Näyttää siltä että käynnistykseen joudutaan...

synnytyseikäynnisty

Minulla käynnistetään synnytys huomenna ellei vauva lähde syntymään ja viikkoja on 41 5.
Harmittaa kovasti kun tuntuu, että keho ei toimi oikealla tavalla ja minulla ei ole minkäänlaisia synnytystä ennakoivia oireita ollut eikä minkäänlaisia supistuksia kertaakaan.
Millaisia kokemuksia muilla on ollut synnytyksen käynnistämisestä ja kauanko synnytykset ovat kestäneet?

7

1203

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • käynnistivät..

   mulla käynnistettiin rv 38 5, kalvot puhkaistiin ja oksitosiini tippaa käteen supistuksia tekemään.. olin 3cm auki, kanavat hävinny ja kypsä, siks tuollalailla käynnistettiin.. meni helpommin mitä ois jollaki tapletilla.. itellä meni kalvojen puhkaisusta 7 tuntia ku tyttö oli sylissä :) mulle kätilöt sanoi että saattaa olla hurjempia supistuksia oksitosiinin takia, mut esikoista synnytin nii ei voinut vertailla. mut sairaan kipeetä se kävi, piti sit epiduraali pyytää..

   ootko saanut tietää miten sulla käynnistetään?? :)

   • synnytyseikäynnisty

    Tabletilla kypsytetään kun paikat ovat vielä niin "epäkypsät". Muusta en tiedä vielä.


  • Kapusha

   Mulla on vähemmän kiva tarina käynnistyksestä,mutta HUOM!!! tää on vaan todella huonoa tuuria.

   Käynnistys tapahtui 42 2 tableteilla suun kautta.Tilanne oli täysin epäkypsä eli siis kohdunsuun tilanne oli aivan sama kun koko raskauden ajan. Aiheutti supistuksia ensin pikkuhiljaa ja sitten vuorokauden kuluttua (olin saanut jo pari kertaa tabuja) synnytys käynnistyi. Mulla vaan supistukset ei tuottanut mitään tulosta ja vasta epiduraalin jälkeen aukesin 4cm jonka jälkeen vauvan sydänäänet heitteli ja lääkäri teki kiireellisen section.

   Ei oo kokemusta kun tästä yhdestä synnytyksestä,mutta kyllä se teki perkuleen kipeetä! Itkin jo ihan lohduttomana kun ei mitään tapahtunut. Ois varmaan ollut paljon helpompi kestää niitä kipuja kun ois tapahtunut jotain eikä aina vaan sama tilanne :(

   33h kesti kunnes sitten leikattiin. MUTTA vauva ei ollut edes laskeutunut saati kiinnittynyt... neuvola väitti toista ja sitten sairaalassa lääkäri tämän totesi..
   Toisilta olen kuullut että käynnistys joo tekee kipeempää,mutta toisilla synnytys on suhteellisen nopea. Mulla oli vaan nyt tosi huono tuuri ja sen sanon että tuo poika ois vieläkin mahassa jossei sitä ois leikattu ;)

  • Minn85.

   Mulla käynnistettiin rv38 5, vauvan makrosomia-epäilyn vuoksi. Painoarvio oli ~4000g. Nippanappa paikat oli siinä kunnossa, että sai ballongin laitettua. Se teki mitä teki ekana päivänä, ei tarpeeks kuitenkaan. Tokana päivänä sain muistaakseni neljään kertaan Cytotecia suun kautta, ei mitään vaikutusta. Kolmannen päivän aamuna sitten puhkastiin kalvot ja laitettiin oksitosiinitippa. Ponnistelin 45min itekseni, sitten piti auttaa imukupilla kun vauvan sydänäänissä oli jotaan. Neljännen päivän aamuna vauva sitten syntyi, rv39 1.

   Aikaahan tuo otti, mut olihan se sen arvosta.

  • Näin täällä

   Mulla käynnistettin oksitosiinitipalla 38 6, vedet oli mennyt jo 38 4. Tipanlaitosta kesti 4h niin oli pieni poika sylissä. Supistukset tulivat kyllä todella rajuina, ja tuntui että uusi alkoi heti kun edellinen oli hiukan laantunut, mutta epiduraali onneksi auttoi. Jäi ihan positiivinen kuva siitä touhusta, saa nähdä miten käy tämän toisen kanssa, nyt rv33 6 =D

  • Rv 40+5

   Mulla aloitettiin synnytyksen käynnistys rv 40 0 (painoarvio yli 4 kg). 4 päivää käynnistystä takana, nyt pääsin viikonlopuksi kotiin huilaamaan, mutta ma jatketaan. Mulla vaikuttaa ehkä 35 ikä eli useammin joudutaan puuttumaan lääketieteellisesti. Ensin 2 päivää Cytotec-tableteilla suun kautta max-annokset ja saatiinkin jo suppareita 5 min välein, mutta lakkasivat. Sitten Prostin kohdunsuulle (kuin purukumin palanen) ja sitten ballonkivenytys.

   Olin tosiaan yllättynyt, ettei käynnisty tuosta noin vaan. Sinänsä osastolla olo oli ihan ok, pitkäveteistä vähän, mutta KTG-nauhaa otetaan 30 min pätkä aina 2 h välein, joten siinä on "päiväohjelmaa" kylliksi. Kiva jos mies pystyy olemaan seurana osan aikaa.

   • Rv 40+5

    (edellinen jatkaa).
    Mulla vauva hyvin laskeutunut ja kiinnittynyt, pää jo tuntuu. Kohdunsuu viel epäkypsä vaikkei kanavaa jäljellä yhtään. Silti ei käynnisty (kaikilla kavereilla on käynnistynyt parilla Cytotec-tabletilla). Osastolla oli runsaasti porukkaa käynnistyksessä, kaiken ikäisiä, myös uudelleen synnyttäjiä, joilla useimmiten lähti hyvin. Tutustuin kuitenkin myös ensisynnyttäjiin, jotka oli jo 42 jotain ja siellä nekin vaan päivästä toiseen hengasivat. Mutta nuorilla ei oo niin kova stressi käynnistää että jos sulla ei ikää hirveesti niin ota lunkisti vaan.

    Oppikirjojen mukaan liian nopea käynnistys johtaa useammin sektioon ja liian konservatiivinen puolestaan riskien kasvuun (hartiadystokia, napanuorakomplikaatiot liittyen esim. lapsiveden vähyyteen, makrosomia) eli hidas kypsyttely tuo yleensä parhaan tuloksen, tuo lohdutti ainakin minua.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   453
   2325
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2189
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1507
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1419
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   269
   1187
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   73
   985
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   956
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   64
   931
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   787
  Aihe