OSITTAIN VASTIKKEELLINEN pesän jako

Isäni kuoltua leskenä meitä jäi 3 sisarusta ja häneltä jäi perunkirjan mukaan
rahatalletuksia 60000euroa ja metsätila arvoltaan 30000 euroa.(perunkirjassa)
Nyt usean vuoden jälkeen olemme päässeet sopuun siitä että meistä nuorin ottaisi tuon metsätilan ja toisille jäisi nuo rahat.
Mutta tuo tilan hinta katsotaan 40000euroksi tällähetkellä joten nuorimmainen metsätilansaaja joutuu maksamaan omista säästöistään tuon tasingon toisille osakkaille.
Kuinkahan tässätapauksessa tuo voitto tulee verotettavaksi entä varainsiirtovero kun eihän tässä ole kiinteistökaupasta kyse.
Olen kuullut jotain että jos jako tehdään pesän omilla varoilla olisi se verotonta.
5172
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 5

Vanhimmat

Eikö ole kenelläkään tietoa ko.tapauksen verokysymykseen??

Äänestä

Mikäli nuorimmainen maksaa hyvitystä toisille, saanto on vastikkeellinen ja vastikkeellisesta saannosta maksetaan varainsiirtoveroa. Samoin menee luovutusvoiton verotus, eli vastikkeellisen saannon osalta katsotaan perintöverotusarvon ja luovutushinnan erotusta.

Äänestä
  • Kiitos tiedosta,mutta vielä vaan jää epäselväksi se vero.
    Lasketaanko se vain sen pesän ulkopuolelta tulleesta pienestä hyvityksestä vai muuttuuko koko voitto verolliseksi samoin varainsiirtovero.

    Äänestä

  • UPDATE_9762676 kirjoitti:

    Kiitos tiedosta,mutta vielä vaan jää epäselväksi se vero.
    Lasketaanko se vain sen pesän ulkopuolelta tulleesta pienestä hyvityksestä vai muuttuuko koko voitto verolliseksi samoin varainsiirtovero.

    Vain vastikkeellisesta osuudesta lasketaan verot.

    Äänestä

  • Mr X kirjoitti:

    Vain vastikkeellisesta osuudesta lasketaan verot.

    Viitaten Putte-sedän vastauksen toisessa ketjussa, niin TVL § 48 3. kohdan perusteella metsätilan osuuden myynti saattaa olla myyjälle luovutusvoitosta vapaata.

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921535

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


jkuoppanen kirjoitti:

Isäni kuoltua leskenä meitä jäi 3 sisarusta ja häneltä jäi perunkirjan mukaan
rahatalletuksia 60000euroa ja metsätila arvoltaan 30000 euroa.(perunkirjassa)
Nyt usean vuoden jälkeen olemme päässeet sopuun siitä että meistä nuorin ottaisi tuon metsätilan ja toisille jäisi nuo rahat.
Mutta tuo tilan hinta katsotaan 40000euroksi tällähetkellä joten nuorimmainen metsätilansaaja joutuu maksamaan omista säästöistään tuon tasingon toisille osakkaille.
Kuinkahan tässätapauksessa tuo voitto tulee verotettavaksi entä varainsiirtovero kun eihän tässä ole kiinteistökaupasta kyse.
Olen kuullut jotain että jos jako tehdään pesän omilla varoilla olisi se verotonta.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu