Uusi työpaikka ltona jatkuvasti sairaana =/

AlwaysSick

Hei!
Muutin töiden perässä E-suomeen ja sain puoli vuotta sitten uuden työpaikan Ltona. Nyt olen sairaana vähän väliä, koska meillä ei periaatteessa uskalla jäädä pitkälle saikulle, vaikka tarve olisi. Jos on tietty määrä poissaoloja kuukaudessa, joutuu heti johtajan puhutteluun ja sitä pelkään. Mutta tällä hetkellä huolettaa oma terveydentila. Yhdestä vatsataudista lähti liikkeelle hirveä flunssa-poskiontelontulehduskierre, jolle ei meinaa tulla loppua. Menin siis parin päivän saikun jälkeen töihin vielä osittain vatsatautisena ja siitä on tämä kierre alkoi. Myös sairaslomatodistus oli tuotava samana päivänä kun sairastui...perseestä. Mieshän sen vei koska olin 39 asteen kuumeessa sängynpohjalla potemassa! Onko muualla tämmöistä käytäntöä? Olen kunnallisella puolella töissä? Seurataanko teillä poissaoloja näin tarkkaan....olisin kiitollinen vastauksista =)

7

2931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeussairastaa

      Ei todellakaan ole. Ensinnäkin sairaslomatodistus, jos on käynyt lääkärissä, viedään esimiehelle, kun palataan töihin. Ja sairaana ollaan niin pitkään, että ollaan terveitä. Ottaahan se tiimikavereita päähän (kokemuksesta tiedän, tiimikaverit oli talvella tosi paljon sairaana), sijaisia ei aina saa, mutta terveeksi pitää tulla. Vatsatauti etenkin pitää hoitaa loppuun asti, se on jo osa ammatillisuuttakin ettei tule levittämään tauteja töihin. Esimiehen puhutteluun en ole kuullut kenenkään meiltä joutuneen sairastelun takia. Jotkut ovat lähes joka viikko kipeinä ja jotkut ei koskaan. Ja jos olet ollut lääkärissä ja sinulle on määrätty sairaslomaa, kesken sen et saa tulla töihin.

    • sontsa1

      Helsingissä ainakin saa olla 3 päivää omalla ilmoituksella pois. Neljänneltä päivältä ja yli pitää sitten olla todistus. Kannattaa kyllä parantua kunnolla ennen kuin palaa takaisin töihin.

    • -------------

      Ei tuo ole normaalia eikä laillista. Nyt haet lääkäriltä niin pitkän sairausloman kuin on tarvetta ja sitten olet poissa niin pitkään kuin kunto sitä vaatii (ja lääkäri määrää). Jos joudut puhutteluun, niin ilmoita, että pomosi ei ole pätevä kyseenalaistamaan lääkärin sairauslomaa ja jos ei ole muuta asiaa, niin puhuttelu voidaan lopettaa tähän. Tee myös selväksi, että et suostu laittomiin pompotteluihin.

      Äläkä missään tapauksessa mene tartuttamaan lapsia tai työkavereitasi töihin sairaana. Se on kaikkein epäreiluinta, mitä voi tehdä. Äkkiä siis lääkärille, jos kunto ei kestä huomenna palata töihin.

      • ei voi mitään

        Joku on joskus sanonut, että ensimmäisenä vuotena saa kaiken mahdollisen, koska ei vielä ole vastustuskykyä. Itsellä on lapsi taas sairaana ja täytyy taas jäädä kotiin, tuntuu tosi kurjalta työkavereiden puolesta.ei tälle mitään voi.


      • velvollisuus kutsuu

        Työantajan ei ole pakko hyväksyä aina sairaslomia. Ja jos sairauslomia on paljon, on työnantajan pakko keksustella niistä, jotta voidaan tutkia mitenkä työkuntoa parannetaan. Se on työnanatajan velvollisuus. Tämän usein työntekiät unohtavat ja sellainen työntekijä suuttuu, jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Jos on oikeasti paljon sairautta, on pelkästään hyvä että työnantaja jutteelee sairauslomista, silloin voidaan alkaa miettiä missä on sairauskien syy ja alkuperä, näin hoidetaan asiat kun ne hoidetaan hyvin. Miksi se työnantajan "puhuttelu" nähdään niin negatiivisena. Voihan työpaikalla olla vaikka suuri määrä huonekasveja joille työntekijä on allerginen. Tämä esimerkkinä.

        Puhuttelu pidetään siksi, että voidaan alkaa tutkimaan työkuntoa alentavat tekijät. Jos haluaa itsekin olla töissä ilma nsairauslomia, on myönnyttävä näihin keskusteluihin ja kannattaa ottaa ne postitiivisena kiinnostuksena työntekijän parhaaksi. Mik i aina työnantaja leimataan, jos työntekijä saikuttelee?

        Voihan kyseessä olla vaikka alkoholin väärinkäyttö, jos on paljon poissaoloja.


    • päivänsäde

      Itse olen ollut lastentarhanopettajana kolme vuotta. Joka vuosi olen eri talossa. Ja joka vuosi olen sairastellut paljon. Olen työskennellyt pienten alle 3 vuotiaiden ryhmässä, missä luonnollisesti basillit jyllää oikeen kunnolla kun suussa käy lelut ja vaippoja vaihdetaan. Hyvästä käsihygieniasta ja kumihanskojen käytöstä huolimatta on NORMAALIA, että sairastelee, varsinkin, kun itsellä on allergioita ja ilmeisesti niiden kautta vastustuskyky jo valmiiksi alhainen. OTTAA SAIRAASTI PÄÄHÄN tämä sairastelu!! Meidän kunnassa on käytäntö, että johtajan kanssa keskustellaan KUN on 20 sairaslomapäivää tullut täyteen. Kun tulee yli 30 pv niin sitten työterveydestä tullaan myös keskustelemaan voidaanko asialle tehdä jotain. Olen sairasteluistani (flunssat/mahataudit) huolimatta hoitanut työni moitteettomasti ja koen joka sairaslomapäivä turhaakin huonoa omaatuntoa, koska tiedän, kuinka ikävä se on muille työkavereille ja lapsillekin, kun tulee sijainen (jos sitä saadaan). Kuitenkin, on kyse omasta elämästäsi, sinun tulee parantua KUNNOLLA, ennen töihin paluuta, et saa olla niin itsekäs että tulet sairaana töihin, se ei palvele ketään vaan tartuttaa muut. Sairastodistuksen kirjoittaa ja sairasloman MÄÄRÄÄ lääkäri tai sairaanhoitaja, jolloin ON LUPA OLLA SAIRAANA KOTONA. Todistusta ei tarvitse toimittaa ennen kuin tulee takaisin töihin. Jos sairastut kesken päivän, EI TARVITSE toimittaa todistusta siltä päivältä ainakaan meidän kunnassa, sillä työtoverit/johtaja on todistaja siinä, että olet sairastunut. Ota yhteyttä ammattiliittoosi, sinua kohdellaan väärin. Tosi tärkeää on, että sairastat taudit kunnolla kotona, sillä jos tulet puolikuntoisena töihin, tartutat muut ja rasitat elimistöäsi, jolloin vastustuskykysi huononee ja tulet helpommin sairaaksi.

      ensimmäiset 5 vuotta voi kulua, ennen kuin vastustuskykysi paranee (mikäli taustalla ei ole muita vastustuskykyä alentavia sairauksia). Joten älä huolehdi ekasta vuodesta. Pidä huolta kunnostasi ja parantele itsesi kunnolla ja muista hyvä käsihygienia JA ÄLÄ KAIVA NENÄÄ!! ;) (sinne taudit pesiytyy!!)

      terveempiä päiviä toivottelee kollega

    • just joo---

      Älä itse kaiva nenää!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe