Aihe

Älkää lukeko itseänne sairaanhoitajaksi!

ärsyynytynyt sh

Olen sairaanhoitajaopiskelija ja pian valmistumassa, mutta olenkin huomannut, että valmistun melko paskaan ammattiin. Jos menet sairaalan osastolle töihin (mitä työtä nyt sh:lla on enimmäkseen), joudut tekemään kaikkea samaa paskaa kuin lähihoitajat; peset, syötät vaihdat paskavaippoja. Lisäksi toki on lääkehommat ym muut juoksevat asiat. Työ on komivuorotyötä, jossa kärsii elämänlaatu, palkka on paska ja usein myös työkaverit erittäin vittumaisia eivätkä luota sinun ammattitaitoosi. ..

Teen nyt opinnäytetyötä, joka on palautunut opettajalta kolme kertaa.. Työhön on uponnut monta sataa tuntia, sivuja on jo 80, ja silti siihen tarvitsee aina tehdä jotain viilausta. Kysyn vaan miten tämä teoreettinen opinnäytetyö kouluttaa vaihtamaan paskavaipppaa??!!

Miksi sh:n työnkuvaa ei muutettaisi myös osastoilla niin, että he hoitelisivat vain lääkehoidon, olisivat lääkärin kanssa yhteistyössä sekä hoitaisivat osaston juoksevat paperihommat, jatkohoitopaikat ym..? Ehkä tämän jälkeen saisi muitakin alalle hakeutumaan, ja koulutus vastaisi työtehtäviä.

Mutta pointti oli vain varottaa alalle aikovia. Tulette katumaan ammattianne jos ette pääse avopuolelle hommiin..

42

2067

  Vastaukset

  • Onpas sinulle sattunut hankalia työtovereita, opettajia ja potilaita.

  • juu tuotahan se sairaaloissa työskentely vielä yleisesti ottaen on. toki hienommissa sairaaloissa on jo tehtävät jaettu selvemmin.

   Minustakin on typerää, että työnjakoa ei tehdä selväksi. Ei pelkästään siksi, etteikö sairaanhoitajat voisi tehdä "paskaduunia", mutta minusta on outoa kouluttaa tuplasti pitempään samoja töitä tekeviä. Lisäksi on outoa, että sh saa sitten enemmän palkkaa vaikka lh tekee suunnilleen samaa työtä. Nykyään kun lh:t pääsevät ekstrakoulutuksilla pistelemäänkin jne.

   Etenkin vanhustenhuollossa saattaa olla prikuulleen samat työt lähäreillä ja sairaanhoitajilla. Ihan järjetöntä. Tuntipalkassa siellä oli eroa vain reilu euro. Miksi ihmeessä sh opiskelee extra 3 vuotta?

   Muutenkin samat asiat voisi oppia paljon lyhyemmässäkin ajassa. Tästä koulutuksesta 90% on liirumlaa pohdintaa siitä, että mihin teoreettisen päätöksenteko malliin tuleva mahdollinen teoreettinen päätökseni lienee perustuvan... wtf?

   • hahaha selkeästi minulla olisi pitänyt olla enemmän äikkää, kun ei yhdyssanatkaan onnistu ;)


   • vaihtamassaalaaa kirjoitti:

    hahaha selkeästi minulla olisi pitänyt olla enemmän äikkää, kun ei yhdyssanatkaan onnistu ;)

    Mie olen kans ihan samaa mieltä tuosta sh:n koulutuksesta ja työstä! Kolme vuotta oon tätä paskaa nyt kestäny, mutta nyt riitti. Paperit lähti yliopistoon ja pääsykoe on toukokuussa. Tervemenoa hoitoala jos pääsen sisälle!


   • lemur87 kirjoitti:

    Mie olen kans ihan samaa mieltä tuosta sh:n koulutuksesta ja työstä! Kolme vuotta oon tätä paskaa nyt kestäny, mutta nyt riitti. Paperit lähti yliopistoon ja pääsykoe on toukokuussa. Tervemenoa hoitoala jos pääsen sisälle!

    Minullakin on menossa paperit yliopistoon ;)

    Jos en pääse sisään, joudun nöyränä palaamaan syksyllä takaisin. Aion kyllä joka kevät jatkaa hakemista niin kauan, että pääsen tuolta pois!


   • lemur87 kirjoitti:

    Mie olen kans ihan samaa mieltä tuosta sh:n koulutuksesta ja työstä! Kolme vuotta oon tätä paskaa nyt kestäny, mutta nyt riitti. Paperit lähti yliopistoon ja pääsykoe on toukokuussa. Tervemenoa hoitoala jos pääsen sisälle!

    Katso sitten mitä menet sinne yliopistoon lukemaan. Meitä on täällä muutama, jotka ovat yliopistokoulutuksella vaihtaneet lopulta hoitoalalle kun humut ja luonnontieteilijät eivät saa töitä. Eli kunnon urasuunnitelmaa kehiin, please.


  • Lähde Norjaan.

  • Täytyy myöntää, että tuolla asenteella se yliopisto voi tosiaan olla hoitotyötä fiksumpi vahtoehto... etenkään, jos ei osaa työpaikkaa vaihtaa.

   Nimimerkillä entinen lh vanhuspuolelta, nykyinen sh teho-osastolla, eikä tuo työnkuva nyt ehkä ihan samanlainen kuitenkaan enää ole ;)

  • Minen kyllä tajua miten joku voi väittää vanhusten perseiden pyyhkimistä "kutsumusammatiksi". Kuka helvetti tuntee tyydytystä perseitä pyyhkiessä? Oman lapsen perseen juuri viitsii pyyhkiä jos eukko ei jaksa/pysty mutta ihan vapaaehtoisesti jonkun vieraan ei todellakaan.

   Hattua täytyy kyllä nostaa näille... Kun täytän 40 ostan tehokkaimman pyörän mitä kaupasta saa ja ajan vain täysiä...

  • Aika ankeeta jos ei tiennyt sh:ksi hakiessaan, millasta työtä se oikeesti on. Kannattaako silloin muita syyttää?

   • Niinno kukaan yleensä minnekään hakiessaan tietää tarkan tulevan työnkuvansa, etenkin kun oppilaitosen brosyyrit ovat etenkin ammattikorkeissa täynnä mahtavia lupauksia, "voit valmistua siihen ja tähän asiantuntija- ja johtajanpaikkaan, työ on mielenkiintoista ja haastavaa"+ lällällää?


  • Kirjoitan nyt tähän ketjuun asiani. Haluaisin opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle, mutta en sairaanhoitajaksi enkä lähihoitajaksi. Mietin vain että jos on joskus tehnyt virheitä joista on jäänyt käsiin arpi/arpia, niin onko se este alalle pääsyssä? Pääsykokeet vissiin sisältävät psykologin haastattelun tai testejä?

   • Ei ne sinne mitään viiltelijöitä ota! Joku roti kuitenkin...


   • itselääkintä kirjoitti:

    Ei ne sinne mitään viiltelijöitä ota! Joku roti kuitenkin...

    kukaan ei nää niitä arpia hakutilanteessa, jos laitat pitkähihaisen paidan. jos arvet on kämmenissä, pidä kädet vaikka pöydän alla, jos ahdistaa :)

    Arpiahan voi olla käsissä muistakin syistä, kuin viiltelystä, joten siihen vedoten, ei kyllä saisi hyllyä kellekään antaa!

    Itse istuimme ringiss ja kukaan ei kyllä kenenkään käsiä katsellut.

    Kyllä jokainen saa anteeksi menneisyytentä "itselääkintä".!

    Jos kyseessä on kuitenkin ollut masennus ja viiltelyjä, kannattaa pohtia kaksi kertaa, että kannattaako hakeutua ollenkaan sos.terveysalalle. Päiväsairaalassa tapaavistani masentuneista 80% oli varmaan hoitsuja. Rankka ala, joka ei sovi ihan herkimmille. Itsekin tullut huomattua.


  • ompahan erikoista et kaikki on joutuneet alalle paskamaiseen ammattiin ja lukeneet vielä tietämättä mitä työ sisältää, nyt ymmärrän kun olen potilaana ja saan kohtelun heiltä,voihan se

  • Sairaanhoitaja opiskelija itsekkin ja valmistumassa itsekkin tässä pian. Sellaista kokemusta itselläni on, ettei sinne pyyhkimishommiin tarvitse mennä jos ei kiinnosta sillä terveysala on laaja ja voit hakeutua muuallekkin hommiin kuin sinne osastolle. Itse vihaan samalla tavalla perse juttuja kuin AP mutta siksi aionkin hakeutua hommiin missä sitä on vähän tai ei ollenkaan. Voihan opiskelua jatkaa aina eteenpäin ja erikoistua johonkin tiettyyn aspektiin kuten diabeteshoitajaksi tai mennä varuskuntaan sairaanhoitajaksi. Noissa hommissa tuskin on kauheasti Berberin pyyhintää. Muistaa on hyvä se asia, että olemme suomalaisia ja meillä on vapaus opiskella eri aloja vaikka koko elämä.

  • joo noinhan se on, semipitkä koulutus, paska duuni, paska palkka

   onneksi ei kosketa itseäni ;P

  • Eipä se lähihoitajan koulutuskaan kovin huono ole kun vertaa eroja sairaanhoitajaan, palkassa muutama satanen enemmän mutta koulutus pitempi ja vaikeampi ja silti sama työkuva. Jos haluaa töihin esim lasten pariin niin sinne sh ei kai edes pääse.

  • Rakkaat lapset, katsokaa tarkkaan mitä menette sinne yliopistolle lukemaan jos ette tosiaan halua tehdä enää sairaanhoitajan työtä:). Itse vaihdoin toisinpäin, julkisen puolen korkeakoulutetun hommat sairaanhoitajan opintoihin sen takia, kun niitä toisia ei enää ole tai jos on niin pelkkää muutaman kuukauden sijaisuutta. Palkka tulee olemaan tosiaan perseestä, mutta haaveenani on tehdä vain keikkatyöstä minimitoimeentulolla - jos ei uraa urjennut, niin nautitaan sitten elämästä runsaalla vapaa-ajalla. Ja en ollenkaan ihmettele miksi vanhuspuolelle ei saada sairaanhoitajia: samat pyllynpyyhinnät kuin lähäreilläkin, mutta lisäksi tehdään omat hommat tuolla surkealla muutaman satasen erolla ja vastuulla kaikesta. Vielä kysyisin paremmin tietäviltä että mitä Tehy on viime aikoina tehnyt sairaanhoitajien palkkojen nostamiseksi?

   • Tehy ei oo tehny yhtään mitään! Paska liitto!


   • Tuohan on kuin suoraan minun kynästäni! Olenko kirjoittanut tämän itse pikkupienissä enkä nyt muista sitä!:)
    Tuo on niin totta: eroa lähäreihin palkassa vain pari-kolmesataa euroa brutto, mutta hommat samat ja siihen lääkehoito, lääkäriasiat ja kaikki vastuullisemmat hommat päälle. Vuorotyö vie terveyden.
    Super on jatkuvasti julkisuudessa kiitos topakan ja osaavan Silja Paavolan, missä tosiaan Tehy? Uusi pj on jotain lupaavaa väläytellyt, mutta en ole vielä vakuuttunut.


  • Itse hakeuduin hoitoalalle syystä että töitä löytyy. Joopa joo! Nyt olen ollut neljä kuukautta työttömänä, silloin tällöin tehnyt päivän tai parin keikan. Toisista kaupungeista toki löytyisi töitä, mutta perheellisenä en voi noin vain vaihtaa maisemaa. Pätkätöitä pätkätöitä. Jos samaan joutuu lukemalla yliopistotutkinnon, ei haittaa. Onpahan itse työ ainakin mielekkäämpää.

  • Aika kauheeta lukea täällä näitä kirjoituksia, muistakaapa ihmiset, että jokainen voi joutua potilaaksi sairaalaan ja me kaikki vanhenemme, ja jos hoitajat suhtautuu työhönsä näin kuin tällä näkee.........

   • Luin tutkimuksen, jonka mukaan merkittävä osa eurooppalaisista ei ymmärrä lukemansa merkitystä. Sinä olet ilmeisesti yksi heistä, ei näy paljon polla leikkaavan. Mikä tässä keskustelussa sinua oikein nyppii? Kai hoitajat ja hoitajaksi opiskelevat saavat keskustella ammatistaan vapaalla keskustelupalstalla, vai kuvitteletko että olemme kaikki jotain pyhimyksiä jotka eivät saa kritisoida mitään. Ja mitä tekemistä tällä keskustelulla on vanhustenhoidon tason kanssa eli miten se korreloi kykyymme suorittaa hoitotyötä?


  • Ompa kiukkuisia hoitsuja täällä huutamassa. Sairaanhoitajille löytyy hommia laidasta laitaan ja työ on aika paljon muutakin ku vaippojen vaihtamista.. Jokaisessa työssä on omat huonot puolensa ja se pitäis ymmärtää. Jos haluaa siistin toimistotyön niin pitää älytä hakeutua muulle kuin hoitoalalle.
   Onneks omalta työpaikalta löytyy erityyppisiä sairaanhoitajia ku täältä keskustelusta, ei tarvii valitusta kuunnella :)

  • Itse olen huomannu monien sairaanhoitajien olevan kyllästyneitä ja väsyneitä työhönsä. Lisäksi mollaavat lähihoitajia koska työnkuva joissain paikoissa melkosamanlainen. Palkassakaan suurtaeroa ole. SH on vain käynyt pidemmän koulutukset. Lisäksi tuntuu että monia SH:t ovat aikanaan olleeet niitä jotka hakivat koulutukseen kun eivät keksineet muutakaan mutta eivät oikein tienneet mihin oikeasti ovat hakemassa. Arvokas ala mutta jotain on mennyt pieleen. Tarviiko SH oikeasti 4 vuoden koulutuksen? Vai pitäisikö hoitoalaa kehittää esimerkiksi sellaiseksi että on vain "hoitaja nimike" Yksi koulutus jossa voi suorittaa täydennyskoulutuksia saaden lisää oikeuksia ja palkaa vaikka aina lääkäriksi asti. Mielestäni tälläinen porrastettu kouluttautuminen olisi järkevintä. Myös monilla muilla aloilla.

  • "Mielestäni tälläinen porrastettu kouluttautuminen olisi järkevintä. Myös monilla muilla aloilla. "

   Olisi kyllä.

   Valitettavasti vanhakantaiset ammattiliitot ja niitten jyyrät haraavat vastaan. Se esim. on varmaa, että lääkäriliitto ei moista hyväksyisi niin millään. Hierarkiaa ei näet sovi sorkkia.

  • Kai sä nyt ymmärrät että tiedekorkeakoulu ja ammattikorkeakoulu on kaks eri asiaa. Olisit mennyt yliopistoon, jos rahkeet riittää.

   Kuvittelet että me tradenomit kuljetaan jakkupuku päällä. Ei todellakaan samanlaisia määräaikaisia ketjusoppareita ja työtehtävät kahvinkeittoa ja kopioimista, postin jakelua. Palkka 1800e kunnalla ja tosiaan yleissihteereistä on paljon ylitarjontaa, niitä me naiset ollaan. Insinööreistäkin iso osa kortistossa. Puhelinmyyntityötä kyllä löytyy, mutta sairaanhoitaja on siihen hommaan ihan yhtä pätevä. Olisit onnellinen että sulla edes on töitä.

  • Suoritustason työtä - kuten pitkimiehen - eli näet, kuulet, luet ja (esim.lähetteistä mitä protokollan, kirjaesimerkein, ns. talon oman ohjeistuksen mukaan toimitaan, järjen, kokemuksen mukaan tehdään) - ja kokemuksellasi tiedät jatkotoimenpiteet, mutta odotat naurunalaisest,i että lekuri antaa siunauksen ja luvan kaikkeen, minkä jo tiedät ja osaat - näin ehkäpä 35 vuotta (peremmin ehkä kuin epävarma just vaalmistuva lekurimääräävä).

   Hoitsuhomma on nykyisin ihan alakastia, ennen edes seulottiin kokopäivän kestävin soveltuvuuskokein, keitä alalle otettiin. Nykyisin työttömät ja pitkäaikaistyöttömät varsinkin ohjaillaan / velvoitetaan pikakursseille hoitsuiksi ??? (kukaan normaaliälyinen ja itseäänarvostava ei enää halua tähän epäarvostettuun hanttihommaan).

   Nykyisin alalle sopii ja soveltuu ilmeisesti kaikki, mukaanlukiet työttömät muilta aloilta (huom. 90-luvu ja pankkialan joukkoirtisanomiset) , joilla taidot ja pinnanpitävyys riittävät edes nimeksi suuntaan siivoaminen, käskyjen noudattaminen, masokismisuuntaisuuneisuus - viimeksimainittu, tämä kaikki plussalla.

   Sairaalamaailma on hierarkinen, ahdasmielinen, tyly, kova, kalsea tuloskeskeinen maailma. Lääkärit puhuvat vain lääkäreille, hoitsut katkerina vain hoitsuille, ilmapiiri kireä surkealla palkalla : ammattiopintojen jälkeen hoitsun palkka on ns. peruspalkka 1800-2100e/kk. Hmm. Hih. Alempi korkeakoulututkinto puheissaan kuitenkin korostuneesti...

   Hoitsuksi pääsee nykyisin käytännössä jokainen joka haluaa Suomessa (vaara).

   Hoitsuilla kaikilla on koulussa opetettu ja aivopesty asenne ja saundi (perus, lähi, kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja) - vähäisillä tauoillaan länkyttävät kotiasioitaan töissä (kertoo jo sekin ettei olla akateemisia työpaikalla).

   Hoitotyön akateeminen tutkinto: Mitä sen on ? - akateeminen opiskelu (hoitotieteen ? WTF is this, hölönpölöä).

   Tämä asema ja täytäntöönpano on käytännössä mm. asema osastonhoitaja: käytännössä HR-juttuja : alaisia esim 60, näpyttelee lomia ja haastattelee opiskelijoita ym. lomasijaisia ja sen jälkeen suunnittelee ja TALLENTAA sormin, itse, näpytellen ns. lomajaksoja valmiiseen taulukko-ohjelmaan, ja tarvikkeiden esim. huonekaluhankintojen, seinäpintämaalausten uusintojen, WC-tilojen uusintojen hankintojen laskujen hyväksymistä, työtuoli-istuimien hankintojen perusteiden kirjaamista.

   Miten tämä liittyy hoitotieteen (?) toteutukseen.

   Varsinainen hoitotieteen käytäntöönpano, täytäntöönpano on hallinnollista näpyttelyä ATK:ssa, kehityskeskustelua alaisten kanssa ja vielä korostan, edelleenkin, varsinaisten akateemisten päättäjien alaisuudesssa - ja huom. edel-leen lääkärien hallinnoimassa hierarkiassa, alaisuudessa ns.apulaisen hommia hoidellessa.

   Hoitsu on hoitsu, toteuttaa annettuja käskyjä, ohjeita, neuvoja ja määräyksiä. Luivertaa lääkärin toiveiden ja potilaan toiveiden välissä . Hymyilee. Toteuttaa. Kipittää.

   Sairaanhoitajan alkupalkka on sama kuin kaupallisella alalla esim kouluttamattomalla, jos on hyvä siinä mitä tekee. Vertaa - Stockan myyjät pärjäävät hyvin hintavertailussa, hyvästä työstä saa palkkaa ja lisiä, bonuksia tms. ja mikä tärkeintä - todellisia etenismahdollisuuksia, koulutksellisesti, ammatillisesti, ja huom myös palkallisesti. Ja arvostuksellisesti.

   • Reps. Stockan myyjä.... Epäilinkin heti alussa tätä ketjua. Millaiselle idiootille voi vasta opintojen loppuvaiheessa selvitä mitä työtä on menossa tekemään? Sairaanhoitajan koulutuksessa työharjoittelua on kuitenkin aika paljon. Voiko jollekin osua niin paskat (kirjaimellisesti;-) harjoittelupaikat, että työstä jää tuo kuva? Vai onko se kohdalle osunut vaipanvaihto traumatisoinut noin totaalisesti? Sitten tämä välkky olisi vielä suuntaamassa yliopistoon. Varmaan lääketieteelliseen;-). Missähän vaiheessa hänelle selviää, että lääkäritkin joutuvat ihmisten hanureita tutkailemaan ja huomattavasti syvemmältä kuin hoitajat? No, opiskelupaikkaa odotellessa voi sitten vaikkapa nauttia suuresta arvostuksesta Stockan myyjänä. Ei tarvitse ainakaan hymyillä, toteuttaa, kipittää, puhumattakaan jostain toiveiden toteuttamisesta;-)

    Tää oli paras vähään aikaan. Stockan myyjä;-) . Ja huom. myös arvostuksellisesti;-)


  • Itse kärvistelin sh-opintoja reilu 2,5v kun en keksinyt silloin toisen asteen koulutuksen jälkeen muuta. Töitä luvattiin löytyvän ym. mutta meidänkin ryhmästämme vain pari päässyt kunnon töihin (ei satunnaisia keikkatöitä pelkästään). Sitten ymmärsin luovuttaa kärvistelyn ja lähdin yliopistoon - en ole katunut hetkeäkään. Kyllä hoitoalalla pitää olla tietynlainen vahva auttamis- ja vähään tyytymisen vietti, jotta sitä jaksaa/haluaa tehdä.

  • Lainaus edeltä. " Yksi koulutus jossa voi suorittaa täydennyskoulutuksia saaden lisää oikeuksia ja palkaa vaikka aina lääkäriksi asti. Mielestäni tälläinen porrastettu kouluttautuminen olisi järkevintä. Myös monilla muilla aloilla."

   Hoitsusta ei tuu millään lisä?WTF?MV? -koulutuksella lääkäri.

   Lääkäriksi valmistuminen 8 v ja erikoistuminen puolt lisää, sitten maisteriksi ja proffaksi, tutkijaksi .... koko elämä opiskellaan.

   Joku roti kuitenkin.

   - sh on kuin tarjoilija - hymyilee ja toteuttaa - jauhaa samaa mantraa - lääkärin luvan ja kehoituksen alaisuudessa - sh ei päätä itse

  • Apua, olet jo lopputyövaiheessa, siinä melkein pakko puskea läpi jos noin läheltä lippaa valmistua. Ymmärrän kyllä hyvin miten vmäistä tuo on, ajauduin itse opiskelemaan alaa koska en päässyt yliopistoon ja jotain piti keksiä. Kyllä vaan pääsykokeista pääsee näyttelemällä. Lopetin kyllä aiemmin, reilun vuoden jälkeen kun sain töitä muualta. Ei hyvää tiedä jos on jo opiskelijana täysin burn out ja kyrsiintynyt. Voit vielä vaihtaa alaa ja kannattaakin. On muita aloja jossa voit tykätä työstäsi ja ilmapiiri on terveenpää.

  • On muita aloja jossa voit tykätä työstäsi ja ilmapiiri on terveenpää.

   ..

   Ootko pysynyt terveen-päänä? Hih :))))

  • Tuolla kielenkäytöllä ei kyllä tarvitse hoitoalan ammattiin valmistuakaan. Hakeudu äkkiä muualle, etteivät asiakkaasi joudu kärsimään.

  • Opiskelin puoli vuotta hoitoalaa ja vaihdan myös yliopistoon. Ei sitä alaa jaksa kukaan muu kuin joku masokisti.

  • Yli 20v sairaanhoitajan työtä takana. Työyhteisöt riitaisia joka paikassa. Esimiehet muutmaa lukkuottamatta aivan kuraa. Esimieheksi hakeutuu ja valikoituu kaikki valtaa halajavat ja sen käyttö mielivaltaista. Lääkärit teettää hoitajilla paljon töitä ja heittää vastuun hoitajille. Sihteerin työt siirtyneet hoitajille. Oman uran aikana työmäärä lisääntynyt ihan järjettömän paljon ja työn vaativuus sen mukana. Pitää osata hyvinkin paljon lääkityksestä enenmän ja kirjalline työ vie todella paljon aikaa. Samalla potilaat ovat muuttuneet tähtitaivaita vaativaksi ja hoitajan pitäisi olla sairaalapellenä kokoajan järjestämässä ajanvietettä ja viihdykettä. Potilailta ei saa odottaa mitään vastuuta ja potilaat saa vaatia , haukkua hoitohenkilökuntaa mielin määrin. Väkivalta on lisääntynyt merkittävästi, koska hoitajaa ei kunnioiteta. Ihan joka puolelta, omaisilta, potilailta ja esimiehiltä tulee halveksuntaa. Jos erehdyt julkisesti palkkaa pyytää lisää, niin kutsumusammatti-kortti on heti edessä . Muistetaan myös se, että meidän palkat maksetaan verovaroista ja me loiseläjät ollaan vain kuluerä yhteiskunnalle.

   Eli tehkää itsellenne palvelus. Älkää tulko alalle. Itse en pysty vaihtamaan kun on kolme lasta elätettävänä ja asuntolainat yms. päällä.

   nim. mies-sh vm-73

  • Sen takia ei ole riitävästi sairaanhoitaja ja lähihoitaja että ei kuka haluaa tai vain harvinaiset tehda sen vaikea ja paskka huomma.10 vuotta vielä ja ei ole enää neitä olenkaan.Jos duni ja palkka niin huono.

  • itse olin hoitoalalla monta vuotta, mutta sain sitten tarpeeksi. Työstä muuttui liukuhihna työtä ja hoitajille tungettiin lähes aivan kaikki muu työ perushoidon lisäksi kuten esimerkiksi pyykit, siivous, keittiö, ruokatilaukset/ muut tilaukset. Sitten olisi pitänyt kaikki suorittaa pienellä henkilökunta resurssilla ja vielä ehtiä viriketoimintaa ja asukkaiden ulkoilutusta. Jotkut hoidettavista todella väkivaltaisia ja ilkeitä ja huorittelua ja haistattelua sai kuulla lähes kokopäivän. Jotkut omaiset ja hoidettavat vaativat myös aivan täysin mahdottomia asioita, kuten esimerkiksi että hoitajan pitäisi olla vain ja ainoataan yhden hoidettavan seuraneiti koko vuoronsa ajan.
   Mihinkään epäkohtiin ei voinut vaikuttaa millään tavalla ja tuntui että hoitajana ei ollut minkäänlaisia oikeuksia ym . Heitettiin vaan sitä kutsumusammatti korttia ja kehoitettiin asennoitumaan positiivisesti. Palkka oli surkea ja lisät eivät paljoo lämmittäneet . Epäsäännölliset työvuorot ja tuntui että aina oli vkl ja pyhät ym töissä,sillä listoissa niiden jakautuminen tasapuolisesti ei toteutunut.
   MInä vaihdoin alaa sosiaalipuolelle ja se on ollut yksi parhaista päätöksistäni.

  • Vaihdoin markinointialan hoitoalaan 7- vuotta sitten. Sh opinnot vei aikuiselta monimuotona 2,5 v.
   mm. + :
   -mahdollisuus keikkatyöhön (oma osaaminen ja mielenkiinto kattona), ei sidottu valmiiksi annettuihin työvuoroihin. Perehdystä uuteen erikoisalaan saa kun pyytää. -ajankäytön suunnittelu omissa käsissä.
   -mahdollisuus sijaisuuksiin, matalampaan % työaikaan.
   -poli-, labra, päiväsairaala, tmp-puoli tv. työskentelyssä päivätyö.
   -työtä voi tehdä vaikka kesämökkipaikkakunnalla lomasijaisena.
   -erikoisaloja voi vaihdella ja oppia uutta, kunhan perusasiat ovat hallussa.
   -opinnäytetyöstä oli etua jatkaessani amk:ssa syventävillä opinnoilla (laadukkaantiedon haku ym)
   -mielenkiinto alakohtaan on säilynyt.
   -täysin omasta itsestä kiinni jääkö epämieluisaan paikkaan valittamaan.
   -töitä riittää!
   -yleensä ottaen kiitolliset potilaat

  • Provoileva aloitus. Opiskeluaikana teet harjoittelijana kaikenlaista perustyötäkin. Siitä se lähtee ihmisten hoitaminen kun harjoittelet. Muuten nuo hommat kuuluu enemmänkin apuhoitajille.
   On itsestäsikin kiinni minne jatkossa töihin pyrit tai pääset. Voit aivan hyvin työpaikkaa valitessasi katsoa itse eteesi minne olet pyrkimässä.
   Ehkä sinusta ei olekaan hoitoalalle joten vaihda vaan ammattia. Asenteesi on sellainen että kuka potilas samanlaisella asenteella hoitavaa ihmistä ottaisikaan itseään hoitamaan.
   Tärkein opetus: Myös sinä itse voit tarvita joskus samanlaista hoitoa. Mitä jos kukaan ei halua auttaa siinä tilanteessa sinua?

  • Uskomatonta, kuinka vähällä järjellä ja tiedolla aletaan opiskella sairaanhoitajaksi.

   Ainakin sairaalassa sairaanhoitaja on paljon tekemisissä sairaiden ja avuttomien ihmisten kanssa, jotka eivät ole parhaimmillaan. Tämän ei luulisi olevan yllätys kenellekään.

   Romantiikka on yleensä kaukana sairaalaympäristöstä.

   Myös lääkärin työhön kuuluu pissaa, paskaa, sylkeä, hikeä ja verta. Silti ei nyrpistellä, vaikka on opiskeltu vähintään 7 vuotta. Ei pitäisi sairaanhoitajan muutaman vuoden opinnoillaan katsoa olevansa liian hyvä ja oppinut työhönsä, vaikka joutuisi tekemisiin ihmisen eritteiden kanssa.

   Olin äskettäin itse paksusuolen tutkimuksessa, jonka hoiti neljän hengen tiimi, jossa oli lääkäri ja kolme hoitajaa. Jokaisella oli tehtävänsä. Onnelliseksi potilaan teki se ilmeisesti lähihoitaja, joka potilaalle rankan tutkimuksen jälkeen toi potilaalle voileipiä ja mehua!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11232
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5582
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3852
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3293
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1858