Onko lääkärin työ monipuolista?

....................

Olen jo yhdelle alalle valmistunut, mutta kyseissä alassa harmittaa se, että pitäisi olla koko ajan tietokoneen äärellä ja esimerkiksi kirjoittaa tai istua kokouksissa. Olen päätellyt ulkopuolisin silmin, että lääkärin työ vaikuttaa monipuoliselta ja siinä pääsee hyödyntämään eri taitoja sekä tekemään aidosti jotain konkreettista.

Pitääkö tämä paikkansa? Ainahan sitä kuvittelee asiat toisenlaiseksi kuin ne todellisuudessa ovat, mutta millaisia rutiineja työssä tulee eteen ja onko työn kuvaa mahdollista monipuolistaa kokemuksen karttuessa?

Jotain järkeviä vastauksia nuorelle ihmiselle, joka tykkää touhuta ja pohtia asioita.

4

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 + 1

      Lääkärin työssä pitää osata monipuolisesti mutta tietokoneen käytöltä ei voi välttyä. Sieltä näytöltä katsotaan potilaan vanhat tiedot ja tutkimustulokset (kuvantaminen, laboratoriokokeet jne) sekä kirjataan tutkimuslöydokset ja suunnitelmat, tehdään lähetteitä, tilataan laboratoriokokeita, tulostetaan sairausloma-- ja muut todistukset.

      Aloissa on paljon eroa mutta esimerkiksi tavallisessa sairaalan osastotyössä lääkärinkierron aikana ja sen jälkeen tehdään työtä nimenomaan tietokoneen kanssa ja siinä ohessa tutkitaan potilas pikaisesti. Jos haluat tehdä nimenomaan käsilläsi niin onhan niitä aloja kuten kirurgia, silmä- ja korvataudit jne.

    • @@@@@@@@

      Jos toimii päivystyksessä tai terveyskeskuksessa niin ovesta voi tulla sisään ihan mitä vaan. Toki se on paljon myös robottimaista rutiinia ja tietokoneen hakkausta. Nopeita päätöksiä nopeasti ja ikinä ei tiedä tarpeeksi lääketieteestä.

      Lääkäri on sinänsä niin kertakaikkisen poikkeuksellinen ammatti, että kannattaa miettiä tarkkaan onko se oma juttu vai ei.

      • Aloittaja.

        Kiitos vastauksesta. Olen ammatin valintaa pohtinut neljännesvuosisadan ja olen täysin varma soveltuvuudestani.


    • tierer

      Monipuolista kyllä, erittäin! En itse edes olisi arvannut kuinka monipuolinen ala voikaan olla. Toki alasta riippuu mitä on, mutta kaikenlaista kyllä löytyy. On hyvin erilaisten elämän eri vaiheissa olevien ihmisten tapaamista, erilaisia toimenpiteitä, paperitöitä, todistusten kirjoittelua, erilaisten tutkimusten tilaamista ja tulkitsemista, kliinistä tutkimista, työyhteisön johtamista ymym. Yksittäisten ihmisten hoitamisen lisäksi on tutkimustyötä, hallinnollisia tehtäviä, opetustyötä (luennoista yksittäisten opiskelijoiden ohjaamiseen) tai sitten voi halutessaan keskittyä kansanterveydelliseen näkökantaan, lähteä kehitysmaihin, asiantuntijalääkäriksi, lääketeollisuuteen ym. Jo pelkkä ihmisten kohtaaminen on jo erittäin vaihtelevaa. Potilaasi ovat kaikkea sikiöistä kuoleviin vanhuksiin. Ihmisistä pitäisi saada irti mikä heitä vaivaa, heitä pitäisi lohduttaa, motivoida elämäntapamuutoksiin, kannustaa elämän vaikeissa tilanteissa, kuunnella murheita, arvioida aikooko tämä ihminen tappaa itsensä tai onko hän oikeasti hengenvaarassa, pohtia kasvaako lapsi normaalisti, keskustella vanhusten hoitolinjauksista, kertoa huonoja uutisia, rauhoitella pelottavan toimenpiteen aikana, kertoa ettei osaa auttaa tai että on tehnyt virheen heidän hoidossa ym. Tai potilaasi voivat olla kuolleita. Yhtä monipuolista kohtaamista harvoissa ammateissa on. Tällä alalla saa puhua asioista, joista muualla vaietaan. Tietomäärä on niin valtava, ettet kaikkea voi koskaan hallita, haastetta siis riittää.

      Nämä siis asioita, jotka nyt tuli ekana mieleen, ei siis läheskään kaikkea :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe