imetyksen lopetus vauva 4kk

alobb

ajatuksena lopettaa imetys kun vauva 4kk
ja samalla siirtyä maistelemaan kiinteitä. imetys on ollut alusta asti vaikeaa ja en siitä erityisemmin pidä. tälläkin hetkellä saa pullosta väillä kun nälkäinen tuntien imetyksen jälkeen, eli pullo ja korvike pojalle tuttuja. onko muita aikaisin imetyksen lopettaneita ja miten se teillä sujui/vaikutti arkeen? en kaipaa siis imetysvinkkejä tai linkkejä imetystukisivulle :) olen päätökseni tehnyt ja ylpeä tulevasta 4kk imetyksestä vaikeuksineen.

4

1850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä päätös =)

      Meillä lopetellaan ja poika 5kk. 4kk asti ollaan oltu melkein pelkästään äidinmaidolla, olen imettänyt, mutta pullosta on pumpattua myös saanut alusta asti päivittäin kun isäkin on otettu syöttämiseen mukaan. Korviketta muutaman kerran kokeiltu, hyvin meni sekin.

      Soseet aloitettiin n. 1kk sitten, 4kk iässä. Heti väheni hieman syömiskerrat ja yösyöttö jäi pois. Se vähensi radikaalisti mulla maidontuloa parissa viikossa. Ekat 2 soseviikkoa mentiin niin, että soseen päälle imetin/annoin pullosta äidinmaitoa. Sitten viikko niin, että annoin yhden - 2 syöttöä korviketta. Nyt olen imettänyt enää aamuisin (tissit pingottaa) ja iltapuuron päälle. Nämä imetykset onkin itselle vaikeinta lopettaa, koska on ihana aamulla herätä vauvan kanssa rauhaksiin ja ottaa hänet viereen syömään, ja illalla sama homma, on kiva rauhoittua yhdessä ennen nukkumaan menoa. Mutta maidontulo on reilusti tosiaan vähentynyt, joten katsotaan kauanko sitä riittää. Ihan seinään en minä ainakaan olisi edes pystynyt lopettamaan, koska rinnoilla selkeästi kestää tottua vähäisempään tarpeeseen ja vastaavat viiveellä tuohon kysyntään.

      Meillä on myös ollut imetyksessä kaikenlaista ongelmaa, sen enempää en jaksa tässä nyt eritellä kun tuntuu, että jokaiselle pullon havainneelle olen tilivelvollinen miksi vauva ei aina syö rinnasta... tosi ärsyttävää. Mutta hyvä ap kun lisäsit ettet kaipaa vinkkejä iemtyksen jatkamiseen ;-) Harvoin täällä mitään muita vinkkejä saa, kysyi ihan mitä tahansa niin aina ollaan siihen imetykseen ohjaamassa takaisin. Ja meille ainakin on ollut todella helpottava päätös siirtyä pikkuhiljaa enenevissä määrin tuohon korvikkeeseen!

      • ushsl

        Tämä ihan ilman sarvia ja hampaita, mutta koska palstan otsikko on imetys, niin herkästi täällä jaetaan niitä ohjeita imetyksen jatkamiseen, vaikkei niitä kysyttäisikään. Se onkin epätasa-arvoista, ettei täällä ole omaa palstaa pulloruokinnalle ja sen ongelmille. Ihan yhtä lailla korvikeruokinnassakin tulee välillä pulmia eteen ja olisi kiva kysyä neuvoa niihin muilta. Pitäisi varmaan ehdottaa omaa palstaa siihen.


      • ushkh
        ushsl kirjoitti:

        Tämä ihan ilman sarvia ja hampaita, mutta koska palstan otsikko on imetys, niin herkästi täällä jaetaan niitä ohjeita imetyksen jatkamiseen, vaikkei niitä kysyttäisikään. Se onkin epätasa-arvoista, ettei täällä ole omaa palstaa pulloruokinnalle ja sen ongelmille. Ihan yhtä lailla korvikeruokinnassakin tulee välillä pulmia eteen ja olisi kiva kysyä neuvoa niihin muilta. Pitäisi varmaan ehdottaa omaa palstaa siihen.

        Ai niin, (huom. tämä vinkki ei ole imetyksen pariin takaisin ohjaamista ;)) viiden kuukauden iässä lopettelevalle halusin vaan sanoa sen, että kun tosiaan imettäessä rinnat vastaavat aina kysyntään, niin voit lopetella aamu-ja iltaimetyksen just siihen tahtiin kuin sinulle sopii. Kyllä sitä maitoa jonkin verran sieltä aina tulee, vaikka vauva imisikin vain kahdesti päivässä. Tämän siis sanoin vain siksi, kun viittasit siihen, että ne kerrat ovat sinulle herkimpiä lopetuksen suhteen. Ihan siis omassa aikataulussa vaan, jos vauvalle se rinta edelleen hyvin kelpaa. :)


      • Jos imetykset..

        aamuisin ja iltaisin on sinulle tärkeitä, voit toki jatkaa niitä niin kauan kuin sinusta siltä tuntuu. Maidon tulo ei lopu vaikka imettäisit vain aamulla ja illalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe