» Katso äänestystilanne sekä kaikki pääsiäisreseptit, -menut ja -vinkit!
Tällä reseptillä ei ole vielä kuvaa. Kuka tahansa, joka valmistaa ruokaa tämän reseptin mukaan, voi ottaa valmiista tuotoksesta kuvan ja ehdottaa sitä käytettäväksi reseptin yhteydessä.
Ehdota kuvaa täällä
Tekijä: piia58
Katsottu: 6324
1 Suosittele
Kerro kaverille!
Kokkasin tätä!
Kalorilaskelmat (0)
Tulosta
Kokkaustila
Kirjaudu tallentaaksesi
resepti pöytälaatikkoosi
Poimi ostoslistaan
Raaka-aineet
1½ l
vettä
250 g
maltaita, mämmi
400-500 g
ruisjauhoja
2 l
vettä
250 g
mämmi, maltaita
400-500 g
ruisjauhoja
1-2 dl
siirappia
2 rkl
pomeranssikuorta, jauhettuna
1 tl
suolaa
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
Aromikas ja täyteläinen siirappi ruokiin ja juomiin
Valitse suosikkisi: Vaalea, Tumma tai Ruokosokerisiirappi. Leipiin leipäsiirappi.
Ohjeet
Jälkiruoat ja herkut
1. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeytyä 1½-2 tuntia lämpimässä paikassa, esim. uunissa 50 asteen lämmössä.[br][br]2. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan. Sekoita maltaat ja jauhot jatka kuten vaiheessa 1 ja anna imeytyä 2 tuntia.[br][br]3. vaihe: Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mausta.[br]Keitä seosta 10 minuuttia, hämmennä koko ajan varoen pohjaan palmista. Jäähdytä seos haaleaksi ja jaa mämmi tuokkosiin tai foliovuokiin. [br]Jätä kuohumisvaraa n. 1/3 osaa vuoan korkeudesta.[br]Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorrettumisen estämiseksi.[br]Paista uunin alatasolla 170 asteen lämmöllä n. 2½ tuntia. [br][br]Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. [br]Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin kera.
Nyt kaikki tekemään mämmyä
jep jep, Jenni tekee
2
194
Vastaukset
- kokeillut
On kyllä melko työtästä tehdä! Kerran olen kokeillut, mutta pidän ostomämmistä enemmän.
- Sähköuunissa
Voi imeltää sähköuunissa niin että sekoittaa kaikki pääraka-aineet kerraalla 65-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Imellytetään 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin tunnin välein.
Imeltymisen jälkeen keitetään 15min-½ tuntia. Paistetaan tavallisissa matalahkoissa uunivuoissa noin 120 asteessa. Pinnalle voi pirskotella siirappivettä kuortumisen estämiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2684675Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1343030Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442857Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k252827Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761791Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061654Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281521- 601409
- 951282
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2151180