Maahanmuuttajat tampereella

perustampelainen

Olen monesti ihmetellyt ulkomaalaisten määrää tampereella,varsinkin keskustassa. En ole aiemmin joutunut minkäänlaisiin tekemisiin heidän kanssaan. Eilen lauantaina poikkesin keskustan mcdonaldsiin,istuin vapaaseen pöytään. Hetken päästä pöytään istui 2 nuorta miestä,toinen suomalainen,toinen ulkomaalainen. Olen itse 47 v. mies,kysäsin siinä, että mitäs pojaat tietää. Tämä ulkomaalainen tokas heti, että pidä sinä äijä suus kiinni. Sanoin sitten,että älkääs ny pojaat viittikö tuolla lailla. Tämä ulkomaalainen nuori sai lähes raivokohtauksen ja alkoi haukkumaan minua rasistiksi ja vaikka miksi. Sen jälkeen hän sanoi, että sinut hakataan kun tulet ravintolasta pihalle. Onneksi ravintolan järjestysmies tuli paikalle rauhoittamaan tätä nuorta.
En uskaltanut heti poistua sieltä,jäin järjestysmiehen kanssa juttelemaan asiasta. Hän totesi,että tämmöstä tää nykyään on ja saattoi minut pihalle poikien lähdettyä. Jonkin ajan päästä lähdin ja nopeasti menin läheiseen baariin,pelkäsin että väijyvät minua jossakin, ei poikia näkyny enään sitten. Lähdin sitte seuraavaksi taksilla kotiin ja ajattelin, että johan on kotikaupunki muuttunut.
Ajatukseni kotikaupunkini turvallisuudesta on kyllä muuttunut. Tästä asiasta voisi tietysti kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta jos ulkomaalaisten annetaan tällä tavalla käyttäytyä,joutuu kohta poliisin soittaan turvaksi, että uskaltaa mennä synnyinkaupunkinsa keskustaan poikkeemaan.

90

3097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsjfs

      ketäs äänestit

    • Ruoka Tunnilla

      Varmaat olet oikea rasisti kun yritit otta kontaktia suvaitsevaisiin maahanmuuttajiin jotka raskaan työraadantansa lomassa poikkesivat lounaalla.
      Tamperelaiset kaipaavat lisää maahanmuuttajia ja varsinkin Afrikasta ja Lähi-idästä. Sieltä saamme tätä ahkeraa työvoimaa. Monet maahanmuuttajat, kuten afrikkalainen Fazer ja lähi-idän Serlachius ovat perustaneet työllistäviä yrityksiä Suomeen.

    • perustamperelainen

      En kyllä ymmärrä tota sun kommenttia Ruoka Tunnilla? En ole rasisti,mutta alkaa pikku hiljaa tuntua siltä, voisin ollakin.

      • laiskamatoja

        Taisi olla sarkasmia vastauksessa :)
        Taitaa olla ruokatunnit koko päivän mittaisia ;)


    • rasisti2

      Mistä päättelet aloittajan paskanpuhujaks? Ei muuten ole mikään paha asia olla rasisti sellainen pitääkin olla. Se että joku kertoo totuuden mamuista niin ottaa sua päähän. Eli olet itse joku mamijen jumaloija. Sun mielestä mamut ei voi sanoa rumasti eikä käyttäytyä huonosti. Mielestäni tuo aloitus on aivan totta. Ne on just tommosia. Jos mamu pummaa röökiä etkä tarjoo niin ne alkaa huuta että olet rasisti.

    • kiitos viesteistä! Kyllä se vaan niin on,että suomi suomalaisille. Jos ulkomaalaiset alkaa uhkaamaan,mä liityn selllaseen organisaatioon,joka poistaa ne maasta,niin vituttaa kokemani...

      • JTK-TAMPERE

        Kannatetaan, on omaehtoisia kokemuksia mamujen röyhkeydestä, väkivaktaisesta käyttäytymisestä, varastelevat öisin bensat ja renkaat autoista ja poliisi ei saa ottaa kiinni, ettei mene virka


    • KalsariMamu

      Mä olin just kuntosalilla, tuolla Steel Bodyssa. Siellä nuo mamut tuntuvat viihtyvän, mutta onhan se hyvä, että on edes joku harrastus. Oli vaan vähän naurussa pitelemistä, kun joku turkkilainen/irakilainen meni suihkuun/saunaan kalsarit jalassa ja alkoi jodlaileen jotain ihme biisiä. Ei silti tainnu Allahia kutsua.

      • google.puurokenraali

        Oliko puurokenraali ??!


    • rai rai

      Ette ymmärrä että olemme jo sodassa. Ja todennäköisesti tähän herätään liian myöhään.

    • perustamperelainen

      Jossei ny ihan sodassa,mutta tilanne on huolestuttava.

    • Näin se menee?

      Luultavasti aloittajan kokemuksen jakaa hyvin moni tamperelainen. Ilmi selvästi huomaa, että työssä ei olla.
      Jos minä ulkomaalaisena saisin Suomesta ilmaisen asunnon, sossuedut ja rahaa käteen joka kuukausi tarpeellisen määrän, tuskin töitä viitsisin tehdäkään. Miksi tekisin? Miksi menisin tehtaaseen kello kuudeksi? Jos annettava tuki ei riitä, menen sossuun itkemään.

      Alueella jossa asuntoni aluksi sijaitsisi saattaisi olla jossain Pohjanmaalla, Lieksassa tai Ylöjärvellä. Kohta vaatisin saada muuttaa lähiöön, jossa maanmiehiäni olisi. Olisi omanlaista seuraa eikä olisi tarvetta tutustua ahdasmielisiin suomalaisiin. Päiväraha juoksisi säännöllisesti tilille ja mikään ei maksaisi minulle mitään. Jos haluaisin välttämättömän ison arabisohvan, sossu antaisi siihen hark.var.tukea. Tietysti kävisin valikoimassa sen Italiasta ihan omin silmin.
      Saisin vielä lomamatkanikin ilmaiseksi vanhaan kotimaahani, jotten unohtaisi sen kulttuuria ja sukulaisiani. Kotimaastani toisin valitsemiani tyttöjä mukanani jotka muiden yh-äitien tavoin sijoitetaan muualle asumaan sossutukien maksimoimiseksi.
      Enhän pysty elämään tarjotulla bussikuskin työllä, josta siksi kieltäydyin sanktiotta. En ottanut työtä vastaan kuten tuo Nieminen sanktion uhalla joutui ottamaan. Saihan hän työtä. Pitää minun ajatella sen maan etua jossa elän. Työ siis alkuperäisille kansalaisille jotta saavat rakentaa maataan. Minä sensijaan jatkan mukavaa elämääni hassaten aikaani oman maani kansalaisten parissa. Oho, tuttavani lähetti juuri älypuhelimeeni tiedon ja kuvia, että siellä sossu kustansi ajokortin ja autonkin. Peugeot näkyy olevan. Jaha, nyt tarvitsisin tosi tarpeeseen ajokortin... pitääpä poiketa citymatkalla sossussa. Missäs se seutukortti on jonka juuri sain.....pitää poiketa jollain vaimolla..Rahmalla ehkä..?

      • JTK-

        Tämä on ihan tosi juttu ja varsinkin ne ilmaiset lomamatkat omaan kotimaahan, jossa on niin TURVATONTA , ei ole turvatonta, mutta ei saa ilmaiseksi rahaa, asuntoa mukavuuksilla, harrastuksiin rahaa, siellä omassa maassa joutuu lampaita paimentaan ja nukkuun teltassa tai savimajoissa, joissa ei ole suihkuja,vessoja ym.


    • Liikasuvaitsevaisuus

      Maahanmuuttajia on "palvelemassa" toista sataa eri valtion ja kuntien virkanimikettä. Jokainen saa palkkansa verovaroista. Lisäksi on erilaisia yrityksiä palvelemassa maahanmuuttajien tarpeita siistijästä lakimieheen. Palkkiot verovaroista.

      Lieksa, jossa oli vuonna 2010 noin 200 maahanmuuttajaa vaativat asioilleen tulkin. Tulkkauspalvelut vuonna 2010 maksoi 300 000 euroa. Maksu veroista. Tulkkaus- ja kaikki muu palvelu on ilmaista itse maahanmuuttajalle joka saa vielä rahaa käteen ja hark.var.tukia helpommin kuin suomalainen.
      Suomalaisen on mahdoton saada vuokratakuuta sossusta. Siksi maahanmuuttaja kiilaa jonon ohitse suomalaisen jäädessä nuolemaan näppejään ja maksamaan kaiken itse jos pystyy.

      Maahanmuuttajan tilitietoja ei luukulla tarkasteta, kuten suomalaisen, joka joutuu tekemään tarkan selvityksen minne rahat ovat tänä kuukautena yh-äidiltä kadonneet.

      Virossa ei huivipäisiä muslimeita ja mustia miehiä vastaan tule. Siellä ei ulkomaalaista rahoiteta ja asuteta vastikkeetta. Sinne mennään joka turistina tai työhön. Sama malli sopisi Suomeenkin.

      Sanoisin, että suomalaiset ovat hyväuskoisia hölmöjä joita käytetään tekohumanitäärisin tekosyin härkisti hyväksi. Vertaa tässä Suomea ja Viroa.
      Leninin sanoin: -hyväuskoiset idiootit ovat hyödyllisiä meidän tarkoitusperiemme saavuttamisessa

    • kolikon toinen puoli

      Voisitteko esitää jonkinlaiset todisteet siitä, että maahanmuuttajien ei pidä selvittää tulojaan ja menojaan sossussa, kuten suomalaisten? Voisitteko esitää jonkinlaiset todisteet siitä, että maahanmuuttajat saavat ilmaiset matkat kotimaahansa?

      Ja ennenkaikkea: osoittakaapa jollakin keinolla, että maahanmuuttajat ovat vähemmän halukkaita työhön kuin suomalaiset nuoret sossun tuella elävät? Monen maahanmuuttajan - ja myös monen Suomessa syntyneen, jolla on vierasperäinen nimi tai ei-suomalainen ihonväri - työnhaaku loppuu heti alkuun, koska maahanmuuttajia ei palkata. Kun moni korkeakoulutettu maahanmuuttaja tekee siivoojan työtä, niin en kyllä puhuisi työhaluttomuudesta. Näyttäkää minulle suomalainen maisteri, joka suostuu siivoustyöhön.

      • 13+10

        En tiedä onko tämä asiaa vai sen vierestä, mutta yritys jossa työskentelen myy ihmisille palveluita joiden hintahaitari on luokkaa 1000 - 2000€. Myytävää palvelua tai hyödykettä ei yleensä voida pitää välttämättömyytenä ainakaan taajama-alueella asuville henkilöille. Mainittakoon että asiakkailla on oltava riittävät fyysiset edellytykset ja terveydentila josta lääkärintodistus.

        Muista kulttuureista kotoisin olevien asiakkaiden laskujen maksaja on usein Tampereen kaupunki, sen sosiaali- ja terveystoimi tai vammaispalvelu.

        Alkusuomalaisten laskut maksaa asiakas itse tai sitten hänen lähisukulaisensa.


      • Realissimus4
        13+10 kirjoitti:

        En tiedä onko tämä asiaa vai sen vierestä, mutta yritys jossa työskentelen myy ihmisille palveluita joiden hintahaitari on luokkaa 1000 - 2000€. Myytävää palvelua tai hyödykettä ei yleensä voida pitää välttämättömyytenä ainakaan taajama-alueella asuville henkilöille. Mainittakoon että asiakkailla on oltava riittävät fyysiset edellytykset ja terveydentila josta lääkärintodistus.

        Muista kulttuureista kotoisin olevien asiakkaiden laskujen maksaja on usein Tampereen kaupunki, sen sosiaali- ja terveystoimi tai vammaispalvelu.

        Alkusuomalaisten laskut maksaa asiakas itse tai sitten hänen lähisukulaisensa.

        Tietämättä palvelun luonnetta on vaikea ottaa kantaa, mutta omituiselta kyllä kuulostaa. Johtuuko siitä, etteivät suomalaiset ole niin kiinnostunut ko. palvelusta, eivätkä näin ollen suuremmin hae po. palvelua.

        Ehdoton tasapuolisuus ulkomaalaisten ja suomalaisten välillä palvelujen maksamisessa on välttämättömyys. Muuten tilanteet kärjistyvät ja se ei ole hyvä etenkään ulkomaalaisille.


      • oiysdib v
        Realissimus4 kirjoitti:

        Tietämättä palvelun luonnetta on vaikea ottaa kantaa, mutta omituiselta kyllä kuulostaa. Johtuuko siitä, etteivät suomalaiset ole niin kiinnostunut ko. palvelusta, eivätkä näin ollen suuremmin hae po. palvelua.

        Ehdoton tasapuolisuus ulkomaalaisten ja suomalaisten välillä palvelujen maksamisessa on välttämättömyys. Muuten tilanteet kärjistyvät ja se ei ole hyvä etenkään ulkomaalaisille.

        Etkö todellakaan huomannut, mistä palvelusta kirjoittaja puhui?

        Autokoulun palveluista, ajokortin hankkimisesta.

        On muuten täyttä totta, ja sama pätee Suomen muissakin kaupungeissa.


      • kolikon oikea puoli

        Itse A.Thorss ooli aikanaan maininnut tästä tarkastamatta jätöstä. Myös lomamatkat on hän mainitsi. Matkat sillä verukkeella, että lasten on hyvä tutustua alkuper.kulttuuriinsa.
        Erikseen ovat maahanmuuttajien hakumatkat Afrikasta jonne jo budjetoitiin lisää rahaa Thorssin aikana. Ensin budjetoidut 2 milj. ei riittänyt kuin alkuvuoden. Maksajana valtiomme.
        Jos täällä ei hevin palkata maahanmuuttajaa, miksi työttömien maahanmuuttajien ylipäätään sallitaan asettuvan maahamme?
        Tampereella on kork.koulutettuja suomalaisia, jotka ovat alkaneet bussikuskeiksi TKLn ja yksityisten firmoissa.
        Teiskontien TEKUn suoritetut kurssipaperit ovat minullakin piirongin laatikossa odottamassa jos oman alan työhön vielä olisi mahkuja.


      • ja tosi kuin vesi
        oiysdib v kirjoitti:

        Etkö todellakaan huomannut, mistä palvelusta kirjoittaja puhui?

        Autokoulun palveluista, ajokortin hankkimisesta.

        On muuten täyttä totta, ja sama pätee Suomen muissakin kaupungeissa.

        Kaleva lehti haastatteli parivuotta Oulussa asunutta Somalinaista (eli sombeeroa jos sensuuri hävittää lähtömaan) ja se oli ollut raskaana Suomeen tullessa ja nyt toista tenavaa odotti. Lapsien isä Somaliassa odottamassa perheen yhdistystä (mitenkähän oli tullut uudestaan raskaaksi?? Lomamatka?? onko sittenkään isäntä niiin kaukana??) ja se nainen oli parastaiakaa autokoulussa. Tarvi autoa lasten kanssa liikkumiseen Suomen KYLMÄSSÄ POHJOLASSA... Tuskin omalla työllä ansaittua rahaa kun päivät meni kielen opiskelussa, lapsi onneksi hoidossa jotta saa itse irtannuttua raskaaseen opiskelun. Olihan kahden opinahjon koukussa. Pitää saada kieli haltuun ja ajokortti. Sosiaaliset etuudet tuntuikin jo olevan hallussa.

        joku voisi vaikka löyttääkin Oulunseudulla ilmestyvän Kaleva-lehden linkin kyseiseen juttuun


      • Sinun kannattais opetella lukemaan lehtiä, siellä niistä asioista on kerrottu.


    • Oikea Tamperelainen

      Niin siis kaikkihan ne saa mitä osaavat pyytää. Se kun kuuluu pakolais lakiin. Ja sitten teille jotka näitä mamuja ihailette ja jumaloitte niin kertokaa koska mamu on RUOKATUNNILLA TÖISTÄ??? Samat mamut esim koskarissa ja monessa muussa paikassa saattaa istua kahvikuppinsa kans 3 tuntia samassa paikassa. Kertokaa heti missä sen mittaset ruokatunnit hyväksytään niin menen heti tänään hakeen sieltä töitä. Enkä tarkoita olla sossun luukulla töissä siis luukun ulkopuolella niinkuin ainakin Tampereen mamut.

      • gpertu21

        Hoho, kirjoitukseni on hämmästyttävästi poistettu...
        Kerrotko älykkö, miten suuri osuus maahanmuuttajista on tietojesi mukaan työn perässä muuttaneita, opiskelujen takia muuttaneita, perheen takia muuttaneita, turvapaikanhakijoita, ja pakolaisia?
        Mikä on se "pakolais laki", joka sisältää asiat, jotka väität sen sisältävän?
        MIten tiedät, mitä mamut vaikka Koskikeskuksessa tekevät, ja kauanko he siellä ovat?

        Toivottavasti tämä kirjoitus ei sisällä mamu-pelkoisista sellaisia mielipiteitä, joita tänne ei haluta. Ettei tule tietyille tahoille paha mieli.


      • Oikea Tamperelainen
        gpertu21 kirjoitti:

        Hoho, kirjoitukseni on hämmästyttävästi poistettu...
        Kerrotko älykkö, miten suuri osuus maahanmuuttajista on tietojesi mukaan työn perässä muuttaneita, opiskelujen takia muuttaneita, perheen takia muuttaneita, turvapaikanhakijoita, ja pakolaisia?
        Mikä on se "pakolais laki", joka sisältää asiat, jotka väität sen sisältävän?
        MIten tiedät, mitä mamut vaikka Koskikeskuksessa tekevät, ja kauanko he siellä ovat?

        Toivottavasti tämä kirjoitus ei sisällä mamu-pelkoisista sellaisia mielipiteitä, joita tänne ei haluta. Ettei tule tietyille tahoille paha mieli.

        No joo. Kerroppa ensin sinä omat tietos noista määristä miks ovst täälä. Ja se laki on juuri se että ne tietää tarkalleen mitä niille kuuluu ja jos ei saa niin silloin syytetään rasistiks. Kenen sossun työntekijän luulet uskaltavan otta riskin saada rasisti syyte siitä ettei anna niille rahaa? Kuljen päivittäin koskarin läpi koska autollani on vuokra paikka auto luolassa. Saatan mennä siitä mihin aikaan tahansa. Kyllä ne samat tai ainakin saman näköiset mamut siä istuskelee kahvioissa tai penkeillä kaiket päivät. Viimeks perjantaina kävin kahviossa klo 10.40 viereisessä pöydässä 3 mamua. Lähdin käymään Kangasalla ja tulin takaisin noin klo 14.00. Samat mamut istu tosin nyt oli siirtynyt koskipuiston påådyn penkeille. Ei niillä ainakaan kova kiire näyttäny olevan eikä kovin kauheesti tekemistä. Tää nyt oli vain yks esimerkki.


      • gpertu21
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        No joo. Kerroppa ensin sinä omat tietos noista määristä miks ovst täälä. Ja se laki on juuri se että ne tietää tarkalleen mitä niille kuuluu ja jos ei saa niin silloin syytetään rasistiks. Kenen sossun työntekijän luulet uskaltavan otta riskin saada rasisti syyte siitä ettei anna niille rahaa? Kuljen päivittäin koskarin läpi koska autollani on vuokra paikka auto luolassa. Saatan mennä siitä mihin aikaan tahansa. Kyllä ne samat tai ainakin saman näköiset mamut siä istuskelee kahvioissa tai penkeillä kaiket päivät. Viimeks perjantaina kävin kahviossa klo 10.40 viereisessä pöydässä 3 mamua. Lähdin käymään Kangasalla ja tulin takaisin noin klo 14.00. Samat mamut istu tosin nyt oli siirtynyt koskipuiston påådyn penkeille. Ei niillä ainakaan kova kiire näyttäny olevan eikä kovin kauheesti tekemistä. Tää nyt oli vain yks esimerkki.

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kysymyksiäni. Tässä ne ovat uudelleen:

        Miten suuri osuus on tietojesi mukaan, siis omien tietojesi (ei luulojen, kuvitelmien, toiveiden, harhojen), mukaan:

        -työn perässä muuttaneita
        -opiskelujen takia muuttaneita
        -perheen takia muuttaneita (esim. naimisiin suomalaisen kanssa)
        -turvapaikanhakijoita
        -pakolaisia?

        Mikä on se "pakolais laki" joka sisältää asiat, jotka väität sen sisältävän?

        Millä tavoin seuraat mamujen ajankäyttöä?

        Voitko kertoa enemmän tuosta sossun työntekijöiden rasismisyytös-peloista? Miten yleistä se on, millä tavoin se ilmenee, ja mistä se johtuu?

        Voin esittää nämä kysymykset yksinkertaisemminkin tarvittaessa, sekä selittää eri sanojen tarkoitusta. Toivottavasti kirjoitukseni sisältämät yhdyssanat ei saa sinua hämmennyksiin - tällainen riski on ilmeinen.


      • Oikea Tamperelainen
        gpertu21 kirjoitti:

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kysymyksiäni. Tässä ne ovat uudelleen:

        Miten suuri osuus on tietojesi mukaan, siis omien tietojesi (ei luulojen, kuvitelmien, toiveiden, harhojen), mukaan:

        -työn perässä muuttaneita
        -opiskelujen takia muuttaneita
        -perheen takia muuttaneita (esim. naimisiin suomalaisen kanssa)
        -turvapaikanhakijoita
        -pakolaisia?

        Mikä on se "pakolais laki" joka sisältää asiat, jotka väität sen sisältävän?

        Millä tavoin seuraat mamujen ajankäyttöä?

        Voitko kertoa enemmän tuosta sossun työntekijöiden rasismisyytös-peloista? Miten yleistä se on, millä tavoin se ilmenee, ja mistä se johtuu?

        Voin esittää nämä kysymykset yksinkertaisemminkin tarvittaessa, sekä selittää eri sanojen tarkoitusta. Toivottavasti kirjoitukseni sisältämät yhdyssanat ei saa sinua hämmennyksiin - tällainen riski on ilmeinen.

        Jep jee. Tuohon työn perässä muuttaneet mahdoton vastata,opiskelijoita kyllä on myönnän,perheentakia on paljon mutta eiköhän se Suomi vaimo suurimmalla osalla löydy vasta täältä kun on aikansa saanut hakea,turvapaikanhakija ja pakolainen on mielestäni sama asia ja niitä riittää. Lakiin saat vastauksen kun luet loput alla olevat viestit. Ja kuten kirjoitin en sen suuremmin seuraa mutta kuljen koskarin läpi välillä montakin kertaa päivässä ja näen samat ukot siä joka päivä. ei ne ainakaan töissä siä ole. Rasismi syyte pelko sossu täteillä johtuu Suomen laista. Se koskee kaikki Suomalaisia. Tarpeeks tietävä mamu saa siitä kaiken irti. Ei tarvi kunolla bussipysäkillä jossa on mamauja ja sanot kaverilles kato tossa menee komea musta auto niin mamut voi syyttää sua rasismista että olet heitä mustaks haukkunut. Ja jos viä valitat että vastaukseni on epäselvi tai niitä ei ole niin käy lääkärillä.Ja kysyin muuten sulta myös sun tietos näihin samihin kysymyksiis. Eipä tullut vastauksia. Jos sulla on niin kerro ja kerro samalla mistä sun tietos on peräisin joa tiedät VARMAT ja TARKAT määrät näihin kysymyksiin? Ja sitten vielä kuka ja millä keinolla pystyy seuraan niin mamujen kun kenenkään ajankäyttöä?


      • gpertu21
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        Jep jee. Tuohon työn perässä muuttaneet mahdoton vastata,opiskelijoita kyllä on myönnän,perheentakia on paljon mutta eiköhän se Suomi vaimo suurimmalla osalla löydy vasta täältä kun on aikansa saanut hakea,turvapaikanhakija ja pakolainen on mielestäni sama asia ja niitä riittää. Lakiin saat vastauksen kun luet loput alla olevat viestit. Ja kuten kirjoitin en sen suuremmin seuraa mutta kuljen koskarin läpi välillä montakin kertaa päivässä ja näen samat ukot siä joka päivä. ei ne ainakaan töissä siä ole. Rasismi syyte pelko sossu täteillä johtuu Suomen laista. Se koskee kaikki Suomalaisia. Tarpeeks tietävä mamu saa siitä kaiken irti. Ei tarvi kunolla bussipysäkillä jossa on mamauja ja sanot kaverilles kato tossa menee komea musta auto niin mamut voi syyttää sua rasismista että olet heitä mustaks haukkunut. Ja jos viä valitat että vastaukseni on epäselvi tai niitä ei ole niin käy lääkärillä.Ja kysyin muuten sulta myös sun tietos näihin samihin kysymyksiis. Eipä tullut vastauksia. Jos sulla on niin kerro ja kerro samalla mistä sun tietos on peräisin joa tiedät VARMAT ja TARKAT määrät näihin kysymyksiin? Ja sitten vielä kuka ja millä keinolla pystyy seuraan niin mamujen kun kenenkään ajankäyttöä?

        Sinä et siis tiedä asiasta yhtään mitään, eikä sinusta ole asiaa myöntämään. Kun ihminen on melko yksinkertainen mutta sitäkin selkärangattomampi, niin toiminta on juuri tuollaista. Luulet paljon asioita, kuvittelet vielä enemmän, ja vinoutat mielessäsi niitä harhoja luulemaasi suuntaan.

        Mitenköhän reagoisit jos kykenisit tajuamaan, että antipatiasi suuntautuu asioihin, joita ei ole olemassa? Eli siis tilanne on hyvin kaukana sellaisesta kuin luulet, joten antipatiallesi ei ole reaalimaailmassa olemassaolevaa kohdetta?

        Tietoni noista asioista on ne samat, jotka on julkaistu. Jos osaat käyttää Googlea, saat ne itsekin selville parissa minuutissa. Epäilen kyllä, että saamatta saa - tämäkin... Ne tiedot muuten on ja pysyy olemassa, vaikka joku yhteiskunnan pohjasakan valioyksilö niitä ei selville saisikaan.

        Aiemmin väitit tietäväsi, miten mamut aikansa käyttää. Nyt sitten kyselet, kuka heidän ajankäyttöään pystyy seuraamaan. Olet eri mieltä itsesi kanssa! :D

        Koita kasvattaa itsetunto, aivot ja pallit. Saatat lakata olemasta tuollainen säälittävä pelle.


      • Oikea Tamperelainen
        gpertu21 kirjoitti:

        Sinä et siis tiedä asiasta yhtään mitään, eikä sinusta ole asiaa myöntämään. Kun ihminen on melko yksinkertainen mutta sitäkin selkärangattomampi, niin toiminta on juuri tuollaista. Luulet paljon asioita, kuvittelet vielä enemmän, ja vinoutat mielessäsi niitä harhoja luulemaasi suuntaan.

        Mitenköhän reagoisit jos kykenisit tajuamaan, että antipatiasi suuntautuu asioihin, joita ei ole olemassa? Eli siis tilanne on hyvin kaukana sellaisesta kuin luulet, joten antipatiallesi ei ole reaalimaailmassa olemassaolevaa kohdetta?

        Tietoni noista asioista on ne samat, jotka on julkaistu. Jos osaat käyttää Googlea, saat ne itsekin selville parissa minuutissa. Epäilen kyllä, että saamatta saa - tämäkin... Ne tiedot muuten on ja pysyy olemassa, vaikka joku yhteiskunnan pohjasakan valioyksilö niitä ei selville saisikaan.

        Aiemmin väitit tietäväsi, miten mamut aikansa käyttää. Nyt sitten kyselet, kuka heidän ajankäyttöään pystyy seuraamaan. Olet eri mieltä itsesi kanssa! :D

        Koita kasvattaa itsetunto, aivot ja pallit. Saatat lakata olemasta tuollainen säälittävä pelle.

        Voi sua repuusi. Eli et itsekkään tiedä asioista yhtään sen enenpää kun muutkaan. Kyllä googlesta saa vaikka ydinpommin teko ohjeet mutta se kuka ne sinne kirjoittaa on ihan sama kun tällä palstalla. Kuka vaan voi kirjottaa mitä haluaa. Siis sunkin tietos on mitä luet eli pask... En ole väittänyt TIETÄVÄNI miten mamut aikansa käyttää. Kerroin vaan samat näkeväni joka päivä samoilla paikoilla eikä ne töissä ole. Kuka pystyy kenenkään ajankäyttöä kokonaan valvoon? Sä luet vastaukset ja käännät ne juuri niinkuin haluat asian käsittää. Eli et ole kyllä yhtään viisaampi kun muutkaan. Mulla on ihan tarpeeks itsetuntoa ja kaikkea muutakin mun ei tarvi kasvattaa enään yhtään mitään ei edes pankkitilieni saldoja. Omista palleistani on todisteena 2 poikaa jotka muuten on mun omia eikä kenenkään mamun tuliaisia että sais täältä paikan ja kansalaisuuden. Ja toi säälittävä pelle niin kato kuule peiliin ja ihmettele mikä siä näkyy..


      • nojoo...
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        Voi sua repuusi. Eli et itsekkään tiedä asioista yhtään sen enenpää kun muutkaan. Kyllä googlesta saa vaikka ydinpommin teko ohjeet mutta se kuka ne sinne kirjoittaa on ihan sama kun tällä palstalla. Kuka vaan voi kirjottaa mitä haluaa. Siis sunkin tietos on mitä luet eli pask... En ole väittänyt TIETÄVÄNI miten mamut aikansa käyttää. Kerroin vaan samat näkeväni joka päivä samoilla paikoilla eikä ne töissä ole. Kuka pystyy kenenkään ajankäyttöä kokonaan valvoon? Sä luet vastaukset ja käännät ne juuri niinkuin haluat asian käsittää. Eli et ole kyllä yhtään viisaampi kun muutkaan. Mulla on ihan tarpeeks itsetuntoa ja kaikkea muutakin mun ei tarvi kasvattaa enään yhtään mitään ei edes pankkitilieni saldoja. Omista palleistani on todisteena 2 poikaa jotka muuten on mun omia eikä kenenkään mamun tuliaisia että sais täältä paikan ja kansalaisuuden. Ja toi säälittävä pelle niin kato kuule peiliin ja ihmettele mikä siä näkyy..

        Mäkin näen samat pultsarit kadulla joka päivä. Ihan suomalaisia ne on. Joku nekin ruokkii ja vaatettaa ja jostain riittää rahaa juotavaankin. Ettei vaan sossusta?


      • gpertu21
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        Voi sua repuusi. Eli et itsekkään tiedä asioista yhtään sen enenpää kun muutkaan. Kyllä googlesta saa vaikka ydinpommin teko ohjeet mutta se kuka ne sinne kirjoittaa on ihan sama kun tällä palstalla. Kuka vaan voi kirjottaa mitä haluaa. Siis sunkin tietos on mitä luet eli pask... En ole väittänyt TIETÄVÄNI miten mamut aikansa käyttää. Kerroin vaan samat näkeväni joka päivä samoilla paikoilla eikä ne töissä ole. Kuka pystyy kenenkään ajankäyttöä kokonaan valvoon? Sä luet vastaukset ja käännät ne juuri niinkuin haluat asian käsittää. Eli et ole kyllä yhtään viisaampi kun muutkaan. Mulla on ihan tarpeeks itsetuntoa ja kaikkea muutakin mun ei tarvi kasvattaa enään yhtään mitään ei edes pankkitilieni saldoja. Omista palleistani on todisteena 2 poikaa jotka muuten on mun omia eikä kenenkään mamun tuliaisia että sais täältä paikan ja kansalaisuuden. Ja toi säälittävä pelle niin kato kuule peiliin ja ihmettele mikä siä näkyy..

        Niinkuin sanoin, nuo tiedot on julkisia. Ongelmasi on, ettet osaa hakea niitä. Netistä tosiaan löytyy kaikenlaista paskaa, kuten esimerkiksi erään tyhjäpäisen nimimerkki Oikea Tamperelainen sekavia mielipide- ja harhaluulokirjoituksia, mutta esimerkiksi nuo maahanmuuttajien määrät on asianmukaisten tahojen toimesta kerrottu. Asiasta siis on löydettävissä puhdasta faktaa. Tämä varmasti vaikuttaa hankalalta, jos älli ei riitä.

        Luen vastaukset ja pyrin löytämään niistä asiasisällön. Joskus sitä ei ole, vaan se on korvattu kuvitelmilla, harhoilla ja perättömillä väitteillä. Tällöin kysyn, mistä sekavia sopertava henkilö on ne "tietonsa" saanut. Ei ne reppanat osaa koskaan vastata, koska ei harhoilla tietenkään mitään tietolähdettä voi olla. Tajuttuaan jääneensä valehtelusta hyvin nololla tavalla kiinni lähes aina aloittavat surkuhupaisan "mistä itse tietosi saat" ja "et säkään mitään tiedä" -nyyhkytyksen. Hilpeintä tuossa on se, etteivät ne tajua myöntävänsä samalla, etteivät tosiaan tiedä asiasta mitään.

        Kukaan hyvän itsetunnon omaava, fiksu, suoraselkäinen aikuinen ei toimi noin. Vaan kukin kykyjensä mukaan. Kaikkein surkeimmat yksilöt aloittavat melkein aitojen saavutustensa luettelun, ikäänkuin ne asiat tilanteeseen jotenkin liittyisivät.

        Tajuatkohan sinä suoraselkäinen älykkö koskaan, että yritän tässä auttaa sinua pääsemään eroon noista pahaa oloa sinulle aiheuttavista kuvitelmista? Ja se, että tilanne kiukuttaa sinua, ei itse asiassa johdu lainkaan minusta?


      • Oikea Tamperelainen
        gpertu21 kirjoitti:

        Niinkuin sanoin, nuo tiedot on julkisia. Ongelmasi on, ettet osaa hakea niitä. Netistä tosiaan löytyy kaikenlaista paskaa, kuten esimerkiksi erään tyhjäpäisen nimimerkki Oikea Tamperelainen sekavia mielipide- ja harhaluulokirjoituksia, mutta esimerkiksi nuo maahanmuuttajien määrät on asianmukaisten tahojen toimesta kerrottu. Asiasta siis on löydettävissä puhdasta faktaa. Tämä varmasti vaikuttaa hankalalta, jos älli ei riitä.

        Luen vastaukset ja pyrin löytämään niistä asiasisällön. Joskus sitä ei ole, vaan se on korvattu kuvitelmilla, harhoilla ja perättömillä väitteillä. Tällöin kysyn, mistä sekavia sopertava henkilö on ne "tietonsa" saanut. Ei ne reppanat osaa koskaan vastata, koska ei harhoilla tietenkään mitään tietolähdettä voi olla. Tajuttuaan jääneensä valehtelusta hyvin nololla tavalla kiinni lähes aina aloittavat surkuhupaisan "mistä itse tietosi saat" ja "et säkään mitään tiedä" -nyyhkytyksen. Hilpeintä tuossa on se, etteivät ne tajua myöntävänsä samalla, etteivät tosiaan tiedä asiasta mitään.

        Kukaan hyvän itsetunnon omaava, fiksu, suoraselkäinen aikuinen ei toimi noin. Vaan kukin kykyjensä mukaan. Kaikkein surkeimmat yksilöt aloittavat melkein aitojen saavutustensa luettelun, ikäänkuin ne asiat tilanteeseen jotenkin liittyisivät.

        Tajuatkohan sinä suoraselkäinen älykkö koskaan, että yritän tässä auttaa sinua pääsemään eroon noista pahaa oloa sinulle aiheuttavista kuvitelmista? Ja se, että tilanne kiukuttaa sinua, ei itse asiassa johdu lainkaan minusta?

        Joo elikä laikki mun ja muiden tamperelaisten esim koskarissa kaiket päivät lorvivat mamut ei siis ole oikeita vaan ne on mun ja kaikkien muiden näkemiä kuvitteellisia harhoja. Eihän siä ole ketään työttömiä mamuja kun kerran aivan kaiken kaikesta tietävä nimimerkki gpertu21 Toden kertoo. Ja kun mulle kerran vastailet niin voin kertoa että sulla ei ole kykyjä auttaa mua mitenkään ja mulle ei tuota mikään muu pahaa oloa kun muutaman kerran vuodessa oikein tehokkaasti vietetty ravintola ilta. Ja niinkuin aikaisemmin kirjoitin ja nyt sen itsekkin myönsit että "luet vastaukset ja pyrit löytään asia sisällön" siis käsität vastaukset just niinkun sun oma äly sen sun mukaseks kääntää.Me kaikki joilla ei ole yhtä LOISTAVAN UPEA MIELIPIDE mamuista olemme siis harhaisia. Sun mielestä Missähän niitä harhoja oikeesti on. Ja sä varmaan oikein fiksuna,suoraselkäsenä,aikuisena ja erinomaisen itsetunnon omaavana löydät googlesta kaikkien mainitsemies kaikkein surkeinpien yksilöiden saavutukset ovatko aitoja vai melkein aitoja eli siis kuvitelmia nekin.


      • gpertu21
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        Joo elikä laikki mun ja muiden tamperelaisten esim koskarissa kaiket päivät lorvivat mamut ei siis ole oikeita vaan ne on mun ja kaikkien muiden näkemiä kuvitteellisia harhoja. Eihän siä ole ketään työttömiä mamuja kun kerran aivan kaiken kaikesta tietävä nimimerkki gpertu21 Toden kertoo. Ja kun mulle kerran vastailet niin voin kertoa että sulla ei ole kykyjä auttaa mua mitenkään ja mulle ei tuota mikään muu pahaa oloa kun muutaman kerran vuodessa oikein tehokkaasti vietetty ravintola ilta. Ja niinkuin aikaisemmin kirjoitin ja nyt sen itsekkin myönsit että "luet vastaukset ja pyrit löytään asia sisällön" siis käsität vastaukset just niinkun sun oma äly sen sun mukaseks kääntää.Me kaikki joilla ei ole yhtä LOISTAVAN UPEA MIELIPIDE mamuista olemme siis harhaisia. Sun mielestä Missähän niitä harhoja oikeesti on. Ja sä varmaan oikein fiksuna,suoraselkäsenä,aikuisena ja erinomaisen itsetunnon omaavana löydät googlesta kaikkien mainitsemies kaikkein surkeinpien yksilöiden saavutukset ovatko aitoja vai melkein aitoja eli siis kuvitelmia nekin.

        No ei nyt hermostua tarvitse, vaikka ihan helvetin pihalla oletkin. En ole sanonut, että näkemäsi mamut ovat kuvitteellisia harhoja. Käsityksesi maahanmuuttajista puolestaan on. Ne eivät perustu faktoihin. Jostain syystä et edes halua tietää noita faktoja, vaan mielummin vahvistat alemmuuskompleksiasi harhakuvitelmiesi voimin. Aika vänkää toimintaa.

        Ymmärrän, ettei minulla ole kykyä auttaa sinua. En pysty kaatamaan kenenkään päähän lisää järkeä. En, vaikka lähtökohta kohteella olisi hyvinkin alhaalla.

        Et ymmärrä, mitä tarkoittaa se, kun yritän löytää kirjoituksista asiasisällön. No ei tämä nyt yllätyksenä tule.

        Aika mainiossa mielentilassa taisit tuon vastauksen kirjoittaa :D


      • LOL!
        Oikea Tamperelainen kirjoitti:

        Joo elikä laikki mun ja muiden tamperelaisten esim koskarissa kaiket päivät lorvivat mamut ei siis ole oikeita vaan ne on mun ja kaikkien muiden näkemiä kuvitteellisia harhoja. Eihän siä ole ketään työttömiä mamuja kun kerran aivan kaiken kaikesta tietävä nimimerkki gpertu21 Toden kertoo. Ja kun mulle kerran vastailet niin voin kertoa että sulla ei ole kykyjä auttaa mua mitenkään ja mulle ei tuota mikään muu pahaa oloa kun muutaman kerran vuodessa oikein tehokkaasti vietetty ravintola ilta. Ja niinkuin aikaisemmin kirjoitin ja nyt sen itsekkin myönsit että "luet vastaukset ja pyrit löytään asia sisällön" siis käsität vastaukset just niinkun sun oma äly sen sun mukaseks kääntää.Me kaikki joilla ei ole yhtä LOISTAVAN UPEA MIELIPIDE mamuista olemme siis harhaisia. Sun mielestä Missähän niitä harhoja oikeesti on. Ja sä varmaan oikein fiksuna,suoraselkäsenä,aikuisena ja erinomaisen itsetunnon omaavana löydät googlesta kaikkien mainitsemies kaikkein surkeinpien yksilöiden saavutukset ovatko aitoja vai melkein aitoja eli siis kuvitelmia nekin.

        ei perkele sua viedään ja pahasti! :D:D


      • Järkeä saa käyttää
        nojoo... kirjoitti:

        Mäkin näen samat pultsarit kadulla joka päivä. Ihan suomalaisia ne on. Joku nekin ruokkii ja vaatettaa ja jostain riittää rahaa juotavaankin. Ettei vaan sossusta?

        Niin että ulkomailta lisää vai? Voi vittu kuin säälittävän tyhmä olet.

        Jos sä rupeet omaa kansaasi tässä vertailemaan (vaikken uskokaan sua SUOMALAISEKSI), niin otapa selvää ensin asioista. Kyllä rikollisia ja väärinkäyttäjiä (alkoholismi on muuten sairaus) riittää herroista lähtien, jos uutisia ja ympäristöös vähänkin osaat lukee. siellä on omat huumehörhöt niilläkin lähtömaissa, mutta ei ne taida ottaa sinne edes suomalaista rehellistä duunaria, ja siellä elät maan tavalla takuulla, eikä auta jos kohtaat hiukan sitä "rasismias", siellä paikalliset lait ja suvaitsevaisuudellesi haistatetaan paskat.
        Se vaan on tosiasia että mamupolitiikka on perseestä, eikä toimi, negatiivisia esimerkkejä Eurooppa täynnä, jottei suomalaisten olisi ihan pakko tehdä samoja virheitä perässä. Ruotsissa ei uskalla edes kantaruotsalaiset poliisit enää mennä joka paikkaan, tätäkö sinä kannatat?
        Joten kyllä tässä voi kapinoita alkaa,Eurooppa kuohuu jo, merkit ovat näkyvät ja jokainen suojelee omiaan, mitäpä luulet, oletko suojeltavien sakissa?
        Valitettavasti täällä on niin paljon ulkomaista huumerikollisuutta ym. ja suomalaisiin kohdistuvaa vihaa ja rasismia, joka ei ainakaan paranna maamme lakia noudattavia ja sopeutumishaluisten mamujen asemaa.
        Et se sinäkään taida töissä olla vaan sossunrahoilla, kun niitä pultsareita niin kateellisena päivisin vahtaat;)


    • Oikea Tamperelainen

      Sulle gpertu21. Mitähän luuloja ja valheita mahdat tarkoittaa? Sulle oscar655 Sulla oikein hyvät ehdot mutta kuitenkin liikaa vaadittu. Eihän tollaista pakolaista ole ainakaan elävänä. Niiden käytäntö on. Meidän opittava niiden kieli muuten ollaan rasisteja,eivät tee töitä kun sossun kuuluu maksaa niitten elämä,Ei meillä ole naisia vaan ne kuuluu niille muuten ollaan taas rasisteja,ne ei meitä kunnioita vaan meidän kuuluu kunnioittaa niitä tai ollaan rasisteja,niiden ymmärrys yhteiskunnasta on se että tämä on niiden yhteiskunta ja ne on ylenpänä meitä ja meidän yhteiskuntaa.

    • Tähystäjä kadulta

      Rehellinen pitää olla. On myös hyviä työskenteleviä sopeutuneita ja suvaitsevaisia ja vähän melua itsestään ja vaatimuksistaan pitäviä maahanmuuttajia. Kaikki kunnia heille. Heitä tarvitsemme.

      Tehkääpä ulkomaan matka Suomessa; menkää Itä-Helsingin suureen Koskarin kaltaiseen Itäkeskukseen. Näette ja sulkemalla silmänne voitte kuvitella puheensorinasta ja "tuoksuista" päätellen olevanne hyvinkin kaukana.....Onko tulevaisuuden Koskari sellainen?

      Katukuvassa, kahviloissa ja Koskarissa näkyy aivan liiaksi juuri näitä ilman työtä olevia mamuja joita kritisoidaan. Määrä vaan lisääntyy joka vuosi.
      Väkivaltaisia työttömiä ja turhautuneita mamu-nuorukaisiakin on liiaksi, kuten aloittaja kertoo.
      Sitten ovat lähiöt erikseen. Mielestäni ghettoutuminen on Treellakin jo hyvässä vauhdissa.

      Asia on niin, että tamperelaisista maahanmuuttajista kukaan tamperelainen EI LUULE enään mitään. Kaikki omakohtainen on saatu omin silmin ja korvin ja komemuksien kautta suoraan kohteesta.

    • perustamperelainen

      Paljon on keskustelua herättäny meikäläisen mäkkärissä poikkeaminen,jos vielä menen sinne,syön big macin seisaaltani,enkä puhu kenellekkään mitään. Edelleen olen samaa mieltä kun oscar655.

    • Kyllästynyt ope

      Tämän viikon Aamulehdessä oli juttu 4 arabisisaruksesta, jotka päätyivät suoraan koulun penkiltä kotiäideiksi.
      Islaminuskoisten tyttöjen ainoa tavoite on tulla raskaaksi heti kun mahdollista ja työelämä ei kuulu heidän kulttuuriinsa.

      Siinä malliesimerkki siitä, kuinka kotoutuminen on täydellisesti epäonnistunut.

      Tavoitteena on sossun tuilla eläminen, sukupolvesta toiseen, lapsia hoitaen jne.

      Tätäkö on työperäinen maahanmuutto, jonka piti auttaa työvoimapulasta kärsivää Suomea?

      • Suomi = Hollitupa

        Itsekin tajusin tuon jutun luettuani, että töitä ei tulla tekemään. Olen samaa mieltä kotoutuksen epäonnistumisesta. Avioliitto on sovittu jo etukäteen. Heistä ilmeisesti tulee yh-äitejä koska moniavioisuus kuuluu tuohon kulttuuriin. Yh-äitiys myös siksi, että sosiaaliedut maximoidaan. Pääasia muslimeilla on lisääntyminen, jonka tarkoituksena on saada islamille hyvä jalansija. Islamisaatio on länsimaihin parhaillaan menossa. Enään sotia ei käydä asein. Maa vallataan rauhanomaisesti. Sitä edesauttaa lepsu maahanmuuttopolitiikka niin suurine sosiaalietuineen, ettei työhön kannata, eikä tarvitse mennä.
        Maahanmuuttajan tänne pääsyn edellytyksenä pitäisi olla työpaikka jo muutettaessa tiedossa.
        Suomi tuntuu olevan maailman sosiaalitoimisto. Tänne on helpompi muuttaa paperittomienkin sossutuilla asumaan kuin turistina tulo.

        Viroon ei voi muuttaa työtön sosiaalituille elämään. Etuuksia ulkomaalaiselle ei jaeta. Sinne mennään ainoastaan turistina tai työhön. Siitä syystä siellä ei ole huivipäisiä muslimeja eikä mustia afrikkalaisia.


    • Toinen kokemus

      Aika kummallista on käytös toisinaan joo. Olin kerran matkalla bussissa kun siihen lähelle istui maahanmuuttajan näköinen poika. Tämä pisti cd-soittimen rämisemään täysille. Pyysin, että voisko vääntää volyymia vähän pienemmälle. Kieltäytyi.

      Sanoi, että hänellä on oikeus kuunnella musiikkia. No ei sitä kukaan ollut kiistänyt. Pyysin vain hieman hiljentämään volyymia kun en halunnut itse kuunnella. Kun siinä puhuessani elehdin käsilläni tämä alkoi käyttäytymään uhkaavammin ja sanoi, että lopetas toi. Lopetin elehtimisen ja pyysin uudestaan vääntämään volyymia pienemmälle. Tämä sanoi vain, että jos en halua kuunnella, niin minun pitäisi mennä kauemmaksi istumaan. Siis minun, joka en häirinnyt ihmisiä matkan aikana. Aika paksua.

      Alkoi v-tuttamaan tuo jätkä ja lähtiessäni bussista näytin hänelle kansainvälistä viittomakieltä. Nyt jätkä ryntäsi perääni ja huitaisi minua päähän. Ehdin väistämään ja bussi olikin jo pysäkillä, joten lähdin poistumaan bussista. Jätkä potkaisi perääni, mutta se vain hipaisi reppuani. Näytin jätkälle lisää kansainvälistä käsimerkistöä kun se toljotti minua bussin ikkunasta ajaessa pois.

      • A. AuloMaa

        ""lähtiessäni bussista näytin hänelle kansainvälistä viittomakieltä. Nyt jätkä ryntäsi perääni ja huitaisi minua päähän.""

        Tampereella ei kuule kannata näytellä niille sitä merkkiä, koska täälä on jo ennakkotapaus, jossa suomalaismies sai tuomion mamun kunnianloukkaamisesta, näytettyään kesoa, kun mamumies oli yrittänyt ajaa suojatiellä hänen päälleen.

        Mamu hakkasi suomalaismiehen päähän lumiharjalla lukuisia tikkejä vaatineen haavan, muttei sillä ollut mitään väliä Tampereen käräjäoikeuden mielestä, vaan törkeintä oli se että suomalaismies oli näyttänyt kesoa. Suomalaismies tuomittiin kunnianloukkauksesta ja maksamaan mamulle "kärsimyskorvauksia".

        Usein kunnianloukkauksesta maksettavat kärsimyskorvaukset ovat jopa kymmeniätuhansia euroja. Niin että voi tulla kalliiksi näyttää kesoa mamulle, varsinkin Tampereella!


    • maahanmuutto

      Saman suuntainen kokemus, täällä.
      Yhtenä Pyhä aamuna bussipysäkillä. Aurinko paisto lumi kimmelsi, pihlaja jossa oli marjaterttuja oli lumen peitossa, se näytti aivan kuvissa näkemiltäni Kukkivilta Kirsikkapuilta.
      Taivas oli puhtaan sininen, oli kaunista, sanoin sen ääneen ja pysäkillä kanssani seisonut n. 16-18 v. somali nuorukainen ilmoitti tuo on rasismia.
      Lähtekää pois suomalaiset:
      http://anupalosaari.blogspot.fi/2013/03/lahtekaa-suomalaiset-vittuun-suomesta.html

    • perustamperelainen

      No kaikenlaisia kokemuksia on siis muillakin...mielenkiintoinen on tuo anu palosaaren blogi myös...ajatelkaa sitä,että jos me suomalaiset mentäsiin vaatiin oikeuksia arabimaihin,miten siinä kävisi? Huonosti,se on fakta. Nokia annettiin jo microsoftille,elop heitti harkimon iphonen lattialle,ulkomaalaiset isät tukistaa lapsiamme,onneks räikkönen voittaa f1sissä. Ollaanko tässä tosiaan sodassa jo isänmaatamme vastaan?

    • Olipa kerran Suomi

      Olin lähihoitajaksi opiskeleva mies, suoritin yhden koulun harjoittelun vanhainkodissa. Samaan aikaan harjoittelua tuli suorittamaan muslimi tyttö, mutta hänen ei tarvinnut ollenkaan tehdä aamupesuja ym miehille koska uskonto näin kieltää!

      Jotenkin rupes vituttaa sil hetkellä.. ei kyllä muutkaan työntekijät hyvällä katsoneet. Työvuorot ym pitää järjestellä niin ettei vaan mamu joudu mies vanhuksiamme hoitamaan.

      • Maan tavat

        Oikeassa olet ja v-s on täysin ymmärrettävää!

        Jos kotoutuminen on noin täysin epäonnistunut, eikä asianomainen ymmärrä, että tässä maassa on omat sääntönsä, on parempi palata kotikonnuilleen.

        Hienoa, että olet kouluttautunut todella tärkeään ammattiin!


      • PERUSTA OMA USKONTO

        No ainahan voi itse perustaa OMAN USKONNON, johon voi sitten tarpeen mukaan keksiä hyödyllisiä kieltoja ja uskomuksia.

        Jollei näistä löydy valmiina mitään:
        http://www.uskonnot.fi/yhteisot/

        EIT 9 artikla ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapaudesta:

        "Jokaisella on oikeus ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauteen.

        Tämä oikeus sisältää vapauden vaihtaa uskontoa tai uskoa ja vapauden tunnustaa uskontoaan tai uskoaan joko yksin tai yhdessä muiden kanssa julkisesti tai yksityisesti jumalanpalveluksissa, opettamalla, hartaudenharjoituksissa ja uskonnollisin menoin."

        Suomen perustuslain (731/1999) 11 §:n mukaan

        "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan."

        Voit perustaa vaikkapa Suomen Isänmaallisen uskontoseuran, jonka johtavia perusperiaatteita on haluamasi asiat, esim. ei saa tehdä pas.kahommia.

        Silloin sinäkin voit perustella joistain pas.katyöstä kieltäytymisen sillä että uskontosi kieltää sen?


    • KÄYTTÖrahaa muilleki

      Sossun ohjeet.

      Mamujen "vastaanottopalveluihin kuuluvat majoitus, vastaanotto- ja käyttöraha, sosiaalipalvelut, terveydenhuoltopalvelut, tulkki- ja käännöspalvelut sekä työ- ja opintotoiminta. Vastaanottopalveluina voidaan järjestää myös ateriat.

      Ilman huoltajaa oleville "lapsille" tarkoitetuissa ryhmäkodeissa ja tukiasuntoloissa voidaan järjestää TÄYSI YLLÄPITO."

      http://trap.naurunappula.com/org/4c/b6/4cb661d057ee05fc/0/445866.jpg

      Periaatteessa ne ei saa toimeentulotukee vaan turvapaikanhakijoiden saaman taloudellisen tuen nimike muutettiin toimeentulotuesta vastaanotto- ja käyttörahaksi.

      Ei nimi miestä pahenna ellei mies nimeä?

      Koitettiinko tällä muutoksella piilotella sitä epätasavertaista veronmaksajien rahojen jakoa, siten että nyt kun on mamujen saamalla rahalla on eri nimi, niin sitä myös voidaan jakaa heille huomattavasti enemmän, koska enään ei voida vedota siihen että miksi suomalainen saa vähemmän?

      "mamut saa siksi enemmän kun eihän se ole samaa toimeentulotukea, vaan mamuille maksetaan vastaanottorahaa sekä käyttörahaa"?!

      • ottakaa selvää

        Tuo ei koske kaikkia maahanmuuttajia, vaan vastaanottokeskuksissa asuvia - eli niitä, joille ei ole vielä myönnetty mitään maahan jäämisen statusta. Vastaanotto- ja käyttöraha on huomattavasti pienempi kuin toimeentulotuki - mikä on luonnollistakin, koska heillä on asunto vastaanottokeskuksessa ja mahdollisesti myös ruokailu.

        Vastaanottokeskuksen asunto muuten on sellainen, että turha kadehtia. Koko perhe koosta riippumatta saattaa asua yhdessä huoneessa. Asuntolatyyppisessä vastaaottokeskuksessa yksin tulleita, samaa sukupuolta olevia mutta eri maalaisia ihmisiä saattaa asua 6-8 samassa huoneessa. "Omaa" ei ole kuin sänky ja kaappi. Kerrostalotyyppisessä vastaanottokeskuksessa, kuten Mänttä, yhteen kolmeen huoneen ja keittiön asuntoon sijoitetaan 6 perheetöntä ihmistä. Oikeasti - kadehtitko tätä?


        Ennenkuin kirjoitatte "mamujen" tuloista - ottakaa edes selvää, mitä termit tarkoittavat. Mamu on lyhenne maahanmuuttajasta, ja maahnamuuttajia on todella monenlaisia, mm:
        - turvapaikanhakijoita jotka asuvat vastaaottokeskuksessa
        - kiintiöpakolaisia jotka sijoitetaan suoraan kuntiin
        - pakolaisia jotka ovat tulleet turvapaikanhakijoina ja saaneet pakolaisstatuksen
        - humanitäärisistä syistä oleskeluluvan saaneet eli ne joille ei myönnetä pakolaisstatusta mutta joita ei olosuhteiden vuoksi voida palauttaa kotimaahansa
        - avioliiton kautta Suomeen muuttaneet
        - työn takia Suomeen muuttaneet


    • MAMUKULUT POIS!

      Pelkän maahanmuuttoviraston toimintamenot ovat viime vuosina olleet n. 20.000.000 euroa eli 20 miljoonaa joka vuosi.

      Lisäksi pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon meni vuonna 2011 77.908.000 euroa eli 77 miljoonaa.

      Vuonna 2011 sisäasiainministeriön hallinnonalan menot maahanmuuttajista kasvoivat yhteensä 175.933.000 euroon.

      Lisäksi kehitysmaille lahjoitetaan vuosittain jopa 1.118.304.000 euroa eli lähes 1,2 MILJARDIA.

      Yli miljardin euron kehitysyhteistyö on aivan liikaa tässä taloudellisessa tilanteessa, varsinkin kun lähes KAIKKI MUUT EU-MAAT OVAT LEIKANNEET kehitysapuaan. Suurin pudotus määrärahoissa nähtiin puolestaan ja Kreikassa (-39.3%), Espanjassa (-32.7%), Itävallassa (-14.3%) ja Belgiassa (-13.3%).

      MIKSEI SUOMI MYÖS LEIKKAA kehitysapuaan?!

      Keskiverto suomalaisperhe maksaa kehitysapua jo yli 800 euroa vuodessa, mikä vastaa normaaliperheen kuukauden vuokraa!

      MIksei näistä kuluista säästetä nyt kun säästökohteita etsitään?

    • Riittääkö 2 miljardi

      Tuossa nm. -mamukulut pois- laskelmassa on pelkästään mamuviraston kulut, vastaanoton kulut, ja sisäasianministeriön hallinnon alan kulut. Suuma noin 100 miljoonaa.
      Paljonkohan saadaan summaksi kun lasketaan yhteen maahanmuuttajien sosiaaliavustukset ja asunnot.

      Jos Suomessa olisi tiukka maahanmuuttopolitiikka, jolloin maahan eivät saisi muuttaa työttömät ammattitaidottomat, jäisi nyt kaivoon heitetyt rahat paljon tärkeämpiin asioihin. Ja niitä riittää.

      Nythän leikkuri leikkaa etuja alalta kuin alalta suomalaisilta, paitsi maahanmuutosta jonka kustannukset ovat joka vuosi suuremmat.

      Työvoimapulaa ei ole eikä tule ja jos jollakin alalla pula on, on niihin tulijoita toisesta länsimaasta kuten Espanjasta ja jopa Kiinasta. Afrikasta ja Lähi-idästä saamme vain ammattitaidottomia työttömiä koska ammattitaitoa, koulutushalukkuutta ja työmotivaatiota ei ole kulttuurista johtuen.

      • Hullu maa

        Vuosittaiset maahanmuutosta aiheutuvat kulut ovat reippaasti yli miljardin.


    • fdsfcxvcxvcx

      Minun mielestäni Tampereella on erittäin vähän maahanmuuttajia verrattuna oikeastaan mihin tahansa muuhun Suomen suurimmista kaupungeista.

    • KAKS kertaa enemmän!

      Uutiset kertovat että "maahanmuuttajien määrä kasvaa ennakoitua nopeammin"

      Vieraskielisten määrä on KAKSINkertaistumassa seuraavien parinkymmenen vuoden aikana.

      Ulkomaalaistaustaisen väestön osuus on uuden ennusteen perusteella kasvamassa nykyisestä 9,3 prosentista 20-23 prosenttiin!

      • Satoja tuhansia

        Esimerkiksi Helsinkiin odotetaan muuttavan paljon ihmisiä, joilla on juuria Afrikassa tai Lähi-idässä.

        Nykyään mamuja on n. 130 000 Hesan seudulla.

        Tampereellakin puhutaan jo ainakin 130 eri kieltä. Suurimpia kieliryhmät ovat suomen ja ruotsin jälkeen muiden muassa venäjä, arabia, englanti, viro, kiina, persia, kurdi, vietnam, turkki, saksa ja albania.

        Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet.

        Paljonko Tampereen kunnallisveronmaksajat maksavat näistä mamupalveluista?


      • 22 miljoonaa keneltä
        Satoja tuhansia kirjoitti:

        Esimerkiksi Helsinkiin odotetaan muuttavan paljon ihmisiä, joilla on juuria Afrikassa tai Lähi-idässä.

        Nykyään mamuja on n. 130 000 Hesan seudulla.

        Tampereellakin puhutaan jo ainakin 130 eri kieltä. Suurimpia kieliryhmät ovat suomen ja ruotsin jälkeen muiden muassa venäjä, arabia, englanti, viro, kiina, persia, kurdi, vietnam, turkki, saksa ja albania.

        Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet.

        Paljonko Tampereen kunnallisveronmaksajat maksavat näistä mamupalveluista?

        Tampereen talouden säästötarve 22 miljoonaa tänä vuonna.

        Tampereen tilinpäätösennuste näyttää vuoden 2013 osalta noin 30 miljoonan euron alijäämää, ja ilman toimenpiteitä alijäämä kasvaa edelleen tänä vuonna 45 miljoonaan euroon.

        Tampereen kaupunki kasvaa voimakkaasti. (Keitä tänne muuttaa?) Kasvavassa kaupungissa erityisesti hyvinvointipalveluiden tarve kasvaa.

        Keneltä tämä 22 miljoonaa pelkästään tänä vuonna on pois? Lisäksi seuraavana 3 vuotena karsitaan lisää?

        Kenen palveluista karsitaan? Lasten? Vanhusten? Vai mamujen?


      • jr5nv r5yn
        Satoja tuhansia kirjoitti:

        Esimerkiksi Helsinkiin odotetaan muuttavan paljon ihmisiä, joilla on juuria Afrikassa tai Lähi-idässä.

        Nykyään mamuja on n. 130 000 Hesan seudulla.

        Tampereellakin puhutaan jo ainakin 130 eri kieltä. Suurimpia kieliryhmät ovat suomen ja ruotsin jälkeen muiden muassa venäjä, arabia, englanti, viro, kiina, persia, kurdi, vietnam, turkki, saksa ja albania.

        Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet.

        Paljonko Tampereen kunnallisveronmaksajat maksavat näistä mamupalveluista?

        "Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet."

        Jospa ottaisit asioista selvää ennen kuin väität mitään. Kaikille muualta tulleille ei todellakaan tarjota kaikkia palveluita - eivätkä kaikki edes niitä tarvitse. Tee nyt edes ero työn perässä tänne muuttaneiden (esim. virolaiset, saksalaiset, jenkit, ruotsalaiset jne) ja pakolaisaten /turvapaikanhakijoiden välillä.

        Rasismi nousee tietämättämyydestä - minkä tämäkin ketju hyvin osoittaa.


      • Tanskan malli
        jr5nv r5yn kirjoitti:

        "Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet."

        Jospa ottaisit asioista selvää ennen kuin väität mitään. Kaikille muualta tulleille ei todellakaan tarjota kaikkia palveluita - eivätkä kaikki edes niitä tarvitse. Tee nyt edes ero työn perässä tänne muuttaneiden (esim. virolaiset, saksalaiset, jenkit, ruotsalaiset jne) ja pakolaisaten /turvapaikanhakijoiden välillä.

        Rasismi nousee tietämättämyydestä - minkä tämäkin ketju hyvin osoittaa.

        Rasismi nousee myös realismista.
        Varamme eivät riitä enää edes omien kansalaistemme auttamiseen, miksi me siis joudumme elättämään vielä näitä työhaluttomia sossupummeja, vuosikymmenestä toiseen.

        Työperäinen maahanmuutto on asia erikseen.


      • Realisti1
        Tanskan malli kirjoitti:

        Rasismi nousee myös realismista.
        Varamme eivät riitä enää edes omien kansalaistemme auttamiseen, miksi me siis joudumme elättämään vielä näitä työhaluttomia sossupummeja, vuosikymmenestä toiseen.

        Työperäinen maahanmuutto on asia erikseen.

        Valitettavasti ainoa tapa vaikuttaa tähän epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan, josta sikiää paljon muita ongelmia, on vaalien kautta. En itse allekirjoita kaikkia perussuomalaisten ajatuksia, mutta mikään muu puolue ei ota selkeää kriittistä kantaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Muut puolueet ovat selvästi vieraskoreita eivätkä julkisesti kehtaa kritisoida harrastettua politiikkaa. Kritisointi koetaan poliittisen itsemurhan tekemiseksi.

        Onneksi jo paljon äänestäjiä on siirtynyt SDP:stä PS-puolelle. Toivotaan, että voimat riittävät v. 2015 ykköspaikkaan. Ainoastaan tällöin olisi mahdollisuutta estää täydellinen perikato.


      • Muutoksen aika
        Realisti1 kirjoitti:

        Valitettavasti ainoa tapa vaikuttaa tähän epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan, josta sikiää paljon muita ongelmia, on vaalien kautta. En itse allekirjoita kaikkia perussuomalaisten ajatuksia, mutta mikään muu puolue ei ota selkeää kriittistä kantaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Muut puolueet ovat selvästi vieraskoreita eivätkä julkisesti kehtaa kritisoida harrastettua politiikkaa. Kritisointi koetaan poliittisen itsemurhan tekemiseksi.

        Onneksi jo paljon äänestäjiä on siirtynyt SDP:stä PS-puolelle. Toivotaan, että voimat riittävät v. 2015 ykköspaikkaan. Ainoastaan tällöin olisi mahdollisuutta estää täydellinen perikato.

        Erinomaisesti kiteytetty katsaus vallitsevasta tilanteesta.
        Vastuu on myös meillä äänestäjillä, se on syytä jokaisen muistaa.


      • Alkoi kiinnostaa
        Satoja tuhansia kirjoitti:

        Esimerkiksi Helsinkiin odotetaan muuttavan paljon ihmisiä, joilla on juuria Afrikassa tai Lähi-idässä.

        Nykyään mamuja on n. 130 000 Hesan seudulla.

        Tampereellakin puhutaan jo ainakin 130 eri kieltä. Suurimpia kieliryhmät ovat suomen ja ruotsin jälkeen muiden muassa venäjä, arabia, englanti, viro, kiina, persia, kurdi, vietnam, turkki, saksa ja albania.

        Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet.

        Paljonko Tampereen kunnallisveronmaksajat maksavat näistä mamupalveluista?

        Montako persiankielistä, vietnaminkielistä ja albaniankielistä tulkkia, koordinaattoria, suunnittelijaa, koulutuspäällikköä ja sataa muuta ammattinimikettä Tampereen palkkalistoilla on nyt? Ja mitä nuo sadat muut ammattinimikkeet on? Kerro edes kymmenen, ei tarvii kaikkia satoja luetella.


      • Löytyyhän noita
        Alkoi kiinnostaa kirjoitti:

        Montako persiankielistä, vietnaminkielistä ja albaniankielistä tulkkia, koordinaattoria, suunnittelijaa, koulutuspäällikköä ja sataa muuta ammattinimikettä Tampereen palkkalistoilla on nyt? Ja mitä nuo sadat muut ammattinimikkeet on? Kerro edes kymmenen, ei tarvii kaikkia satoja luetella.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11206626


      • hrtnhj

      • Virkoja riittää....
        hrtnhj kirjoitti:

        Ei tuo lista koske Tamperetta.

        Millä nimikkeillä virkailijat sitten ovat Treella?


      • rynmjawtry
        Virkoja riittää.... kirjoitti:

        Millä nimikkeillä virkailijat sitten ovat Treella?

        En tiedä - mutta monet noista luetelluista ovat valtiollisia, eli niitä on yksi koko maassa, ei yksi joka kaupungissa.


      • Vuoden budjetti?
        rynmjawtry kirjoitti:

        En tiedä - mutta monet noista luetelluista ovat valtiollisia, eli niitä on yksi koko maassa, ei yksi joka kaupungissa.

        Tampere ostaa ostopalveluina monet asiat em. ammattiryhmiin kuuluvilta ja sieltä ne kulut muodostuvat.
        Valtio siis laskuttaa palveluksistaan kaupunkia.


      • Tark. tyött.mamuja
        jr5nv r5yn kirjoitti:

        "Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet."

        Jospa ottaisit asioista selvää ennen kuin väität mitään. Kaikille muualta tulleille ei todellakaan tarjota kaikkia palveluita - eivätkä kaikki edes niitä tarvitse. Tee nyt edes ero työn perässä tänne muuttaneiden (esim. virolaiset, saksalaiset, jenkit, ruotsalaiset jne) ja pakolaisaten /turvapaikanhakijoiden välillä.

        Rasismi nousee tietämättämyydestä - minkä tämäkin ketju hyvin osoittaa.

        Täällä ei puhutakaa työskentelevistä mamuista.
        Täällä puhutaan ainoastaan sosiaalietujen hyväksikäyttäjistä, eli työhaluttomista mamusta.
        Pieni ero mutta erittäin kalliiksi tuleva.


      • rynmjawtry
        Vuoden budjetti? kirjoitti:

        Tampere ostaa ostopalveluina monet asiat em. ammattiryhmiin kuuluvilta ja sieltä ne kulut muodostuvat.
        Valtio siis laskuttaa palveluksistaan kaupunkia.

        Ja toisaalta valtio korvaa esim. kiintiöpakolaisista ja turvapaikanhakijoista aiheutuvat kulut täysimääräisinä. Siksi joidenkin kuntien on ollut suorastaan kannattavaa ottaa vastaaottokeskus - valtio korvaa sen kulut, mutta se työllistää kunnan omia asukkaita, jotka maksavat tuloistaan veroa.


      • Kallista on tosiaan!
        rynmjawtry kirjoitti:

        Ja toisaalta valtio korvaa esim. kiintiöpakolaisista ja turvapaikanhakijoista aiheutuvat kulut täysimääräisinä. Siksi joidenkin kuntien on ollut suorastaan kannattavaa ottaa vastaaottokeskus - valtio korvaa sen kulut, mutta se työllistää kunnan omia asukkaita, jotka maksavat tuloistaan veroa.

        Muista, että VALTIO on sama kuin ME. Sinä, minä ja muut. Yritykset ja yhteisötkin osallistuvat maahanmuuttajien elättämiseen Treella.
        Valtion osuuksia on lyhennetty ja sitten kunnat ovatkin lirissä.
        Pitää ottaa huomioon, että he lisääntyvät aika sutjakkaasti.
        Tuo verovaroilla työllistäminen ei ole mitenkään kannattavaa. He eivät tuota mitään. Niilläkin rahoilla saataisiin moni akuutti asia kuntoon joihin nyt rahaa ei riitä.
        Budjetointi maahanmuuttajasektorille vaan kasvaa joka vuosi koska sitä väkeä on enemmän. Saatuaan kansalaisuuden, heitä ei lasketa maahanmuuttajiksi. Kuitenkin he ovat kuluttamassa ilmaiseksi saatua rahaa.
        Sos-ja terveyspalvelut, lakimiehet yms tulkkeineen ovat ilmaiseksi heidän käytettävissään. Kun tässä kalliissa tuottamattomassa sopassa on mukana erittäin suurena heille imeinen asuminen, päästäänkin jo Treen osalta satoihin miljooniin vuosittain.
        Ilman työttömien maahanmuuttajien paijaamista, voisimme niillä rahoilla hankkia rantatunnelin joka vuosi.


      • yksi+yksi=kaksi
        jr5nv r5yn kirjoitti:

        "Kaikille näille tarvitaan omat mamupalvelut, tulkit, koordinaattorit, suunnittelijat, koulutuspäälliköt ja sadat muut ammattinimikkeet."

        Jospa ottaisit asioista selvää ennen kuin väität mitään. Kaikille muualta tulleille ei todellakaan tarjota kaikkia palveluita - eivätkä kaikki edes niitä tarvitse. Tee nyt edes ero työn perässä tänne muuttaneiden (esim. virolaiset, saksalaiset, jenkit, ruotsalaiset jne) ja pakolaisaten /turvapaikanhakijoiden välillä.

        Rasismi nousee tietämättämyydestä - minkä tämäkin ketju hyvin osoittaa.

        "Rasismi nousee tietämättämyydestä - minkä tämäkin ketju hyvin osoittaa."

        Siis ihmisten kokemukset ovat valhetta "sinun" mielestäsi?

        Herää todellisuuteen, rasismi ja TOSIASIOIDEN julki sekä ÄÄNENSANOMINEN on
        aivan ERI ASIA!


    • MaaSTAmuutto

      "luvassa on erityiset juhlat, sillä morsiuspari vihitään Keniassa. 200 häävierasta juhlii afrikkalaiseen tapaan, apinatkin napsivat osansa hääherkuista"

      http://www.telkku.com/program/show/2013032519002

      Hyvä ratkaisu olisi että naiset voisivat muuttaa Suomesta sinne?

      • Antropologi1

        Ainahan häävieraat napsivat osansa hääherkuista - eihän nyt morsiuspari kaikkea jaksa syödä. Häävieraista käytettyä ilmausta pidetään kuitenkin nykyään sopimattomana - kas kun moderaattori ei ole ollut hereillä.


      • Ylen juttu
        Antropologi1 kirjoitti:

        Ainahan häävieraat napsivat osansa hääherkuista - eihän nyt morsiuspari kaikkea jaksa syödä. Häävieraista käytettyä ilmausta pidetään kuitenkin nykyään sopimattomana - kas kun moderaattori ei ole ollut hereillä.

        Heh, katos kun se oli YLEn oma ilmaus ;)


    • Ketkä työttömiä?

      Helmikuun lopussa Pirkanmaan TE-toimistossa oli 30 526 työtöntä

      Työttömien työnhakijoiden määrä oli maakunnassa kääntynyt rajuun nousuun.

      Tampereella työttömien työnhakijoiden määrä nousi 22 %

      Työttömyysaste oli Pirkanmaan kunnista korkein Tampereella 15,0 %

      Työttömien työnhakijoiden absoluuttinen määrä oli Tampereen kaupungissa (16 572 henkilöä) maan TOISEKSI korkein Helsingin (28 025 henkilöä) jälkeen.

      Mitä yhteistä Tampereella ja Hesalla on?

    • perustamperelainen

      Kuuma on jutteluketju, en olis uskonu keskustelun aloittajana,miten suosittu tää mamu-keskustelu on. Älkää väitelkö keskenänne ja arvostelko toistenne mielipiteitä,kysymys on meistä suomalaisista viime kädessä,miten annamme meitä kohdella,eiks niin? Moni sotaveteraani vois kääntyä haudassaan,jos näkis nää jutut? Puolustivat itsenäisyyttämme,jota nyt jaetaan saatana kaiken maailman mamuille. Koukkuniemeen ei riitä hoitajia,mutta mamuille riittää viranomaisia hoitaan heidän asioitaan,missä menee oikeus ja kohtuus? Mäkkäriin en enää mene!

      • Sissitoiminta.nyt

        Nyt on saatu aika laaja skaala erilaisia mielipiteitä tässä ketjussa maahanmuuton lieveilmiöistä. Seuraavaksi jokainen voi ryhtyä sanoista tekoihin ja vastustaa tätä kehitystä. Tee valitus mäkkäriin kirjallisena. Hae kaikkia mahdollisia tukia ja etuisuuksia mitä maahanmuutajatkin saavat. Kirjoita äänestämällesi kansanedustajalle mitä hän aikoo tehdä näille asioille ja pyydä häntä selvittämään perusteellisesti kaikki maahanmuuton aiheuttamat kustannukset kotikunnassasi. Jokainen meistä voi vaikuttaa osaltaan tähän kehitykseen tekemällä pieniä siirtoja tässä pelissä. Kapuloita hullunmyllyn rattaisiin voit laittaa aluksi vaikka allekirjoittamalla kansalaisaloitteen Suomen eroamiseksi Euroopan unionin jäsenyydestä www.kansalaisaloite.fi/aloite11


      • Irti EUsta
        Sissitoiminta.nyt kirjoitti:

        Nyt on saatu aika laaja skaala erilaisia mielipiteitä tässä ketjussa maahanmuuton lieveilmiöistä. Seuraavaksi jokainen voi ryhtyä sanoista tekoihin ja vastustaa tätä kehitystä. Tee valitus mäkkäriin kirjallisena. Hae kaikkia mahdollisia tukia ja etuisuuksia mitä maahanmuutajatkin saavat. Kirjoita äänestämällesi kansanedustajalle mitä hän aikoo tehdä näille asioille ja pyydä häntä selvittämään perusteellisesti kaikki maahanmuuton aiheuttamat kustannukset kotikunnassasi. Jokainen meistä voi vaikuttaa osaltaan tähän kehitykseen tekemällä pieniä siirtoja tässä pelissä. Kapuloita hullunmyllyn rattaisiin voit laittaa aluksi vaikka allekirjoittamalla kansalaisaloitteen Suomen eroamiseksi Euroopan unionin jäsenyydestä www.kansalaisaloite.fi/aloite11

        Oikea url:

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11


    • perustamperelainen

      Juu,en tiä mikä ny olis oikein,kansalaisaloite vai mikä? Ihmisiähän me kaikki ollaan,oli mamu tai härmäläinen. Työssäkäyvänä äijänä, ei oikein ole tarmoo ehtoisin,muuta ku lukee aloittamani viestiketju. Tossa just tulee kympän uutiset,sekottaa nuppia viä entisestään. Toivottavasti se pohjoiskorean hullu pitää sormensa erossa ydinasenapeistaan? Saatais viä pääsiäinen olla kaikki rauhassa kaikki....

      • Ei jaksa ymmärtää

        Ihmisiähän me kaikki olemme, se on totta.
        Ero onkin vain siinä, että suurin osa meistä haluaa tehdä töitä ja elättää itsensä omilla tuloillaan, toisin kuin suurin osa "työvomapulaamme" tänne tulleista mamuista.

        Mitä Suomi hyötyy nuorista mamu-naisista, jotka me koulutumma, mutta joiden ainoa tavoite on aloittaa lisääntyminen viimeistään 20 v. ja jäädä kotiäideiksi.
        Tiettyihin kulttuureihin kun työnteko ei kuulu.

        Ja tämän kaiken me maksamme, sukupolvesta toiseen.


      • Telefooni1
        Ei jaksa ymmärtää kirjoitti:

        Ihmisiähän me kaikki olemme, se on totta.
        Ero onkin vain siinä, että suurin osa meistä haluaa tehdä töitä ja elättää itsensä omilla tuloillaan, toisin kuin suurin osa "työvomapulaamme" tänne tulleista mamuista.

        Mitä Suomi hyötyy nuorista mamu-naisista, jotka me koulutumma, mutta joiden ainoa tavoite on aloittaa lisääntyminen viimeistään 20 v. ja jäädä kotiäideiksi.
        Tiettyihin kulttuureihin kun työnteko ei kuulu.

        Ja tämän kaiken me maksamme, sukupolvesta toiseen.

        Tilanne on nyt vaan sellainen, että oli noilla mamuilla haluja tehdä töitä tai ei, ei heille, kuten ei muillekaan, mitään töitä ole osoitettavissa.

        Ainoa parannus tilanteeseen olisi selkeä humanitaarisen maahanmuuton vähentäminen. Ei olla vielä Ruotsin tai Tanskan lukemissa, mutta sitä on turha odottaa sillä kuten vanha sanalasku toteaa: "On turha enää rypistää kun on jo housussa". En jaksa ymmärtää, ettei tätä uskalleta käsittää muissa puolueissa kuin perussuomalaisissa. Ehkä kokoomuksessakin, mutta puolue on niin kiinni Euroopan federaatiokehitysinnossaan, ettei hygieniasyistä voi ottaa asiaan kantaa -EU kun on täynnä maahanmuuttajia.


    • vuorotyöläinen.

      En ymmärrä, mistä olette saaneet selvänäkökykynne ? Jos joku on arkipäivällä ulkona. Hänkö on automaattisesti työtön ? Eikö tule mieleen että voi olla vapaapäivä ?

      • Realismia kaivataan

        Vapaapäivä 7:nä päivänä viikossa:)
        Tervetuloa reaalimaailmaan.


    • perustamperelainen

      se on vaan ny niin tässä mamuasiassakin,että ei siihen kukaan puutu oikeesti,niin kauan kun on hyvä virka alla ja palkka juoksee. Ei mitkään kansalaisaloitteet auta. Historia varmaan toistaa itseään,tuleeko uusi hitler taas? Ei niin hyvää,ettei jotain pahaa?

    • HussainAliBaba

      Etnistä värinää!

    • HussainAliBaba

      Etnistä värinää!

    • KelaGold

      Oliksää se "hervantalainen" ko meinas tappaa muijansa ja pahoinpiteli sosiaalityöntekijää? Olikohan muija käyny ulkona ilman lupaa...

      • sdfghjklöut

        Sinusta en tiedä, matu se "hervantalainen" joka tapauksessa oli, tieto urkittu käräjäoikeudesta, juttua MV lehdessä.

        Menkää nyt edes äänestämään, saadaan vähän näpäytettyä valemediaa ja suvakkeja.


      • suvakit-puolustamaan
        sdfghjklöut kirjoitti:

        Sinusta en tiedä, matu se "hervantalainen" joka tapauksessa oli, tieto urkittu käräjäoikeudesta, juttua MV lehdessä.

        Menkää nyt edes äänestämään, saadaan vähän näpäytettyä valemediaa ja suvakkeja.

        Joo, taas kerran matu asialla. Tulitikutkin kannattaa pitää kaukana matusta, ettei käy kun, oliko se nyt Pudasjärvellä.


    • Vanhus

      Valitettavasti se nyt on vaan niin, että kun maahanmuuttajat saavat sossusta rahat, niin ne lähetetään välittömästi pois Suomesta, ties mihin tarkoituksiin. Sitten mennään uudelleen sossuun kerjäämään lisää rahaa kun kaikki on jo mennyt. Meidän vanhukset ja sotaveteraanit elävät kädestä suuhun periaatteella, kun eivät saa minkäänlaista apua jos omistavat sen omin käsin rakentamansa mummonmökkinsä jossain syrjäseudulla. Sanovat sossussa jotta myy omaisuutesi ja tule sitten vasta täältä kyselemään. Käsittämätöntä hyysäystä maahanmuuttajien suhteen. Menkööt vaikka keräämään niitä niin paljon parjattuja koirien jätöksiä sen sijaan, että heittävät kaikki maatumattomat roskansa luontoon kotimaan tavoin.

    • Kyläpäällikkö123678

      Herää kysymys, mitä neitejä nykyään suomalaiset äijät on, joku karvakäsi tulee huutaan eteesi mitä teet? Poistut paikalta ja tuut kirjottaan kokemuksesi suoli24:ään. Ens kerralla ota geelitukasta kiinni ja lyöt naaman pöytään niin lujaa ku pystyt.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2423
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1107
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      995
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      873
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      39
      776
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe