Mitä syöt tai söisit tänään Kanarian saarilla? Ruokajuomista ja alku- jälkiruokadrinksuista voi myös kertoa avoimin mielin.
Gallup: mitä tänään syötäisiin?
35
604
Vastaukset
- 8+10=?
Valkosipulikatkaravut on pakollinen herkku jokaisella lomalla, samoin ihanat keitot, salaattiannokset ja revitty liha.
Juomaksi kevyt valkoviini tai aqua mineral con gas ja jälkiruuaksi ehdottomasti jäätelöä.
Drinksuista suosikkilistani kärkipäässä on lumumba. - omat eväät
Sinistä lenkkiä ja piimää.
- itse nähnyt usein
eikö siellä syödä kotimaisesti nakit muussilla ja Suomesta tuotua ruisleipää....tämä se Kanarialla tapana ollut....
- Rypyssä
Gofio tietysti täytyy taas testata siellä maalla, rannikolla kalaa. Ryppyperunoita, jos saisi jostain vielä oikeita RYPPYperunoita, eikä vain suolassa pyöriteltyjä.
- YÖK Carreton
Me syötäisiin Chapparal-ostarilla Britannia ravintolassa ja juurikin aloittajan irvailemat wiener-leikkeet sekä kolat/fantat!
Viime kesänä käytiin paikallisten suosimassa ja paljon kehutussa Carriton ravintolassa (lähellä Jardin del Sol ostaria). Pitkään oltiin mietitty sinne menemistä, kävelty kolmena vuonna ohi. Tilattiin leikkeet ym. ja kun saimme ne osa leikkeistä oli raakoja ja maistui todella pahalta! Sitten kutsuimme tarjoilijan joka kävi näyttämässä annosta omistajalle ja saimme uuden annoksen. Se ei ollut paljon parempi, liha oli kumman makuista ja sekin oli raaka! Siitä mainitsimme taas ja tarjoilija rupesi tuomaan aikuisille lasillista juotavaa ja lapselle jäätelöannosta. Varmaa on että emme mene sinne enää ikinä ja ihmettelemme mistä ravintola hyvä maine on tullut!!! Voi olla että meille kävi vain huono tuuri ja kaikki muut ovat saaneet hyvää syötävää... mutta että kaksi annosta meille epäonnistui....
Brittiravintola on ollut todella hyvä eikä koskaan ole ollut valittamista ruoissa eikä palvelussa!- wieninleike ja cola
Aloittaja ei irvaile nimimerkillään mitään, sillä aloittaja pitää liharuuista joista leikkeet ja pihvit yhtenä esimerkkinä. Wieninleike tai wienerleike on yksi suosikeistani, yksinkertainen mutta parhaimmillaan erittäin maukas ruoka. Ruokajuomanani on varsin usein kuplavesi, ja drinksunani cola, sillä hyvin harvoin käytän alkoholia.
Aloitus ei ole tehty irvailumielessä, eikä nimimerkki ole irvailua. Ruoka on monelle lomailuun oleellisesti kuuluva asia, vaikkei tietenkään se tärkein, mutta miksipäs ei lomasyöpöttelyistäkin voisi Kanariaotsikon alla keskustella. Ainakin yhden ketjun verran.
Ehkä näin saamme uusia hyviä ruoka- ja juomavinkkejä, jotta ei niin usein tarvitsisi tilata sitä tuttua ja turvallista leikettä tai cuba libreä vaikka se niin hyvää onkin. - YÖK Carreton
wieninleike ja cola kirjoitti:
Aloittaja ei irvaile nimimerkillään mitään, sillä aloittaja pitää liharuuista joista leikkeet ja pihvit yhtenä esimerkkinä. Wieninleike tai wienerleike on yksi suosikeistani, yksinkertainen mutta parhaimmillaan erittäin maukas ruoka. Ruokajuomanani on varsin usein kuplavesi, ja drinksunani cola, sillä hyvin harvoin käytän alkoholia.
Aloitus ei ole tehty irvailumielessä, eikä nimimerkki ole irvailua. Ruoka on monelle lomailuun oleellisesti kuuluva asia, vaikkei tietenkään se tärkein, mutta miksipäs ei lomasyöpöttelyistäkin voisi Kanariaotsikon alla keskustella. Ainakin yhden ketjun verran.
Ehkä näin saamme uusia hyviä ruoka- ja juomavinkkejä, jotta ei niin usein tarvitsisi tilata sitä tuttua ja turvallista leikettä tai cuba libreä vaikka se niin hyvää onkin.Sori, Irvailuviittailut otetaan takaisin!
Itsekin pidämme hyvistä liharuoista. Ja odotamme myös hyviä ravintola/ruokavihjeitä. - wieninleike ja cola
YÖK Carreton kirjoitti:
Sori, Irvailuviittailut otetaan takaisin!
Itsekin pidämme hyvistä liharuoista. Ja odotamme myös hyviä ravintola/ruokavihjeitä.Asia on pihvi!
En ottanut nokkiini, kunhan vain pienoisen väärinymmärryksen korjasin.
Tietysti voisimmehan halutessamme alkaa vääntää esimerkiksi colajuomien parhaimmuudesta, mutta onneksi tässä osoitteessa kelpaa cola kuin cola. Joskus jopa fanta naranja, mutta sitähän ei uskalla julkisesti tunnustaa.
Kahvin ylimpänä ystävänä olsisi mukava saada joitain sen alan vinkkejä, eli mitähän muuta osaisi pyytää kuin cafe aleman tai americano, cafe con leche, cafe irlandesa ja carajillo? - YÖK Carreton
wieninleike ja cola kirjoitti:
Asia on pihvi!
En ottanut nokkiini, kunhan vain pienoisen väärinymmärryksen korjasin.
Tietysti voisimmehan halutessamme alkaa vääntää esimerkiksi colajuomien parhaimmuudesta, mutta onneksi tässä osoitteessa kelpaa cola kuin cola. Joskus jopa fanta naranja, mutta sitähän ei uskalla julkisesti tunnustaa.
Kahvin ylimpänä ystävänä olsisi mukava saada joitain sen alan vinkkejä, eli mitähän muuta osaisi pyytää kuin cafe aleman tai americano, cafe con leche, cafe irlandesa ja carajillo?Kyllä fanta Naranjan ja jopa pelkän Naranjan tykkäämisen uskalletaan tunnustaa ;)
Kahvi asiaan eli Brittiravintolassa saa hyvät cappucinot kermavaahdolla!
Toivottavasti tänä vuonna päästään sinne syömään ja kahvittelemaan!!!!
- Reetta
Mahtais mennä merenelävien puolelle... mustekalaa tai jättiläiskatkarapuja (tarjonnasta riippuen) salaatti ja valkoviiniä. Jälkiruuaksi cortado ja Carlos I.
- melkeen kaima
Kerro hieman tarkemmin. Millä lailla valmistettuina mereneläviä nautit, ja muistatko mikä jonkun hyvän annoksen nimi oli ruokalistalla? Monta kertaa on mieli tehnyt maistella katkarapuja, simpukoita, mustekaloja ja muita, mutta kokemattomuus ja ainakin toistaiseksi hepatiittirokotuksen puute on hillinnyt halua tutustua uusiin makuelämksiin. Uskaltaako Kanarialla syödä mereneläviä ilman edellä mainittua rokotusta? Mistä tunnistaa tuoreen ja jo hieman vanhentuneen merenelävän?
- väliinhuutaja
melkeen kaima kirjoitti:
Kerro hieman tarkemmin. Millä lailla valmistettuina mereneläviä nautit, ja muistatko mikä jonkun hyvän annoksen nimi oli ruokalistalla? Monta kertaa on mieli tehnyt maistella katkarapuja, simpukoita, mustekaloja ja muita, mutta kokemattomuus ja ainakin toistaiseksi hepatiittirokotuksen puute on hillinnyt halua tutustua uusiin makuelämksiin. Uskaltaako Kanarialla syödä mereneläviä ilman edellä mainittua rokotusta? Mistä tunnistaa tuoreen ja jo hieman vanhentuneen merenelävän?
Kysymys ei ollut minulle, en ole Reetta. Mutta kommentoin kuitenkin.
Annoksien nimi ruokalistalla ei oikeastaan merkkaa mitään. Ravintolakohtaiset listat. Useimmissa ravintoloissa kanarialta löytyy myös suomenkielinen meny, josta voi valita omaan makuun sopivan ruuan.
Suosittelen mustekalaa friteerattuna hyvällä mojolla. Katkaravut maistuu miten vaan, pastan, salaatin, valkosipuliliemessä keitettynä, ihan miten vaan. Simpukat menee kuin katkaravutkin.
Kanarian ravintoloissa kala ja merenelävät on varmasti tuoreita, vasta pyydystettyjä, aamulla kalastajat tuo ne atlantilta. Jos joku ravintola sattuis edellispäivän kalaa tarjoamaan, se olisi pian entinen ravintola.
Hepatiittia turha pelätä, merenelävistä sitä et todellakaan saa.
Nauti merenelävistä kanarialla, samanlaista makuelämystä et Suomesta saa. - Rypyssä
melkeen kaima kirjoitti:
Kerro hieman tarkemmin. Millä lailla valmistettuina mereneläviä nautit, ja muistatko mikä jonkun hyvän annoksen nimi oli ruokalistalla? Monta kertaa on mieli tehnyt maistella katkarapuja, simpukoita, mustekaloja ja muita, mutta kokemattomuus ja ainakin toistaiseksi hepatiittirokotuksen puute on hillinnyt halua tutustua uusiin makuelämksiin. Uskaltaako Kanarialla syödä mereneläviä ilman edellä mainittua rokotusta? Mistä tunnistaa tuoreen ja jo hieman vanhentuneen merenelävän?
Tässä joitakin nimiä joita näkee: sepia a la plancha=paistettu mustekala, calamares a la romana=friteeratut mustekalarenkaat, besugo=meriahven, pulpo=tursas, gambas al ajillo=valkosipulikatkaravut. Pescados on kalat ja mariscos on muut merenelävät. Aina voi pyytää näyttämään mikä joku on, kun ei noita nimiä tiedä. Kokeilemaan vaan!
- Reetta
melkeen kaima kirjoitti:
Kerro hieman tarkemmin. Millä lailla valmistettuina mereneläviä nautit, ja muistatko mikä jonkun hyvän annoksen nimi oli ruokalistalla? Monta kertaa on mieli tehnyt maistella katkarapuja, simpukoita, mustekaloja ja muita, mutta kokemattomuus ja ainakin toistaiseksi hepatiittirokotuksen puute on hillinnyt halua tutustua uusiin makuelämksiin. Uskaltaako Kanarialla syödä mereneläviä ilman edellä mainittua rokotusta? Mistä tunnistaa tuoreen ja jo hieman vanhentuneen merenelävän?
Väliinhuutaja kertoikin jo oleellisen, kiitos. Itse pidän merenelävistä aika lievästi maustettuna, jolloin niiden omat aromit pääsevät parhaiten esiin. Calamares fritos tai á la plancha olisi minun ykköstoiveeni, Sepia maistuu melkein samalta... molemmat mielellään mojon tai ihan pelkän oliiviöljyn sitruunan kanssa... sitruuna on aika oleellinen - se mureuttaa mustekalan ja antaa miellyttävää kirpeyttä. Langostinos samoin valmistettuna on myös herkkuani.
- melkeen kaima
Reetta kirjoitti:
Väliinhuutaja kertoikin jo oleellisen, kiitos. Itse pidän merenelävistä aika lievästi maustettuna, jolloin niiden omat aromit pääsevät parhaiten esiin. Calamares fritos tai á la plancha olisi minun ykköstoiveeni, Sepia maistuu melkein samalta... molemmat mielellään mojon tai ihan pelkän oliiviöljyn sitruunan kanssa... sitruuna on aika oleellinen - se mureuttaa mustekalan ja antaa miellyttävää kirpeyttä. Langostinos samoin valmistettuna on myös herkkuani.
Kiitos oikein syrämen pohjasta teille kaikille! Ehkä nyt uskaltaa mereneläviin koskea joita aina olen mieluillut mutta en vain ole uskaltanut. Seuraavalla matkallani aion kokeilla ainakin mustekalaa ja erilaisia meren kaloja. Valkosipulikatkaravut kiinnostavat myös elleivät ne ole annoksessa kokonaisia. Millainen ruoka-annos tuo on?
Hauskaa Pääsiäistä! tv. Kreetta
- matkakuumeinen
Tänää kaalikeittoa ja 10 pv päästä ryppyperunoita mojokastikkeella jonkun hyvän pihvin kera. Toivottavasti tällä kertaa ilmat suosii Puerto De La Cruzissa, aina ei ole suosinut. No ehkä huhtikuussa jo ruskettuu (varman päälle).
- 3+13
Kuparipannun kaalikääryleet, ja voikkonen linja-autopysäkillä tuli jostain mieleen.
- Ruokahalu
Kuparipannu minulla on kaapissa isoisoäidin lajoittamana, mutta miten se Kanariaan liittyy?
Kanarialla, ja juuri tänä iltana, söisin jotain tuoretta kalaa ryppyperunoiden kera, perunoiden, joita ei todellakaan saa kuoria, vaan ne potut on syötävä kuorineen. Mojokastikkeet kuuluvat tietysti asiaan, ja niistä pidän enemmän vihreästä, mutta kanssaeläjä puolestaan siitä vahvemmasta versiosta.
Jälkiruuaksi ekspresso ja brandy, tai vaihtoehtoisesti carajillo.
Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi?
Kiva että ruokakeskustelu on saatu "yksiin kansiin" eli juuri siihen omistettuun keskusteluketjuun.
Kanarian vinkit ja matkakertomukset ovat palstan parasta antia, mutta tietysti ruuasta, silloin tällöin, puhuminen on oikein viihdyttävää ja hyviäkin vinkkejä antavaa. Toivottavasti keskustelu ei mene liikaa off topic ja ketjua poisteta. - YÖK Carreton
Ruokahalu kirjoitti:
Kuparipannu minulla on kaapissa isoisoäidin lajoittamana, mutta miten se Kanariaan liittyy?
Kanarialla, ja juuri tänä iltana, söisin jotain tuoretta kalaa ryppyperunoiden kera, perunoiden, joita ei todellakaan saa kuoria, vaan ne potut on syötävä kuorineen. Mojokastikkeet kuuluvat tietysti asiaan, ja niistä pidän enemmän vihreästä, mutta kanssaeläjä puolestaan siitä vahvemmasta versiosta.
Jälkiruuaksi ekspresso ja brandy, tai vaihtoehtoisesti carajillo.
Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi?
Kiva että ruokakeskustelu on saatu "yksiin kansiin" eli juuri siihen omistettuun keskusteluketjuun.
Kanarian vinkit ja matkakertomukset ovat palstan parasta antia, mutta tietysti ruuasta, silloin tällöin, puhuminen on oikein viihdyttävää ja hyviäkin vinkkejä antavaa. Toivottavasti keskustelu ei mene liikaa off topic ja ketjua poisteta.Kanarialla ei kertaakaan. Ei taida kuulua anjovikset ja kaprikset heidän eikä kylläkään meidänkään makuun!
- mastercheffi
Ruokahalu kirjoitti:
Kuparipannu minulla on kaapissa isoisoäidin lajoittamana, mutta miten se Kanariaan liittyy?
Kanarialla, ja juuri tänä iltana, söisin jotain tuoretta kalaa ryppyperunoiden kera, perunoiden, joita ei todellakaan saa kuoria, vaan ne potut on syötävä kuorineen. Mojokastikkeet kuuluvat tietysti asiaan, ja niistä pidän enemmän vihreästä, mutta kanssaeläjä puolestaan siitä vahvemmasta versiosta.
Jälkiruuaksi ekspresso ja brandy, tai vaihtoehtoisesti carajillo.
Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi?
Kiva että ruokakeskustelu on saatu "yksiin kansiin" eli juuri siihen omistettuun keskusteluketjuun.
Kanarian vinkit ja matkakertomukset ovat palstan parasta antia, mutta tietysti ruuasta, silloin tällöin, puhuminen on oikein viihdyttävää ja hyviäkin vinkkejä antavaa. Toivottavasti keskustelu ei mene liikaa off topic ja ketjua poisteta."Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi? "
Oikeaoppisesti valmistetussa Wieninleikkeessä ei ole kaprista eikä anjovista. - melkein kylmäkkö
mastercheffi kirjoitti:
"Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi? "
Oikeaoppisesti valmistetussa Wieninleikkeessä ei ole kaprista eikä anjovista.Maassa maan tavalla.
Alkuperältään wieninleike on itävaltalainen, ja siellä siihen kuuluu sitruunanviipale ja hieman persiljaa koristeeksi ja makua antamaan, mutta tuo hyvinkin yleinen ja laajalle levinnut ruoka on maittain hieman omanlaisensa. Myös Itävallassa on wieninleikkeellä useitakin alueellisia varsin erilaisiakin versioita. Täällä Suomessa wieninleikkeeseen kuuluu anjovis ja kapris, mutta esimerkiksi Saksassa sitruunaa, kurkkua ja sardiinia.
mastercheffi on tavallaan oikeassa mutta tavallaan hän meneen päin mäntyä niin että kajahtaa. Jos hän olisi oikea mastercheffi tai edes emäntäkoulun käynyt, tietäisi hän että wieninleikkeen oikeaoppisuus on vähän kuin veteen piirretty viiva riippuen ihan siitä missä se pitäisi osata asiakkaalle pannulla pyöräyttää. - YÖK Carreton
melkein kylmäkkö kirjoitti:
Maassa maan tavalla.
Alkuperältään wieninleike on itävaltalainen, ja siellä siihen kuuluu sitruunanviipale ja hieman persiljaa koristeeksi ja makua antamaan, mutta tuo hyvinkin yleinen ja laajalle levinnut ruoka on maittain hieman omanlaisensa. Myös Itävallassa on wieninleikkeellä useitakin alueellisia varsin erilaisiakin versioita. Täällä Suomessa wieninleikkeeseen kuuluu anjovis ja kapris, mutta esimerkiksi Saksassa sitruunaa, kurkkua ja sardiinia.
mastercheffi on tavallaan oikeassa mutta tavallaan hän meneen päin mäntyä niin että kajahtaa. Jos hän olisi oikea mastercheffi tai edes emäntäkoulun käynyt, tietäisi hän että wieninleikkeen oikeaoppisuus on vähän kuin veteen piirretty viiva riippuen ihan siitä missä se pitäisi osata asiakkaalle pannulla pyöräyttää.Gran Kanarialla, Inglesissä, siihen kuuluu usein majoneesi :)
- MS / 69
Ruokahalu kirjoitti:
Kuparipannu minulla on kaapissa isoisoäidin lajoittamana, mutta miten se Kanariaan liittyy?
Kanarialla, ja juuri tänä iltana, söisin jotain tuoretta kalaa ryppyperunoiden kera, perunoiden, joita ei todellakaan saa kuoria, vaan ne potut on syötävä kuorineen. Mojokastikkeet kuuluvat tietysti asiaan, ja niistä pidän enemmän vihreästä, mutta kanssaeläjä puolestaan siitä vahvemmasta versiosta.
Jälkiruuaksi ekspresso ja brandy, tai vaihtoehtoisesti carajillo.
Aloittajan lempiruuasta sen verran, että kuinka usein olette saaneet wienerleikkeen oikeaoppisesti laitettuna, eli että siinä on sekä anjovisfile että kaprista sitruunan lisäksi?
Kiva että ruokakeskustelu on saatu "yksiin kansiin" eli juuri siihen omistettuun keskusteluketjuun.
Kanarian vinkit ja matkakertomukset ovat palstan parasta antia, mutta tietysti ruuasta, silloin tällöin, puhuminen on oikein viihdyttävää ja hyviäkin vinkkejä antavaa. Toivottavasti keskustelu ei mene liikaa off topic ja ketjua poisteta.Kuparipannu on ravintola Inglesissä...
- -"-
inkelsisä mummolan lihapulat kotosasa ilmapiirisä... pannun kääryleitä ee voe syyä
rutsisa pelkät ruokajuomat la pandasa verkkosukkasten kansankynttilien seurasa - Syöty
Ovatko Mummolan lihapullat omatekoisia vai niitä kamalan suolaisia frigadelleja joita naapuriravintolassa mainostetaan mummon lihapullina ja ovat kaupasta ostettujaS
- -"-
samoja pökäletä
- kesähessuko
Niitä pökäleitä myydään HiperDino-ketjun myymälöissä, säkäkokit lisäävät niihin pussikastikkeen, molemmissa kuparipannussa ja mummolassa eineskeittiöt, mitään ei valmisteta itse.
- ookke kara
Hernekeittoo ja pannarii kuningatarhillolla, meinaan täällä härmlandiassa.
- evvk!
Aloitus koski Kanariaa. Ketään sun koti syömisesi kiinnosta. Sitä paitsi torstai on hernekeitto päivä.
- ookke kara
Otsikko on Gallup: Mitä tänään syötäisiin. Syö sinä ärtsopat torstaina orjallisesti, meillä syödään silloin kun huvittaa ja maittaa. Kanarialla maistuu Charcon aukion nakkikiskan hotdogit, ja Josen baarin churrot. Siinä sulle tiukkapipo kanarian menyytä.
- kävijä
Menkää syömään Gameliakseen,eikä mihinkään mummolaan tai pannuun. Kiinalaisessakin syötävät herkut.
- Alan Mies
Olipas mukava juttuketju. Hyviä ja asiallisia vinkkejä kaikki (lähes...). Jos Paseon iltatuuli tuntuu joskus viileältä niin tutun rommitotin sijaan ehdottaisin juomaa nimeltä La Madre Sucia (the Dirty Mother), lämmittää mukavasti luita ja ytimiä.
- höpönhöpön
Mummolassa ja Kuparipannussa on omat keittiöt ja hyvät kokit. Oli pakko korjata tuo yläpuolella annettu väärä tieto !
- don Luis
Myöhäiset kommentit aloitukseen.Muutama uusi kokemus ruokapaikoista Inglesissä.Espetada Av.Gran Canarialla,pienehkö paikka,ahtaan tuntuinen,ruoka hyvää,hinta kohdallaan,pöytävaraus lähes pakollinen,voin suositella.
Miramar,Yumbon pääsisäänkäynnin kohdalla kerrosta alempana"pankkien alla",siisti ja mukava paikka,hyvä hinta/laatusuhde.
Silos ,Avenida Tirajana,myöskin uusi mukava tuttavuus,hyvä asiakaspalvelu ja hyvää ruokaa,eikä hintakaan,kovan kilpailun vuoksi ollut korkea,myöskin suositeltava.
P S.Jälleen hienot ilmat kanarialla. - Kotona ja Kanarialla
Perunoita van Gogh ja gin tonic.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417044
- 323958
- 463384
- 402959
- 172736
- 372238
- 162206
- 412163
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472117- 402078