Pääsisäiseksi Lontooseen - kysymyksiä

Londoniin

Hei,

Lähtö ensi viikolla Lontoosen, jee!

Hotelli sijaitsee lähellä Kings Grossin metroasemaa: 36-37 Cartwrigth Gardens, hotellin nimi on Studios2let Serviced Apartments Cartwright Gardens. Jos booking.comia on uskominen niin metroasemalta on vain 500 metrin matka hotellille. Helpoin tapa lienee mennä Piccadilly Linellä suoraan Kings Grossille? Paluu on maanantaina (joka on pääsiäispäivä) todella aikaisin, lento lähtee jo 7.30. Onko taksi ainoa vaihtoehto silloin? Liikenne lienee silloin hiljaisempaa kuin normaalina maanantaina? Miten muuten pääsiäinen näkyy ja vaikuttaa Lontoossa?

Matkustamisen olen suunnitellut ostavani viikon matkakortin 1 ja 2 vyöhykkeille. Miten se Oyster-kortti tähän vaikuttaa, kannattaako se ostaa?

Onko kellään hyviä vinkkejä tuon hotellin läheltä? Siis muita kuin ne, mitkä löytää matkaoppaista, eli British museum ym. Esim kivoja ruokapaikkoja tms.

Kiitos etukäteen kommenteista!

10

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Happy Eastern

      Pääsiäinen ei ole Lontoossa samanlainen pyhä kuin koti-Suomessa. Maanantaina ainakin kaupat ovat auki ihan normaalisti - toimistoista en tiedä.
      Hotellillesi pääset Heathrowlta suoraan Piccadilly Linea pitkin, ei matka maksa montaakaan puntaa. Piccadilly Line on niitä vanhoja Lontoon maanalaisen reittejä, mikä tarkoittaa sitä että junat ovat ahtaita ja siksi usein ruuhkaisia. Käsivällisyyttä joskus koetellaan!
      Jos ostat Lontoossa travel cardin, niin se ladataan tuolle Oyster-kortille.
      Paluumatkalle kentälle ottaisin itse helppouden takia taksin. Sen pystyy helposti tilaamaan ja maksamaan etukäteen esim. Cabforce.comin kautta (suomalainen firma, toimii erinomaisesti). Näköjään tarvitsemallesi ajankohdalle taksin hinta hotellilta kentälle on noin 71 euroa.

    • Londoniin

      Kiitos, Happy Eastern!
      Aika arvokas taksimatka lentokentälle - pitää muistaa jättää lompsaan vähän rahaa:)

    • Phantom

      King's Crossin aseman läheltä löytyy monenmoista ravintolaa, on pizzerioita, Burger King ym. Suosittelen Euston Roadilta lähtevällä Judd Streetillä olevaa varsin edullista ja laadukasta intialaisravintolaa nimeltä Humaira.

      Leigh Streeltilä (ihan lähellä Cartwright Gardensia) on Fish & Chips -paikka North Sea Fish. Kannattaa kokeilla ainakin kerran!

      Pubeja lähistöllä on riittämiin ja osa oikein mukavia! (esim. McGlynns, The Boot, Lord John Russell ja Euston Roadilla valtava Euston Flyer.)

      Kävelymatka Camden Townin shoppailuhuumaan on inhimillinen, 30-40 min. eikä Lontoon keskustaankaan ole liian pitkä matka kävellä.

      • Londoniin

        Kiitos Phantomille vinkeistä!

        Tuo intialainen pitää ainakin testata. Edellisestä Fish & Ships ateriasta on yli 10 vuotta, eli ehkä senkin voisi taas kokeilla:)

        Onko teillä muuten kokemuksia/suosituksia Jamie Oliverin ravintoloista? Jotain Jamien italaisia näkyy olevan vähän joka puolella. Mikähän niiden hinta-laatusuhde mahtaa olla. Onko joku ehdoton must?


    • Phantom

      Tuosta Jamie Oliverista. Semmoinen Jamien pihvipaikka kuin Barbecoa on kehuttu, fiini ja aika kallis. Pitää tehdä varauskin...

      Kivempi ja aika edullinen on Jamie's Italian (aika simppeli nimi!)

      Se on Covent Gardenin lähellä. Hinnat lisukkeineenkin ihan suht koht edulliset.

      Esim. 30-DAY MATURED PRIME RIB £19.50
      (Beautiful 10oz bone-in chargrilled beef steak served with wild mushrooms & peppery endives. Add my truffle butter & shaved Tuscan black truffles for £2.50)

      Namm!

      Tässä Google Mapsin linkki:
      http://goo.gl/maps/wmI7X

      Pubiruoka on kans monesti oikein hyvää ja helppoa. (Bangers & Mash, Toad In a Hole...) Siellä teidän majapaikan lähellä on Harrison Streetillä Harrison Gastro Pub ja sen ruuat vielä vähän laadukkaampia kuin normipubissa. Harrisonissa saa yleensä viikonloppusiin myös kuunnella ilmaiseksi irkkumusiikkia.

      Meidän porukka menee myös ensi kesänä Kings Crossin alueelle 8 päiväksi. Humairaan aiomme mennä, The Bootsiin ja McGlynnsiin! Ja sataan muuhun paikkaan!

      • Phantom

        Vielä yksi lisäys: Ei nyt millään TAKSILLA lentokentälle kun vieressä on Kings Crossin asema. Oyster Cardilla maksaa KC - Heathrow -matka kolmisen puntaa (viime marraskuussa £2.80).

        Tube-reissu kentälle kestää vähän yli tunnin, mutta niin se kestää taksireissukin.

        Oystercardin saa helpoiten Heathrowin maanalaisen toimistosta, (Varmaan kilsa pitää tunneleita kävellä -- onneksi melkein kaikkialla on conveyor belts - liukuväyliä.)

        Oysteria voi "topata" metroasemilla ylimääräisillä kolikoilla, luottokorteilla ja seteleillä.


      • Londoniin
        Phantom kirjoitti:

        Vielä yksi lisäys: Ei nyt millään TAKSILLA lentokentälle kun vieressä on Kings Crossin asema. Oyster Cardilla maksaa KC - Heathrow -matka kolmisen puntaa (viime marraskuussa £2.80).

        Tube-reissu kentälle kestää vähän yli tunnin, mutta niin se kestää taksireissukin.

        Oystercardin saa helpoiten Heathrowin maanalaisen toimistosta, (Varmaan kilsa pitää tunneleita kävellä -- onneksi melkein kaikkialla on conveyor belts - liukuväyliä.)

        Oysteria voi "topata" metroasemilla ylimääräisillä kolikoilla, luottokorteilla ja seteleillä.

        Emme mielellään menisi kalliilla taksilla lentokentälle, kun metroasema on vieressä. Mutta lento lähtee jo klo 7.30 ja jos kentällä pitää olla se pari tuntia aiemmin, niin ei taida päästä metrolla. Eikös ne kulje vasta aamuviiden jälkeen?

        Oikein vesi herahti kielelle noista ruokavinkeistä!


      • LondonOnMyMind
        Londoniin kirjoitti:

        Emme mielellään menisi kalliilla taksilla lentokentälle, kun metroasema on vieressä. Mutta lento lähtee jo klo 7.30 ja jos kentällä pitää olla se pari tuntia aiemmin, niin ei taida päästä metrolla. Eikös ne kulje vasta aamuviiden jälkeen?

        Oikein vesi herahti kielelle noista ruokavinkeistä!

        Jamie's Italian-ravintoloita on useampia, ehkä tuo Covent Gardenissa sijaitseva on keskeisimmällä paikalla. Toki voi olla sitten kovin ruuhkainenkin, varsinkin pääsiäisen aikaan, kun on paljon turisteja. Itse olen syönyt tuolla Covent Gardenissa ja sitten Canary Wharf:ssa. Jos menee ostoksille Westfield Statfordiin, niin sieltäkin löytyy Jamie's.
        Ruoka on ok hintaansa nähden, eli raaskii syödä niin alku-, pää- kuin jälkiruoankin. Silti, en ole ollut ruoasta niin innoissani kuin etukäteen kuvittelin, alkuruoka ja jälkiruoat sekä drinkit täyttivät odotukseni, mutta pääruoka ei aivan täysin. Valitetttavasti palvelu oli myös hieman pettymys. Mutta ihan kiva paikka ja kokemus sinänsä syödä Jamien ruokaa :)
        Muuten, vaikka british Museumin yläkerran kahvilassa pääsee hyvin englantilaisen iltapäiväteen makuun!


    • Phantom

      Juu, ei pääse niin aikaisin Tuubilla!

      Me käytämme Finnairia Lontoon-reissuilla.

      Lento lähtee klo 7:00 Helsingistä -- ja on perillä n. 9:10. Lontoon keskustassa olemme n. 10:40. Viemme tavarat hotellin säilytykseen ja vielä on koko päivä edessä! (Ja pubit aukeavat yleensä sopivasti klo 11:00, niin voi hetimiten huuhdella matkan rasitukset yhdellä pintilla.)

      Suomeen yleensä lähdemme n. 18:30 lennolla, joten sinäkin päivänä kerkeää vielä käydä jossakin, jos niin haluaa.

      • Londoniin

        Kiitos lisävinkeistä, LondonOnMyMind ja Phamtom, ja terveiset Lontoosta!

        Mulla on tohon Jamieeen vähän kaksijakoinen suhtautuminen. Sillä on hyviä juttuja, mutta jotkut sen ruuat (siis telkkarin kautta maistettuna), ei oikein uppoa. Mutta joku noista ravintoloista pitää käydä kokeilmassa. Eli ododtukset ei edes ole ihan tapissa. Niin, olishan täällä se Gordonkin, mutta se on vähän turhan arvokas...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      637
      4708
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3221
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2479
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 252
      1877
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      97
      1354
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe