Pullat ja jauhot sekaisin

Kihaqwa

7

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canis.familiaris

      En ihan ymmärrä mitä aloituksella ajetaan takaa, mutta jos taas haetaan "susidiipadaapaa" niin edelleen oma mielipide on, että ihan sama, koska ei vaikuta omaan arkeen, eikä koiran asemaan/oppimiseen. Oli koira sitten susi tai joku laumaeläin tai jotain siltä väliltä...Toisarvoista

      Jos taas puhutaan "pomottelevastajajohtajaksipyrkivästäkoirasta" niin pääsääntöisesti kyse on kouluttamattomasta/huonotapaisesta koirasta jonka päivittäiset tarpeet ei täyty (ylienerginen/turhautunut) tai sairaasta koirasta.
      Koira ei koskaan synny ongelmakoiraksi, joka tosin kohta on oma rotunsa, vaan edelleen se ohjaaja/elinolosuhteet sen aikaan saa.

      Ei kannata tehdä asiasta monimutkaisia asioilla, joilla ei ole merkitystä arkipäivään.

    • lammasten vaatteissa

      Semmoinen piirre tuossa keskustelussa on, että johtajuusoppien vastustajat itse aina vetävät nämä sudet mukaan, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.
      Ihminen on laumaeläin, ihminen toimii useimmissa ryhmätilanteissa selkeän johtajuuden kaavalla, ihmisten yhteiskunta perustuu johtamisjärjestelmiin, sääntöihin ja kontrolliin.
      Myös perheet toimivat tältä pohjalta, jos asiaa lähemmin tarkastelee. Jos perheissä ei vanhemmat ota selkeää johtajuutta, puhutaan vastuutaan pakoilevista ongelmavanhemmista, ja lapsilla taatusti käytösongelmia. Mielestäni vaan koirat sopeutuu oikein hyvin tähän ihmisen luontaiseen auktoriteettiin.
      Kun huolehditaan koiran lajityypillisistä tarpeista hyvin, eikä aleta kummastelemaan saako se sielullensa vahingon jos ojennetaan, niin hyvin menee.
      Perusnäkemys se, että koira asuu ihmisen luona, eikä niin, että ihminen on koiransa palvelija.

      • canis.familiaris

        Samaa mieltä. Lisäksi olen ihmetellyt näissä "lauma" jutuissa että koirien päähuomio on aina sen ohjaajassa jonka huomio yksilölle on todella tärkeä, ei vastaavasti "lajikumppaneissa"..Koira helposti näkee toisen lajitoverin pelkästään kilpailijana joka kaventaa sen omia tarpeita.

        "Perusnäkemys se"...niin ja ihmisen muokkaamassa elinympäristössä ja säännöin...hyvin koira on siinä onnistunut.

        Mistään ei tule mitään, jos joku ei asioita ohjaa ja ota päävastuuta...koirasta ei luonnollisesti siihen ole...Kyse on ennen muuta miten mitäkin johdetaan.


    • Laumaeläin

      Joku aika sitten kanavasurffaillessa satuin katsomaan pätkän jotain ohjelmaa, jossa puhuttiin susista. Siinä sanottiin, että susi on laumaeläin, jonka laumassa jokaisella jäsenellä on oma tärkeä roolinsa ja paikkansa. Susilaumaa verrattiin itseasiassa perheeseen, nekin kun ovat lähisukulaisia keskenään.

      Miksi siis edelleen puheet laumasta, hierarkiasta, johtajuudesta yms. nähdään niin pahoina? Eihän kyse ole muusta kuin siitä, että on "vanhemmat" jotka määräävät loppupeleissä mitä tehdään, milloin ja miten. Sitten "lapsilla" on omat roolinsa ja tehtävänsä.

      Näin kai on ollut joskus esiteollisella ajalla ihmistenkin perheissä (esim. vanhemmat sisaret hoitaneet nuorempia, joku lapsista hoitanut eläimiä/ollut paimenena, joku viljellyt maata, joku tehnyt kotitöitä jne... JA vanhemmat päättäneet kuitenkin asioista). Koira on aina tähän kuvioon sopinut kuin nakutettu, joten miksi ei voisi hyväksyä, että ehkä se sittenkin on laumaeläin, ja kaipaa jonkun määrittelemään rajat...?

    • Perhe=lauma

      Ristiriitaista tekstiä kyseinen neito päästelee... Toisaalta susilauma kuulostaa ihan ihmisperheeltä, ja kuitenkaan hän itse ei ole susi, eikä halua olla... Ja koira ei ole laumaeläin, mutta kuitenkin pitää laumaansa kuuluvana perheen muita koiria pikemmin kuin ihmisiä... Koittais nyt päättää, että mitä mieltä on.

      Ja sillä paljon puhutulla maalaisjärjellä tästäkin oltaisiin selvitty perhe = lauma. Perheeseen eli laumaan voi myös kuulua eri lajisia otuksia, miksi ei voisi? Ei koirat niin tyhmiä ole, etteivät tajua että meidän miuku kuuluu meidän porukoihin ja naapurin mirri ei, meidän pikku -liisu ja -lasse kuuluu meidän porukoihin ja naapurin matti ja maija ei, meidän turre ja rekku kuuluu meidän porukoihin, mutta naapurin musti ja murre ei.

    • joopajoo

      Kiinnostus loppui tuohon väitteeseen että johtajuusopit perustuu vanhoihin susitutkimuksiin. Esim. Pevin metodit on syntyneet ihan koiralaumoja ja yksilöitä tarkkailemalla, ei susia :D he jokka kouluttaa operantisti tietää toki usein paljon omasta tavastaan, mutta noloksi se menee kun kuvitellaan tietävän kaikki myös johtajuusopeista, ja sit heti ekassa lauseessa näyttää omaavansa ihan väärää tietoa...

    • Anonyymi

      Lestadiolaisuus ja korvakuuloke pakko ja myynti vaara Tölli Raamattu Nivala 2022

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe