Hanoi toukokuussa?

76Ellu

Millainen sää Hanoissa on touko-kesäkuussa? Mitkä ovat tärkeimmät nähtävyydet/kiinnostavimmat erikoisuudet? Millainen hintataso majoituksen ja ruuan osalta?

2

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanoi rocks!

      Muutaman kerran Hanoissa käynyt, parin päivän vierailuita. Viimeksi 2012 kesäkuussa, jolloin lämmöt olivat 35 celciuksen hujakoilla. Sanoisin, että hyvin lämmintä, toukokuussakin jo.
      Nähtävyyksistä Ho Chi Minhin masoulemi ja oheinen museo. Hoan Kiemin järvi ja sen ympäristön vanha kaupunki erikoiskauppoineen. Hoa Lo (Hanoi Hilton) vankilamuseo.

      Muista syödä katukeittiöissä ja juoda oluesi Bia Hoi-kuppiloista. Todella, todella hyvää mättöä ja edullisesti. Esim. bun cha (grillattua possua nuudelikeitolla) ja iso lasi biahoi-olutta, noin 30000 dongia, noin euro.
      Turistialueella Hoan Kiemin lähistöllä länkkäriravintoloita, pitsaa, piffejä yms. Lätty viidellä täytteellä 150000 dongia, noin 5 euroa.
      Varo jäätelöitä. Sain lyhyen, mutta ärhäkän vatsataudin (ruokamyrkytyksen?) Hoan Kiemin kupeessa olevasta fiksun näköisestä irtojäätelöä myyvästä kahvilasta.
      Majoitus halpaa. Viime reissulla samaisen Hoan Kiemin kupeessa minihotellista parisängyllinen huone ilmastoinnilla, ihan perushuone siis, ei mitään erikoista, 20 euroa / yö. Hintahaarukka siitä ylöspäin satoihin, tuhansiin euroihin jos haluaa luksusta 4-5 tähden hotelleista. Sama toki koskee ruokailua, jos haluaa syödä ranskalaisissa upeissa ravintoloissa, illalliseen saanee uppoamaan satasen.
      Minimi/perustasolla edullista. Parin päivän budjetti sata euroa, riittää kaikkeen mahdolliseen, myös shoppailuun.
      Muista olla tarkkana cyclokuskien (poljettavien taksien) kanssa. Hinta/reitti kannattaa sopia mahdollisimman tarkkaan ennen liikkelle lähtöä. Taksikuskikin osaa vetää ylimääräistä, mutta ei haittaa välttämättä, koska hintataso jo lähtökohtaisesti matala. Xe om (mopotaksi) kyytiin en lähtisi ihan heti, koska kyyti voi olla suht rajua, jos ei ole tottunut vilkkaasti liikennöidyssä suurkaupungissa liikkumaan.
      Jos on päivä-pari aikaa, käyppä Halong Bay risteilyllä. Taksi/bussi Hanoista muutaman tunnin ajo, upea rannikkoalue mahtavine maisemineen. Säävarauksella tietysti.
      Jos on pikkulapsia mukana, menkää katsomaan Thang Long water puppet show, eli vesinukketeatteri (huono suomennos?) What ever the case may be, siitä 4-8 vuotiaat lapset tykkäävät satavarmasti.
      Auttoiko?

    • Hanoihin

      Hanoi on kiva kaupunki,oltiin elokuussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe