Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

harjoittelijana mainostoimistossa

mainostajanapuri

Moi, te jotka ootte ollut mainostoimistossa harjoittelijana... millaisia kokemuksia on? Ite saan erittäin huonosti ohjausta - saan asiakastöitä tehtäväksi mutta kukaan ei tule koskaan oma-aloitteisesti katsomaan miten pärjään vaan joudun aina ite anelemaan apuja... inhottavaa myös on se, kun saan tehtäväksi tehdä jonkin asiakastyön enkä oo koskaan tehnyt mitään vastaavaa - mainitsen etten oo koskaan tehnyt tällaista ja miten lähden liikkeelle tai pitää ottaa huomioon. En saa muuta kuin vastaukseksi "kato joku kuva" tms. ja se on siinä. Huomaan saavani vastauksia lypsämällä mikä on todella puuduttavaa. En saa kannustusta laisinkaan.

Hämmästyttävää on myös se, ettei kukaan kysy kuulumisia harjoittelun etenemisestä tai kukaan ei kysy yleisiä kuulumisiakaan. Normaalia on myös se, ettei aina tervehditä porukkaa. tai kerrota kuka asiakas kävi toimistolla. en koe päässeeni mukaan työpaikan sisälle.

Olen todella kiinnostuniut työtehtävistä ja opettelen kotona jatkuvasti ohjelmien käyttöä, mutta ilmapiiri on raskas kun ihmisillä ei ole pedagogisia taitoja. Alussa olin hyvin aktiivinen ja kysyin asioista mutta kun huomasin, ettei niihin vastata tai vähän naureskellaan niin jätin kyselemisen vähemmälle. Välillä mietin että onko tää ihan normaalia... tai kuvittelenko kaiken.

Onko mainostoimistot tälläisia?

4

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on.

      On. Siis oikeasti ja valitettavasti. Itse olin alalla töissä melkein 10 vuotta, ja mainitsemasi asiat ovat arkipäivää - itse kyllästyin alaan ja porukkaan, ja vaihdoin markkinointihommiin asiakkaan puolelle.

      Omalla aktiivisuudella pärjää, mutta ennen kaikkea pitää osata olla sosiaalinen ja "hyvä jätkä", päästä sisään siihen piiriin, jaksaa hengata väsymättä liepeillä. Kysymällä ei useinkaan saa vastauksia, muiden käyttäytymistä tarkkailemalla kyllä. Itse aloitin (ja mulla on siis koulutus alalle) myös työharjoittelusta aikoinaan, enkä olisi oppinut mitään ilman omaa aktiivisuutta, tuuria ja joustamista. Ohjausta ei ole, sillä mainospuolella harkkareita pyörii pilvin pimein, kun yksi lähtee niin jonossa on aina uusia tulijoita kärkkymässä niitä kultahuippuja ja ilmaisen viinan bileitä. Meni kauan, että sain edes tolkkua alan slangista jota viljeltiin ahkerasti, sain isojakin toimeksiantoja ilman kunnollista briiffausta jne.

      Parhaimmillaan työ tuolla on luovaa flow-tilaa, jossa saa kehittää huikeita juttuja ja pääsee mukaan todewlla mielenkiintoisiin paikkoihin sekä tapaa kivaa porukkaa. Pahimmillaan se on narsistista kuplassa elämistä, jossa rahaa poltetaan mitä ehditään ja pönkitetään lähinnä "suunnittelijagurujen" egoja samalla kun ilmaiset harjoittelijat vääntävät niska limassa käsittämättömien vaatimusten suossa jotain epämääräistä roskaa, jolla myydään taas pari turhaa hyödykettä maailmassa.

    • mainostajanapuri

      Kiitos vastauksesta. Harmi, että mainostoimistossa homma usein on tollaista. Ite oon sosiaalinen, mutta se sosiaalisuus on vähentynyt kympillä tuolla - kun ihmiset eivät välttämättä reagoi puheisiin. Sitten ei aina uskalla edes kysyäkään kun saattaa vaan saada murahduksen. Huomaan, että mitä enemmän tiiän asioista, sitä enemmän se auttaa. Vaan kun olen keltanokka, kyse on siis graafisesta suunnittelusta. Toki olen oppinut paljon. Tuntuu kuitenkin että innostuneen työntekijän työpanos valuu hukkaan kun työyhteisössä ei ole pedagogisia taitoja ihmisillä.

      Itekin oon yrittänyt olla oma-aloitteinen ja aktiivinen, mm. etsinyt kirjastosta typografiaa käsittelevää kirjallisuutta, kysyä yheltä kaverilta apua, lukenut netistä tutoriaaleja ja muuta tietoa. Se on kyllä auttanut pärjäämän eteenpäin.

      Jotenkin se sosiaalisuus on outoa tolla alalla... pitäis olla sosiaalinen mutta työyhteisö ei taas ole sitä, siis ketään ei kiinnosta sun menemiset tai muut jutut. Olen aiemmin ollut muunlaisissa työtehtävissä ja myös toisenlaisessa mediafirmalla, jossa taas jengi on ollut sosiaalista ja kysellyt ja kertonut juttuja.

      Työtehtävät ovat ihania mutta työpaikan henki on kireä ajoittain. Ymmärrän, että kiire aiheuttaa paineita joka johtaa turhautumiseen--- mutta eikös ammattilainen kestä senkin olematta tyly muille?

      Työtehtävät ovat tosi mukavia, olisipa enemmän vaan kokemusta graafisesta suunnittelusta. Ja sekin varmaan auttais jos oisin mies.

    • Aaaassari

      Kuulostaa aika tutulta...

      Hektistä ja toisinaan kireä ilmapiiri. Aineistot projekteihin useimmiten myöhässä ja kaikki pitää saada heti valmiiksi. Kiitosta kuulee harvoin, mutta silloin kun sen kuulee se tuntuu todella hyvältä!

    • Kesäharjoittelija

      Parhaimillaan olen työharjoittelussa. Kuulostaa aika tutulta, minullekkin monesti sanottu että googlaa kuvia mistä ottaa mallia, ja lausetta "turha keksia pyörää uudelleen" on tultu kuultua monesti. Mutta harmi että siellä teillä on huonompi ilmapiiri, täällä se on hyvä ja rento pomo. Ja kyl välillä saa jotain palautetta (vaikka enimmäkseen se on "ei noin" tapasia). Ja alussa tuo tuntui tympeeltä, niin olen kyllä nyt huomannut että olen kehittynnyt huomattavasti. Älä ota sitä negatiivisena vaan mahdollisuutena kehittyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe