Nauttikaamme ydinvoiman siunauksista

Vuosi sitten uutisoitiin (ei toki Suomessa!) Alaskan ja muitten pohjoisten alueitten rannikoitten villieläinten oudoista sairauksista ja kuolemista. Oli ihovammoja, karvan lähtöä, sisäelinvaurioita, yleistä heikkoutta ym. Sairauksien syistä ei ole koskaan kerrottu mitään tutkimustuloksia. Ne vain "unohdettiin".
Nyt on havaittu vakavia sairaustapauksia Kalifornian merileijonissa ja varsinkin niitten pennuissa: http://enenews.com/reports-from-california-something-is-going-badly-wrong-offshore-stranding-centers-inundated-with-animals-video
Julkaistujen tutkimustulosten mukaan kaikki muut syyt on tutkittu, ja mitään ei ole löydetty, mutta radioaktiivisista saasteista ei puhuta mitään.

USA:n länsirannikon eläimissä on samanlaisia "albinistic markings" kuin Tsernobylin ympäristön eläimissä. Tarkoittaako tämä jotain värikatoa, albinismia? Googlen kääntäjä ei osaa kääntää... Siitähän on ollut kuvia netissä Japanin naudoistakin: outoja pieniä valkeita läikkiä muuten mustissa naudoissa.
Ja Minnesotan hirvet kuolevat laumoittain. Puolet niistä on kuollut parissa vuodessa. Hirvethän ovat tunnetusti kasvissyöjiä ja Japanin ydinvoimaloitten sasteet lähtevät vallitsevien ilmavirtojen mukana pääsääntöisesti itään päin. Samoin merivirrat ensin koilliseen ja sitten Amerikan rannikkoa etelään. Molemmat kuljettaen valtavat määrät radioaktiivisia saateita nyt ja vielä varovastikin arvioiden useita satoja vuosia. Yhä uutta entisten lisäksi...
Minä ainakaan en uskalla enää syödä Kalifornia "auringon alla" kuivattuja rusinoita, luumuja ym, sen verran paljon sinne on laskeumaa tullut.

Vielä suunnilleen vuosi sitten USA:n viranomaiset julkaisivat tietoja siitä, miten paljon Japanin ydinsaasteet olivat lisänneet kuolleisuutta USA:n eri alueilla. Pahimmat lukemat oli silloin 4,5 % ja jossain Kalliovuorten itäpuolella. Nyt en niitä ole netistä löytänyt. Ja näistähän oli siis suodatettu kaikki muut syyt pois. Toki USA:n omat saasteet näyttelevät merkittävää osaa heilläkin. Kuukausittain tulee uutisia (ei toki suomeksi) uusista päästöistä, vuodoista tai onnettomuuksista siellä.

Kanada julkaisi merenelävien säteilytasot niin kauan, että Japanin saasteista kontaminoituneet kalat tulivat sen rannikolle. Tämän jälkeen säteilytietojen julkaiseminen siellä kiellettiin massiivisista vaatimuksista huolimatta. USA ei ole koskaan mitään julkaissutkaan kuten ei Suomikaan. Ja kansa nukkuu tietämättömän makeaa unta...
Tottakai niitä seurataan koko ajan, pitäähän tilastoja saada ja tiedettä tarkentaa koko ajan, mutta rahvas saa kuolla, sen tehtävähän onkin vain mahdollistaa eliitin etuoikeudet uudessa maailmanjärjestyksessä.

Kalat ja muut korkeamman elämänmuodon merieläimet ovat tämän pallon vesistä kuolemassa jo ylikalastuksen ja tahallisen tuhoamisen takia sukupuuttoon ilman ydinsaastettakin unohtamatta meriin enemmän tai vähemmän tahallaan tyhjennettäviä muita saasteita, erityisesti muoveja ja kemikaaleja. Meret ovatkin kuolemassa koko palloltamme. Koko ajan, yhä kiihtyvällä nopeudella. Kun maakin saastuu koko ajan lisää ydinsaasteesta, niin mistä ihmiset enää saavat myrkytöntä ruokaa ja vettä? Suomenkin viranomaiset tahallaan myrkytyttävät pinta- ja sitten pohjavetemme mm Talvivaaran myrkyillä. Yleensä ihmisten huomio kiinnitetään vain ulkoiseen säteilyyn jos siihenkään ja siinäkin helpoiten mitattavaan eli Cs137:än ja vain sitä mitataan, mutta tahallaan unohdetaan sisäisen säteilyn vaikutus, vaikka se jos mikään tappaa. Ja on työläämpi mitattava. Varsinaiset myrkkyvaikutukset vielä tähän päälle.

Ei ole ollenkaan ylireagointia väittää, että elämme uuden suuren sukupuuttoaallon alkua. Ihminen tahallaan tuhoaa kaiken nykyisen elämänmuodon muutamissa sadoissa tai tuhansissa vuosissa. Tuho on jo pantu alulle eikä sitä voi enää pysäyttää. Hidastaa vähän voisi, mutta halu puuttuu. Aika näyttää (kenelle?), mikä elämänmuoto pallollamme vallitsee tulevaisuudessa. Tuskin tilanne ainakaan kovin pian menee samaksi kuin nyt on Marsissa, mutta sekään ei ole mahdotonta.

54

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Löytyihän niitä joitakin numeroitakin: 100 000 ylimääräistä kuolemaa Pohjois-Amerikassa vuonna 2011 Fukushiman takia.
      Linkki: http://www.nuc.berkeley.edu/node/5834
      Muualla lisää. Ja paljonko vuonna 2012?
      Ja sama jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...

    • 19+8

      Olipahan Sitikalta taas tarina. Unohti kuitenkin pari vitsausta. Mehiläisten väheneminen ja maissisadon kuivuminen viime kesänä USAssa voidaan varmaan myös panna Fukushiman tiliin!

      • Tottakin mukaan

        Oikeasti niiden aiheuttajaksi on todettu "kasvinsuojeluaine" eli Suomeksi ympäristömyrkky.EU.n suunnittelee niiden kieltämistä mutta, mutta.


      • sitroen.

        Tulitkin maininneeksi nuo vitsaukset. Löytäisitkö täältä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=7211 tukea esityksellesi?
        Kun et itse asiaa voi kumota, siirryt henkilökohtaisuuksien alueelle. Ehkä se kaltasiisi meneekin täydestä.
        Onko se maa mielestäsi muuten pannukakku vai pallo?


      • Hunajafani
        sitroen. kirjoitti:

        Tulitkin maininneeksi nuo vitsaukset. Löytäisitkö täältä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=7211 tukea esityksellesi?
        Kun et itse asiaa voi kumota, siirryt henkilökohtaisuuksien alueelle. Ehkä se kaltasiisi meneekin täydestä.
        Onko se maa mielestäsi muuten pannukakku vai pallo?

        Täydestä meni kyseinen tunnin dokumentti YLE.llä.Mehiläisten kuolemia aiheuttava myrkky tullaan kieltämään ellei jokin EU.n valtio pysty asiaa estämään.Siitä on pannukakut kaukana kun hunajat katoaa mehiläisten myötä.


    • 13+2

      Viralliset mittaukset ja tutkimukset, joita ovat tehneet USAn Geologinen tutkimuslaitos ja Ympäristönsuojeluvirasto, osoittavat Fukushiman vaikutukset USAssa varsin minimaalisiksi http://www.utsandiego.com/news/2012/feb/22/fukushima-fallout-minimal-us-study-shows/. Suurin cesium-137 -laskeuma länsirannikolla on 240 Bq/m^2. Suomessa suurimmat cesiumlaskeumat Tshernobylin onnettomuuden seurauksena olivat satoja kertoja suuremmat.

      • 13+16

        Sinun virallist mittauksesi ovat siis oikeat ja Kalifornian yliopiston ja muitten toisiin tuloksiin tulleitten tulokset menneet pahoin pieleen? Eikä kuolintapauksetkaan lisääntyneet vaan kuolleet ovat heränneet henkiin?
        Fiksua!
        Kalat ja hylkeetkin iloisina ja tyytyväisinä polskuttelevat ja lisääntyvät!


      • 10+17
        13+16 kirjoitti:

        Sinun virallist mittauksesi ovat siis oikeat ja Kalifornian yliopiston ja muitten toisiin tuloksiin tulleitten tulokset menneet pahoin pieleen? Eikä kuolintapauksetkaan lisääntyneet vaan kuolleet ovat heränneet henkiin?
        Fiksua!
        Kalat ja hylkeetkin iloisina ja tyytyväisinä polskuttelevat ja lisääntyvät!

        Mitkä ihmeen Kalifornian yliopiston mittaukset? Tuossa neljä pykälää ylempänä olevassa linkissä puhutaan kai kuolleisuuden lisääntymisestä USAssa vuonna 2011. Siinä käytetään Kalifornian yliopiston tunnusta, mutta siinä joku tuntematon antaa linkin jonkun Leuren Moret'in artikkeliin, jossa kerrotaan kuolleisuuden lisääntyneen USAssa vuonna 2011 sadallatuhannella. Tuo Leuren Moret on varmaan joku ennustaja, koska pystyy jo lokakuussa 2011 kertomaan kuolleisuuden lisääntymisen vuonna 2011. USAn kokoisessa väestössä tuollaiset kuolleisuusvaihtelut eivät ole tavattomia, mm. influenssaepidemioiden ankaruus ja muut kulkutaudit aiheuttavat vaihteluita.


    • 17+14

      Otetaanpa hieman virallista dataa kuolleisuudesta USAssa vuonna 2011, ne on julkaissut National Vital Statistics Report -sarjassa lokakuussa 2012 http://www.cdc.gov/nchs/data/nvsr/nvsr61/nvsr61_06.pdf. Sen mukaan ikäsovitettu kuolleisuus USAssa vuonna 2011 väheni lähes prosentilla vuoteen 2010 verrattuna. Vauvojen kuolleisuus 2011 väheni 1,6 prosenttia 2010 verrattuna.

      Eli nuo "Kalifornian yliopiston" ennustukset ovat täyttä potaskaa. Kannattaisi harjoittaa lähdekritiikkiä. Useat vaan uskovat kaikkea, mikä tukee heidän mielipiteitään.

    • Renault-auto

      Kyllä internet levittää tietoa tehokkaammin kuin savolaisen isännän lietelinko.
      betasoihdut ja töpselistä valuva plutonium sulla vielä jäi.

    • kamelin kuski

      Mikähän kolahti kun joku heti älähti?

      Koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee...

      • Omat koirat haukkuu

        Olisko ollut harmaan talouden harjoittaja.


      • K.Late

        Kameli on sympaatinen otus, mutta vähän tyhmä. Koira on kamelia selvästi älykkäämpi otus.

        Fukushimassa on pyydystetty maailmanennätyskala: yli 700 000 Bq:lliä kilossa. Tuo kala on tosian pyydetty aivan voimalaitoksen läheisyydessä, aallonmurtajien sisäpuolelta. Eli vaikka kala edustaakin "korkeampaa merielämää", ei se osaa väistää säteilyä.


      • 5+7
        K.Late kirjoitti:

        Kameli on sympaatinen otus, mutta vähän tyhmä. Koira on kamelia selvästi älykkäämpi otus.

        Fukushimassa on pyydystetty maailmanennätyskala: yli 700 000 Bq:lliä kilossa. Tuo kala on tosian pyydetty aivan voimalaitoksen läheisyydessä, aallonmurtajien sisäpuolelta. Eli vaikka kala edustaakin "korkeampaa merielämää", ei se osaa väistää säteilyä.

        Ei se karavaani ole pelkästään kamelien älyn varassa, kyllä beduiinienkien järkeä pitää arvostaa.

        Olis se vaan hyvä että tuo kala ei kuollut säteilyyn vaan kalastaja sai tappaa sen.


    • ReM...

      omalta osaltasi olet sinäkin ollut AJAMASSA ydinvoimaa joten en nyt kamalasti viitsisi täällä mekastaa... vai mistä katkeruutesi johtuu?

      • Näitä alkuun

        Yleensä voi olla monta syytä.Normaali eläkkeelle jäänti ilman bonuksia, lopputili erilaisista syistä, jämähtäminen uraputkessa alimmille askelmille ym.


    • Massasukupuutto on alkanut.
      Meret ovat kuolemassa ylikalastuksen, yhä lisääntyvän tahallisen ja tahattoman ydinsaasteen, mm Meksikonlahdella yhä jatkuvan öljyvuodon ja siihen kylvettyjen myrkyllisten kemikaalien, muovijätteen ja ties minkä kaikkien takia. Ja kun meret kuolevat, seuraa kaikki muu perässä.

      Pohjoisen Tyynenmeren alueen isoissa eläimissä oli jo ainakin vuosi sitten selvät säteilysairauden merkit nähtävillä. Nyt niistä ei enää anneta mitään tietoja. Meksikonlahden katkarapukanta on romahtanut, rantavesistä saa kiusallisia ihovaivoja. Lahden pohjaa peittää joku punainen myrkkykerros, levää ja muuta soppaako? Rantatavesien kuvaaminen on kielletty jo ainakin vuosi sitten.
      Delfiinit kuolevat: http://enenews.com/tv-spike-in-dolphins-washing-up-in-gulf-of-mexico-mostly-dead-babies-we-have-been-advised-not-to-discuss-our-findings-video ;
      Manaatit, pelikaanit ja merikilpikonnat kuolevat: http://enenews.com/manatees-dying-record-numbers-florida-deaths-pelicans-turtles-dolphins-spiking-scientists-fear-beginning-devastating-ecosystem-collapse-videos ;
      Merileijonien pennut kuolevat massoittain: http://losangeles.cbslocal.com/video/8725082-starving-dying-sea-lions-washing-up-on-southland-beaches/

      Jostakin syystä uutisissa ei kerrota suoraan mikä näitä tappaa ja mikä ainakaan ei. Pohjoisen Tyynenmeren eläimissä kerrottiin (ja näytettiin kuviakin) olleen selvät säteilyvauriot ihossa ja sisäelimissä ennenkuin uutisointi kiellettiin. Näitten muitten eläinten kuolinsyistä ei anneta mitään tietoja, vaikka kuolemansyyn selvityksiä on epäilemättä tehty paljonkin.

      Joku se kuolinsyy on noista alussa mainitsemistani tai kaikki yhdessä. Jo pienetkin sisäiset radioaktiivisuudet tuhoavat immuunipuolustuksen, isommat sairastuttaa kuolettavasti.
      Minä en väitä, että yksin Japanin 14 sulaneesta ydinreaktorista yhä mereen ja ilmaan tulevat radioaktiiviset saasteet olisivat kaiken takana, mutta merkittävä vaikutus niillä ehdottomasti on. Ja tuo radiaktiivisten saasteitten vuoto tulee jatkumaan varovastikin arvioiden satoja vuosia. Ei ole olemassa mitään keinoa pysäyttää sitä.
      Ihminen tahallaan tuhosi tämän pallon elämän tällä kertaa.

      Jos aikakone olisi keksitty, olisi hauska käydä katsomassa muutaman tuhannen vuoden päässä millaista elämää pallollamme on. Onko se alkanut säteilynkestävistä levistä, bakteereista vai mistä. Tällaisia kun kulemma on, jotkut saavat energiansakin säteilystä. Väittävät.

    • 13+7

      Uraania on maaperässä kaikkialla. Maaperän uraani on jatkanut radioaktiivista hajoamista maapallolla jo miljardeja vuosia tuottaen muun muassa radiaktiivista radonkaasua.
      Radon aiheuttaa Suomessa nykyisin noin satakertaisen vuotuisen säteilyannoksen Tsenobylin ja ydinasekoeiden aiheuttamiin laskeumiin verraten.

      Höpöpuhetta, että jollakin Fukushimalla olisi merkittävää vaikutusta maapallon elämään.

      • Paljonko sinulle maksetaan tällaisesta valehtelusta?


      • 20+12
        sitroen kirjoitti:

        Paljonko sinulle maksetaan tällaisesta valehtelusta?

        Kun asiaperusteet loppuvat, lähdetään solvauslinjalle. Surullista palstan tason kannalta!


      • 13+7
        sitroen kirjoitti:

        Paljonko sinulle maksetaan tällaisesta valehtelusta?

        Ei makseta läheskään niin paljon kuin sinulle, mutta onhan valehtelusikin aivan eri luokkaa, vai mitä sitroen?


      • Tottakin mukaan
        sitroen kirjoitti:

        Paljonko sinulle maksetaan tällaisesta valehtelusta?

        Älkää laskeko leikkiä radonista sillä se on todellinen ongelma joillakin asuinalueilla ja oikeasti myös aiheuttaa sairauksia.


      • KALANSYÖJÄ 14+1

      • 8+13

      • Fukufuku

    • sitroen.

      Lisää tietoa ydinvoimaloitten läheisyyden vaikutuksista sairastavuuteen:
      http://enenews.com/scientist-local-physicians-say-cancers-on-rise-near-nuclear-site-birth-defects-still-births-spontaneous-abortions-increasing
      Valitettavasti asiatietoa ei Suomen kasaarijuutalaisomisteinen tiedotusmafia päästä julkisuuteen maan omalla kielellä. Sujuvasti kyllä valehtelevat tai jättävät kertomatta oleelliset asiat. Onneksi nuorempi polvi osaa ulkomaitten kieliäkin ja pystyy arvioimaan asioita laajemmasta perspektiivistä.

      • K.Late

        Tyyni valtameri tulee olemaan mielenkiintoinen tutkimuskohde säteilyn osalta. Siellä merielämä on sopeutunut jo miljardeja vuosia erittäin matalaan säteilytasoon ja koska vesi vielä absorboi tehokkaasti ulkoista säteilyä, merielämälle ei välttämättä ole kehittynyt tehokasta korjausjärjestelmää kromosomien suojaamiseksi. Toisin kuin maaelämällä, merielämällä ei ole ollut tarvetta suojautua mm radonilta tai kosmiselta säteilyltä, ainakaan samassa mittakaavassa.


      • 20+18
        K.Late kirjoitti:

        Tyyni valtameri tulee olemaan mielenkiintoinen tutkimuskohde säteilyn osalta. Siellä merielämä on sopeutunut jo miljardeja vuosia erittäin matalaan säteilytasoon ja koska vesi vielä absorboi tehokkaasti ulkoista säteilyä, merielämälle ei välttämättä ole kehittynyt tehokasta korjausjärjestelmää kromosomien suojaamiseksi. Toisin kuin maaelämällä, merielämällä ei ole ollut tarvetta suojautua mm radonilta tai kosmiselta säteilyltä, ainakaan samassa mittakaavassa.

        Kyllähän noita kromosomivaurioita aiheutuu spontaanistikin, joten kaikilla eliöillä on korjausjärjestelmät. Lisäksi eliöillä on luonnostaan elimistössään esim. kalium-40-isotooppia, joka aiheuttaa säteilyaltistusta siinä missä keinotekoisetkin radioaktiiviset aineet.

        Tyynimeri on valtava. Laskeskelin että jos Fukushimasta mereen vapautunut cesium leviäisi tasaisesti koko valtameren pohjaan, tulisi pitoisuudeksi vain muutama promille siitä mikä on Suomenlahden ja Pohjanlahden cesiumpitoisuus. Tietenkään se ei leviä tasaisesti mutta laskelma osoittaa, ettei mitään kovin laaja-alaista katastrofia ole näköpiirissä.


      • K.Late
        20+18 kirjoitti:

        Kyllähän noita kromosomivaurioita aiheutuu spontaanistikin, joten kaikilla eliöillä on korjausjärjestelmät. Lisäksi eliöillä on luonnostaan elimistössään esim. kalium-40-isotooppia, joka aiheuttaa säteilyaltistusta siinä missä keinotekoisetkin radioaktiiviset aineet.

        Tyynimeri on valtava. Laskeskelin että jos Fukushimasta mereen vapautunut cesium leviäisi tasaisesti koko valtameren pohjaan, tulisi pitoisuudeksi vain muutama promille siitä mikä on Suomenlahden ja Pohjanlahden cesiumpitoisuus. Tietenkään se ei leviä tasaisesti mutta laskelma osoittaa, ettei mitään kovin laaja-alaista katastrofia ole näköpiirissä.

        Laskeuma, eli tässä tapauksessa sulaneiden reraktoreiden läpi juoksutetut jäähdytysvedet, eivät tosiaankaan leviä tasiaisesti, vaan merivirtojen mukana. Sen lisäksi ne lakkaavat hyvin pian leviämästä vapaasti, kiero tapahtuu jatkossa melkein kokonaan ravintoketjun kautta (myös siinä tapauksessa, että kuollut planktoni vajoaa sedimenttiin, koska se nousee sieltäkin ravintoketjuun). Tosin sanoen cesium sitoutuu meressä olevaan elämään, eikä kuljeksi vapaasti.

        Kun siis laskemme cesiumin "laimentumista" valtameressä, meidän pitäisi tietää meren biomassan koko määrä ja tietenkin mereen päässeen cesiumin määrä, joka on tähtitieteellinen, eikä sitä kukaan tiedä. Ennemmin tai myöhemmin kaikki karkuun päässyt cesium osalllistuu ravintoketjuun, aina vain uudestaan ja uudestaan....seuraavat 500 vuotta, puoliintuen aina 30 vuoden välein.

        Vapaat radikaalit ja kalium 40 aiheuttavat tietyn paineen DNA:lle, mutta eivät missään nimessä niin rajua kuin irallaan olevat fissiotuotteet. Luonto on sopetunut mm kaliumin aiheuttamaan paineeseen ja sen epäillään olevan yksi tekijä evoluutiossa (näin ollen se tuottaisi yhden positiivisen muutoksen miljoonaa epäonnistunutta muutosta kohden).


      • 15+11
        K.Late kirjoitti:

        Laskeuma, eli tässä tapauksessa sulaneiden reraktoreiden läpi juoksutetut jäähdytysvedet, eivät tosiaankaan leviä tasiaisesti, vaan merivirtojen mukana. Sen lisäksi ne lakkaavat hyvin pian leviämästä vapaasti, kiero tapahtuu jatkossa melkein kokonaan ravintoketjun kautta (myös siinä tapauksessa, että kuollut planktoni vajoaa sedimenttiin, koska se nousee sieltäkin ravintoketjuun). Tosin sanoen cesium sitoutuu meressä olevaan elämään, eikä kuljeksi vapaasti.

        Kun siis laskemme cesiumin "laimentumista" valtameressä, meidän pitäisi tietää meren biomassan koko määrä ja tietenkin mereen päässeen cesiumin määrä, joka on tähtitieteellinen, eikä sitä kukaan tiedä. Ennemmin tai myöhemmin kaikki karkuun päässyt cesium osalllistuu ravintoketjuun, aina vain uudestaan ja uudestaan....seuraavat 500 vuotta, puoliintuen aina 30 vuoden välein.

        Vapaat radikaalit ja kalium 40 aiheuttavat tietyn paineen DNA:lle, mutta eivät missään nimessä niin rajua kuin irallaan olevat fissiotuotteet. Luonto on sopetunut mm kaliumin aiheuttamaan paineeseen ja sen epäillään olevan yksi tekijä evoluutiossa (näin ollen se tuottaisi yhden positiivisen muutoksen miljoonaa epäonnistunutta muutosta kohden).

        "Luonto on sopetunut mm kaliumin aiheuttamaan paineeseen...". Tuo on yhtä järkevää kuin väitettäisiin, että luonnollinen sade ei kastele mutta keinotekoinen suihku kastelee.

        Fukushiman onnettomuuden vaikutuksesta mereen on eniten mittaustuloksia muutamaan kymmenen kilometrin säteellä voimalaitoksesta. Vaikka olosuhteet ovat siellä hyväksyttävyysrajojen ulkopuolella, eivät lukemat ole hirveän suuria. Jo sillä perusteella voidaan arvioida, ettei laaja-alaisia vaikutuksia tule olemaan.

        Suhteutettuna pinta-alaan Itämeren valuma-alueelle tuli paljon enemmän cesiumia Tshernobylistä kuin Tyyneenmereen Fukushimasta. Itämeri voi huonosti, mutta se ei aiheudu radioaktiivisuudesta; siitä ei ole aiheutunut mitään käyttörajoituksia eikä mitään eliöstövaikutuksia ole havaittu.


      • 2+18
        K.Late kirjoitti:

        Laskeuma, eli tässä tapauksessa sulaneiden reraktoreiden läpi juoksutetut jäähdytysvedet, eivät tosiaankaan leviä tasiaisesti, vaan merivirtojen mukana. Sen lisäksi ne lakkaavat hyvin pian leviämästä vapaasti, kiero tapahtuu jatkossa melkein kokonaan ravintoketjun kautta (myös siinä tapauksessa, että kuollut planktoni vajoaa sedimenttiin, koska se nousee sieltäkin ravintoketjuun). Tosin sanoen cesium sitoutuu meressä olevaan elämään, eikä kuljeksi vapaasti.

        Kun siis laskemme cesiumin "laimentumista" valtameressä, meidän pitäisi tietää meren biomassan koko määrä ja tietenkin mereen päässeen cesiumin määrä, joka on tähtitieteellinen, eikä sitä kukaan tiedä. Ennemmin tai myöhemmin kaikki karkuun päässyt cesium osalllistuu ravintoketjuun, aina vain uudestaan ja uudestaan....seuraavat 500 vuotta, puoliintuen aina 30 vuoden välein.

        Vapaat radikaalit ja kalium 40 aiheuttavat tietyn paineen DNA:lle, mutta eivät missään nimessä niin rajua kuin irallaan olevat fissiotuotteet. Luonto on sopetunut mm kaliumin aiheuttamaan paineeseen ja sen epäillään olevan yksi tekijä evoluutiossa (näin ollen se tuottaisi yhden positiivisen muutoksen miljoonaa epäonnistunutta muutosta kohden).

        "Ennemmin tai myöhemmin kaikki karkuun päässyt cesium osalllistuu ravintoketjuun, aina vain uudestaan ja uudestaan....seuraavat 500 vuotta, puoliintuen aina 30 vuoden välein."

        Kyllä siinä käy pikemminkin niin että cesium hautautuu sedimentteihin. Esim. Karan merellä, jonne venäläiset dumppasivat radioaktiivisia jätteitä vielä 20 vuotta sitten, on tehty säännöllisiä mittauksia. Siellä on todettu säteilytasojen alenneen, kun puhdasta sedimenttiä on kerrostunut radioaktiivisesti saastuneen päälle. Jokien suistoissa radioaktiivisuutta voi esiintyä pitempään, niin kauan kun sitä huuhtoutuu maalta.


      • K. Late
        2+18 kirjoitti:

        "Ennemmin tai myöhemmin kaikki karkuun päässyt cesium osalllistuu ravintoketjuun, aina vain uudestaan ja uudestaan....seuraavat 500 vuotta, puoliintuen aina 30 vuoden välein."

        Kyllä siinä käy pikemminkin niin että cesium hautautuu sedimentteihin. Esim. Karan merellä, jonne venäläiset dumppasivat radioaktiivisia jätteitä vielä 20 vuotta sitten, on tehty säännöllisiä mittauksia. Siellä on todettu säteilytasojen alenneen, kun puhdasta sedimenttiä on kerrostunut radioaktiivisesti saastuneen päälle. Jokien suistoissa radioaktiivisuutta voi esiintyä pitempään, niin kauan kun sitä huuhtoutuu maalta.

        "Kyllä siinä käy pikemminkin niin että cesium hautautuu sedimentteihin. Esim. Karan merellä, jonne venäläiset dumppasivat radioaktiivisia jätteitä vielä 20 vuotta sitten, on tehty säännöllisiä mittauksia. Siellä on todettu säteilytasojen alenneen, kun puhdasta sedimenttiä on kerrostunut radioaktiivisesti saastuneen päälle."

        Nämä sedimentti-teoriat ovat yleensä tekaistu rauhoittamaaan kansalaisia. Todellisuudessa mitään sedimenttiä ei oikeastaan ole edes olemassa vaan meren pohja osa elävää meribiologiaa. Meret eivät siis täyty sedimentistä, vaan kaikki orgaaninen aines kiertää ja ravinto nousee myös pohjasta kiertoon. Meren pohjassa elävät madot ja nilviäiset ovat kalojen perusravintioa.

        Tavallinen mittaustulos onkin, että itse vedessä ei ole juuri nimeksikään cs137:ää, mutta sitä löytyy mm kaloista, sitä enemmän, mitä vanhempia kalat ovat. Bilogisessa kierrossa olevat fissiotuotteet rikastuvat ravintoketjuissa samaan tapaan, kuin elimistöön kerääntyvät ympäristömyrkyt.


      • 8+16
        K. Late kirjoitti:

        "Kyllä siinä käy pikemminkin niin että cesium hautautuu sedimentteihin. Esim. Karan merellä, jonne venäläiset dumppasivat radioaktiivisia jätteitä vielä 20 vuotta sitten, on tehty säännöllisiä mittauksia. Siellä on todettu säteilytasojen alenneen, kun puhdasta sedimenttiä on kerrostunut radioaktiivisesti saastuneen päälle."

        Nämä sedimentti-teoriat ovat yleensä tekaistu rauhoittamaaan kansalaisia. Todellisuudessa mitään sedimenttiä ei oikeastaan ole edes olemassa vaan meren pohja osa elävää meribiologiaa. Meret eivät siis täyty sedimentistä, vaan kaikki orgaaninen aines kiertää ja ravinto nousee myös pohjasta kiertoon. Meren pohjassa elävät madot ja nilviäiset ovat kalojen perusravintioa.

        Tavallinen mittaustulos onkin, että itse vedessä ei ole juuri nimeksikään cs137:ää, mutta sitä löytyy mm kaloista, sitä enemmän, mitä vanhempia kalat ovat. Bilogisessa kierrossa olevat fissiotuotteet rikastuvat ravintoketjuissa samaan tapaan, kuin elimistöön kerääntyvät ympäristömyrkyt.

        Eroosion vaikutuksesta maaympäristö menettää jatkuvasti maa-ainesta, joka kulkeutuu jokien kautta meriin. Eli kyllä meriin sedimentoituu epäorgaanistakin ainesta.


      • K.Late
        8+16 kirjoitti:

        Eroosion vaikutuksesta maaympäristö menettää jatkuvasti maa-ainesta, joka kulkeutuu jokien kautta meriin. Eli kyllä meriin sedimentoituu epäorgaanistakin ainesta.

        Hienoa, että itsekkin huomasit, ettei meren pohja koostu sedimentistä, vaan elollisesta aineksesta. Sedimenttiä voi kertyä johinkin harvoihin paikkoihin ja jos pohja tukkeutuu siitä, se yleensä tarkoittaa sitä, että ihminen on ehtinyt myrkyttämään pohjan elottomaksi.


      • 5+8
        K.Late kirjoitti:

        Hienoa, että itsekkin huomasit, ettei meren pohja koostu sedimentistä, vaan elollisesta aineksesta. Sedimenttiä voi kertyä johinkin harvoihin paikkoihin ja jos pohja tukkeutuu siitä, se yleensä tarkoittaa sitä, että ihminen on ehtinyt myrkyttämään pohjan elottomaksi.

        Kaikki maaympäristöstä eroosion ja rapautumisen takia irronnut aines päätyy lopulta meriin, joten kyllä se epäorgaanisen aineksen aiheuttama sedimentoituminen on aika merkittävää. Öljy- ja kaasuesiintyät merien pohjissa ovat todisteina orgaanisten ainesten hautautumisesta merenpohjiin.


      • K.Late
        5+8 kirjoitti:

        Kaikki maaympäristöstä eroosion ja rapautumisen takia irronnut aines päätyy lopulta meriin, joten kyllä se epäorgaanisen aineksen aiheuttama sedimentoituminen on aika merkittävää. Öljy- ja kaasuesiintyät merien pohjissa ovat todisteina orgaanisten ainesten hautautumisesta merenpohjiin.

        Joo, nyt hämäät ja alatkin puhua geologisten aikakausien muutoksista merenpohjassa. Miljoonissa vuosissa merenpohjaan kertyy yhtä jos toistakin, mutta pohjan pinta on aina elävää luontoa ja tärkeä raviinnon lähde merieläimille. CS137 ja muut fissiotuotteet (joo, niitä on kymmenittäin, vaikka yleensä vain cs:stä puhutaan) eivät hautaudu vaan pysyvät biologisessa kierrossa.

        Miljooninen vuosien päästä meri on taas puhdistunut, mutta iso radioaktiivinen päästö aiheuttaa tuhannen vuoden ongelman. CS 137 ei ole vielä edes kunnolla rikastunut ravintoketjuihin Fukushiman seurauksena ja tilanne tulee pahenemaan ainakin seuraavat vuodet.

        Meillä Suomessa löytyy järvistä vielä petokaloja, joissa on tuhansia bq:jä kilossa CS137:ää. Näin siis vielä 27 vuoden kuluttua Tsernobylistä ja yhden puoliintumisjakson jälkeen.


      • 20+5
        K.Late kirjoitti:

        Joo, nyt hämäät ja alatkin puhua geologisten aikakausien muutoksista merenpohjassa. Miljoonissa vuosissa merenpohjaan kertyy yhtä jos toistakin, mutta pohjan pinta on aina elävää luontoa ja tärkeä raviinnon lähde merieläimille. CS137 ja muut fissiotuotteet (joo, niitä on kymmenittäin, vaikka yleensä vain cs:stä puhutaan) eivät hautaudu vaan pysyvät biologisessa kierrossa.

        Miljooninen vuosien päästä meri on taas puhdistunut, mutta iso radioaktiivinen päästö aiheuttaa tuhannen vuoden ongelman. CS 137 ei ole vielä edes kunnolla rikastunut ravintoketjuihin Fukushiman seurauksena ja tilanne tulee pahenemaan ainakin seuraavat vuodet.

        Meillä Suomessa löytyy järvistä vielä petokaloja, joissa on tuhansia bq:jä kilossa CS137:ää. Näin siis vielä 27 vuoden kuluttua Tsernobylistä ja yhden puoliintumisjakson jälkeen.

        Aikoinaan eri puolille meriin upotettiin radioaktiivisia jätteitä yhteensä noin 90 PBq. Sellafieldin ja La Haguen jälleenkäsittelylaitoksilta päästettiin meriin radioaktiivisia aineita 30-40 vuotta sitten kaikkiaan noin 40 PBq. Huomattava osa tuosta radioaktiivisuudesta oli pitkäikäistä. Noiden dumppausten vaikutuksia on jälkikäteen tutkittu mutta mitään merkittäviä pitoisuuksia merieliöstössä ei ole havaittu, puhumattakaan vaikutuksista eliöstön hyvinvointiin.

        Arviot Fukushiman cesiunpäätöstä mereen vaihtelevat, mutta tyypillinen arvo on 20 TBq, eli samaa suuruusluokkaa kuin edellä mainitut päästöt. Elin voidaan olla aika luottavaisia sen suhteen, ettei mitään katastrofia meriympäristössä pääse kehittymään.


      • 20+5 kirjoitti:

        Aikoinaan eri puolille meriin upotettiin radioaktiivisia jätteitä yhteensä noin 90 PBq. Sellafieldin ja La Haguen jälleenkäsittelylaitoksilta päästettiin meriin radioaktiivisia aineita 30-40 vuotta sitten kaikkiaan noin 40 PBq. Huomattava osa tuosta radioaktiivisuudesta oli pitkäikäistä. Noiden dumppausten vaikutuksia on jälkikäteen tutkittu mutta mitään merkittäviä pitoisuuksia merieliöstössä ei ole havaittu, puhumattakaan vaikutuksista eliöstön hyvinvointiin.

        Arviot Fukushiman cesiunpäätöstä mereen vaihtelevat, mutta tyypillinen arvo on 20 TBq, eli samaa suuruusluokkaa kuin edellä mainitut päästöt. Elin voidaan olla aika luottavaisia sen suhteen, ettei mitään katastrofia meriympäristössä pääse kehittymään.

        Ei todellakaan samaa suuruusluokkaa.

        20 TBq on alle tuhannesosa 40 PBq:sta. Tera vs. Peta tuossa...


      • 18+19
        20+5 kirjoitti:

        Aikoinaan eri puolille meriin upotettiin radioaktiivisia jätteitä yhteensä noin 90 PBq. Sellafieldin ja La Haguen jälleenkäsittelylaitoksilta päästettiin meriin radioaktiivisia aineita 30-40 vuotta sitten kaikkiaan noin 40 PBq. Huomattava osa tuosta radioaktiivisuudesta oli pitkäikäistä. Noiden dumppausten vaikutuksia on jälkikäteen tutkittu mutta mitään merkittäviä pitoisuuksia merieliöstössä ei ole havaittu, puhumattakaan vaikutuksista eliöstön hyvinvointiin.

        Arviot Fukushiman cesiunpäätöstä mereen vaihtelevat, mutta tyypillinen arvo on 20 TBq, eli samaa suuruusluokkaa kuin edellä mainitut päästöt. Elin voidaan olla aika luottavaisia sen suhteen, ettei mitään katastrofia meriympäristössä pääse kehittymään.

        Tuossa tuli lipsahdus; tarkoitin että Fukushimapäästö mereen oli luokkaa 20 PBq. Arvioita on esitetty linkissä http://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_Daiichi_nuclear_disaster


    • K.Late

      Tuo 20 Petaa taitaa olla Tepcon naurettava arvio. Kukaan ei tiedä todellista määrää, mutta korkeita radioaktiivisuustasoja löytyy 400 mailin päästä Fukushimasta.

      Jonkinlaista haarukkaa voisi kokeilla: yhdessä vaiheessa jäähdytysvettä katosi 20 kuution tuntivauhdilla. Kun sitten huomattiin, että sitä virtaa mereen, niin vuotokohdasta mitattiin miljoonia bekkerellejä senttilitrasta. Tästäkin voisi vetää johtopäätöksen, että enin osa Fukushiman radioaktiivisuudesta läpihuuhdeltiin mereen.

      Kyseessä on suurin koskaan mereen päästetty radioaktiivinen päästö. Vielä ei tiedetä täysin, miten se käyttäytyy. Jos merivirrat kuljettavat päästön sellaisille ruokapaikoille, joissa vaelluskalat käyvät aterioimassa, niin päästö leviääkin sitten lähinnä biomassan liikkeiden mukaan ja voi yllättävästi löytyä mistä tahansa.

      Minua suuresti ärsyttää ydinkissojen tapa suhteuttaa ja vähätellä aina kaikkia asioita. Jos Sellafield ja Hague ovatkin tuhonneet Itämerta, niin siitä tuskin seuraa se, että joillakin toisillakin on oikeus tuhota meriä, tai ettei se nyt niin paha juttu ole.
      '

      • 3+16

        On niitä arvioita muutkin tehneet, mm. Ranskan IRSN. Eikä tuo 20 PBq ole mitätön määrä, prosentteja Fukushiman reaktorien cesiuminventaarista.

        Eivät Sellafieldin ja La Haguen päästöt Itämerelle tulleet vaan Pohjanmerelle. Esim. vuonna 1975 Sellafieldistä pääsi mereen 9 PBq, mistä suuri osa Cs-137:ää. Norjalaiset ovat paljonkin tehneet tutkimuksia päästöjen vaikutuksista meriympäristössä mutta mitään dramaattisia vaikutuksia ei ole havaittu. Norjalainen kala käy hyvin kaupaksi.

        Tämän vertailun tarkoituksena on selventää riskikuvaa. Sellafieldin päästöt olivat aikanaan suurelta osin tarkoituksellisia mutta nykyään niitä ei hyväksyttäisi. Fukushima oli onnettomuus eivätkä päästöt olleet tarkoituksellisia.


    • K.Late

      "On niitä arvioita muutkin tehneet, mm. Ranskan IRSN."

      Hyvä kun mainitsit tämän. IRSN nimittäin ilmoitti heti, ettei se luota Tepcon arvioihin(jotka toki ovat naurettavia) ja totesi, että päästö aon ainakin kaksikymmentäkertainen. Todellisuudessa voidaan hyvin olettaa, että se tätäkin vielä paljon suurempi.

      Suurin osa vapautuneista fissiotuotteita aerosolisoituu ja kiinnittyy reaktorin rakenteisiin. Nyt reaktorit läpihuuhdeltiin mereen, mitä koskaan aikaisemmin ei ole tapahtunut. Kannattaa v'ähän laskella niitä inventaarioita, koska yksi ainoa gramma cs137:aa on tera-luokkaa ja reaktorissa sitä on kiloittain. Nyt oli kyse kolmesta reaktorista ja Tsernobyli oli tähän verrattuna hyttysen pissi.

      Juuri tänään oli taas Fukushimasta uutisia: jäähdytysvesi vuotaa edeleenkin mereen. Nyt löytynytttä vuotoa on arvioitu 120 tonnin kokoiseksi ja jos on huuhdellut sulanutta reaktoriydintä, niin se yksistään on varmuudella peta-luokkaa.

      Laskeudu sinäkin Amazing todellisuuteeen, koska olet tällä palstalla ainoa ydinvoiman kannattaja, jonka tietoihin ja johtopäätöksiin voi edes vähän luottaa.

      • 19+11

        IRSNn arvio on myös luokkaa 20 PBq:
        "According to a report published in October 2011 by the French Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety, between 21 March and mid-July around 2.7 × 1016 Bq of caesium-137 entered the ocean".

        Yhdessä tonnissa käytettyä polttoainetta on noin 4 PBq Cs-137:ää. Tuo 20 PBq vastaisi ehkä 2-3 % reaktorisydämien Cs-137-inventaarista. Minusta se vaikuttaa aika realistiselta.


    • K.Late

      http://www.bloomberg.com/news/2011-10-31/fukushima-plant-released-record-amount-of-radiation-into-ocean.html

      Joo, tuo 27 petaa oli kaksikymmenkertainen Tepcon arvioon nähden ja siinäkin on vain cs137, eli kokonaispäästö tässäkin tapauksessa on vähintään 100 miljardia miljardia ydinmuutosta sekunnissa, eli tuo 100 petaa vähintää.

      2-3% koknaisinventaarista ei vaikuta mitenkään edes realistiselta. Cesiumit höyrystyvät ja kaasuuntuvat suhteellisen alhaisessa lämpätilassa ja vapautuvat helposti coriumista. Esimerkiksi Tsernobylissä uskottiin jopa 30-60% cesiumeista vapautuneen kaasuina ja aerosoleina ja tämä 60% on yleisesti hyväksytty arvio ytimen täydellisessä sulamisessa.

      • 14+14

        Erona Tshernobylissä ja Fukushimassa oli, että jälkimmäisessä tapauksessa suojarakennus oli tulvitettu ja päästöt kulkeutuivat vesikerrosten läpi. Silloin höyryt lauhtuivat ja suurin osa cesiumista jäi veteen. Tshernobylissä kaikki pääsi suoraan taivaan tuuliin.


      • Joku vaan
        14+14 kirjoitti:

        Erona Tshernobylissä ja Fukushimassa oli, että jälkimmäisessä tapauksessa suojarakennus oli tulvitettu ja päästöt kulkeutuivat vesikerrosten läpi. Silloin höyryt lauhtuivat ja suurin osa cesiumista jäi veteen. Tshernobylissä kaikki pääsi suoraan taivaan tuuliin.

        Tshernobylissä on grafiittihidasteisia reaktoreita, ja siinä suuronnettomuudessa reaktorin grafiitti syttyi palamaan. Kun juuri mitään suojarakennusta ei ollut, palokaasut nostivat radioaktiiviset aineet yläilmoihin, jolloin ilmavirtaukset levittivät ne tännekin.
        Fukushimassahan ei päästöjä ilmakehään juurikaan ollut.


      • 17+6
        Joku vaan kirjoitti:

        Tshernobylissä on grafiittihidasteisia reaktoreita, ja siinä suuronnettomuudessa reaktorin grafiitti syttyi palamaan. Kun juuri mitään suojarakennusta ei ollut, palokaasut nostivat radioaktiiviset aineet yläilmoihin, jolloin ilmavirtaukset levittivät ne tännekin.
        Fukushimassahan ei päästöjä ilmakehään juurikaan ollut.

        Kyllähän Fukushimassakin oli päästöjä ilmaan. Aluksi ne liittyivät tarkoituksellisiin paineenalennuksiin myöhemmin päästöjä ilmaan syntyi varsinkin vetyräjähdysten yhteydessä. Jodipäästöt ilmaan olivat lähes samaa suuruusluokkaa kuin Tsherhobylistä, cesiumpäästöt olivat selvästi pienemmät, ja hiukkasmaiset päästöt (esim. plutonium) olivat hyvin paljon pienemmät.


      • K.Late
        14+14 kirjoitti:

        Erona Tshernobylissä ja Fukushimassa oli, että jälkimmäisessä tapauksessa suojarakennus oli tulvitettu ja päästöt kulkeutuivat vesikerrosten läpi. Silloin höyryt lauhtuivat ja suurin osa cesiumista jäi veteen. Tshernobylissä kaikki pääsi suoraan taivaan tuuliin.

        No tuotahan minäkin olen selittänyt. Tulvitettu reaktori ei sula, vaan jäähdyttämätön ja silloin cesiumit alkavat vapautumaan jo ennen polttoaineen sulamista. Koska kaikki kolme reaktoria olivat ilman jäähdytettä tuntikausia, ne sulivat kokonaan ja cesiumit vapautuivat reaktroin sisään josta ne heti perään huuhdeltiin mereen.


    • sitroen.

      On niillä jenkeillä huonot laboratoriot ja vielä vähemmän säteilymittareita kuin Japanissa pari vuotta sitten. Merileijonien kuolevia pentuja on jo tuhatkunta ajautunut Etelä-Kalifornian rannikolle eikä VIELÄKÄÄN ole saatu selville, mikä niitä vaivaa. Ei edes säteilyä ole pystytty mittaamaan! Voisikohan Venäjä läöhettää mittarin? Tai Kuuba?
      Linkki: http://enenews.com/noaa-fukushima-contamination-possibly-affecting-sea-lion-pups-radiation-is-being-looked-at-just-like-everything-else-video

      • 3+9

        Turha toivo, nälkään ovat kuolleet.


      • Maaleijona

        Hylkeiden joukkokuolemat ovat aika yleisiä, Itämerelläkin niitä on havaittu ajoittain. Syynä voi olla nälkiintyminen, virustauti tai haitta-aineet.


      • Maaleijona kirjoitti:

        Hylkeiden joukkokuolemat ovat aika yleisiä, Itämerelläkin niitä on havaittu ajoittain. Syynä voi olla nälkiintyminen, virustauti tai haitta-aineet.

        Vaan kun eivät saa sitä säteilyä mitattua. Jos vaikka pystyisivät sulkemaan säteilyt pois, vaan kun ei edes sekään onnistu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1860
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      102
      846
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      45
      689
    Aihe