Punahukka

äiti

Onko kellään kokemuksia punahukasta eli DLE-oireyhtymästä? Poikani on sairastanut sitä 4 vuotta ja ainakaan parempaan suuntaan tauti ei oo kääntynyt. Hänellä on pelkästään kasvoissa läiskiä, joita hoidetaan sisäisellä lääkityksellä. Auringon valo aina pahentaa läiskiä.

Poika kun on, niin ei halua käyttää mitään voiteita, kuten kortisonia, auringonsuoja voiteita tai muita. Talvella, pimeän aikaan iho on aina paremman näköinen, mutta auringon valo on myrkkyä. Lääkäritkään eivät osaa sanoa taudin ennustettavuutta. Onko vaarana tauti pahentua tai tulla muita oireita / tauteja? Kertokaa omia kokemuksianne. Kiitos.

5

4522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miniä

      Anopillani oli punahukka, hänellä oli iho-oireita ja pahimmillaan lähtivät kulmakarvat ja myös hiukset harvenivat ja päänahassa oli verestäviä laikkuja. Hän sai apua Jaakkola nimiseltä lääkäriltä (muistaakseni Kristiinankaupungissa ainakin 80-luvulla vastaanotto)tämä lääkäri teki ensin tarkat verikokeet ja sen perusteella määrättiin luontaislääkkeet. Ainakin anoppini sai apua näistä lääkkeistä, hiukset alkoivat kasvaa jne. Arvokkaita olivat nämä lääkkeet, mutta auttoivat kyllä.

      Käsittääkseni tämä LED-tauti voi levitä myös sisäelimiin ja niveliin, ainakin anoppini sanoi, että lääkäri oli sanonut, että tauti oli käynyt sydämessäkin. Anoppini sai taudin 40-vuotiaana. Nyt hän on kuollut, mutta ei tähän tautiin. En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta ainakin jotain tietoa.

      • se on DLE ;)


      • ja tuo kuvaamasi leviäminen on SLE , tuo DLE on vain ihomuoto eikä leviä mihinkään sisäelimiin, tulee kylllä reumaa ja ihottumaa ja joitain yleisoireita ei muuta.

        hyvin harvoin joskus DLE voi muuntua SLEhen ja silloin se leviää sisäelimiin.


    • Tyttö-85

      Olen sairastanut punahukkaa noin 5 vuotta. Minulla oireet ovat onneksi laimeammasta päästä. Sitä esiintyy sormissa, nenän juuressa (luullaan usein silmälasien painaumiksi) ja joskus myös varpaissa. Sitä ei esiinny aina, ja on vaikea sanoa, että mistä se reagoi.

      Käytän läiskiin kortisonivoidetta nimeltä Dermovat (vahvaa).Toimii tosi hyvin. Käytetään 2x päivässä kahden viikon kuureina.Minulla läiskät katoavat yleensä jo aikaisemmin. Ihmettelen tuota poikasi sisäistä lääkitystä.Onko hänellä tauti veressä vai iholla? Minulla on onneksi vain iholla (testattu verikokeilla) eli ei ole autoimmuunisairaus. Kesällä käytän vahvaa aurinkovoidetta, koska ihoni on vaalea ja muutenkin herkkä auringolle. Punahukka reagoi aurinkoon, mutta tottuu jo parissa päivässä. Ja samalla tavalla se saattaa esiintyä myös muinakin vuodenaikoina, joten syytä ei tiedetä.

      Punahukka ei onneksi ole vaikuttanut suuresti elämääni. Joskus läiskät saattavat olla kipeitä, mutta voide auttaa jo parissa päivässä.Joten suosittelen sitä myös pojallesi.

    • Punax

      Millaisia läikkiä kasvoihin tässä sairaudessa tulee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe