Hostelli

Rebellionda

Hei!

Olen lähdössä elokuussa kahdeksi viikoksi yksin Japaniin.
Voitteko suositella jotain hyvää hostellia hyvien liikkumisyhteyksien lähellä?
Mietin myös että onko hostelleissa yleensä tungosta jolloin kannattaa varata hyvissä ajoin vai löytyykö sänkypaikka ihan muutamaa päivää aikaisemmin varattuna? :) en voi tehdä mitään varauksia lennoistakaan vielä kun kesälomaviikkoja ei ole vahvistettu.

Kysyisin myös että minkälaisissa paikoissa mm. paikalliset käyvät syömässä? Japania yritän opetella parasta aikaa, tällä hetkellä hallinnassa vain yksinkertaiset tilaamiseen, kysymiseen liittyvät lauseet.

4

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zushi

      Hostellisuosituksia on vaikea antaa tietämättä mihin kaupunkiin olet menossa.

      Paikalliset käyvät syömässä japanilaisten (yoshinoya, sukiya, piza-la, ym.) ja amerikkalaisten (McDonalds, Burger King, KFC) pikaruokaloiden lisäksi japanilaisissa, ranskalaisissa, italialaisissa, espanjalaisissa, afrikkalaisissa, korealaisissa ym. ravintoloissa, aivan kuten kaikkialla muuallakin maailmassa. ;)

      Mikäli Tokioon eksyt niin voit todeta tämän itsekin, ko. metropoli on nimittäin tämän pallon ravintolapääkaupunki.

    • FinnNippon

      Japanilaiset hampurilaisketjut Mos-Burger ja Fresness Burger kannattaa kokeilla jos hampparia haluaa, hakkaa mäkkärin ja Burger Kingin tuotteet 100-0. Paikallisten keskuudessa suosittuja on myös ns. "Famires"it, eli family restaurantit (Jonathan's, Saizeriya, CoCo's... ja tusina muita vastaavia. Ovat edullisia ja osa on auki 24/7. Halpaa sushia tarjoaa ainakin mm. Sushiroo (105 yen / lautanen). Muita suosittuja on erilaiset yakiniku- ja yakitori-paikat, sekä lähes kaikkialta löytyvät izakayat. Ja kun Japanissa ollaan, niin nuudeleita on tietysti tarjolla, raamen, udon ja/tai soba-ravintoloita on lähes joka kadun varrella. Erilaisia etnisiä ravintoloita on tosiaan joka lähtöön, hulvattoman halvoista hirveän kalliisiin.

      Useimpien tavaratalojen yhteydessä on jonkin sortin Food Court, pari kerrosta täynnä erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja tarjoten kaikkea mahdollista japanilaisesta länsimaiseen ruokaan.

      Ja jos mitään muuta ei keksi, niin mistä tahansa konbinista (Lawson, Seven Eleven, Family Mart, Sunkus, Circle K, MiniStop....) saa muutamalla sadalla jenillä bento-boksin tai kasan onigirejä tahi pikanuudeleita jne. hengen pitimiksi. Pyydettäessä myös lämmittävät annokset ja osassa paikkoja on jopa pieni pöytä tai pari jos haluaa sen saman tein syödä. Edellisessä vastauksessa mainitut pikaruokapaikat Sukiya, Matsuya ja Yoshinoya on ihan kelvollisia (ja edullisia) vaihtoehtoja myös. Nämä ovat pääsääntöisesti auki ympäri vuorokauden.

    • Aloittaja1111

      Kiitoksia vastauksista!
      Jäi tosissaan oleellinen mainitsematta eli olen Tokioon lähdössä.

      Sushi ja nuudelit erityisesti houkuttelevat

      • kyoto2

        Tokiossa on paljon halpoja hostelleja, mutta valitettavasti monet niistä ovat 100% japaninkielisiä aina kotisivuista lähtien. Helpointa lienee siis suositella monelle suomalaiselle tuttuja nekotaloa (www.nekotalo.com) ja sakura-housea (http://www.sakura-house.com/).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe