää nyt ainakaan mineraalivettä hörppäilkö ennen /jälkeen saunan.
      Pelkkää kahvia ja 90% viinaa se olla pitää.
      Kahvissa on magnesiumia.
      Mutta se ei yksinään auta, liikaa juotuna.
      Mineraalivettä, banaania, pähkinöitä.
      Kevyttä syömistä, ja ennen kaikkea suolat nesteet.

    • Samanlaiiista

      Minulla on sama ongelma kuin aloittajalla. Saunan jälkeen oksettaa, pyörryttää, tumtuu kuin pää olisi tulessa, sydän hakkaa ja tunnen kuinka takaraivossa sykkii pulssi. Olo on kamala eikä vaadi edes varsinaista löylyn heittoa. Tulee yleensä siinä vaiheessa pahimmillaan kun saunasta on juuri päästy pois. Sydän on ollut outo viime kuukausina vaikka siinä ei pitäisi vikaa olla. Rintakipuja on kuitenkin ollu paljon ja pulssi ollut outo, muljahtelua. Hengittäminenkin vaikeaa tai siis tuntuu ettei saa happea kunnolla. Tätä ollut kuitenki n jo kauan. Voisikohan olla jotakin rytmihäiriöitä? Vai mistä olisi kyse

      • Anonyymi

        Kuulostaa raudanpuutosoireilta. Käyhän mittauttamassa ferritiiniarvo, hb ei ole luotettava arvo ilman sitä.


    • RAL-
    • Anonyymi

      Olin 100 c° saunassa mä en niinkun tuntenut mitään kuumuutta se tuntu ihan pikku löylyltä heitin niin paljon ja kun menin pois saunasta muo pyörrytti ja oli huono olo ja yhtäkkiä mä en nähnyt mitään mä näin outoja kuviota joita ei ollu mun ympärillä menin ulos ja aloin nähä taas kun oli viilee

    • Anonyymi

      Kyllä saunominen on paskaa, paskaa se on. Taas oli Ilta-Sanomien nettisivuilla juttu miten vaarallista se on terveydelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe