Hyvä laatu ?

Volvonen-7

Onkohan Seat Leon minkälainen "laatuauto " vai hajoaako se helposti ?
Entä varaosat , onko kallista korjautaa ?
Mitenkä arvo säilyy muihin merkkeihin verrattuna ?
Hyvän näköinen "Epsanjan Golffi" ja ihan hyvä ajettavuus ja myös hiljainen.
Nuo ylläolevat kysymykset kyllä mietityttää kannatteko tätä peliä laittaa .
Hmmm.

19

1248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäs haluat

      No katselepa vaikka katsastustilastoja tms. Seat pärjännyt aina paremmin kuin volkkarit ja skodat. Huonommin kuin yleisimmät japanilaiset ja korealaiset. Vaihtohyvitys samaa luokkaa kuin muillakin VW-konsernin autoilla.
      Riippuu tietysti myös siitä, mihin meinaat 'pelin laittaa'.

      Värkki on olennaisilta osiltaan prikulleen sama kuin A3 ja Golffi. Myös Octavia (siis tuleva uusi) on sama, mutta koria venytetty ja ja pullistettu, muotoiltu enemmän konservatiiviseksi perheellisten ja keski-ikäisten makutottumuksiin.

      Status huonompi kuin A3 ja Golffilla. Jonkin verran parempi imago kuin Skodalla, mutta ei Leonillakaan naapuria saa kateelliseksi.
      Jos siis imago/statusasiat ovat tärkeitä, niin sitten A3 tai Golf, jos VAG-autoissa haluat pysyä. Jos näillä henkimaailman statusasioilla ei ole yhtään mitään merkitystä, olet ehkä perheellinen ja ajatusmaailmaltasi ehkä vaatimaton, haluat enemmän tilaa ja huomaamattoman auton, niin Octavia sopii hyvin.

      • Näin on

        Kunhan auto toimii ei tarvi ajella nokka pystyssä ja naapurista pas... ;)


    • pizza.

      kyllä se vaan niin on että seatti on paras vag konsernin autoista , vaikka myynti ei suomessa nyt niin kummoista olekkaan

    • Toledode

      Huonoin tuo oli auto-bildin laatututkimusessa vag konsernin autoista. Skoda oli paras. Skoda oli ihan lähellä kärkeä koko tutkimuksessa.

      • yhtä juhlaa

        Tarkoitatko sitä tutkimusta, jossa kolme kysymystä seitsemästä oli saksalaisten autonomistajien arvioita omasta autostaan, oman merkin maahantuojan palvelun laadusta ja oman merkin huoltopalvelujen toimivuudesta? Ja nämä tietysti koskevat vain Saksaa. Vakuuttava tutkimus auton laadusta Saksassa.
        Totta, ensimmäisen kerran koko 2000-luvulla Skoda oli muutamilla prosentin desimaaleilla Seattia edellä. Tätä kannattaa hehkuttaa. Muina vuosina tilanne on ollutkin päinvastainen.


      • Samppankaljaa
        yhtä juhlaa kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä tutkimusta, jossa kolme kysymystä seitsemästä oli saksalaisten autonomistajien arvioita omasta autostaan, oman merkin maahantuojan palvelun laadusta ja oman merkin huoltopalvelujen toimivuudesta? Ja nämä tietysti koskevat vain Saksaa. Vakuuttava tutkimus auton laadusta Saksassa.
        Totta, ensimmäisen kerran koko 2000-luvulla Skoda oli muutamilla prosentin desimaaleilla Seattia edellä. Tätä kannattaa hehkuttaa. Muina vuosina tilanne on ollutkin päinvastainen.

        Niin, eikö ole mielenkiintoista, että saksalainen antaa äänet Skodalle? Miksei sakemanni äänestänytkään Volkkaria? Tai Seattia?

        PS. Seatin myynti Saksassakin on aivan olematonta.


      • yhtä juhlaa
        Samppankaljaa kirjoitti:

        Niin, eikö ole mielenkiintoista, että saksalainen antaa äänet Skodalle? Miksei sakemanni äänestänytkään Volkkaria? Tai Seattia?

        PS. Seatin myynti Saksassakin on aivan olematonta.

        Niin vastauksesihan tulikin jo omassa kirjoituksessasi. Seatin omistajia ei Saksassa ole paljoa, joten kun kyseltiin noissa kolmessa kysymyksessä nimenomaan sen auton palveluja, joka itsellä on, niin Seat ei tietenkään saanut niin paljon ääniä kuin tavallisemmat merkit. Skodan markkinaosuus on suurempi kuin Seatin, vaikkei Skodakaan ole erityisen suuri merkki Saksassa.
        Nythän oli silti ensimmäinen kerta, kun Saksassa Skoda ohitti Seatin koko 2000-luvulla.

        Sinänsä ihan mielenkiintoista on ollut se, ettei volkkari ole koskaan pärjännyt tässä omistajapainotteisessa kyselyssä. Volkari on kuitenkin Saksassa hyvin yleinen.
        Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että japanilaiset ja korealaiset ovat Saksassa saaneet kyselytutkimuksessa aina hyvät arviot, vaikka niiden markkinaosuus ei ole kovin suuri. Nämä olivat selvästi Skodan edellä.

        Toisaalta nuo Saksassa tehdyt kysely- ja muut tutkimukset kuvaavat tietysti Saksan oloja ja tilannet muutoinkin Saksassa.

        En epäile, etteikö Suomessakin Skoda pärjäisi vastaavanlaisissa kyselytutkimuksissa oikein hyvin. Onhan Skodan suosio Suomessa selvästi korkeampi kuin Saksassa. Tsekissä ja muualla itäeuroopassa vieläkin paremmin, koska Skodan suosio siellä on huikeasti kovempi Suomeenkin verrattuna


      • Tietoa mutun sijasta
        Samppankaljaa kirjoitti:

        Niin, eikö ole mielenkiintoista, että saksalainen antaa äänet Skodalle? Miksei sakemanni äänestänytkään Volkkaria? Tai Seattia?

        PS. Seatin myynti Saksassakin on aivan olematonta.

        Seatin myynti Saksassa ei nyt ihan olematonta ole. Ja on vielä huomattavassa kasvussakin. Seatin kasvu (15,4%) oli Skodaan (3,2%)nähden noin viisinkertainen vuonna 2012 ja Audin (6,3%) noin kaksinkertainen.

        Skodan markkinaosuus n 4% ja Seatin n 2,2%. Suomessa Seatin markkinaosuus vajaa 2%.

        Tuulilasin katsauksessa:

        "Saksan markkinoilla hallitsevia merkkejä ovat Volkswagen, BMW ja Mercedes. Muiden ei ole helppoa kasvattaa myyntiään, varsinkin jos markkinat ovat laskusuunnassa.

        Vuonna 2012 hieman laskevista markkinoista huolimatta muutamien merkkien myynti lisääntyi tuntuvasti edellisvuodesta. Suurimpaan kasvuun ylsivät Kia ( 30,3 %) ja Hyundai ( 16,1 %). Myös kaksi VW-konsernin merkkiä menestyi - Seat ( 15,4 %) ja Audi ( 6,3 %). Näistä vain viimeksi mainitulla oli huomattava markkinaosuus (8,6 %), kun taas muuiden osuudet ovat pieniä - Kia 1,8 %, Hyundai 3,3 % ja Seat 2,2 %.

        Myös Volkswagenin omistama Porsche kasvatti myyntiään ( 9,8 %) ja Skoda ( 3,2 %). Pienistä merkeistä tuntuvaan kasvuun ylsivät Land Rover ( 66.5 %) ja Subaru ( 52,3 %).

        Eräiden merkkien myynti supistui tuntuvasti. Opelin myynti putosi 16,1%, Peugeotin 13,7 % Nissan/ Infinitin 11,0 % Fordin 10,7 % ja FIalin hieman yli 9 %."


    • ehkä joskus

      Kyllä n.ämä latinojen kokoamat tiedetään, ongelmia riittää.
      Eikä oikein myyntikään käy vaikka on uutta tekniikkaa, mutta toteutus ontuu.

      • pabloo

        Mitä ne latinot ei sit osaa ? pitävätkö liian usien siestaa vai onko muuten vaan peukalo keskellä käm.... ?
        /en tierä


      • nyt jo

        Kuitenkin hyvin kelpaa Audille ja Volkkarille latinotyö. Niitä kootaan tai on koottu Seatin tehtailla. Ja vika- ja katsastustilastoissa jatkuvasti päihittää mennen tullen volkkarit ja skodat vähempivikaisena. Myynti ei Suomessa kovin korkea, samaa luokkaa kuin mazdat, rellut, pösöt ja markkinaosuus vajaa 2%.


    • tttx

      Saksan tehtailla Turkkilaiset kokoavat autoja.Ei taida sakemannit paljoa itse autotehtailla viihtyä vaikka 35 euron tuntiliksa onkin

    • Viliho2011

      Laadukas tai ei mutta hemmetin ruma se on. Sisätilat kuin suoraan 80-luvulta.

    • Seatti

      Tyylikäs auto.

    • Mulla ollut 2 Seattia, joista toinen Leon ja ikää sille tuli juuri 2 vuotta ja kilometrejä 60 tkm. Yritin aidosti miettiä, onko ollut jotain vikaa, enkä keksinyt.

      Taustapeilin/tihkutunnistimen kotelo jouduttiin laittamaan joskus, koska oli kasattu miten sattuu. Suurin murhe on ollut renkaat, joita ei meinannut saada tasapainoon.

      • RolfRoteva

        Laita kitkat, firestonet. Toimii.


    • Aikakamala

      No ei ole kyllä kivoja sen jälkeen kun uutuuden hohto häviää ja se häviää muutamassa päivässä. Ns premium autoissa uutuudenviehätys säilyy pidempään jostain syystä. Vaihdoin itse juuri 70 tonnin premium 55 tonnin ei premiumiin ja tosiaan hohto häipyy kun ei ole sitä statussta siinä. Seat on sisältä todella hirveä kun joku mitsupisi tai suparu..

      • KirjoititkoTosissasi

        Totta, nuo 30-50 tonnia kalliimmat autot ovat statukseltaan parempia. Ei taida ihan olla uutinen kenellekään. Vai onko sulle?


    • RolfRoteva

      Ostin syyskuussa Leon FR 1,4 vm. -16, ajettu 52tkm. 13 :sta automerkki kilometrieni varrelta. 4000 km nyt ajettu tuulessa ja tuiskussa, pakkasta parhaimmillaan -22. Olen ollut tyytyväinen valintaani; hyvä ajaa ja kaksoiskytkinautomaatti toimii moitteetta. Kitkarenkaat alla lisää mukavuutta hiljaisuudellaan. Toistaiseksi onnistunut valinta. Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe