Sonera ja youtube

juhana marjanpoimija

Sonera on ainoa firma Suomessa, jolla youtube videoiden katselemisesta ei tule yhtään mitään, koska Youtuben käyttöön tarkoitettu kaista on myyty tukkoon ja lisää ei jostain syystä voida hankkia.

Kuvasin testivideon siitä, millä nopeudella youtube-videot puskuroituvat Soneran 24MB laajakaistalla. Latausnopeudet ovat 0-0,5mb luokkaa, joten ei mikään ihme, että videot pätkivät. Kestää siis useita kymmeniä minuutteja, jotta 5minuutin musiikkivideo puskuroituu kokonaan.

Tässä kyseinen video, josta jokainen voi omin silmin käydä toteamassa ongelman: http://www.youtube.com/watch?v=NMUp-x3P6XE

10

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okeimies

      "koska Youtuben käyttöön tarkoitettu kaista on myyty tukkoon ja lisää ei jostain syystä voida hankkia."

      Jooh elikkäs mitä. Ja hyvin varmaan puskuroituu yli tunnin mittaisessa videossa?

    • computer2

      ööööö... Meijän serkuil ja meil on sonera eikä mitää ongelmaa youtuben kanssa

    • overwatch

      Ei tuubi toimi yhtään sen paremmin täälläkään Tampereen puhelimen 80/50 valokuituliittymällä. Välillä latausnopeudet muistuttavat lähinnä 56kbps puhelinmodeemilla surffailua. Sen sijaan jos tekee nopeustestin vaikkapa speedtest.net sivulla, niin nopeudet ovat luvattuja. Eli kyllä vika on juutuubin päässä.

    • huijauksen uhri

      Satmeganen yhteys Helsingin keskustassa ja tuubi pätkii ja lataa jatkuvasti todella hitaasti. Vaittakaa kirjallisesti viestiä kilpailu. ja kuluttajavirastoon, niin joutuvat käsittelemään asian siellä. Saavat ainakin shitti-soneran juristit töitä.

      https://kuti.kkv.fi/Kutiweb/kuluttajat/KuviLomake.aspx

    • Sonera tökkii

      Viime viikkoina ympäri maata on kiirinyt uutisia joissa 3G-verkon hitaus on noussut julkiseen keskusteluun. Mitä ilmeisemmin verkko ylikuormittunut älypuhelinten ja tablettien yleistyessä. Kuluttajia on siis huijattu ostamaan laitteita ja tekemään palvelusopimuksia eikä ole kerrottu miten huonosti jopa varsin lähellä kaupunkien keskustaa yhteydet toimivat.

      Suomesta on tullut 2000-luvulla tietoliikenneyhteyksien suhteen Takarivin Taavi. Petteri Järvinen kommentoi äsken että mobiiliyhteyksien varaan ei internetiä ole Suomessa onnistuttu rakentamaan. Yhteyksien rakentaminen on osoittautunut operaattoreille odotettua kalliimmaksi ratkaisuksi.

      • hyvin lataa

        Miksi kirjoitatte laajakaista-asiaa, jos teillä on mokkula? Tiedän kyllä, että se on jonkinlainen laajakaista. Minulla ei ole ikinä mokkula toiminut, olipa operaattori mikä tahansa, kaikkia kokeiltu. Nyt on Soneran valokuituliittymä ja vain 2 meganen, kuuluu vuokraan. Ei ole ollut mitään ongelmia Youtube-videoiden kanssa. Sen mokkulan sim-kortin laitoin tablettiin, eikä sillä mitään tehnyt. Latasi jotain sivua älyttömän kauan. Nyt on Wlan, eikä tabletissakaan ole ongelmaa. Yksi syy tähän mokkulan hitauteen on energiapihi talo. Tänä vuonna valmistunut, ikkunat selktiivilasia. Paljon betonia. Milloinka keksivät simmin, joka läpäisee betonia ja selektiivilasia. Tässäkin on tukiasema rakennuksen katolla, vaikka ihan sama jos olisi 10 km:n päässä!


    • computer2

      Tota erimieltä! Soneralla pystyy katsomaan youtubea. Mutta DNA:llla ei.

      • eri mieltä

        Mä olen taas eri mieltä sun kanssa, mulla oli Dnan ADSL ja sillä pystyi kyllä katsomaan Youtuben videoita pätkimättä. Oli vaan pakko vaihtaa Sontalahteen kun Dna lopetti ADSL-yhteyksien tarjoamisen pk-seudulla ja olisin vain halunnut nostaa nopeutta niin se ei enää onnistunutkaan. :( Muuten olisin pysynyt Dna Welholla asiakkaana jos olisin voinut nostaa nopeutta.


    • PetervonScheisse

      Minullakin oli Soneralla youtuben kanssa ongelmaa. Pufferoi tämän tästä, vaikka liittymänopeus oli 8 megaa. Lisäksi laskutus pelasi, vaikka liittymä ei ollut käytössä. Vaihdoin operaattoria, niin youtube ongelma poistui. Soneraan en enää koske missään muodossa (laakajaista, puhelin).

    • Arpamaa

      Laittakaa Googleen "sonera youtube".

      Ongelma on jatkunut vuosia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe