Marilyn Rethymnon

Menoksi kesällä

Onkos kukaan ollut Marilynissa.Huomasin että sitä on kehuttukkin. Kuvista ei saa oikein selvää millainen ympäristö on.Onko tietoa onko huoneessa tallelokero?

56

8152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bulevardi1

      Olin Marilynissa vuosi sitten toukokuussa.
      Marilyn on n. 30 min. kävelymatkan päästä keskustasta,
      johon pääsee sujuvasti myös paikkallisbussilla.

      Marilyn oli perussiisti hotelli. Alimman kerroksen hotellihuoneet (taisivat olla yksiöitä) olivat pienet ja varjoisat ihan uima-altaan reunalla.
      Osasta yläkerrosten huoneista oli suora merinäköala. Toisista huoneista sivuttainen näköala.
      Henkilökunta oli nuorekasta ja ihan mukavaa.
      Marilynin snack bar oli aika suosittu. Muutkin kuin hotellivieraat kävivät siinä.

      Marilynin vieressä oli supermarket ja monta hyvää ravintolaa.

      Upeinta oli, että ranta oli ihan vieressä.
      Suosittelen - mutkaton huoneistohotelli.

      • Kesällä menoksi

        Entä tallelokero oliko se huoneessa vai respan lähistöllä?
        Kiitos muuten asiallisesta vastauksesta.


    • bulevardi2

      Tallelokero oli huoneessa.

    • Elli ja Elmo

      Hei, olimme viime kesänä Marilynissa. Kannatti satsata pikkuisen hyvin tilavaan kaksioon ja merinäköalaan. Ihana oli istua illalla parvekkeella ja seurata menoa ylimmän kerroksen kulmahuoneesta.
      Baarissa työskenteli Martin- niminen mukava ruotsalasikaveri ja muutenkin porukka hotellilla oli ystävällistä. Kritisoin vain hieman siivousta, sillä vessaroskis kakkapaperineen tyhjennettiin viikon aikana vain kolmasti. Ällöä.
      Hotellin vieressä on päivittäistavarakauppa ja Manolis-ravinteli. Oli kumpikin ihan ok.
      Rantatuolin vuokraan sisältyi juoma baarista- tuotiin ihan rantsuun, jos niin toivoi.
      Matka kaupungille kuumuudessa kävellen tuntui meistä vanhuksista pitkältä, mutta noremmilla jaloilla jaksaa- ja taksikin kulkee.
      Marilynissa hinta-laatusuhde ja tähditys on kohdallaan. Paikka auringossa- sivulla on matkakertomukseni viime kesältä, parakalo.
      Kivaa reissua!

      • vanhoja matkaajia

        Mekin olemme vanhempi pariskunta ja kaiken lisäksi kielitaidottomia.Miten luulette pärjääkö rethymnonissa pelkällä suomella ja muutamalla lauseella englantia.
        Tämä tietenkin ärsyttää joitakin ihmisiä,ja toivovat että meikäläinen menisi vaikka kotimaanmatkalle.Mutta se on sellanen juttu kun on näin vanha ettei koulussa opetettu kieliä vähän ruotsia vaan.Silti mielestäni meilläkin on oikeus matkustella ja onkin matkustettu. Mutta kivaa olisi jos joku ravintolassa osaisi jonkun sanan suomea, ettei tarvii tressata niin paljoo. Kiitos jo etukäteen.


      • isovanhemmatx6
        vanhoja matkaajia kirjoitti:

        Mekin olemme vanhempi pariskunta ja kaiken lisäksi kielitaidottomia.Miten luulette pärjääkö rethymnonissa pelkällä suomella ja muutamalla lauseella englantia.
        Tämä tietenkin ärsyttää joitakin ihmisiä,ja toivovat että meikäläinen menisi vaikka kotimaanmatkalle.Mutta se on sellanen juttu kun on näin vanha ettei koulussa opetettu kieliä vähän ruotsia vaan.Silti mielestäni meilläkin on oikeus matkustella ja onkin matkustettu. Mutta kivaa olisi jos joku ravintolassa osaisi jonkun sanan suomea, ettei tarvii tressata niin paljoo. Kiitos jo etukäteen.

        Kielitaidotonkin ja vanhempi matkailija saa hyvää palvelua Rethymnonissa. Marilyn on loistovalinta, rantakadun ihmisvilinää ja tapahtumia on mukava seurata parvekkeelta. Toki jos oikein herkkäuninen, saattaa liikenteen äänet häiritä. Aurinkomatkojen Zannis on hieman sisämaahan päin, ja siten ehkä rauhallisempi.

        Ruokapaikoista. Jos kävelette Marilynista eteenpäin, siis kaupungista poispäin rantakatua. Kadun päässä on tasokkaat Apollo Beach ja Pearl Beach hotellit. Siitä kulmasta hieman oikealle katua pitkin, ja vasemmalla on pieni taverna Crete. Ainakin viime kesänä sisäänheittäjänä/tarjoilijana oli mies, joka osasi jonkin verran suomea, ja ruoka-asiat ainakin hoituu kotimaisella. Ruoka oli tosi maukasta, hintalaatusuhde kohdallaan.

        Manolis taverna ei ollut meidän mieleen. Talon isäntä oli loppuillasta enemmän juovuksissa kuin kukaan asiakkaistaan, vastenmielistä. Hieman sivummalta löytyvät muutenkin parhaimmat ja edullisimmat ruokapaikat.

        Tässä meidän kokemuksia, hyvää matkaa Retyyn matkaaville; )


    • Elli ja Elmo

      Jassu!
      Monessa ravintolassa on ruokalista suomeksi. Marilynin vieressä on valintamyymälä- ostosten teko on helppoa. Oletan, että kaikkia turisteja halutaan palvella, sillä matkailu on merkittävä elinkeino ja jokainen euro tarpeen palvelujen tuottajille. Ja ovatpa ne paikallisetkin kielitaidottomia- eivät osaa sujuvaa suomea! Hah!
      Siitä vaan- ja kyllä aina joukosta löytyy avuliaita maanmiehiä/naisia, jotka auttavat pulmatilanteissa. Käsiesperanto on kansainvälinen kieli...

      • Retki mielessä

        Me taas haluaisimme kysyä, että kävittekö retkillä? Mihin retkeen kannattaisi mennä?


      • Elli ja Elmo
        Retki mielessä kirjoitti:

        Me taas haluaisimme kysyä, että kävittekö retkillä? Mihin retkeen kannattaisi mennä?

        Hellurei,
        emme käyneet retkillä, mutta vuokrasimme avoauton- siis hiukan luxusta näin ikäihmisille. Ajelimme tippukiviluolille Zonniaan, tosi upeat. Muita ei liikenteessä pikkuteillä juuri näkynyt. Suunnistaminen kylien läpi oli vaikeaa, kun kylttejä oli sinne tänne, muttei juuri meidän kohteeseemme. Niinpä alle sadan kilometrin reissuun saimme uppoamaan viisi tuntia!!! Hahha, tulipa nähtyä maalaismaisemaa, vuoristoa ja muutaman kerran koettua epätoivoa; "Taasko me ollaan tässä samassa paikassa?" " Ei tää ole sama, vain samannäköinen...." " Seurataan tota pick-upia!" "Oho, se menee tonne....."
        Aikaisemmin olemme käyneet Knossoksen retkellä. Jos historia ja rauniot kiinnostavat, go. Edellsivuonna ajelimme Elafonissiin, ihan nätti paikka jos tykkää rannasta.
        Ai niin, teimme kyllä minijunaretken. Ne on tosi kivoja ja lyhyitä ja vie vähän syrjemmällekin. Niitä kyllä suosittelen.
        Tänä kesänä sitten kohteemme on Parga.


    • 1.5

      Me olemme olleet Marilynissä että Zanniksessa. Jälkimmäistä on ylistetty monilla palstoilla. Meille kerta ko. hotellissa riitti, vaikka uima-allas alue onkin tosi kiva ja aurinkoinen. Zanniksen emäntä on lipevä ja v-mäinen. Ei siitä enempää, juttu on pitkä.

      Marilyn on sisti ja kiva. Meillä oli 2. kerroksen kaksio. Parveke merelle. Näkymät oli miellyttävät, vaikkakin syys-lokakuun vaihteessa tuolla oli useamman päivän todella kova tuuli ja meren kohina oli melkoinen. Parvekkeella ei voinut silloin kuin käydä. Marilynin vieressä on pieni huvipuisto tms. käytiin pelaamassa minigolfia parina iltana.

      Auton vuokrattiin läheisestä vuokraamosta ja kiersimme LÄnsi-Kreetan. Yhtenä päivänä olimme sukeltamassa Plakiaksessa ( Kalypso Diving centre) Sää tuolla eteläpuolella saarta on useinmiten lämpimämpää ja vähemmän tuulista. Oli muuten tosi kiva paikka. Suosittelen ihan vaikka menemään snorklaamaan tuonne sukelluskeskuksen laguuniin. Oli todella paljon kaloja, kirkasta vettä ja kaikin puolin mukavaa.

      • Pannika

        Mitenkäs tuo "huvipuisto" eli Fun Park, kuuluvatko äänet kovin? Jostain kommentista lueskelin, että lasten kiljahtelua kuului vielä klo 1 yöllä, vaikka hotellissa oli sanottu, että puisto menee klo 23 kiinni... Eipä ne kiljahtelut välttämättä suuremmin häiritse :) mutta hyvä olisi osata varautua siihenkin.


    • anster

      onpas täällä hyviä vinkkejä. onko kenelläkään suositella lisää hyviä tavernoita marilynin läheisyydestä? vajaan parin viikon päästä pääsee talvilomalle, vihdoin :)

      • kreikkafani1

        Hyvää matkaa. Laitappa kokemuksia ja vinkkejä palattuasi, menemme ko hotelliin 30.5 2 viikoksi.


    • anster

      pitää laittaa, tasan viikon päästä lähtö. mukavaa 21c ensiviikon lopulle ennustavat :)

    • Lähden myös Rethymnoniin ja Marilyniin ensimmäistä kertaa 25.4.2014 kahdeksi viikoksi . Hyviä vihjeitä aina tarvitaan, ainakin ruokapaikoista.

    • anster

      maurin, se on sitten ns. läpsystä vaihto :) koitan laittaa vaikka paikan päältä tänne viestiä, jos (kun) marilynin läheisyydestä joku hyvä ruokapaikka löytyy.

      • kreikkafani1

        Anster..jos satut syömään aamupalan Marilynissa, kerrotko
        millainen se on sisällöltään, kannattaisiko se varata myös?Kiitos, jos viitsit vastata.


    • anster

      en ole syönyt täällä hotellissa aamupalaa, mutta ohimennessä olen koittanut vilkuilla mitä ihmisillä on lautasella. eikä siellä mitään kovin erikoista ole näkynyt. täysin samaa saa hyvin pienellä vaivalla valmistettua itse hotellihuoneessa, keittiön varustelu on riittävä (ainoastaan leikkuulauta uupuu). paikallinen leipä, tomaatti, oliiviöljy ja juusto ovat oikein maistuvia, kuten hedelmät mitä eilen markkinoilta haettiin. siihen vielä kuppi kahvia ja tuoremehua niin aamiainen on omaan makuun täydellinen :) leipomo on myös suht lähellä, noin 10min kävellen. Ainiin! aamiaisen voi myös ostaa paikanpäältä, joten sen varaaminen ei ole välttämätöntä. muuten marilyn on vastannut odotuksia, yksinkertainen ja mutkaton huoneistohotelli. jääkaappi lakkasi eilen toimimasta, mutta kun respassa (tai itseasiassa hotellin pubin tiskillä) asiasta mainitsin niin jääkaappi vaihdettiin välittömästi toimivaan. eli homma toimii ja hinta/laatusuhde on hyvä. aikaisemmin mainitsin että koitan suositella hyviä ravintoloita/tavernoita mutta makumatka on vielä niin alussa että kirjoitan siitä myöhemmin ;) ainakin egli ja spiros (saattooi jälkimmäisen nimi myös olla spyros, spiritos tai jotain sinne päin) ovat olleet hyviä ja edullisia paikkoja. jälkimmäiseen olen myös tästä hetken päästä suuntaamassa, kun näin pääsiäisenä grillaavat vartaalla kokonaisia elukoita (about kaikissa muissakin paikoissa myös, grillatun lihan huumaava tuoksu on tänään jokaisessa kadunkulmassa leijaillut.)

      • kreikkafani1

        Kiitos kovasti vastauksestasi. Taidamme mekin kallistua omatekoiseen aamupalaan, koska ne hodlan aamupalat ovat yhtä ja samaa kaikkina 13 aamuna, kuten kahtena viimeisenä kesänä Kosilla. Oikein nautinnollista lomaa, toivottavasti säät suosivat. Ps.kaikki kokemukset otamme ilolla vastaan. Reilu kuukausi lähtöön aikaa jäljellä.


    • anster

      Laitetaanpas tänne vielä viimeisen illan haikeat päivitykset. ensinnäkin, marilyn on ollut huoneistohotellina hintansa värtti (halpa, ei ylimääräistä "luksusta".) hotellin läheisyydessäkin on jo niin paljon hyviä ravintoloita etten lähde niitä erittelemään. mutta pääsääntönä valitettavasti voisin sanoa että kannattaa suunnata ns. pääkadulle. ruoka on siellä, jos ei vähintään yhtä hyvää, niin ainakin halvempaa. (omasta mielestä myös maukkaampaa) siellä tosin englannin kielen taito on suotavaa. rantakadulta tosin saa myös maittavaa ja autenttista ruokaa. osa paikallisistakin tuntuu tietyissä paikoissa rantakadulla viihtyvän. on tosin surullista että upeat merinäköalapaikat rannalta tuntuu olevan turisteille suunnattuja. venetsialaisessa satamassa oli äärimmäisen päällekäyviä sisäänheittäjiä, suosittelen menemään (tässä satamassa) viimeiseen, eli lähimpänä fortezaa olevaan ravinteliin jos siellä haluaa syödä. melko kallista (jos taverna-hintoihin vertaa) mutta kala oli tuoretta ja hyvää (kilohinta 40€.) samarian rotkolla oli upeat maisemat, sitä suosittelen jos kunto vain kestää. se on peruskuntoisellekkin kohtuu rankka patikointi. aikaa kun on kuitenkin rajoitetusti. mutta ruoan, viinin ja hinnan suhteen suosittelen hakeutumaan semmoisiin paikkoihin missä ravintolan nimi on kreikaksi. vaikka kyllä osa niistäkin voi olla täysin vedätyspaikkoja. viikon aikana vain kerran saimme välttävää sapuskaa, mutta ei siitä sen enempää. marilyn, rerhymnon, kreeta ja kreikka ovat kaikki semmoisia asioita mitkä ovat mieleeni. suosittelen! vielä viimeiset sanat hintatasosta. paikallinen ruoka, viini ja olut on halpaa. kala ja drinkit/cocktailit kalliita. ensimmäistä näistä suosittelen! kiitos ja kuitti. Efkaristo poli crete! -anssi

      • kreikkafani1

        Kalimera! Kiitos infosta. Positiivis sävytteisiä kokemuksia siis.Innolla odotamme päästä koluamaan Kreetaa, piipahtamaan ehkä Santorinillakin ja ennenmuuta nauttimaan kreikkalaisesta kulinarismista. Fillarit varmaan tulee vuokratuksi muutamaksi päiväksi.Hyvä, että valitsemamme Marilyn on vähintään kohtuullinen. Hyvää Suomi-kesää!!!


    • Palasin juuri Marilynistä ja se on ihan hyvä perushotelli. Mutta merinäköalasta ei kyllä kannata maksaa lisämaksua. Kaikilta parvekkeilta on merinäköala ja kolmesta yksiöstä, jotka ovat itäänpäin on vaatimattomampi näkymä mutta niihin paistaa aurinko eniten, ovat itäänpäin ja muut pohjoiseen ja länteen. Aamiaisen olin tilannut laiskuutani joka maksaa 6 euroa päivä, sisätää leipää, vihanneksia, makkaraa, munia, pekonia, muroja, juustoa, leikkelettä, mehuja, maitoa ja kahvia. Hotellilta itään noin 250 metriä on pienehkö ruokapaikka Trobical, kannatta käydä kokeilemassa.

      • kreikkafani1

        Kiitos "maurin" sinunkin kokemuksista. Aamiainenhan vaikuttaa tosi monipuoliselle, jäi varaamatta, mutta pitää ostaa se joinakin aamuina.Trobicalin testaamme ilmeisen myönteisestä kokemuksestasi, kahdessa viikossa ehtii. Enää vajaa 3vi lähtöön, jeee.


    • Jaajo2

      Tulin 30.5 Rethimnonista ja Marilynista. Hotelli oli oikein positiivinen yllätys. Remontoitu 2011, joten paikat vielä kohdallaan. Meillä oli kaksio ilman merinäköalaa, joka oli sivukadulle pain, mutta meri näkyy kyllä siitäkin ja auringonlasku. Huoneet tilavat ja siivous toimi. Hotellissa on vain Aurinkomatkalaisia ja yksi tai kaksi huonetta Bookingin kautta vuokrattavana. Oma ranta kohdalla, joka maksoi 4 euroa/vuode, johon sisältyi juoma, olut, kahvi, limppari tms. Näytti olevan myös paikallisten ihmisten suosiossa. Voi maksaa rannalle mennessä ja juoman sai mukaan tai myöhemmin kuitilla. Baarissa oli keväällä tullut uusi kaveri Babis. Oikein iloinen ja mukava kaveri. Aina hymy huulilla ja tervehdys tulee vaikka kuinka monta kertaa päivässä. Yritin opettaa kaverille suomen kielen sanoja, tervehdyksiä yms. Itse oli aktiivisesti kyselemässä, mitä mikin tarkoittaa. Muistakaahan sanoa, että uskotte Joulupukkiin ;)
      Huoneesta löytyi maksullinen tallelokero (14e/vko), maksullinen ilmastointi (en muista hintaa, kun ei otettu), Wi-Fi oli myös maksullinen(10e/vko) ja toimi koko hotellissa myös huoneessa. Taulu-TV satelliittikanavin, hiustenkuivain, jääkaappi, hella ja kahvinkeitin, jossa oli paperiton suodatus.
      Respan vieressä oli Aurinkomatkojen "toimisto", jossa opas melkein joka päivä. Aivan vieressä oli lähin kauppa ja ehkä n. 600 m eteenpäin seuraava vähän isompi. N. 100 m päässä takana kulkevan pääkadun varressa viitisensataa metriä keskustaan päin oli aika iso INKA-market. Siellä oli hinnatkin jonkunverran halvemmat ja runsaampi valikoima.
      Lähellä useita hyviä ravintoloita. Tropical edullinen ravintola melkein vieressä ja halvat hinnat ja hyvä ruoka. Vieressä on myös Manolis Place, jossa myös hyvä ruoka ja edullinen. Itse karvaturri Manolis heilu jo loppuillasta aika tuiskeessa. Kävi asikkaiden kanssa aina skoolaamassa Ouzot kun tilas laskun :)
      Rantakatua keskustaan päin on sitten ravintoloita koko matkan. Kävelymatkakin keskustaan sujui nopsasti ja taksit kulkee välin vitosella.
      Vieressä kaupan edessä on myös kaksikerroksisen Hop in, hop off City Bussin pysäkki. Lippuja myytiin kohdalla olevasta autovuokraamosta/matkatoimistossa 12 e/henkilö. Kannattaa käydä, ajaa mukavan lenkin vuoristossa. Ylhäällä oli pari luostaria ja joku armeijamuseo. Jos halusi niihin tutustua niin voi jäädä kyydistä ja tulla toisella bussilla tunnin päästä pois. Lippu on voimassa koko päivän ja siihen saa kuulokkeet, joilla voi kuunnella myös suomen kielellä opastusta. Reitti kesti kaksi tuntia, johon kuului n. puolen tunnin pysähdys keskustassa. Marilynin vierestä bussi lähti aina n. kaksikymmentäviisi yli.
      Paikkana Rethymnon on oikein mukava ja vanha kaupunki kaunis tosi kapeine kujineen. Suosittelen sekä hotellia, että kohdetta.

    • kreikkafani1

      Terkut Retysta, ihana kesä 2 vi. Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa löhes kaikesta. Painotan vielä Tropicalin laadukkuutta ruokapaikkana. Parhaan moussakan söimme siellä, myös stifado oli tosi hyvä...kaiken muun lisäksi. Kipaisimme rannalle siitä 2.40ekellä hyvän gyrospitan ja kasvispitan fetalla, mikä erityishyvä.Ja omistajaherra oli vaatimaton ja tupakoimaton, eikä juopotellut siinä työnsä lomassa kuten mr Manolis ja mr Acropoli. Hotellista 400 m oikealle Pearl hotellin kulmalta oikealle on Crete tavern (hyvät pitsat)ja em Acropoli ja pari muutakin hyvää ruokapaikkaa.Fillareilla oli näppärää mennä vanhaan kaupunkiin ym, tosin pyöräteitä kovin vähän, mut kyllä ne autoilijat tilaa antoivat. Ehdottomasti käykää em city tour ajelu, kaunista vuoristoa.

      • kreikkafani1

        Vielä lisäys..jos haluat omatoimimatkailla, niin hyvä kohde saaren etelärannikolla on Agia Galini. Bussi ajoi sinne reilun tunnin, 6.20 ekee, maisemat matkan varrella oikein kauniit. Ko kylä rinteeseen rakennettu, pienisöpö. Myös uimaranta. 10.30 lähti bussi ja 16.00 sieltä takaspäin. Just sopiva aika kuljeskella ja katsella ja syödä huippuhyvä creekplate siinä rannan sinivalkeassa tavernassa.


      • siskoanneli1
        kreikkafani1 kirjoitti:

        Vielä lisäys..jos haluat omatoimimatkailla, niin hyvä kohde saaren etelärannikolla on Agia Galini. Bussi ajoi sinne reilun tunnin, 6.20 ekee, maisemat matkan varrella oikein kauniit. Ko kylä rinteeseen rakennettu, pienisöpö. Myös uimaranta. 10.30 lähti bussi ja 16.00 sieltä takaspäin. Just sopiva aika kuljeskella ja katsella ja syödä huippuhyvä creekplate siinä rannan sinivalkeassa tavernassa.

        Moi meillä parin viikon päästä kanssa Marilyn varattuna. Ihan on positiivistä palautetta tosiaankin tuosta hotskusta. Miten toi pyörien vuokraus. Onko niin pyöräteitä jotta voi torvallisesti ajella.


      • siskoanneli1 kirjoitti:

        Moi meillä parin viikon päästä kanssa Marilyn varattuna. Ihan on positiivistä palautetta tosiaankin tuosta hotskusta. Miten toi pyörien vuokraus. Onko niin pyöräteitä jotta voi torvallisesti ajella.

        Ensi perjantaina meen viikoksi :)


      • motoristi kreetalta
        siskoanneli1 kirjoitti:

        Moi meillä parin viikon päästä kanssa Marilyn varattuna. Ihan on positiivistä palautetta tosiaankin tuosta hotskusta. Miten toi pyörien vuokraus. Onko niin pyöräteitä jotta voi torvallisesti ajella.

        Oletko koskaan aikaisemmin käynnyt Kreetalla tai Kreikassa yleensäkkään ?? koska kyselet pyöräteistä


      • kreikkafani1
        siskoanneli1 kirjoitti:

        Moi meillä parin viikon päästä kanssa Marilyn varattuna. Ihan on positiivistä palautetta tosiaankin tuosta hotskusta. Miten toi pyörien vuokraus. Onko niin pyöräteitä jotta voi torvallisesti ajella.

        Me vuokrattiin pyörät siitä rantadun varrelta,vanhaan kaupunkiin päin mentäessä. 7ekee päivä, puolet kalliimpaa kuin pyöräilijöiden paratiisissa, Kosilla. Ihan hyvät pyörät. Pyöräteitä oli, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Kosilla. Kuten aiemmin kirjoitin, autoilijat kuitenkin enimmäkseen tilaa antavat, ei muutaku sekaan vaan. Ihanaan vanhaan kaupunkiin ym kävely kuumana päivänä ei oo helppo juttu (n.2.5km), mut fillarilla sen huitaisee hetkessä ja ilmavirta helpottaa. Oijoi, tahtoisimme sinne uudelleen..näen silmissäni ne ihanat auringonlaskut! Nauttikaa!


      • siskoanneli2
        kreikkafani1 kirjoitti:

        Me vuokrattiin pyörät siitä rantadun varrelta,vanhaan kaupunkiin päin mentäessä. 7ekee päivä, puolet kalliimpaa kuin pyöräilijöiden paratiisissa, Kosilla. Ihan hyvät pyörät. Pyöräteitä oli, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Kosilla. Kuten aiemmin kirjoitin, autoilijat kuitenkin enimmäkseen tilaa antavat, ei muutaku sekaan vaan. Ihanaan vanhaan kaupunkiin ym kävely kuumana päivänä ei oo helppo juttu (n.2.5km), mut fillarilla sen huitaisee hetkessä ja ilmavirta helpottaa. Oijoi, tahtoisimme sinne uudelleen..näen silmissäni ne ihanat auringonlaskut! Nauttikaa!

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Kos;illa mekin pyöräilty, ja siellähän oli tosi hyvät pyörätiet. Mutta taidetaan vuokrata pyörät nytkin. Pe, ois lähtö.


      • Pannika

        Laitanpa tähänkin kohtaan kysymyksen, kun siinä hotellin vieressä on se "huvipuisto" eli Fun Park eli kuuluukohan sieltä "kiljuntaa" pitkälle yöhön, kun joku jossain niin kirjoitti...
        Ja noin muuten kiitos hyvistä vinkeistä! :)
        Rethymnon odottaa ensi kuun alkupuolella - hotellia ei ole vielä valkattu...


      • kreikkafani1
        Pannika kirjoitti:

        Laitanpa tähänkin kohtaan kysymyksen, kun siinä hotellin vieressä on se "huvipuisto" eli Fun Park eli kuuluukohan sieltä "kiljuntaa" pitkälle yöhön, kun joku jossain niin kirjoitti...
        Ja noin muuten kiitos hyvistä vinkeistä! :)
        Rethymnon odottaa ensi kuun alkupuolella - hotellia ei ole vielä valkattu...

        Meillä ei ainakaan mitään mielikuvaa sieltä kuuluvasta metelistä. Marilynin parvekeovet eristivät melko hyvin ääniä. Voin suositella Marilynia.


    • Zannis

      Marilynissa ei muuta huonoa kuin vilkkaan kävelykadun puolella sijaitseva uima-allas. Eli kun menee uimaan altaalle ohikulkijat tölläävät.

    • 20+12

      Olisiko viime hetken kokemuksia ja tunnelmointia tästä hotellista? Olemme aina majoittuneet Haniassa (Nea Hora) ja nyt olisi tarkoitus testata Marilyn Rethymnonissa.

      Millainen kävelymatka on vanhaan kaupunkiin? Autoa emme vuokraa, koska olen ajokortiton ja matkaseurueen ainoa aikuinen. Myöskään fillarointi ei ole vaihtoehto.

      Kiitos tiedosta.

      • 7+13

        Ja onko reitti vanhaan kaupunkiin helppo?


      • Georgina
        7+13 kirjoitti:

        Ja onko reitti vanhaan kaupunkiin helppo?

        Reitti vanhaan kaupunkiin ei voisi enää helpompi olla. Rantakatua pitkin sen tepastelee reipas kävelijä noin vartissa. Riippuen iästä tai kunnosta tietenkin, ja takaisin voi hurauttaa vaikkapa taksilla, maksaa n 5e.

