Vanha kissa pissaa ja huutaa öisin

pahako ihminen?

Mistä kertoo kun 18-vuotias kissa on alkanut pissata joka päivä jollekin pikkumatolle pikkupläntin? Ennen narttu oli täysin sisäsiisti. Lisäksi jolisee öisin ja valvottaa.

Jotenkin olen ajatellut, että saisi lähteä ns. luonnollisen kuoleman kautta, mutta nyt olen alkanut epäillä yrittääkö kertoa jotain ja pitäisikö sittenkin päästää kärsimyksistä?

Ko. kissalla on myös diabetes, jota on hoidettu insuliinilla jo useamman vuoden ajan.

10

6237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on

      Ehkä olisi aika jo päästää kärsimyksistään.

    • kitpits

      Minulla vanha uroskissa (14-v) rupesi käyttäytymään samalla tavalla. Selvisi hänellä olevan kipuja selässä ja lonkissa. Oli pakko armahtaa ja päästää sateenkaarensillalle

    • pahako ihminen

      Voi ei. Kiitos kuitenkin teille, helpottaa ehkä hieman päätöstä, jota on vaikea tehdä. Olen tarkkaillut silmiä, ihan viime aikoina niihin on tullut sumeampi katse ja luomet ovat painuneet hieman kärsivämpään katseeseen. Nivelrikkoa on jo tassuissa.

      Äärikiltti kissa, ihana ystävä. Juttelee, tulee viereen ja kehrää ja on päivisin ihan hyvinvoivan oloinen. Päätin jo viimeksi etten enää lääkäreillä kiusaa kuin sitten sen viimeisen kerran. Sen verran välinpitämätöntä hoitoa noissa eläinlääkärikeskuksissa vanhalle maatiaiskissalle.

      Onko muuten kukaan onnistunut kasvattamaan kissaa niin, että on todella kuollut luonnollisen kuoleman? Ja jos niin minkäikäiseen. Omat tuttuni ovat aiemmat kuolleet munuaisvikaan.

      • kitpits

        Päätös on vaikea, mutta varmasti oikea. Oli itsellekkin yksi elämän vaikeimmista päätöksistä tehdä ja toteuttaa. En vanhusta edes halunnut kiusata pelolla missään klinikalla, vaan ell tuli kotiin ja vanhaherra sai nukahtaa mamman syliin.. ;( Vanhemmiten hän oli myös erittäin miellyttämisen haluinen ja seurallinen, ei näyttänyt niinkään kipua.. Nyt se siellä sateenkaarensillalla odottaa


      • catlover

        Mun sedällä ja tädillä oli aikanaan 5 kissaa ja kaikki kuolivat luonnollisin tavoin,heidän vanhin kissa kuoli v.1998 viikkoa ennen kuin olisi täyttänyt 21 vuotta,ja muut 4 kissaa kuolivat suunnilleen 16 vuoden iässä.


    • ei vielä loppu

      Kuulostaa virtsatulehdukselta, hoituu usein ihan vain antibioottikuurilla! Ei tuo ole syy lopettaa kissaa, vaan käydä eläinlääkärissä.

    • Catbur

      Hei, minulla on kohta 17 v täyttävä kissa, Olen kasvattanut sen ihan pienestä, rahaa on kulunut kun vanhoilla päivillä aina tulee jotain hampaat huononee ja virtsatie tulehdusta yms..mutta aina olen sen eläinlääkärillä hoidattanut. Vanhuus ei ole
      syy lopettaa, jos kärsimystä liikaa ja lääkärin mielestä ei kannata hoitaa niin sitten asia on. Mutta tuo sinun kissan huutaminen kuulostaa sillä saattaisi olla myös
      dementiaa kuten ihmisellä..silloin kissa huuta öisin ja ei tiedä mihin pissaisi.
      Voi myös unohtaa syödä...

    • kisun ikälisät

      Minulla myös kohta 17 v täyttävä kissa, on näkö ja kuulo heikentynyt, talvella alkoi öisin mouruta äänekkäästi, laitoin yöksi pistorasiaan yövalon, se rauhoitti kissan eikä ole enää mourunnut. Tarpeitaan ei ole tehnyt koskaan muuanne kuin vain hiekkalaatikkoonsa.

    • vanhukset <3

      Vanha ja vanheneva kissa pitäisi käyttää eläinlääkärin tarkastuksessa kerran vuodessa vaikka oireita ei ilmenisikään.

      Kissan vanhetessa tulee erilaisia kremppoja ja sisäelimetkin alkavat piiputtaa. Miksi kissan pitäisi vanhuuden päivinään kärsiä jos hyvä hoito takaisi niille vielä laadukkaita elinvuosia ja onnelliset vanhuudenpäivät?

      Tietysti jos eläinlääkärikulut ovat kukkarolle liikaa, on parasta olla arpomatta kissan vointia vaan viedä se lopetettavaksi jos vähänkin epäilee että sillä ei kaikki ole kunnossa.

      Oma valinta että hoitaako oman "hioutuneen timanttinsa" kunnialla ja antaa sille hyvän loppuelämän, vai käyttääkö piikillä jotta itse pääsee helpommalla ja halvemmalla.

      Oma valinta.

    • valintansa23

      Kun kissa on jo iäkäs,ei ole enää kenenkään etu sen kärsimyksiä pidentää,jos kissa näyttää kärsivältä.Ei auta lääkkeet,jos sisäkalut eivät enää toimi kunnolla.On armeliaampaa nukuttaa kissa,kun antaa sen kuolla itsestään tuskallisesti kitumalla niin kun jotkut tekevät.
      Ei sitä kissan elämää voi ikuisesti pidentää, omistaja näkee kyllä kissastaan kun sen elämästä on elämän ilo kadonnut.Sillon on omistajan tehtävä kissalleen se viimeinen palvelus,ja päästettävä kissa kivuistaan.Asiallisesti eläinlääkärissä tietysti.Se pidentääkö vanhan kissan kärsimystä ja kipuilua lääkkeillä ,on jokaisen omistajan oma valinta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe