Toimiko ilokaasu sinulla?

Otihoti

Olen kuullut todella ristiriitaisia mielipiteitä ilokaasun toimivuudesta synnyksessä. Monet sanovat että ei se auta yhtään mutta itse olen kyllä sitä mieltä että kun nupit on kaakossa ja ilokaasua vetää kuin iimeistä päivää niin kyllä menee taju kankaalle. Ihan synnytyksen loppuvaiheessa ei tietty smalla tavalla toimi mutta tekee kivusta siedettävämpää koska tuntuu kun olisi kolmen promillen humalassa. Ensimmäiset puolituntia minnullakaan ilokaasu ei toiminut kunnolla ja manasin sitä. Mutta se johtui siitä että en imenyt sitä keuhkoihini tarpeeksi raivokkaasti sekä hoitaja oli aluksi laittanut ilokaasun 25%. Sitten aina kun ilmoitin että ei tehoa niin nostivat prosentteja, ja äkkiähän se alkoi toimimaan. Eli synnyttäjät, älkää luovuttako ensimmäisten 15 minuutin aikana sen ilokaasun kanssa vaan sitkeästi jakatte ja pyydätte kätilöä lisäämään annostusta jos ei toimi! Olin niin pössyissä että ihmettelen miten voi olla mahdollista että joillain ei tunnu muma missään....

16

841

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Minn85.

   Menihän siinä "nuppi sekasin", mutta ei se juuri kipuun auttanu.. Supistuksen aikana kun sitä hengitellä piti, niin pää oli ihan selvä mutta sitten supistusten välissä oli pää sekaisin. Aika turhaa tavaraa, omalla kohdalla.

  • Kaasuttamaan

   Itsellä toimi ilokaasu loistavasti..minua oli myös varoitettu ettei siitä tule kuin paha olo vaan,mutta kai niin yksilöllistä on nää hommat.
   Supistuksen aikana vähän levitti kipua kun keskittyi niin sen kaasun vetämiseen mutta parasta oli kun supistus loppui niin kipu unohtui heti kun oli niin vinkeä olo, pyysin vielä musiikkia kovemmalle kun tuli ihan bile fiilis!!;)

  • toimi minulla

   Se on aika tarkkaa miten sitä kaasua käyttää. Minulla toimi ihan hyvin, eihän se tietenkään vie sitä kipua kokonaan pois, mutta sanoisin, että katkaisee siltä pahimman terän. Ja sehän auttaa myös, kun supistushuipun aikana keskittyy johonkin muuhun, eli siihen hengittämiseen. Itse olin tarkkana, missä vaiheessa supistusta aloitin kaasun hengittämisen. Jos aloitin liian aikaisin, niin ehti tulla paha olo ennen supistushuippua ja piti lopettaa kaasun hengittäminen. Jos taas liian myöhään, ei kaasu ehtinyt toimia. Veikkaan siis, että aika monella kyse on ajoituksesta, kyllä siitä helposti huono olo tulee jos vetää liikaa kaasua.

  • emilia^^^92

   ei auttanut yhtään, joten jouduin melkein heti turvautumaan epiduraaliin.

  • Ei ilokaasua kiitos

   Heivasin ilokaasun pois juurikin sen humalaisen fiiliksen takia, en halunnut synnyttää "kännissä". Mutta sen voin kertoa että siinä ilokaasu maskissa on valtavan hyvä ääni eriste. ;) Ihan luomuna sit puskin tytön ulos kun oli tytöllä kiire maailmaan. Ainoa kivunlievitys oli lämpöpussi.

  • Ei auttanut

   Siitä tuli tosiaan vai ihan kamalan huono olo, ja vaikka kuinka hengitin oikein niin ei lievittänyt kipua juuri lainkaan. Toisaalta, synnytys käynnistettiin oksitosiinitipalla ja eteni todella nopeasti, ja supistukset olivat todella rajut. Koko homma olikin ohi neljässä tunnissa, onneksi ehtivät laittamaan epiduraalin... Se oli kyllä taivaallista kun pääsi vihdoinkin eroon kivuista =)

  • hu5e8594

   ei auttanut, mutta kätilö ei tainnut ruuvata sitä isommalle missään vaiheessa vaan oli koko ajan 50 %. mutta ei siitä huono olo tullut enemmänkin nousuhumalainen.

  • ...........

   Mulle tuli siitä vaan tosi huono olo, mitää muuta vaikutusta ei ollut. Oliskin tullut nousuhumalainen olo :D

  • tyhtgh

   Mullakin tuli "hömelö" olo, eli meni kyllä elimistöön, mutta ei se kipuun vaikuttanut mitenkään. Näin siis ekassa synnytyksessä. Toisessakin kovasti sitä tarjosivat, mutta kun hetken kokeilin, alkoi vain ärsyttämään. Ei auta. Ei yhtään.

  • kuuden äitee

   Kuusi lasta olen synnyttänyt ainoana kivunlievityksenä ilokaasu. Toimii mulla! Ilokaasua sisuksiin ja tuntuu että tulkoon mitä vaan, kyllä kestetään :)

  • Toimii..

   Itse otin ilokaasua toisessa synnytyksessä ja toimi todella hyvin. En olisi supistuksia enää synnytyksen lopussa muuten kestänyt. Vähän ehkä teki "tukkoisen" olon, mutta eipä ainakaan sattunut niin hemmetisti. Lääkkeellistä kivunlievitystä halusin välttää jos vain mahdollista enkä sitten muuta tarvinnutkaan. Ensimmäinen synnytys meni ilman kivunlievitystä nopeutensa takia.

  • :):):)

   Ois varmaan toiminut, mutta en tykännyt. Ei tehnyt pahaa oloa vaan niin oudon olon, etten halunnut pitkään kokeilla. Lisäksi minut yllätti se, että mulle tuli siitä maskiin hengittämisestä pakokauhuinen olo. Ilman ilokaasua selvisin itse paremmin kuin ilokaasun kanssa.

  • Laatta lensi

   Ei toiminut minulla. Kasvot puutuivat ja alkoi vain oksennuttaa.

  • never..

   Loppuvaiheessa oli jo niin kovat kivut että veti vain kaasua koko ajan ja lopuksi oksennushan siinä tuli onneksi astiaan sentään.Olo oli kuin huonoa kiljua juoneella, kerta se oli viimeinen.Muissa raskauksissa toimivat kohdunkaulapuudutus ja epiduraali sekä lämpötyyny.

  • Pöllö5

   Avautumisvaiheessa kun siirryin ammeesta synnytyssaliin ja kokeilin kaasua, niin totesin heti, että "Ahh, tämä on ihana keksintö"! Kipuja ei poistanut, mutta teki ne helpommin "käsiteltäviksi" jos näin voi sanoa. Hengittelin kaasua todella paljon. Ei tehnyt minulle huonoa oloa (onneksi!!) Ihan sitten loppuvaiheessa kun tuska yltyi tosi voimakkaasti niin ei tahtonut käsikään enää pysyä naamarilla ja hengittelin raskaasti. Mutta minulle tämä oli suuri helpotus. Uskon, että hallitsin tekniikan aika hyvin ensikertalaiseksi :)

  • herra mikko

   Kyllä mulla toimi ihan ok. Tuli höveli olo ja asiat tuntuivat luistavan : )

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   86
   3967
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   189
   3063
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   100
   2248
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1842
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   1617
  6. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   61
   1296
  7. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   948
  8. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   870
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   700
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   310
   695
  Aihe