Sonera ja youtube

juhana marjanpoimija

Sonera on ainoa firma Suomessa, jolla youtube videoiden katselemisesta ei tule yhtään mitään, koska Youtuben käyttöön tarkoitettu kaista on myyty tukkoon ja lisää ei jostain syystä voida hankkia.

Kuvasin testivideon siitä, millä nopeudella youtube-videot puskuroituvat Soneran 24MB laajakaistalla. Latausnopeudet ovat 0-0,5mb luokkaa, joten ei mikään ihme, että videot pätkivät. Kestää siis useita kymmeniä minuutteja, jotta 5minuutin musiikkivideo puskuroituu kokonaan.

Tässä kyseinen video, josta jokainen voi omin silmin käydä toteamassa ongelman: http://www.youtube.com/watch?v=NMUp-x3P6XE

10

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okeimies

      "koska Youtuben käyttöön tarkoitettu kaista on myyty tukkoon ja lisää ei jostain syystä voida hankkia."

      Jooh elikkäs mitä. Ja hyvin varmaan puskuroituu yli tunnin mittaisessa videossa?

    • computer2

      ööööö... Meijän serkuil ja meil on sonera eikä mitää ongelmaa youtuben kanssa

    • overwatch

      Ei tuubi toimi yhtään sen paremmin täälläkään Tampereen puhelimen 80/50 valokuituliittymällä. Välillä latausnopeudet muistuttavat lähinnä 56kbps puhelinmodeemilla surffailua. Sen sijaan jos tekee nopeustestin vaikkapa speedtest.net sivulla, niin nopeudet ovat luvattuja. Eli kyllä vika on juutuubin päässä.

    • huijauksen uhri

      Satmeganen yhteys Helsingin keskustassa ja tuubi pätkii ja lataa jatkuvasti todella hitaasti. Vaittakaa kirjallisesti viestiä kilpailu. ja kuluttajavirastoon, niin joutuvat käsittelemään asian siellä. Saavat ainakin shitti-soneran juristit töitä.

      https://kuti.kkv.fi/Kutiweb/kuluttajat/KuviLomake.aspx

    • Sonera tökkii

      Viime viikkoina ympäri maata on kiirinyt uutisia joissa 3G-verkon hitaus on noussut julkiseen keskusteluun. Mitä ilmeisemmin verkko ylikuormittunut älypuhelinten ja tablettien yleistyessä. Kuluttajia on siis huijattu ostamaan laitteita ja tekemään palvelusopimuksia eikä ole kerrottu miten huonosti jopa varsin lähellä kaupunkien keskustaa yhteydet toimivat.

      Suomesta on tullut 2000-luvulla tietoliikenneyhteyksien suhteen Takarivin Taavi. Petteri Järvinen kommentoi äsken että mobiiliyhteyksien varaan ei internetiä ole Suomessa onnistuttu rakentamaan. Yhteyksien rakentaminen on osoittautunut operaattoreille odotettua kalliimmaksi ratkaisuksi.

      • hyvin lataa

        Miksi kirjoitatte laajakaista-asiaa, jos teillä on mokkula? Tiedän kyllä, että se on jonkinlainen laajakaista. Minulla ei ole ikinä mokkula toiminut, olipa operaattori mikä tahansa, kaikkia kokeiltu. Nyt on Soneran valokuituliittymä ja vain 2 meganen, kuuluu vuokraan. Ei ole ollut mitään ongelmia Youtube-videoiden kanssa. Sen mokkulan sim-kortin laitoin tablettiin, eikä sillä mitään tehnyt. Latasi jotain sivua älyttömän kauan. Nyt on Wlan, eikä tabletissakaan ole ongelmaa. Yksi syy tähän mokkulan hitauteen on energiapihi talo. Tänä vuonna valmistunut, ikkunat selktiivilasia. Paljon betonia. Milloinka keksivät simmin, joka läpäisee betonia ja selektiivilasia. Tässäkin on tukiasema rakennuksen katolla, vaikka ihan sama jos olisi 10 km:n päässä!


    • computer2

      Tota erimieltä! Soneralla pystyy katsomaan youtubea. Mutta DNA:llla ei.

      • eri mieltä

        Mä olen taas eri mieltä sun kanssa, mulla oli Dnan ADSL ja sillä pystyi kyllä katsomaan Youtuben videoita pätkimättä. Oli vaan pakko vaihtaa Sontalahteen kun Dna lopetti ADSL-yhteyksien tarjoamisen pk-seudulla ja olisin vain halunnut nostaa nopeutta niin se ei enää onnistunutkaan. :( Muuten olisin pysynyt Dna Welholla asiakkaana jos olisin voinut nostaa nopeutta.


    • PetervonScheisse

      Minullakin oli Soneralla youtuben kanssa ongelmaa. Pufferoi tämän tästä, vaikka liittymänopeus oli 8 megaa. Lisäksi laskutus pelasi, vaikka liittymä ei ollut käytössä. Vaihdoin operaattoria, niin youtube ongelma poistui. Soneraan en enää koske missään muodossa (laakajaista, puhelin).

    • Arpamaa

      Laittakaa Googleen "sonera youtube".

      Ongelma on jatkunut vuosia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe