Apua! Kissani on sähköinen..

sähkökisu

Ongelmani on se etten pysty enää silittämään kissaani. Jokakerta kun kosken siihen saan sähköiskun. Kissa on ihana ja haulaisi paljon silittelyjä ja sylissä pitämistä, mutta se on jo aivan selkeästi alkanut vähän kartella kättäni kun silittämiseen liittyy nykyään aina sähköisku.. Se jopa rätisee sähköisesti kun se kävelee sohvanviestä tai menee matolle makaamaan. Onko mitään kissaturvallista ainetta jota voisi vaikka levittää sen turkkiin ettei se olisi niin sähköinen? Haluaisin pystyä paijaamaan kisuani ilman että siihen sattuu :'(

14

4098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karvaton eläin

      aja kissan karvat pois

    • Voitko vaikuttaa kotisi materiaaleihin? Monet keinokuidut (esim fleece) sähköistävät todella paljon, kun taas esim puuvilla ja yleensä luonnonkuidut yleensä eivät. Samoin villakankaat ja sen tapaiset ovat varma keino saada aikaan valokaaria kissan ja omien sormien välille. Materiaaleilla voi vaikuttaa paljon sormien salamointiin, joten kannattaa kiinnittää huomiota siihen mitä pukee päälleen. Tavallinen poolopaita ja farkut rätisevät paljon vähemmän kuin fleecehousut ja villapaita.

      Olen huomannut myös, että käsien rasvaaminen jollain kevyellä käsivoiteella auttaa jonkin verran. Tietysti on pidettävä huoli siitä ettei rasvaa kissaa sitä silittäessään, mutta käsivoide vähentää sähköisyyttä vielä imeydyttyäänkin.

      Myös kuiva ilma sähköistää. Jos pystyt jollain keinolla lisäämään kotisi ilmankosteutta, sekin voi auttaa. Ainakin meillä rätisee vähemmän jos huoneilma on kosteampaa.

    • tuoksuukinhyvälle

      Onhan eläinkaupassa saatavana kissan turkille hoitoöljyä ja se on täysin vaaratonta. Itsekin laitan kissalleni sitä kun on talviaikaan sähköinen. Auttaa hyvin, öljyä otetaan vain pieni määrä kämmenelle, liika tekee tahmeaksi, sitten hierotaan kissaan ja kammataan. Sähköisyys häviää.

    • kiskismauskis

      Pese se. Siis ihan pelkällä vedellä.

      Sähköisyys johtuu kuivasta ilmasta ja kastelu helpottaa sitä. Voit kostuttaa sitä myös pienemmillä vesimäärillä, mutta se auttaa hyvin hetkellisesti. Jos kastelet turkin läpimäräksi (ja sitten kuivaat sen pyyhkeellä), sähköisyys pysyy poissa noin viikon. Riippuu toki myös ilmasta ja kissan turkin laadusta. :)

      Voit myös kokeilla kostuttaa sisäilmaa jotenkin ettei sähköisyys palaisi niin nopeasti..

    • mörrinkäinen

      Meillä toi kasteleminen ei ainakaan auta. Kokeiltiin joskus pari vuotta sitten, ja kun kissa kuivui, se oli yhtä sähköinen kuin ennenkin. Veljeni hankki sille jotain hoitoöljyä, ja se on kyllä auttanu. En muista mitä se on nimeltään kun sen etiketti irtos ja katos, voisin muuten suositella oikein nimeltä.

    • kosteutta

      Talvella kun ulkona on pakkasta, on sisällä usein kuivaa ja silloin tulee sähköisyys. Lattiamateriaali voi vaikuttaa, eli jos on muovimattoa se lisää sähköisyyttä. Ainut keino on lisätä huoneilman kosteutta jollakin keinolla. Eli jos on patterit, laita niille vesiastioita joista ilmaan haihtuu kosteutta. Kuivata pyykkejä sisällä, niistä haihtuu huoneilmaan kosteutta. Jätä suihkun jälkeen ovi kylppäriin auki, kosteus tulee huoneilmaan. Osta ilmankostutin joka toimii sähköllä ja kosteuttaa ilman, osa jopa puhdistaa samalla ilmaa.

      Kissa voi kammata pelkällä vedellä, se vähän auttaa asiaan. On olemassa suihkeita joilla turkkia voi kammata/käsitellä jotta sähköisyyttä saa vähennettyä.

      Ilman kostutuksella on vaikutusta myös ihmisiin, eli se auttaa myös oman olon suhteen. Nenän limakalvot pysyy paremmin kosteina, eikä kuivumisesta aiheudu mm. verenvuotoa. Kurkun kuivuus pysyy kurissa ja olo on itselläkin parempi.

    • sähkökisu

      Kiitos näistä viesteistä!
      Vien villaiset täkit kaappiin lopputalveksi, mutta muovimattoa en saa vaihdetuksi pois.. Meilläkään pesu ei auta. Kisu on sen jälkeen jopa sähköisempi kuin ennen pesua. Jos ei täkkien piilottaminen auta, käyn ostamassa ilmankostuttimen.

    • hyrrrrrrr

      Meilläkin kaikki kolme kissaa varsinkin nyt kuukauden sisällä tullut hirveän sähköisiksi.. En tiedä mistä johtuu, varmaan ilman kuivuudesta koska mun nenäkin kärsii tästä kuivasta ilmasta.

    • 66+66

      Käy apteekista kissoille tarkoitettua lohiöljyä. Se auttaa sähköisyyteen, hilseilyyn, karvan kuntoon ja on muutenkin kissalle terveellistä.

    • Kissanrakastaja

      Öhm...moi!
      Minullakin oli sama ongelma tuossa vuosi takaperin, kunnes löysin lopullisen ratkaisukeinon.
      Näin saat kissastasi sähköttömän:
      1. täytä kylpy ammeesi kylmällä vedellä piri pintaan (hiukan saa läiskyä)
      2. ota kissaasi niskasta ja takajaloista kiinni
      3. upota kissasi 10 sekunniksi kylpyammeeseen
      4. nosta kissasi ylös ja anna sen palautua noin puolisen minuuttia
      5. Toista rituaali tarvittaessa (niin kauan kuin tarve vaatii)
      Tuloksena kissasi stressihormoonit kohoavat hiukan ja sähköisyys kaikkoaa
      -Terveisin Kissanrakastaja

      • Anonyymi

        Aa,jos kumppani on sähköinen,otat niskasta,pidät minuutin ammeessa pää veden alla, niin sähköinen luonne rauhoittuu.Niinkö vai.


    • lex-fix-six.

      Joo kissanrakastaja. kerroit jo itsestäsi kaiken.

      Vähennä sitä vettä puoleenväliin ja sitten käyt makuulle mahallesi,
      ammeeseen. Jalat voit jättää ulkopuolelle. Noin vartin päästä
      rakastat kissaasi viellä enemmän.

    • 8+7

      Eläinkaupasta saa lemmikeille tarkoitettua sähköisyydenpoistosuihketta. Meillä se auttaa. Olenpa suihkuttanut sohvaankin sitä, kangassohva ei enää rätise.

    • Anonyymi

      Sähköisyys johtuu kuivasta huoneilmasta. Ihan pyyhkeen kuivattelu patterilla ja sukkapyykin, auttaa siihen, sekä jos ongelmaa, moppaa aika kostealla lattia. Kissan voi myös vähän pyyhkäistä kostutetulla talouspaperilla- Ja päästää kylppäriin kun käyt itse pesulla. Varo kuitenkin ettei vettä mene kissan korviin, muutenhan se saa pelkällä vedellä läträtä niin paljon kuin huvittaa. Minun on maanvaiva. Aina pitäisi saada suihkua senkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe