Vauvan päiväkodin aloitus

etukäteen tietoa

Mitenkä tuollaisen 10kk vanhan syöminen ja juominen hoituu päiväkodissa? Laitetaanko hänelle enemmän sössättynä samaa ruokaa kuin muille vai miten. Entäs juominen. Viedäänkö sinne oma tuttipullo. Äidinmaidonvastikkeet saa kai talon puolesta?

11

1633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • werso123

      Ruoka tarjotaan niin soseutettuna kuin tarvetta, mutta samaa ruokaa tarjotaan kuin muillekin lapsille. Oma tuttipullo viedään jos tarvitsee esim.unimaitoa päiväunille, mutta muuten juottavat nokkamukista vastiketta 1v asti. Vastike tulee talon puolesta.

      Lapseni meni aikanaan päiväkotiin juuri 10kk iässä ja hyvin sopeutui päiväkodin ruokiin. Yllättävän aikaisin opettivat myös syömään itse, kotona ei oltu edes yritetty itse syömistä sitä ennen.

      • sontsa121

        Vastike tulee talon puolesta 1 vuotiaaksi asti. Meillä ainakin alle 1-vuotiaille soseutetaan ruoka.


    • Näin meillä

      Riippuu näköjään päiväkodista. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että alle 1-vuotiaat saivat ruuan soseutettuna. Myös yli 1 v saattoi saada tarvittaessa, jos soseutettua ruokaa oli jäänyt pienemmiltä (sitä oli varattu reilusti). Ruoka oli muutoin samaa ruokaa kuin muilla, tosin joskus saattoi olla eri ruokaa.

      Äidinmaidonvastikkeet piti tuoda itse, jos halusi tiettyä merkkiä, muuten oli talon puolesta. Oma tuttipullo vietiin ja siitä sai juoda ruokajuomatkin. Eli sen osalta eroa tuohon mitä toinen vastaaja vastasi. Oma lapseni luopui aika myöhään tuttipullosta, nokkamukista maitoa meni alkuun tosi vähän.

      Tutti sai olla vaan päiväunilla. Meillä lapsi ei kyllä syönyt tuttia, joten ei ollut ongelma.
      Kannattaa kysellä päiväkodista kun käytte tutustumassa.

    • ryhmisläinen

      Meillä tuttipullo vaan päiväunille mennessä, muuten pyritään totuttamaan mukiin mahdollisimman pian. Aamu- ja iltavellin saa pullosta jos on niihin tottunut ja vanhemmat tuovat kotoa. Muutoin tarjotaan samaa puuroa kuin toisillekin.

      Varmista tuoremehujen tarjonta. Kaikki vanhemmat eivät halua pienille vielä mehuja tässä vaiheessa, sitä kuitenkin on tarjolla isommille aamupalalla ja joskus välipalalla. Pääsääntöisesti meillä välipalajuomana vesi ja maito.

      Myös suolan osalta voit tarkistaa, että tilaavat keittiöltä (tai valmistavat) kevytsuolaisen ruuan. Meillä on erikseen ilmoitettu alle 1v ruokavaliosta. Se on yleensä lähes samaa kuin muilla, ei mitään sosetta kuitenkaan. Yli 1v siirtyy samalle ruokavaliolle kuin muutkin hoitolapset.

      Kannattaa aloittaa samat mukiharjoittelut sitten kotonakin, vaikka se pullo niin helppo onkin. Kaikkea hyvää hoitotaipaleen aloittamiseen!

    • bambina10

      Meilläpäin 10kk lapselle syötetään samaa ruokaa kuin muillekin ja vain tarvittaessa muussataan, esim. haarukalla. Oma tuttipullo mukaan, siitä juovat ruualla ja päiväuniaikaan. Korvikkeet saa joko talolta tai viedään itse, riippuu paikasta. Meillä 10kk tyttö ihastui heti päiväkotiin ja tykkää vaan, kun siellä on enemmän menoa ja meininkiä kuin kotona.

    • kotihoiodn puolesta

      Vain psyykkisesti häiriintynyt äiti vie noin pienen lapsen päiväkotiin.

      Mahtaa muuten olla kurjat kotiolot, jos kymmenkuinen "ihastuu" päiväkotiin.

      • .............

        Miksi on noin vaikeaa hyväksyä toisten tekemiä päätöksiä?? Minulla saman ikäinen tyttö, jota en ole vielä vähään aikaan viemässä hoitoon, mutta silti ei tulisi mieleenkään haukkua täällä niitä jotka vievät.


      • -------------

        Onko työssäkäynti psyykkisesti häiriintyneen merkki? Siinä tapauksessa hyvä teille psyykkisesti terveille, että on niitä häiriintyneitäkin elättämässä teidät.


      • Voi voi

        Onkohan tuokaan nyt ihan fiksua sanoa muita psyykkisesti häiriintyneeksi? En nyt kuitenkaan ala sättimään sinua häiriintyneeksi... Lakikin sallii 10 kk ikäisen lapsen viemisen päiväkotiin.

        Jos lapsi pitää päiväkodista, ei se tarkoita etteikö viihtyisi myös kotona. Olisiko parempi, että lapsella on kurjaa päiväkodissa? Vaikea kyllä 10 kk ikäisestä sanoa kuinka ihastunut on, kun ei osaa puhua. Mutta meillä lapsi ainakin 11 kk iässä lähes aina iloisena jäi päiväkotiin. Ei itkeskellyt, aina näin ei tietysti ole. Miksiköhän edes vastaan tämmöiseen hölmöön viestiin... Pitäisi vaan jättää huomiotta.


    • ,.-,.-,.-,.-,.-

      Meillä vastikkeet ja tuttipullot pitää tarvittaessa viedä itse. Lapsi oli 11-kuinen kun aloitti hoidon, enkä vienyt mitään vastikkeita tai pulloja, joten sai siellä tavallista maitoa tavallisesta mukista. Kotonahan oli mennyt siihen asti rintamaidolla. Ruoka on samaa kuin muillakin, tarvittaessa sössätään haarukalla pienimmille.

      • päiväkotilainen

        Meillä on alle 1 vuotiaille talon puolesta korvikkeet, nokkamukista juovat, jos ei tuoda tuttipulloa kotoa. Ruoka on suolatonta/vähäsuolaista ja tulee soseutettuna tai keittiössä soseutetaan sellaiset, mitkä eivät tule keskuskeittiöltä. Pikkuhiljaa aletaan antaa karkeampaa ja siirrytään haarukkasoseutukseen. Ei suinkaan niin, että kun yksi täyttää, niin samana päivänä pitää syödä samoin kuin muidenkin. Tarvittaessa saa maito/korvikepullon unille, jos on siihen tottunut. Puuroista on yleensä oma suolaton versio alle vuoden ikäisille.

        Ja siihen, että lapsi on ihastunut päiväkotiin, on ihan normaalia tuon ikäisille hoidon aloittaville. Alle vuoden ikäiset ovat yleensä niitä, joille sopeutuminen ja hoidon aloitus on helpointa, esim. huomattavasti helpomptaa kuin 2-3-vuotiailla. En kuitenkaan tarkoita, sitä että lasten olisi hyvä aloittaa päiväkodissa alle vuoden ikäisinä, päinvastoin. Mutta sanoinpahan vaan.

        Rohkeasti kysyt vaan sieltä lapsesi hoitopaikasta nämä ruoka- uni- ym asiat. Sieltä saat tiedon miten siellä päiväkodissa toimitaan. Käytte yhdessä tutustumassa hyvissä ajoin hoitopaikkaan ja saat selvitettyä mieltäsi painavat asiat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe