Sanokaas siis.

Hitsari-Antti

Minulla viisikymppisellä on niinkin korkeat lukemat kuin 195-125. Ei se mitään.
Mutta kysymys onkin siitä, että johtaako korkea verenpaine kovin kivuliaseen kuolemaan? Tietääkseni syöpä on paljon pahempi.
Kuolemaa en pelkää ja olisi suorastaan vapauttavaa tietää, että korkea verenpaine voikin olla ihan "armahtava".
Vai onko?

12

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hae apua pian

      Oletko masentunut? Hanki apua esim terveyskeskuksesta. Masennuksen takia kenenkään ei tarvitse luopua/ menettää ainutkertaista elämäänsä, masennus on hoidettavissa oleva mielen sairaus.

    • Hitsari-Antti

      Heh.
      Enhän minä mistään masennuksesta puh, tai kysy, vaan siitä minkälaiseen kuolemaan liian korkea verenpaine johtaa.
      Kiitos kuitenkin vastauksestasi, mutta se ei mitenkään valaissut sitä.

      En oikein ole onnistunut netistä selvittämään asiaa.

    • hae apua pian

      No en tiedä tarvitseeko tuollaista asiaa valaistakaan. Miten voit haluta kuolemaa? ei se ole normaalia. Oletko masentunut, missä syy kuoleman toiveeseesi?

    • hae apua pian

      En oikein päässyt ymmärrykseen aloitusviestistäsi, että hoidatko verenpainettasi? Jotenkin käsitin, ettet hoida "eikä se haittaa", jos kuolema korjaa. Siksi kyselin masennuksesta. Korkea verenpaine jatkuessaan johtaa vääjäämättömästi sydämen vajaatoimintaan, keuhköpöhöön. Siitä voi seurata myös munuaisten vajaatoimintaa, sydämen ja aivojen infarkteja. Korkea verenpaine on vakava asia ja sitä tulee hoitaa.

      • hae apua pian

        Jos tarkoitat, että verenpaineesi on 195/125 niin tuo on jo lähes hypertensiivinen kriisi. Sydämen vajaatoiminta voi tulla noilla arvoilla jo melko pian. Samoin kuin munuaisten vt. Tuollaiset RR-arvot edellyttävät välitöntä hoitoa.


    • Hitsari-Antti

      OK
      Ei kannata jatkaa, koska ethän sinä ole lääkäri, etkä sen vuoksi voi tietää mitkä ne "kipu-arviot" korkeasta verenpaineesta johtuvat niinä viime hetkinä voisivat olla.
      Juuri niin kuin sanoit on monia sairausriskejä, mutta minulla on kaikki hyvin.
      Ainut on, että ajattelen pitkiä aikoja kipujen kanssa.

      • hae apua pian

        Eli olet liikenteessä provosointi-tarkoituksessa. Jos tekstisi täyttä totta, hankkisin apua masennukseen.Ei tosiaan kannata jatkaa tätä keskustelua. Joka tapauksessa hyvää kevään odotusta.


    • Tööt tööt

      Se voi johtaa sydänkohtaukseen. Ja jos se ei tapa, niin kylkiluusi katkaistaan ja joudut avosydänleikkaukseen. Tai sitten se johtaa aivohalvaukseen. Ja jos se ei tapa, niin saatat olla toinen puoli halvaantuneena lopun parikymmentä vuotta. Tai sitten aivokuolleena, joka on paras vaihtoehto. Sillä siten voit pelastaa jonkun muun hengen omilla elimilläsi. Jotkut kun arvostavat henkeään enemmän kuin sinä.

    • mäkin

      Aviomiehelläni oli yhtä korkeat verenpainearvot ja hän sai sydärin, johon kuoli. Sinulle saattaa käydä samoin tai sitten ei. Kun eihän sitä voi ennustaa, mihin ja milloin kuolee. Voihan sitä jäädä vaikka auton alle tai kuolla tapaturmaisesti, elämästä kun ei koskaan tiedä etukäteen, kuinka kauan kullekin suodaan elonpäiviä.

    • Din

      Verenpaineeni oli vuosia liian korkea ja en tehnyt mitään että se olisi pysynyt normaaleissa lukemissa. Sain nelikymppisenä infarktin ja hengenlähtö oli minuuteista kiinni. Elämisen taso tipahti infarktin myötä fyysisesti aivan pohjalle. Pidä huolta paineistasi, koska jos sinulle käy kuin minulle, niin syöt kourallisen lääkkeitä joka päivä loppuelämäsi ajan.

    • sairauden perinyt

      Minun isäni kuoli verenpainetaudin aiheuttamaan sydämen vajaatoimintaan. Itse kuolema oli kivuton ja nopea, mutta sitä edelsi muutama vuosi jolloin vajaatoiminta heikensi elämän laatua. Oli nesteturvotusta, rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, lääkkeiden sivuvaikutuksena kihtiä jne. Muistan kun isä istui keittiön pöydän ääressä eikä jaksanut tehdä mitään, ei päässyt metsätöihin eikä verkkoja laskemaan, hyvä kun vessaan jaksoi kävellä, ja sanoi: Ei tämä ole elämisen arvoista elämää.

      Jollekin toiselle voi tulla sydän- tai aivoinfarkti eivätkä niidenkään seuraukset ole miellyttäviä. Etukäteen ei voi tietää millä tavalla verenpainetautiin kuolee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe