Samsung vai Lg

tekniikaton

15

3524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisätiedot tarpeen?

      Olet ilmeisesti arponut hinnan perusteella nämä laitteet etkä kerro, mihin tarkoitukseen olet tv:tä oikeastaan hankkimassa? Antenniverkon T2 viritin puuttuu kummastakin, ja kun kaapeliverkon Cable Ready HD -hyväksyntäkin puuttuu, niin kysymys: Entäs sitten? Anna joku pieni vihje, mistä ominaisuudesta kaipaat tietoa..

    • Ei kumpikaan....
    • hahahahah2

      Vai tekniikasta tietämätön....

      Jos kysyjä asuu kaapelitaloudessa, ei sitä antenniverkon T2:ta tarvitse.

      Katsomatta noita linkkejä sanoisin, että LG. Olen kokeillut sekä Samsungin että LG:n telkkareita ja LG kyllä voittaa.

    • tekniikaton

      Televisio tulee ihan tavalliseen käyttöön eli katseluun naishenkilölle. Haluaisin telkkarin, jonka tekniikka ei heti vanhene - siis että siinä olisi 3D ja erityisesti netti. Ja toivoisin telkkarin olevan kuitenkin selkeäkäyttöinen. Tällä hetkellä minulla on kaapeli, mutta jos muutan, pitää sinä varmuuden vuoksi olla antenniverkkokin.

      LG:ssä kyllä lukee, että siinä on Digitaalinen TV-viritin DVB-C, DVB-S2, DVB-T ja Samsungissa Digivirittimet: DVB-T, DVB-C (HD). Luulin, että tuo DVB-C tarkoittaa kaapelia ja DVB-T antennia. Eikö niin olekaan? Huh, onneksi en vielä tilannut telkkaria!

      Hinnan perusteella nuo telkkarit tosiaankin valitsin, sillä molemmat saa tuolla alle 800 eurolla (kalliimman saa toisesta paikasta edullisemmin). Se on kipurajani telkkarin ostoon.

      • Kännyllä netis

        ihmettelen, jos olet oikeasti epävarma siitä, mitä DVB-C ja DVB-T tarkoittavat, koska ne kerrotaan televisioiden teknisissä tiedoissa. Siis tyyliin antenniverkon viritin DVB-T jne. Ja kaapeliverkon HD-virittimet on oikeissa telkkareissa kyllä, vain se antennipuolen HD puuttuu vanhemmista tai edullisemmista malleista.

        http://www.google.fi auttaa, jos ei tiedä. Googlaa myös DVB-T2. En voi nyt etsiä sinulle linkkejä.


      • Halpa=hyvä?

        Älä valitse hinnan perusteella. Valitse käyttökokemuksen perusteella, testaa, kokeile itse. Moni päätyy tilaamaan Samsungin netistä kokeilematta vain siksi, kun se on niin halpa. Se on halpa, kun siitä on karsittu ominaisuuksia (myös noista kalliimista malleista), eikä sillä myöskään saa erään kaupan välillä tarjoamaa lisätakuuta (nyt kaikkiin telkkareihin 3 vuoden takuu, paitsi ei Samsungiin).

        Tulet käyttämään sitä tv:tä joskus monta tuntia päivässä ja silloin sen pitää olla sellainen, jota on hyvä ja mukava käyttää ja että siitä löytyy ne toiminnot ja liitännät, joita tarvitset.


      • Lisätiedot tarpeen?

        Jos aiot tulevaisuudessa katsoa antenniverkon HD-lähetyksiä, niin tarvitset vastaanottimeen DVB-T2 -virittimen, joka näistä malleista puuttuu. Vastaanottimissa on siis perusmallin DVB-T -viritin, jolle on käyttöä vielä muutamia vuosia. Antenniverkon HD-lähetysten katseluun joudut hankkimaan HD-digiboksin tv:n kaveriksi, joten säästöt menee siihen. Lopullisesta salausjärjestelmästä ei ole tietoa. Nykyisin on käytössä Conax, mutta Plustv kiilaa markkinoille Viaccess -salauksella toteutetuilla palveluillaan.

        Kaapeliverkossa DVB-C -normi säilyy, kuten salauksena Conax. HD-kanavien katseluun tarvitset maksukortin linkitykseen kelvollisen tv:n, jolloin laitteessa on merkintä Cable Ready HD. Tällöin vastaanottimessa on MPEG4 -dekooderi ja maksukortin CI rajapinnan on todettu olevan suosituksen mukaisia. Osa tv-malleista on tehty Euroopan markkinoille, jolloin ne eivät edes löydä kaikkia suomalaisten kaapeliverkkojen kanavia (S-kanavat) ja eivät ole siten Cable Ready HD yhteensopivia. Vastaanotinten pitää olla ns. Nordic-malleja, jotka on tarkoitettu skandinaavisten maiden markkinoille.

        Selainten kanssa kannattaa olla odotusten suhteen varovainen: Ne eivät ole välttämättä avoimia, vaan niillä pääsee yleensä tiettyihin kohteisiin. HBO ja Netflix ovat hiljalleen tulossa mukaan, mutta vanhimmat smart-tv:t joutuu odottamaan päivityksiä.

        Yhden tv-liikkeen myyjän kommentti: Jos käyttää nettiä enemmän, niin näppiksen liittäminen televisioon on ehdotonta, sillä kaukosäätimellä menee netin selailussa vain hermot. Oma tv on onneksi sen verran vanha, että nettiä ei siitä löydy..;) Oman lisänsä aiheuttaa laajakaistayhteys, joka on käytössäsi. Onko nopeus riittävä smart-tv:lle, on nettiyhteys eri palveluntuottajille avoin, jne?


    • tekniikaton
      • tekniikaton

        Ei kun tuo ylläoleva onkin liian pieni. Haluan telkkarin olevan vähintään 46 tuumaa.


    • vastaaja....

      Samsung käyttää kivikautista tekniikkaa verrattuna LG:n tekniikkaan.
      Vastaus: LG

    • LED-taustavalosta

      Harkitset LED-taustavaloisia telkkareita. Se, onko LED-taustavaloa vai ei, ei paljoa merkitse. Siis voit saada halvemmalla paremman mallin, jossa ei ole LED-taustavaloa vielä. Sähkönkulutuksessa ero on mallista ja käyttöajasta riippuen luokkaa 2-5 euroa vuodessa. Tietysti jos tv on koko ajan päällä, voi sähköön mennä 10-15 euroa enemmän vuodessa. Vanhempaan tekniikkaan perustuva tv on paksumpi, mutta sen ansiosta siihen on saatu laitettua vähän paremmat kaiuttimet.

    • tekniikaton

      Kännyllä netistä: Siis epävarmaksi tulin, kun joku väitti, ettei noissa ajattelemissani telkkareissa ole sekä kaapeli- ja antenniverkon vastaanotinta, koska minusta niissä oli. Eli eikö niissä ole molemmat?

      Ei taida enää löytyä ilman Led-valoa olevaa telkkaria, jossa olisi netti? Olen tuon 800 valmis maksamaan. Alan päätyä LG:n telkkariin. Onko kellään antaa linkkiä parempaan enintään 800 euroa maksavaan telkkariin kuin aloitusviestissä oleva telkkari on. Onko joku muu merkki hyvä myös?

      Menen toki kauppaan katselemaan ja juttelemaan, kunhan ensin teen esityötä tämän hankinnan kanssa.

      • lue testit, kokeile

        Jos aiot ostaa tv:n, jossa on internet-selain, niin älä osta kokeilematta! Eivät ne välttämättä ole niin hyviä, kuin haluat, ei välttämättä toimi Yle Areena, Ruutu.fi ja Katsomo.fi, joita yleensä halutaan.

        Ja onko tuossa LG:ssä netti?


      • Xd77
        lue testit, kokeile kirjoitti:

        Jos aiot ostaa tv:n, jossa on internet-selain, niin älä osta kokeilematta! Eivät ne välttämättä ole niin hyviä, kuin haluat, ei välttämättä toimi Yle Areena, Ruutu.fi ja Katsomo.fi, joita yleensä halutaan.

        Ja onko tuossa LG:ssä netti?

        Lg on parempi lg:ssä on netti siinä on kaikki


    • tekniikaton

      Kiitos Lisätiedot tarpeen -nimimerkki, Nyt selvisi lisää asioita!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe