Autolla italiassa, onko turvallista?

traveldette

Tarkoituksena olisi ajaa milanosta riminiin ja sieltä roomaan. Onkohan moinen reissu ihan turvallinen, kannattaako hotellit varata etukäteen vaiko ottaa vasta paikan päällä?

8

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Italia2013

      Liikenteen puolesta suunnilleen yhtä turvallista kuin Suomessa. Moottoriteitä kai ajelet. Alussa, ja esimerkiksi lähdettäessä Malpensan tai Linaten kentältä on tietysti syytä suureen tarkkaavaisuuteen, sillä liikenne saattaa olla aika vilkasta ja vie aikansa ennen kuin siihen "silmittyy". Muuten en näe minkäänlaista ongelmaa, hauskaa on ajella.

      Hotellin varaaminen riippuu vähän ajasta. Jos menet vaikka lähiaikoina, mitään syytä varaukseen en näkisi, koska on turha sitoa aikataulua etukäteen. Jos reissu on vaikka elokuussa, varaus saattaa olla hyvä, joskaan ei välttämätön. Itse en ole koskaan varannut, ja ongelmia ei ole ollut.

    • ZTL

      Italialainen liikennekulttuuri on hieman erilainen kuin Suomessa, mutta kyllä siellä pärjää kun ei itse hölmöile. Eniten kannattaa varoa monien kaupunkien keskustoissa olevia ZTL-alueita, jonne saa ajaa vain erityisellä luvalla. Niitä valvotaan kameroilla, ja jokaisesta kerrasta kun ylittää alueen rajan, tulee erillinen lasku perästä ja ne peritään nykyään hyvinkin tehokkaasti myös Suomesta. Joissain kaupungeissa noista kertovat liikennemerkit eivät ole hirveän näkyviä, mahdollisesti juuri sen takia että tyhmää turistia saadaan laskutettua. Jos on hotellivaraus tuollaisen alueen sisältä, niin siihen usein sisältyy parkkipaikka ja ajolupa sinne, mutta kannattaa aina varmistaa sekin erikseen.

      Noiden paikkojen välit pääsee kyllä ihan kätevästi junallakin. Auto on kätevä, jos haluaa tutkiskella enemmän maaseutua ja pikkukyliä. Suuremmissa kaupungeissa se on ennemminkin riesa, eikä pelkästään ZTL-alueiden takia.

      • Convinzione

        Minusta tuon Zona Traffico Limitato -myytin voisi jo antaa olla, varsinkin kun se ei juuri koske automatkaa välillä Milano-Rimini-Rooma, josta tässä oli kyse.

        Rajoitusalueet ovat keskiaikaisia kaupunkikeskustoja, ja on paitsi hyvä myös välttämättömyys, ettei niissä ajeta autoilla. Yli 30 vuoden aikana en ole tavannut ko. rajoitusmerkkiä, joka olisi jotenkin piilossa, päinvastoin. Alueet on merkitty kaupunkikarttoihin, netissäkin on erikseen ZTL-karttoja kaupungeista. Ajatus tyhmän turistin huijaamisesta on naurettava. Vaikka onhan niitä muitakin samanlaisia myyttejä: ravintolalaskun coperto-maksu tiedetään täällä Suomi24:ssä samoin silkaksi kusetukseksi.


      • ZTL
        Convinzione kirjoitti:

        Minusta tuon Zona Traffico Limitato -myytin voisi jo antaa olla, varsinkin kun se ei juuri koske automatkaa välillä Milano-Rimini-Rooma, josta tässä oli kyse.

        Rajoitusalueet ovat keskiaikaisia kaupunkikeskustoja, ja on paitsi hyvä myös välttämättömyys, ettei niissä ajeta autoilla. Yli 30 vuoden aikana en ole tavannut ko. rajoitusmerkkiä, joka olisi jotenkin piilossa, päinvastoin. Alueet on merkitty kaupunkikarttoihin, netissäkin on erikseen ZTL-karttoja kaupungeista. Ajatus tyhmän turistin huijaamisesta on naurettava. Vaikka onhan niitä muitakin samanlaisia myyttejä: ravintolalaskun coperto-maksu tiedetään täällä Suomi24:ssä samoin silkaksi kusetukseksi.

        No ainakin Bologna, Firenze ja tietenkin Rooma saattavat osua tuolla matkalla reitille, jos muutakin tekee kuin ajelee noiden välit moottoritietä. Ja varsinkin jos ei aio matkalla pysähdellä, auto on aika turha. Kuten sanoin, eniten siitä on hyötyä maaseudulla ja pikkukaupungeissa. Isommissa pärjää julkisilla hyvin.

        Kyllähän ZTL alueet on merkitty, mutta sen verran monen olen noita kuullut kiroilevan muuallakin kuin Suomi24:ssä tai edes koko netissä, että ei niitä näköjään kaikki huomaa. Lisäksi ZTL-alueet vähentävät auton käyttökelpoisuutta noiden kaupunkien sisällä liikkuessa. Jos ei kukaan ei ole varoitanut niistä, niin ei niitä välttämättä huomaa, koska monessa paikassa niiden sisälläkin on kuitenkin aika paljon laillistakin liikennettä. Onneksi noista mainitaan aika hyvin oppaissa, mutta itsekin usein työmatkalla otan vuokra-auton niin, että en liiemmälti ole paikkaan ehtinyt tutustua.


    • uralt

      Rajoitetun liikenteen alueita on Italiassa kaikkialla isoista kaupungeista pieniin paikkakuntiin asti. Kaikki ne ovat selkeästi merkittyjä, mutta aina kyltti ei osu vieraan kulkijan silmiin liikenteen vilinässä. Niistä ei mainita useinkaan kartoissa tai oppaissa kuten ei muistakaan liikennemerkeistä. Lisäksi merkki poikkeaa muista liikennemerkeistä: valkoinen suorakulmainen kyltti mustalla tekstillä: zona traffico limitato. Toivottavasti oli oikein kirjoitettu!
      Hotellien etukäteen varaaminen ei ole tarpeen kuin suurista turistikohteista sesonkiaikaan. Eri asia on se, että etukäteen hyvissä ajoin varaamalla saa hotellit usein halvemmalla. Jos aamiainen ei kuulu hotellin hintaan, sitä useinkaan ei kannata ottaa, vaan käydä jossain kahvilassa.
      Rooman liikenne on vilkas ja nopea!

    • Olly

      Tavalliseen tapaani aloitan: kauanko aiot olla matkalla, aiotko vain ajaa Milanosta Riminin kautta Roomaan yhden yön pysähdyksillä, vai olla vaikka viikon joka paikassa?
      Yhden yön pysähdyksiin olen käyttänyt Formula 1, Accorhotels tai millä nimellä nyt sattuvatkaan kulkemaan, halpiksia pelkkään yöpymiseen. Varaat etukäteen jos haluat (syötät saamasi koodin, saat ovikoodin, ja maksat kortilla, helppoa), voit myös mennä paikalle ja kokeilla jos tilaa on. Ei henkilökuntaa öisin, automaatti vessat ja suihkut, ihan siistit huoneet. Eivät sijaitse keskustassa. Halpoja kuin tontti Vantaalta.
      Jos aikaa paikan päällä on vähintään muutama päivä, olen vuokrannut asunnon kohteen keskustasta. Esim. homelidays.com, muitakin on mutta tuota olen viime vuodet käyttänyt. http://www.homelidays.co.uk/EN-Holidays-Rental/110_Search/Map_IT_Search.asp kertoo englanniksi, jos sivuston alkuperäinen ranskan kieli on hankala.

    • hjdioajdalkjdlk

      Ja pieniä tarkennuksia. Ette saa hotelleja (ainakaan hyviä) yleensä yhtään edullisemmin kävelemällä respaan. Päinvastoin esim. booking.com salaiset tarjoukset voivat olla tosi hyviä. Lisäksi sesonkiajat tai vaikka rantakohteiden viikonloput kesäisin ovat erittäin suosittuja eli ei sieltä mitään pilkkahintaisia löydy.

      Ja aamiaisesta... kaikkialla ei todellakaan ole huonoja aamiaisia vaan ne voivat olla ihan OK Suomalaiseenkin makuun.

      Jos etsii laatua niin netti on ihan oikeasti helpottanut elämää enkä ymmärrä miksi pitäisi etsiä majoitusta paikanpäältä. Eikö silloin olla jo lomalla?

      • nisti26

        Tottahan tuo. Jos kyse on matkasta Milano-Rimini-Rooma - kuten ketjun aloittajalla - niin tarvittavat hotellit kannattaa varmaan varata etukäteen: etapit ja aikataulut ovat tiedossa. Toinen juttu on laajempi automatka. Silloin ei välttämättä halua etukäteen sitoutua aikatauluun ja varauksiin. Kiivaimman sesonkiajan ulkopuolella hotelleja löytyy, enkä usko, että hinnoissa on kummempaa eroa. "Salaiset tarjoukset" kuulostaa mielenkiintoiselta: miten tarjous voi olla salainen, onko se sitten enää tarjous?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe