säkötöiden hinta omakotitaloon

sähköäkiitos

Terve,
kokemuksia ja hintoja omakotitalon sähkötöiden hinnosta.tarkoitus rakentaa 2krs.n.140m2 omakotitalo ja suunnittelun mukaan taloon tulee ns.perussähköt eli ei mitään extra hifistelyjä.
halogeenit spotteina huoneiden kattoon ja ulkoseinään parit valot ja joka parit rasiat.
saunaan ledit.Materiaalit tietenkin ratkaisee paljon mutta about hinta sähkäri tarvikkeet. Paikkana Uusimaa.hintoja ja kokemuksia sekä suosituksia tarvitaan viisaammilta...kiitos etukäteen

17

3029

  Vastaukset

  • Vink vink: (tästä tulee varmaan hauska möykkä) Perustalossa kannattais useimmiten tehdä tuntidiili! Normaalisti sähköfirma joutuu väkisinkin huomioimaan suht' paljon odotteluaikaa kun ei omakotityömaalla vaan ole kukaan huolehtimassa "logistisesta" aikataulusta ja sähköprojekti pitää sovittaa muitten rakentajien hommiin. Eli jos löydät täysjärkisen (ei aina oo helppoa) irtosähkärin ja teet sen kanssa tuntidiilin niin loppuhinta on luultavasti hieman sivistyneempi mutta varsinkin työnaikaiset ajatus/suunnittelumokat korjaantuvat...

  • Hinta ollee n.30000€.

  • Mikä lämmitys?

  • Kun laskee kerrokset ulkoseinämitoin x noin 100 euroa/m2 2000 = aika lähellä urakkahintaa sis. alv. Hinta riippuu varustelutasosta yms.

  • Esimerkiksi voisin kuvitella matkoineen, tarvikkeineen hinnaksi meidän kautta n. 8-9t€ Kun tarkemmat suunnitelmat tehty niin mahd. urakkahinnasta voi aina neuvotella.

   Meidän kautta saisit myös edullisella tuntiveloituksella siistiä jälkeä ja hyvää neuvontaa :)
   saataja@hotmail.com

   • Älä jauha paskaa vitun trolli...


  • hey. Viime vuonna sähkötarvikkeiden hinta 145m2, 1krs oli 6500 eur. Tämä siis firman alennuksilla sähkötukusta. Sis. kaikki: ulkokaapelit, keskuksen, kaapelit sisälle, sähkökalusteet, valaisimet sisälle ja ulos, palohälyttimet jne.

   Tuntitöitä sähkömies teki reilut 100 h.

   Tuosta voit vähän haarukoida hintaa.
   Sähköliikkeet ottavat toki katteen myös tarvikkeista.
   Evp-sähkärin urakka-arvio on lienee ok.

  • Meidän taloon maksoi sähköurakointi sen reilu 12 000 € viime syksyn aikana. Työtä noin 90 tuntia * 70 € =6300 € ja materiaalit noin 6000 €. https://kodinplaza.fi/ kautta löytyneen kirvesmiehen kautta saatiin tietoon toi sähköurakoitsija, teki kyllä hyvää jälkeä.

   • Kiitos, etsinkin hintaluokkia. :)


  • Luuletko jeree_ että aloittaja vielä odottelee sähköurakoiden hintoja?

  • Olemme odotelleet tämänkin aloituksen nostoa, mikä noin 10-vuotta vanha ketju seuraavaksi?

   • Nostopoliisi


  • Sanoisin että jos taloprojektisi on niin humosti rahoitettu että sähkösuunnitelmaa teetetään suomi ,24 sivuolla kannattaisiostaa jo valmis vanha talo .

   Sittenkorjailet sitä ja toteutat itseäsi.
   Niita saa pks seudullanoi 250 oooe

   Uuden rake taminen onkaksikertaa kalliimpaa.

   Mutta jos tydy t yksinkertaiseen ratkaisuun ei se kauheen k alliiksi tule mutta jatkossa kun on mi n imi kalustus tulee kalliimmaksi lisäykset.

   Omt.2005. 180m2. Pks

   • Vanhan korjaaminen on kaksi kertaa kalliimpaa kuin uuden rakentaminen.

    Talot ovat muuttuneet niin paljon muutaman vuosikymmenen aikana, ettei talo = talo enää pidä paikkaansa.

    Asun itse 70-luvun talossa, jota olen muokkaillut omien tarpeitteni mukaan. Omistan lukuisia rakennuksia ja myös aivan uusia. Uusien rakennusmääräysten mukaan rakennettuja taloja ei voi verrata vanhoihin. Ensinnäkin energiapihiys on aivan toista luokkaa. Asumismukavuuskin on eri tasolla. Tosin asumiseen vaaditaan tekniikan ymmärtämistä. Pitää esimerkiksi osata tehostaa ilmanvaihtoa, mikäli kusuu ystävät saunomaan viikonlopuksi.

    Vanhan talon "talotekniikka" maksoi noin 5 % talon rakennuskustannuksista. Nykyisin osuus on noin 33 %. Vanhaan taloon ei yleensä kannata laittaa uutta tekniikkaa, koska kosteuden hallinta menee pyllylleen. Ilmanvaihdon alipaine imee rakenteiden pöpöt hengitysilmaan.


  • Iv koneeseen liitetty kosteusantu hoitaa ainakin minun sanauna tilojejeni ilmanvaihdon lisäämisen mikäli kosteustaso kasvaa.
   Ja aivan automaattisesti.
   Kun puuhastele 70 luvuntalojen kanssa tuntuu että j o iv kone on h ienoa tekniikkaa.

   Eikö sellainen kosteusanturi ole edes kallis .

   Lisäksi on asennettu h iilidioksidi antu jos on sitääporuhkaa vielä. Saunomisen jälkeenkin kylässä.

   • Niin no. Rakennan toki uusia taloja (vanhan talon rakentaminen kun on kieliopin vastaista.).

    1970-luvun talossa on paljon hyviä puolia. Ei ole WiFi ohjauksia, ei KNXää, ei tarvitse miettiä maalämpöpumpun lämpökäyriä, ei sovittaa lattialämmityksiä LTO:n loogiseen päättelyyn ja 70-luvun ohjelmointikin menee joko kytkimellä tai kontaktorilla.

    Uusimmat taloni vastaavat tietokoneessa asumista. Jos nyt sitten tykkää appeja näppäillä, niin mikäs siinä.

    Eilen virittelin uusien talojen automatiikkaa kännykällä nelisen tuntia. Tänään ajattelin jatkaa. Jos joku kokee talojen ohjelmoinnin harrastukseksi, niin voin tarjota muutaman leikkikentän harrastukselle.


  • Eikös ne sun logiigta osaa edes lisätä i lmastointi jos on kosteutta liikaa.
   Kun kertoilet että pitää lisätä kierroksia.

   Mitä enempi monimutkaosa automaatteja sen enemmän tuleemu t jåhe i ta k u n n e ei enää toim i.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Varatun Jussin ja sinkku-Inkun salattu käsipeli paljastui?! Jonna järkyttyy Temptation Islandin iltanuotiolla: "Hyi helvetti, se tunki sormia sen p****iin!"
  • Nyt saa pyllyt kyytiä! Playboy-tähti Brooke Burke näyttää mallia seksikkäästä pihajumpasta - 11 motivoivaa kuvaa!
  • "Nämä mällit on v**tu pitkin mun reisiä!" Varattu Jonna ja Tino intoutuvat vauhdikkaaseen seksisessioon Temptation Island Suomessa - kuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   6262
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2767
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   285
   1512