Kun ei taida soveltua Kyproksen kreikkalaispuoliskon vallanpitäjien talletusten verotusmalli Suomelle siis täällä kotimaassa käytettäväksi, niin Kataisen ja Urpilaisen puolivälintarkastelun työjärjestyksestä katosi jalkojen alta sekin mahdollisuus. Jotain siellä katsauskabinetissa olisi silti keksittävä. Minäpä tarjoan aivan ilmaiseksi omasta mielestäni erinomaisen hyviä neuvoja enkä halua edes mainita konsulttipalkkiota, jonka vuoksi ei siis veronpidätyskysymystäkään ole olemassa.
Ensiksi ja nimen omaan ensiksi eikä suinkaan toiseksi katsotaan valtion budjetin menopuolen karsimista ulkomaille valuvan rahan osalta. Mahtaisiko esim. kehitysapurahojen käytössä ilmenneen holtittomuuden taholla olla kassaroitavissa pois joitakin satojatuhansia miljoonia tai sanotaanko nyt pyöreä miljardi? Tai enemmänkin?
Kun sitten valtio opettelisi rakentamaan kelvollisella tavalla sekä taloja että liikenneväyliä, niin ei tarvitsisi paukutella projektien budjetteja yli eikä remontoida juuri tehtyä heti kohta valmistumisen perään. Ja taas säästyisi satojatuhansia miljoonia ellei enemmänkin. Olennaista siis olisi, että säästöjä ei kohdennettaisi terveyssektorille, ei koulutukseen eikä sosiaaliturvaan eikä maanpuolustukseen. Haettaisiin muita säästötahoja. Etsivä löytää, sanotaan.
Kun tällä tavalla trimmattaisiin tasavallan hallintokonetta ajan ja tehtävien tasalle, niin sitten olisikin aika siirtää katse tulopuoleen. Menojen mijardiluokan säästöjen ansiosta avautuisi mahdollisuus virittää kansantaloutta entistä ja nykyistä parempaan iskuun. Käytännössä siis yhteisöveroa olisi mahdollista alentaa hiukan. Osinkojen ja myyntivoittojen verotusta olisi tilaisuus keventää. Ehkä perintövero voitaisiin poistaa kokonaan, sillä mm. tavallisen kansan omistamat asunnothan on maksettu jo kertaalleen verotetulla rahalla. Perintöveron poisto tekisi sukupolven vaihdokset selkeiksi niin yrityksissä kuin esim. maataloudessakin. Myönteisten ratkaisujen ansiosta elinkeinoelämä saisi uutta puhtia, työllisyys paranisi, valtion menot vähenisivät mm. työttömyysturvan muodostaman taakan kevenemisen ansiosta. Ja samaan aikaan parantunut työllisyys toisi valtion kassaan enenevästi kilisevää verokertymää.
Epäilen kuitenkin pessimistisesti, että Kataisen ja Urpilaisen hallitus tyytyy vain pyörittelemään peukaloitaan siinä puolimatkan seisauksessaan ja jää odottamaan, mitä ulkomailla sattuu tapahtumaan.
Valtion pitäisi trimmata Suomen kansantaloutta
2
<50
Vastaukset
- guigiuguigh98y890yho
Karu totuus on että virkamiesarmeijaa on harvennettava kovalla kädellä, vain tällä tavalla valtion menot saadaan kuriin mutta eihän korppi korpin silmää noki joten julkisen vallan halukkuus oman väen karsimiseen, varsinkin johtajien karsimiseen on heikkoa. Ennemmin kiristetään tavallinen kansa kuoliaaksi.
Jotenkin on vaikutelma että valtio ei edes halua saada tätä maata nousuun, 90-luvulla tapettiin yrityksiä kuin sääskiä kesällä eikä taloudellinen toiminta ole koskaan palannut 80-luvun tasolle enää, ei ole kilpailua kun ei ole yrityksiä, on työttömyyttä kun ei ole yrityksiä eli työpaikkoja, jne. maa on vajonnut apatiaan ja synkkyyteen, täällä syödään mielialalääkkeitä maailmanennätystahtia, kyllä on pahasti perustavaa laatua olevaa vikaa tässä maassa, ihan nyrjähtänyt koko systeemi.Murheellista aikaa oli todellakin 90-luvun lama ja juuri niinhän siinä tapahtui, että ahdingossa "tapettiin yrityksiä kuin sääskiä kesällä eikä taloudellinen toiminta ole koskaan palannut 80-luvun tasolle". Mahtoivatko poliitikotkaan tajuta, mitenkä helppoa on asettaa yritys konkurssiin eli se on helppo homma panna toimeen hetkessä. Konkurssiin tuomitsemisia tapahtui tietysti monista syistä. Verottaja peri saataviaan armottomasti ja samoin pankit laittoivat velkoja kokonaan perintään jo avan pienistäkin maksuviiväkeistä. Yritysten pelastusjärjestelyjä ei pidetty tärkeänä. Armoa ei helpolla annettu.
Sinänsä tuo 80-luvun tilanne sisältää myös velkaantumiskuplan syntyvaiheen. Kun rahamarkkinat vapautettiin, siinä samassa saumassa olisi pitänyt laittaa Suomen markka kellumaan, mutta eiväthän meidän vallanpitäjämme semmoista osanneet eivätkä ymmärtäneet.
Konkurssi leimasi 90-luvulla niin kuin aikaisemminkin yritäjän polttomerkinnällä kohtuuttomalla tavalla "perinteiseen suomalaiseen maan tapaan" toisin kuin useissa läntisissä sivistysmaissa on tapana. Konkurssit hävittävät työpaikkoja "tehokkaasti", mutta uusien työpaikkojen luominen onkin sitten aivan toisenlainen tehtävä ja se vaatii aikaa. Hävitystyö käy sukkelasti, rakentaminen on hidasta.
Tuossa aloituksessani yritän painottaa juuri kestävien ja järkevien toimintapuitteitten lomista yritystoiminnalle ja taloustoiminnalle yleensä. Eikä nyt riitä se, että betonoitaisiin nykyiset toimintaraamit eli säädöspykälät. Olisi muutettava säädöksiä nykyistä paremmiksi, sikäli mikäli todella haluttaisiin (poliitikot haluaisivat) yrittämisen edellytyksiä kohentaa. Huonolta näyttää. Esim. osinkojen verotuksen kiristäminen vaikuttaa olevan kovasti muodissa, vaikka viisaampaa olisi keventää osinkoverotusta. Kysymys on yritysten lisäksi myös tavallisen kansan yleisesti harjoittamasta säästämisestä, jossa osakesäästäminen on yksi olennainen kokonaisuuden osa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857455- 965394
- 2574595
- 444495
- 623257
- 492685
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222348- 492323
Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292322- 412184