Onko kokemuksia Arava hoidosta?

ja sekin vielä

Minulla on ollut nivelreuma jo kauan. Erinäisiä lääkkeitä on kokeiltu ja nyt menossa Arava kullan kanssa. Mitään havaittavaa tehoa ei tässä puolen vuoden aikana lääkkeestä ole ollut, sivuvaikutuksia kylläkin, esim. vatsaoireita. Lääkärin mielestä teho tulisi näkymään pitemmällä aikavälillä. Mutta ikävin vaikutus minusta on harvinaiseksi mainittu hiusten lähteminen, siis hiuksia lähtee niin runsaasti, että se jo alkaa näkyä. Minusta naisihmisenä hiusten lähteminen tuntuu todella ikävältä. Jos nyt lopetan tämän reumalääkkeen, niin minulle sopivia lääkkeitä ei tällä hetkellä muita ole enää tarjolla. Onko kellään ollut vastaavia kokemuksia? Onko hiustenlähtöön mitään poppakonsteja?

6

5917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kati

      Mulla oli sama vaiva kun söin trexania (erit. kun pesi hiuksia, tuppoja lähti pelottavan paljon). Kun mainitsin asiasta lääkärille, totesi hän että onhan noita hiuksia vielä päässä... Siis todella inhottava sivuvaikutus ja tuntuu ettei se lekureille merkkaa mitään. Ellei arava vaikuta, ei ole mitään järkeä jatkaa sen syömistä. Miten olisi nämä uudet biologiset lääkkeet? Jos reumasi on hankalaa sorttia, olet oikeutettu näihin uusiin tehokkaisiin lääkkeisiin joiden sivuvaikutukset ovat suht.pienet (kokemuksesta puhun). Hyvää jatkoa sinulle! Kyllä ne hiukset vielä kasvavat vaikkei se tässä vaiheessa varmaan lohduta...

    • Äiskä

      9 v. tyttäreni käyttää Aravaa ja olen myös huomannut hiusten lähtöä. Arava on ollut käytössä noin 7 kk ja hiusten irtoaminen on mielestäni nyt viime aikoina hieman vähentynyt. Heti alussa tuli myös ihottumaa joka hävis kun taukoa lääkityksessä pidettiin pari viikkoa. Mainitsin lääkärille hiusten lähdöstä mutta hän ei tästä sivuvaikutuksesta ollut (muka) kuullutkaan......eikä puuttunut asiaan sen kummemmin.
      Arava otettiin käyttöön korvaamaan Trexan joka aiheutti pahoinvointia. Biologisten lääkkeiden (esim. Enbrel) teho on todettu parhaaksi (ainakin lastenreumassa) jos sen kanssa käytetään jotain solunsalpaajaa (Trexan, Arava...).
      Kannattaa ehdottomasti kertoa hoitavalle lääkärille sivuvaikutuksista. Joskushan niitä kuitenkin on vain siedettävä jos muuta vaihtoehtoa lääkityksessä ei löydy :(
      Onko sinulle kokeiltu muita solunsalpaajiin kuuluvia lääkkeitä?

      • ja sekin vielä

        Lääkitystä on vuosien varrella vaihdettu aika usein. Oxiklorinia olen jossain vaiheessa syönyt. Solusalpaajista tuttuja on Aravan lisäksi myös aikaisemmin kokeiltu Reumacon ja Trexan. Ja kaikki on jonkun sivuvaikutuksen tai yliherkkyyden takia lopetettu.

        Minusta lääkäreiden suhtautuminen lääkkeiden sivuvaikutuksiin on joskus todella ikävää. Jos lääke ei auta siinä ajassa, kun sen pitäisi auttaa, tulisi potilaan voida vaihtaa lääke johonkin parempaa. Ehkäpä nuo biologiset lääkkeet olis parempi vaihtoehto. Ihmettelenpä vaan miksi minulle ei ole niitä jo tarjottu.


      • Toimii
        ja sekin vielä kirjoitti:

        Lääkitystä on vuosien varrella vaihdettu aika usein. Oxiklorinia olen jossain vaiheessa syönyt. Solusalpaajista tuttuja on Aravan lisäksi myös aikaisemmin kokeiltu Reumacon ja Trexan. Ja kaikki on jonkun sivuvaikutuksen tai yliherkkyyden takia lopetettu.

        Minusta lääkäreiden suhtautuminen lääkkeiden sivuvaikutuksiin on joskus todella ikävää. Jos lääke ei auta siinä ajassa, kun sen pitäisi auttaa, tulisi potilaan voida vaihtaa lääke johonkin parempaa. Ehkäpä nuo biologiset lääkkeet olis parempi vaihtoehto. Ihmettelenpä vaan miksi minulle ei ole niitä jo tarjottu.

        Joo, niin olen minäkin lääkeskallaa soutanut laidasta laitaan. Kärsinyt hirvittävistä haittavaikutuksista kuoleman kieliin saakka. Lääketiede levittelee käsiään, että kun ei ole mitään, mikä tehoaa ja mitä sietäisi.
        Arava loppui hyvin lyhyeen kun maksa-arvot kihahtivat korkealle. Treksaani vain pahensi reumaa.

        Nyt tällä hetkellä onnistui löytymään homeopaattiset sopivat lääkkeet. Kipulääkkeistä olen nyt homeopaattisten lääkkeiden ansiosta päässyt eroon kokonaan. Kortisooni purku meneillään. 1 tabletin lopettamiseen (5 mg) menee aikaa 7 kuukautta, jos kaikki menee hyvin.

        Katsotaan mikä on sitten tilanne, mitä lääkkeitä vielä puretaan pois ohjelmasta.
        Reumalääkäri oikeastaan alkoi usuttaa minua homeopatian kokeiluun. Ja kyllä se heti tuntui myös tulehdusarvojen laskuna, turvotusten sulamisena että lääkitys tehoaa.
        Homeopaattista hoitoa antavan on kylläkin oltava lääkärin, ei mikä tahtojaan homeopaatti.


    • Kanttarelli

      Vasta viikko Aravan syöntiä mulla takana. En ole isommin oireita vielä huomannut, tosin ei ole tainnut ehtiä vielä kertyä lääkettä kroppaan tarpeeksi. Eilen suihkussa huomasin että hiuksia tuntui irtoavan joltisesti. Mutta ei kai se vielä noin äkkiä voi vaikuttaa? Trexania käyttäessäni aikoinaan hiuksena olivat hauraammat kuin aiemmin.

      Mulle lääkäri ainakin sanoi aloittaessani lääkitystä että Arava on siitä hyvä että jo kolmen kuukauden käytön jälkeen voidaan sanoa onko lääkkeestä hyötyä.

      Ensi viikolla sitten ensimmäisiin turvakokeisiin..

    • Anonyymi

      Sain 1-tyypin diabeteksen. Aravaa 10 vuotta. Kohtu ja munasarjat mikroskoopin kokoisiksi surkastuneet! Sen tutkitutin yksityisellä. Eivät tutki tk:ssa haimaa eikä masksaa. Perkele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe