Hostelli

Rebellionda

Hei!

Olen lähdössä elokuussa kahdeksi viikoksi yksin Japaniin.
Voitteko suositella jotain hyvää hostellia hyvien liikkumisyhteyksien lähellä?
Mietin myös että onko hostelleissa yleensä tungosta jolloin kannattaa varata hyvissä ajoin vai löytyykö sänkypaikka ihan muutamaa päivää aikaisemmin varattuna? :) en voi tehdä mitään varauksia lennoistakaan vielä kun kesälomaviikkoja ei ole vahvistettu.

Kysyisin myös että minkälaisissa paikoissa mm. paikalliset käyvät syömässä? Japania yritän opetella parasta aikaa, tällä hetkellä hallinnassa vain yksinkertaiset tilaamiseen, kysymiseen liittyvät lauseet.

4

83

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • zushi

   Hostellisuosituksia on vaikea antaa tietämättä mihin kaupunkiin olet menossa.

   Paikalliset käyvät syömässä japanilaisten (yoshinoya, sukiya, piza-la, ym.) ja amerikkalaisten (McDonalds, Burger King, KFC) pikaruokaloiden lisäksi japanilaisissa, ranskalaisissa, italialaisissa, espanjalaisissa, afrikkalaisissa, korealaisissa ym. ravintoloissa, aivan kuten kaikkialla muuallakin maailmassa. ;)

   Mikäli Tokioon eksyt niin voit todeta tämän itsekin, ko. metropoli on nimittäin tämän pallon ravintolapääkaupunki.

  • FinnNippon

   Japanilaiset hampurilaisketjut Mos-Burger ja Fresness Burger kannattaa kokeilla jos hampparia haluaa, hakkaa mäkkärin ja Burger Kingin tuotteet 100-0. Paikallisten keskuudessa suosittuja on myös ns. "Famires"it, eli family restaurantit (Jonathan's, Saizeriya, CoCo's... ja tusina muita vastaavia. Ovat edullisia ja osa on auki 24/7. Halpaa sushia tarjoaa ainakin mm. Sushiroo (105 yen / lautanen). Muita suosittuja on erilaiset yakiniku- ja yakitori-paikat, sekä lähes kaikkialta löytyvät izakayat. Ja kun Japanissa ollaan, niin nuudeleita on tietysti tarjolla, raamen, udon ja/tai soba-ravintoloita on lähes joka kadun varrella. Erilaisia etnisiä ravintoloita on tosiaan joka lähtöön, hulvattoman halvoista hirveän kalliisiin.

   Useimpien tavaratalojen yhteydessä on jonkin sortin Food Court, pari kerrosta täynnä erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja tarjoten kaikkea mahdollista japanilaisesta länsimaiseen ruokaan.

   Ja jos mitään muuta ei keksi, niin mistä tahansa konbinista (Lawson, Seven Eleven, Family Mart, Sunkus, Circle K, MiniStop....) saa muutamalla sadalla jenillä bento-boksin tai kasan onigirejä tahi pikanuudeleita jne. hengen pitimiksi. Pyydettäessä myös lämmittävät annokset ja osassa paikkoja on jopa pieni pöytä tai pari jos haluaa sen saman tein syödä. Edellisessä vastauksessa mainitut pikaruokapaikat Sukiya, Matsuya ja Yoshinoya on ihan kelvollisia (ja edullisia) vaihtoehtoja myös. Nämä ovat pääsääntöisesti auki ympäri vuorokauden.

  • Aloittaja1111

   Kiitoksia vastauksista!
   Jäi tosissaan oleellinen mainitsematta eli olen Tokioon lähdössä.

   Sushi ja nuudelit erityisesti houkuttelevat

   • kyoto2

    Tokiossa on paljon halpoja hostelleja, mutta valitettavasti monet niistä ovat 100% japaninkielisiä aina kotisivuista lähtien. Helpointa lienee siis suositella monelle suomalaiselle tuttuja nekotaloa (www.nekotalo.com) ja sakura-housea (http://www.sakura-house.com/).


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   7801
  2. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2879
  3. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   2241
  4. 44
   1609
  5. Onko Martina Aitolehden rikostuomiot este USA-matkalle?

   Avataanpa tästä kokonaan oma keskustelu nyt kun aihe nousi toisen otsikon alla esiin. Miten käy maailmanmestaruuskisojen? Pääseekö rikostaustainen Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1346
  6. Sano että sä

   Huijasit mua, et halusit vain testata mun tunteita? 🥺
   Ikävä
   79
   1116
  7. Maran ja Hannun yhteenmuutto

   Ai että mä odotan sitä, että pariskunnan arki alkaa. Tähän asti ollut alkuhuumaa ja siinä jo yksi välirikko, Mara poisti hempeilykuvat instasta. Katot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1102
  8. Stefan mitä mietiskelet, et kihlanut Sofiaa vaikka nättiä kihlasormusta näytti toinen kädessään.

   Sofi odottaa sormusta kuin kuuta taivaalta ja mikähän on Stefanin laittanut nyt niin mietteleväiseksi ja epävarmaksi ykskaks. ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1069
  9. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   917
  Aihe