        Ruokapaikkoja on joka makuun ja lähtöön. Vanhankaupungin tavernoja ylistetään mielestäni liikaakin, esim Marilynistä rantakatua toiseen suuntaan ja pikkukujille löytyy kivoja ruokapaikkoja joissa palvelu hintalaatu kohdallaan.

        Useita kertoja olemme lomailleet Retyssä, joten vastaan mielelläni kysymyksiin. Hieno kohde niin aikuisille kuin lapsillekin.


    • Rellukka

      Rethymnonissa pärjää ilman muuta hounollakin englannilla, siihen tarvittaessa omintakeinen viittomakieli avuksi! Marilynistä puhuttaessa, se on paikallistenkin mielestä hintansa väärtti, ja palvelut on huippuluokkaa. Henkilökuntaan kuuluu useimpina kesinä myös joku pohjoismaalainen, joten hyvällä onnella jopa sillä kouluruotsilla voi pärjätä. Pyöräilemistä en välttämättä ainakaan ensikertaa Kreikkaan matkaaville suosittele, koska pyörätiet on maassa edelleen varsin tuntematon käsite ja ne tietkin on kuoppaisia, eikä autot juurikaan varo. Ruokapaikkojen suhteen katsoisin, missä nöen eniten paikallisen näköisiä ihmisiä, he eivät lähde ulos maksamaan huonolaatuisesta sapuskasta (Kreikassa ruokaa jumaloidaan!)

      Rethymnonista voit lukea lisää vaikkapa seuraavalta sivulta:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/kreeta/rethymnon

      Huomaa, että Rethymnonin nähtävyyksistä on oma sivunsa!

    • Olin keväällä ensimmäista kertaa Rethymnonissa ja Marilynissä. Ja varasin jo kevääksi uuden matkan ja syksyksi -15. Koska matkustan yleensä yksin ja hotellissa on vähän yksiöitä eikä lisämaksua keväällä ja syksyllä. Lisämaksua merinäköalasta ei kannata maksaa, meri näkyy kaikkille parvekkeille enemmän tai vähemmän, yksiöihin vähiten. Aamiainen on ihan hyvä vaikkakin ei niin runsas kuin bufee aamiaiset. Ranta on hyvä ja sitä on pitkästi.

    • zoolander

      Olisko jollain jotain uudempaa kerrottaa mestasta?

    • kiinnostaamennä

      Onko siellä Rethymonissa/marilynissa lähellä isoa supermarkettia?
      Entä hintaso esim. Rodokseen verraten, Rodos oli kallis, miten Rethonym, paljonko esim. litran hyvä Brandypullo maksaa tai olut kaupassa/ravintolassa?
      Onko Marilynin lähellä kunnollista kävelyrantatietä jossa voisi ihan lenkkeillä?

    • krekugol

      Hei, jos varaa merinäköalan yksiön/kaksion niin onko parveke länteen iltaaurinkoon eli saako parvekkeella illalla aurinkoa?
      Muutenkin kiva kuulla tuoreita kommentteja Rethynomista, onko Kreetalla paljon pakolaisia?

      • mietinvaan

        Käsittääkseni Rethynom sijaitsee Kreetan pohjoisrannikolla, eli eikö merikin silloin sijaitse ennemminkin pohjoisessa, tosin näköalat saattavat olla myös niitä viistottaisia


    • vois_mennä

      Minkälainen toi Rethymnon on paikkana onko yhtä kallista kuin Rodoksella, onko siellä isoa halpaa supermarkettia, entä onko hyvä kävelytie rantaa pitkin?
      Bussimatka kentältä aika pitkä onko hyvä tie ettei mitään vuoristoa ?

    • Eve8

      Ihan kiva huoneistohotelli. Henkilökunta ystävällistä. Baarissa vähän kalliihkoa mutta jostain heidänkin on lie rahaa saatava. Siivous joka päivä ollut. Loma sujunut hyvin 5v pojan kanssa. Kaikki tarvittava äärellä ja näkee myös paikallisia ihmisiä, lähempänä keskustaa on aika ruuhkaisen oloista ja turistirysä meininki. Jos on tuulista (6-9m) kannattaa huolella harkita miten syvälle mereen menee. Tällä viikolla hukkumistapaus ollut tässäkin rannalla, molemmat vanhemmat menehtyivät lapsia pelastaessa. Rantavahti paikalla aamusta ilta kuuteen, tämän ohjeita kannattanee kunnioittaa. Siisti paikka ja ympäristö pääosin. Itse tykkään enemmän kuin haniasta. Suosittelen siis :)

    • Eve8

      Ja huoneisto on kaksio merinköalalla. Sattui kulmahuoneisto joten tosi hyvin paistaa iltapäivä/ilta aurinko. Noihin tienpuoleisiin ei varmaan paista ainakaan elokuussa. Todella hyvä kävelytie hotellin edessä. Kaupassa vesi 12päckki 2,00€ kinkku/juusto paketti 2-3 euroa. Olut kaupassa alle euron. On lähellä isompikin marketti jossa ei tosin merkittävästi halvempaa, kuin ehkä aurinkorasva.

    • Olen jo vuosia viettänyt heti keväällä ja viimeksi syksyllä lomani Marilynissä. Ja taas on varattu kolme, kyllä, lomaa Marilyniin. Merinäköalasta ei sinänsä kannata maksaa, sillä kaikille parvekkeille näkyy meri enemmän tai vähemmän. Ne parvekkeet joilla on paras näkymä merelle ei käytännössä paista aurinko juuri koskaan, koska ne ovat pohjoiseen.

    • Mummi51

      Nyt en kyllä tiedä millä parvekkeella olette Marilynissä olleet, sillä meillä oli siellä muutama vuosi sitten kaksio joka oli siinä supermarketin puoleisessa kulmassa. Makuuhuoneen pienelle parvekkeelle paistoi aurinko iltapäivästä ja merenpuoleiselle parvekkeelle iltapäivästä iltaan. Sain sieltä hienon auringonlasku kuvankin.
      Hotellissa on hyvä hinta-laatusuhde. Erittäin hyvä ruokapaikka löytyy linnakkeen takaata, tien varresta. Matka on aika pitkä, mutta kannattaa mennä. Nimeä en muista,mutta tulee vastaan kun jaksaa kävellä rantaa myötäilevaa linnakkeen kiertävää tietä riittävän pitkälle. Pöydät on rannan puolella ja keittiö tien toisella puolella.

    • sorian

      Vanhahko hotelli jossa esim. vessan laatu töiden suhteen huono esim. suihkukaappi!! lasiovi hakkaa seinään , vessa haisee pesuista huolimatta. muuten hyvä siivous ok. porukka kivaa joten jos pikkuviat ei haittaa niin sinne vaan. paikkahahn on hyvä ihan rannassa mutta jos on kävelyvaikeuksia niin mene lähemmäksi keskustaa.....

    • matkustaja2

      menossa Marilyniin kesällä ekaa kertaa,millanen se ranta siinä kohta on?onko ihan hiekkaa vai onko kiviä?

    • Ranta on hyvä ja hiekkainen ja sitä riittää kilometrikaupalla, monissa kohdissa on jonkin verran pyöreitä kiviä juuri niissä kohdissa, kun nousee vedestä. Syvemmällä ei ole kiviä.

    • Anitajarauno

      Oltiin marilynissä 15-21.6.2018. Tosi mukava hotelli. Siivous erinomainen. Ranta lähellä, menet vain tien yli. Henkilökunta aivan upea. Lähellä hyviä ravintoloita. Aurinkotuolien hinta oli kahdelta 8€ per päivä. Siihen sisältyi 2 vesipulloa, 2 drinkkiä tai limua, jääkahvia. Lisäksi sai rantapyyhkeet viikoksi. Tuolit sai pitää koko päivän, kun jätit pyyhkeen paikoilleen lähtiessäsi käymään jossain. Suosittelen. Anita ja Rauno.

    • 16.kerta_kreetalla

      Mistä löytyy lähimmät paikallisbussi pysäkit? Pääkadun vai rantakadun varrelta? Meitä on lähdössä 28.6.2019 kaksi pariskuntaa Marilyniin. Tietysti taksi neljälle kaupunkiin halvempi ratkaisu kuin paikallinen. Helteisessä auringonpaisteessa käveleminen ei ole herkkua.

      Eka kerta Rethymnon kaupungissa, aikaisemmin kuusi kertaa Rethymnonin Plataniassa (Leoniki), joten tuttu paikka ja tutut rannat.

    • Hyvä valinta, menen itsekkin taas sinne huhtikuussa. Paikallisbussit ajavat rantakadun viereistä katua ja pysäkki on Marilynin kohdalla olevan koulun vieressä. Pitää ostaa liput etukäteen ja lähin paikka on Marilynin vieressä oleva autovuokraamo ja hinta oli viimevuonna euron paikkeilla. Taksi keskustaan maksaa 5 euroa.

    • Paulanto1

      Kahtena kesänä ollut ja kolmas lähtee, mukava perhehotelli. Tallelokero on. Meri tien takana rannassa eli lähellä. Kiva rantakatu. Vanhakaupunki kävelymatkan päässä. Suosittelen. Ps. Takuuvarma aurinko 🌞

    • Anonyymi

      Marilyniin 2020 Elokuussa. Onko uusia tietoja Hotellin tilanteesta. Hiekka ranta oli hyvä uutinen. Luulin kivikkoisemmaksi aikaisemmilta käynneiltäni. Varmaan ei sama tungos kuin keskustaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe