Minkälaiset silmäoireet täytyy olla, Basedowin tauti,

KilpirauhasSisko

että niitä aletaan lääkitä? ja mikä se lääke sitten on???

eikö se kuivasilmäisyys ja roskan tunne nimenomaan kieli alkavasta tulehduksesta siellä silmän takana?

hitottaa rampata tuolla silmäpolilla jatkuvasti, siksi kysyn teiltä ensin :)

10

9820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+6

      Mikä on kysymys?

    • KilpirauhasSisko

      otsakkeesta jo se selviää:

      minkälaiset silmäoireet täytyy olla, että niitä aletaan lääkitä? ja mikä se lääke sitten on?

    • KilpirauhasSisko

      ja siis nämä oireet liittyen Basedowin tautiin siis.

    • Basedow-sisko

      Moi KilpirauhasSisko,

      Odottelen itsekkin vastausta mielenkiinnolla tuohon sinun kysymykseesi, itsekkin olen vuodesta 2010 kärsinyt enemmän ja vähemmän basedowin silmäoireista mutta toistaiseksi silmätippoja lukuunottamatta mitään ei ole tehty.

      Itselläni silmät eivät juurikaan pullota ( oikea silmä vaikuttaa hieman suuremmalta kuin vasen ) mutta vetistelyä, kuivuutta, luomien turvotusta ( varsinkin aamuisin ). roskan tunnetta on sitäkin enemmän. Ja kummankin silmän ulkonurkan sisäpuolella on pullistuneet kudospussit - jännitän usein että alkavat jossakin vaiheessa painamaan jotakin hermoa. Näiden lisäksi silmien ympärystää ( jostakin sisäpuolelta ) ja päätä särkee suhteellisen usein.

      Millaisia oireita sinulla on ollut ?

      Onneksi minulla on lääkärinaika tulossa 5.4.13 , niin saan kuulla moninaisten kokeiden tuloksia.

      En itsekkään ymmärrä että minkäänlaista hoitoa ei ole silmille aloitettu kyselyistäni huolimatta. Minulla on vielä päätetyö.

    • Gini1

      Tervehdys,

      Voin kertoa omat kokemukseni, syksyllä 2012 todettiin Basedow ja oikeassa silmässä aika voimakkaita oireita, ulospäin työntynyt ainakin 4 mm. Ja nyt keväällä -13 sain kokeeksi, kun itse sitä lähes vaadin kortisoni kuurin, kesto viisi viikkoa aloitettiin 40 mg ja siitä laskevin annoksin. Mitään se ei auttanut... tiedä sitten olisiko pidempi kuuri auttanut, ilmeisesti sitten vasta aletaan antaa kortisonia suoneen kun näkee kaksoiskuvia tms.
      Itse ajattelin kokeilla ruokavaliota tai homeopatiaa seuraavaksi.

    • KilpirauhasSisko

      hei taas pitkästä aikaa.

      kävin magneettikuvassa, jossa ei muita muutoksia vuoden takaiseen kuin poskionteloiden limakalvojen turvotus! lääkkeeksi sain kortisonipitoista nenäsumutetta, joka on kyllä auttanut paineentunteeseen.

      oireina oli siis paineentunne oikean silmän "takana" ja alapuolella, lievä pullotus (minun mielestäni, muut ei sitä huomanneet) ja kuivuus, hiekantunne.

      sanoivat että tuo limakalvoturvotus voi olla alkavaa silmäoireyhtymää, mutta mitään sille ei voi tehdä nenäsuihkeen lisäksi. allerginen en tietääkseni ole millekään, eikä olo ole ollut nuhainen tms. muuten. tuo ärsyttävä paine vaan tuntui ja uskon että se sai silmänkin hiukan "pullistumaan". siis sen verran, että itse sen vain huomasin. normaalisi miulla on oikea silmä pienempi kuin vasen ja nyt se oli joinain päivinä huomattavasti enemmän "auki".

      ja tosiaan apua suihkeesta kyllä on ollut. välillä se paine palaa, mutta sittenpä muistan ainakin ottaa sen suihkeen. kostutustippoja ei oo juurikaan tarvinnut nyt käyttää kun on tuo suihke ollut käytössä!

      erikoislääkärillä siis kävin sen magneettikuvan jälkeen, mutta hän oli niin kiireinen etten ehtinyt juuri asioista kysellä. oma endokrinologini suosittelee leikkaukseen menoa ja olenkin menossa ensi viikolla konsultoimaan kirurgia asian tiimoilta. siis että poistettaisiin koko kilppari ja se mahdollisesti saattaisi pitää myös silmäoireet kurissa. ehkä.

    • Gini1

      Hei taasen,

      minä häiriköin keskusteluanne....

      nämä silmäoireet ovat siitä erikoiset että vaikka kilpirauhasarvot olisivat ihan suht ok niin silmä voi oireilla vielä pitkäänkin tämän jälkeen. Kuten esim minulla on, joulukuusta lähtien kilpirauhasarvot ovat olleet ihan viitearvon rajalla. Silmä ei vaan ota rauhoittuakseen.
      En tiedä missä kaupungissa asioitte, itse Tampereella asioineena en koe että olisin saanut Kaupungin silmäpoliklinikalta kovinkaan hyvää palvelua, apteekin tädistäkin oli enemmän apua. Itselläni tuo oikea silmä ei mene öisin kokonaan kiinni ja on tästä syystä erittäin arka ja ärtynyt aamuisin, myös valonarkuutta on mutta sitä on molemmissa silmissä.
      Apteekissa kuulin että siihen pitää laittaa yöksi rasvaa ja tämä on kyllä auttanutkin jonkun verran.
      Toivoisin pääseväni edes TAYS:n asiakaaksi tämän kanssa mutta ilmeisesti pitää olla puoli sokea ennen kun sinne pääsee. Minutkin on magneettikuvattu, siellä oli pientä turvotusta ja silloin 3 mm pullistuma.
      Oireita on nuo kaikki mitä olette luetelleet, vettä vuotaa välillä oikein kunnolla ja punoittaa. Saati jos unohdan laittaa tuon rasvan yöksi, silmä on aamulla hirmuisen turvoksissa. Ajattelinkin että jätän parinä yönä laittamatta sitä ja menen aamulla työterveyteen niin eiköhän sillä pääse oikeelle lääkärille.
      Onko teillä muilla sellaisia sumeita hetkiä tuossa silmässä, näkö sumentuu pieniksi hetkiksi ja palautuu kyllä hetken päästä?

      Tosiaan autoimmuunisairauksiin on jotkut saaneet avun gluteenittomasta ruokavaliosta jota itse ajattelin kokeilla. Saattaa olla että täytyy jättää muitakin ainaita pois.

      Kiva lukea muidenkin samansuuntaisia kokemuksia.

      • KilpirauhasSisko

        tuosta gluteenittomasta ruokavaliosta vielä..

        itse olen pari vuotta sitten kokeillut tätä "karppaamista". eli viljatonta dieettiä. sairastan myös selkärankareumaa, ja tulehdusarvoni olivat ihan huippuhyvät (siis matalat) tuon karppauksen aikana. eli sillä ihan selkeästi on ainakin reumaan vaikutusta.- olen tästä jo vuosia sitten lukenut, mutten koskaan saanut aikaiseksi testata käytännössä-

        olen sairastanut reumaa jo kaksikymmentä vuotta. viljaton dieetti olisi siis paras vaihtoehto minulle. oireet helpottuisivat, mutta käytännössä sen toteutus on hankalaa - ja kallista! suolistohan on useassa sairaudessa pääosassa. ja onhan se todettukin että esim. juuri reuma on ikäänkuin "lähtöisin" suolistosta ja sen kyvyttömyydestä käsitellä joitain aineita.

        uskon kyllä että tästä gluteenittomasta/viljattomasta/vähähiilarisesta ruokavaliosta olisi hyötyä myös tässä kilpirauhas- ja silmätaudissa.


    • KilpirauhasSisko

      minulla ei silmäoireet ole vielä noin pahoja, kuin sinulla Gini1,

      sinulla todettu Basedowin tauti? minulle on kerrottu, että tämä "silmätauti" on ikäänkuin eri tauti kuin itse kilpparivaiva. silmän takana ja kilpirauhasessa on samankaltaista kudosta, ja kun autoimmuunitauti iskee, se todennäköisesti iskee molempiin. silmiin ja kilppariin on molempiin omat hoitonsa.

      silmiä aletaan lääkitä kortisonilla vasta kun tilanne on PAHA. eli silmät huomattavasti ulkonevat, kaksoiskuvia, jne. silloin aloitetaan ilmeisesti kortisonitiputushoito, joka kestää kai viikkoja. ja auttaa tai ei, sitä ei voi tietää. viime kädessä sitten leikataan silmäkuoppaan kertynyttä rasvakudosta, että silmä pääsee putoamaan takaisin kuoppaansa, mikäli tälläinen tilanne siis on päällä.

      jos hyvin käy, kilpirauhasen totaalipoisto minimoi nämä silmäoireet. syytä ei tiedetä, mutta ilmeisesti tämän "riskialttiin" kudoksen väheneminen elimistössä saa sen aikaan.

    • Naappa

      2 v, sitten oli niin raju liikatoiminta ja kamalia haittavaikutuksia sen laskemiseen joten se poistettiin marraskuussa 2v, sitten. Nyt vuosi sitten silmät alkoi vetistää, käytin kaikkia mahdollisia apteekista saatavia tippoja, myös valon arkuus lisääntyi. Syksyllä alkoivat kaksoiskuvat, hakeuduin silmälääkärille sain lähetteen K - P keskussairaalan silmäpolille ja mangneettikuvaukseen 28 . 2 .2018. Sitten taas 3 kk. jonotus medisiiniselle polille. Määräsi 500 ml. kerran viikossa 6 kertaa sitten 250 ml. toiset 6 kertaa.Kamalat haittavaikutukset siitä seurasi, olen muutenkin pienikokoinen, nyt olen laihtunut ( 41, 6 g ) on paino. Ruoka eikä mikään maistu, ei edes kahvi joka on ollut hyvin tärkeä. Ole n saanut 9 annosta kortisooniimpulssi hoitoa, kaksoiskuvia on edelleen, ja silmät turpoaa , onkohan tästä mitään hyötyä? Mitä sitten ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe