Ettekö te tajua?

EU, ohoi?

Toimintapeleissä väkivaltaa ihannoidaan sairaalloisesti ja se tekee myös pelaajan mielen sairaaksi tyyliin Adam Lanza ja Eero Hiltunen! Jokainen toimintapelien pelaaja on kävelevä aikapommi ja riski yhteiskunnalle, koska on vain ajan kysymys milloin henkisesti epävakaa toimintapelaaja tarttuu oikeisiin aseisiin ja rupeaa toimimaan toimintapelistä opitun mallin mukaisesti. Jottain pitäisi tehrä ja pian, eikä toimintapelien täyskielto ainakaan olisi askel ollenkaan väärään suuntaan!

14

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,,,k

      ... Jos joku toimintapelejä pelaava menee suunnittelemaan ja toteuttamaan jotain joukkomurhaa, niin vika on kyllä ihmisessä, eikä pelissä. Ja sama juttu alaikäisillä, vanhempien jos antavat lapsen pelata k18 pelejä

    • ...

      yhtä ainoaa toimintapeliä (esim CoD) maailmalla pelaa satoja tuhansia ihmisiä ja omasta mielestäni kaikki pelaajat eivät vielä tapa toisiaan oikeasti. Jos joku tekee jonkun joukkomurhan niin vika on kyllä ihmisen mielessä eikä siinä pelissä...

    • olettrolli

      LOL!

    • .."

      Ja mistähän henkisesti epävakaa kirjoittaja on tämänkin artikkelin lukenut?

    • TehPerselaama

      Normaalit ihmiset ei vittu ota barrentia taskusta ja ala tappamaan ihmisiä vaikka vähän bäfää on pelattukki. Vittu mitä ihmisiä sitä onki. Menkää nysväämään sille pahvilaattikkoon piiloo ettette kuule ettekä näe täs elämäs mitää. Gl siel ootte turvas HUI!!

      • Järjestyksen palauttaja

        Ihmisen pitää olla jo valmiiksi sairas, ei videopelit luo mielenterveysongelmia, korkeintaan vain edesauttavat niitä. Asia riippuu siis täysin ihmisestä.

        Jos kaikki toimintapelejä pelaavat ihmiset olisivat tällaisia asehulluja, niin missä ne miljoonat ihmiset aseineen ovat?


    • "tehrä"

      Kuulees ny pohojalaanen, asia on niin jämpti, notta ei se peli tappajaa tee. Jos jokaanen pelaaja oliis tappaja, ei meitä oliis olemassakaan enää.

      • ei se nyt ihan niin ole

        Jep. Tolla logiikalla maailmassa olisi myös monta sataatuhatta Sidney Crosbyä ja Lionel Messiä. Sekä sairaan nopeita rokkitähtiä ym. Typerä kirjoitus aloittajalta.


    • PelimiesSponsammatti

      Järki HOI älä jätä.

      Tavanomaista p...a...sk...a löpinää aloittajalta, jolla on aivot ja pe...r..se vaihtanut paikkaa.

      Aloittajan logiikan mukaan olis aikas tavalla tapauksia maailmalla, jossa pelaajat esim. tappavat muita oikeasti. Asia ei kuitenkaan ole näin kuin aloittaja väittää.

      Pelejä ja monta muuta asiaa pahempia selkeästi ovat mm. alla olevat tekijät joissa ihmisestä kehittyy ns. oikeasti tappaja:

      - Vanhemmat käyttäytyvät epäsosiaalisesti (viinä, huumeet ja näiden myötä tapahtuneet ikävät asiat perheessä).
      - Yhteiskunnan kylmyys työttömyyttä ja työttömiä kohtaan ajaa monet kuilun partaalle
      - Rahan ahneys ja vallan himo rikkaiden piirissä aiheuttaa paljon globaalisesti ja paikallisestikin harmia ihmisille kuten köyhille joilta viedään ne loputkin pennin, jotta rikkaille saadaan aina vaan lisää mammonaa ja tämä mopo on karannut jo nin pahasti käsistä, että kuilu vaan syvenee ---> aiheuttaa mm. työttömyyttä, hyvän jako epätasaista, köyhyydestä tehdään rikos, et ole mitään kun olet köyhä ---> vanhemmat ei jaksa --> lapsi voi huonosti.
      - Sitten myös rikkaiden piirissä esiintyy välinpitämättömyyttä --> rahalla saa kaiken?! niin luullaan ja lapsille ei anneta rakkautta vaan opetetaan että pitää saada lisää mammonaa, lapsien rakkaus ostetaan rahalla ja tavaralla ja unohdetaan moraali- ym. inhimmilliset aatteet kasvatuksesta ja rikkaan perheen elämässä on vain se tavaran määrä ja paljous eikä mitään hyvää sisältöä, jolloinka kasvatus menee kieroon ja elämä on täyttä tyhjää kaiken rikkauden keskellä ja kasvaa kylmä ihminen ja mahdollinen tappaja.

      - Rahaa ei laiteta sinne minne pitää eli --> rikoksen torjuntaan (huumeet ym.), nuoriin ei satsata tarpeeksi vaan yhä isompi määrä taistelee vähentyvistä töistä ja osa voi huonosti kun ei pääse leipään kiinni ja elämä pirstoutuu.

      Joten turha tulla lässyttämään mistään pelin vaikutuksesta ihmisen kasvatukseen ja tehdä siitä iso tekijä "tappajan" taustaksi.

      Aloittaja voisi oikeasti lopettaa aivojensa päällä istumisen tuollaisen paskan-puhumisen sijaan.

      Mä tunnen pelaajia helvetin moisen määrän (taustat on ihan maajoukkuetasolla sekä puoliammattilaistasolla) mm. BF pelit, CODit, GR:t ja monet muut, enkä tunne yhtäkään tappajaa niin kaveripiiristäni kuin muistakaan pelaajista Suomessa ja maailmalla mukaan lukien USA ja Kiina. Olen myös tätä nykyä kuvioissa mukana enempi taustalla kuin pelaajana koska työni on juurikin peliurani takia tällä saralla.
      Olen myös ollut mukana muutamissa tutkimuksissa koskien pelaajien elämää, menestymistä ja sosiaalista kanssakäymistä eikä tätäkään kautta ole ilmi tullut, että pelit olisi aiheuttanut kenestäkään tappajaa.¨

      Toki ajattelemattoman ja asioista tietämättömän on helppo pistää pelien syyksi ihmisen väkivaltaisen käyttäytymisen ja mahdolliseksi tappaksi tulemisen, kuitenkin totuus on aivan jotain muuta.

      Kannattaa siis tutustua aiheeseen ennenkuin lähtee kirjoittamaan suoranaista paskaa tänne foorumeille.

      Lopuksi, jos aloittajan kirjoitus oli PROVO TROLLI niin osta elämä.

    • Mr lambi trilolo

      Kyllä peleistä mätänee aivot. Tiedän kokemuksesta. Oon paljon pelannut the hunter metsästyssimua ja siellä välillä vilistää hiiri jaloissa. Kiva losauttaa haulikolla vaikka se karkottaa muun riistan. Nyt tänä aamuna meni päästäinen piipittäen tien yli ja ainoa ajatus oli tappaa se. Syöksyin perään nokkosten läpi vikinän johdattaessa minua oikeaan suuntaan. Monta kertaa luulin saaneeni otteen karvaisesta kirppusäkistä mutta joka kerralla petyin pidellessäni kädessä juuria ja koiran paskaa.
      Olin jo varma että tuo viaton piipitys oli enää vain korvieni välissä, jatkoin silti hullun kiilto silmissäni ja yritin tavoitella haulikkoani. Ammuin silmittömästi ympärilleni, jyrsijöitä oli joka puolella ja ne vittuili mulle. Katosivat aina kun luulin osuvani, toki ei siitä paljon jäljelle jäisi muutenkaan.

      Nyt istun töissä ja viilennän märillä käsipyyhepapereilla polttelevaa nahkaani. Päästäinen pääsi karkuun ja vain puolet tarinasta on totta.

    • hei kuulle äijä pelit eivät tee sairaksi pitää olla sairas jo entuestaan

    • ei näin...

      Pelien ansiosta osaan olla yhteisölle hyödyllinen edes jotenkin.

    • tällä logiikalla minun pitäisi olla varas, salamurhaaja, poliisi, nhl tähti, batman, mielipuoli, sotilas ja monta muuta
      seems legit.

    • En tiedä kehtaisiko tähän edes vaivautua vastaamaan, mutta teenpä niin kuitenkin. Tätä samaa jauhetaan koko ajan, 20 vuotta sitten televisio oli syyn kaikkeen väkivaltaan maailmassa, nyt se on videopelit. Kuten useampikin henkilö yläpuolellani on maininnut, yksikään elokuva tai peli ei tee ihmisestä tappajaa, siinä on oltava aivoissa vikaa jos GTA:n pelaamisen jälkeen lähtee kadulle ammuskelemaan ja varastelemaan autoja. Sellaiselta henkilöltä olisi joka tapauksessa odotettavissa jotain väkivaltaisia toimia jossain vaiheessa, vaikka hän ei olisi eläessään yhtään peliä pelannutkaan. Plus on vanhempien tehtävä vahtia mitä lapset pelaavat, koska lapset ovat kuitenkin alttiimpia vaikutteille, ja nuorempien lasten tapauksessa eivät täysin ymmärrä eroa pelin ja todellisuuden välillä. Itsekään en ole lähtenyt kaupungille jousipyssyn ja tikarien kera, vaikka olenkin pelannut Skyrimiä reilusti yli oman tarpeen. Enkä Assassins Creedin jälkeen ole hyppinyt katoilta ihmisten niskaan (mikä kyllä opettaisi pelin ja todellisuuden rajat aika nopeasti jos sitä yrittäisi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe