Nyt kaikki tekemään mämmyä

jep jep, Jenni tekee

» Katso äänestystilanne sekä kaikki pääsiäisreseptit, -menut ja -vinkit!

Tällä reseptillä ei ole vielä kuvaa. Kuka tahansa, joka valmistaa ruokaa tämän reseptin mukaan, voi ottaa valmiista tuotoksesta kuvan ja ehdottaa sitä käytettäväksi reseptin yhteydessä.

Ehdota kuvaa täällä

Tekijä: piia58
Katsottu: 6324

1 Suosittele

Kerro kaverille!

Kokkasin tätä!

Kalorilaskelmat (0)


Tulosta

Kokkaustila

Kirjaudu tallentaaksesi
resepti pöytälaatikkoosi

Poimi ostoslistaan

Raaka-aineet

1½ l


vettä


250 g


maltaita, mämmi


400-500 g


ruisjauhoja


2 l


vettä


250 g


mämmi, maltaita


400-500 g


ruisjauhoja


1-2 dl


siirappia


2 rkl


pomeranssikuorta, jauhettuna


1 tl


suolaa


1 dl


vettä


½ dl


sokeria

Aromikas ja täyteläinen siirappi ruokiin ja juomiin

Valitse suosikkisi: Vaalea, Tumma tai Ruokosokerisiirappi. Leipiin leipäsiirappi.
Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut

1. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeytyä 1½-2 tuntia lämpimässä paikassa, esim. uunissa 50 asteen lämmössä.[br][br]2. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan. Sekoita maltaat ja jauhot jatka kuten vaiheessa 1 ja anna imeytyä 2 tuntia.[br][br]3. vaihe: Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mausta.[br]Keitä seosta 10 minuuttia, hämmennä koko ajan varoen pohjaan palmista. Jäähdytä seos haaleaksi ja jaa mämmi tuokkosiin tai foliovuokiin. [br]Jätä kuohumisvaraa n. 1/3 osaa vuoan korkeudesta.[br]Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorrettumisen estämiseksi.[br]Paista uunin alatasolla 170 asteen lämmöllä n. 2½ tuntia. [br][br]Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. [br]Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin kera.

2

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeillut

      On kyllä melko työtästä tehdä! Kerran olen kokeillut, mutta pidän ostomämmistä enemmän.

      • Sähköuunissa

        Voi imeltää sähköuunissa niin että sekoittaa kaikki pääraka-aineet kerraalla 65-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Imellytetään 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin tunnin välein.

        Imeltymisen jälkeen keitetään 15min-½ tuntia. Paistetaan tavallisissa matalahkoissa uunivuoissa noin 120 asteessa. Pinnalle voi pirskotella siirappivettä kuortumisen estämiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      101
      3721
    2. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      47
      2650
    3. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      114
      2489
    4. 24/7 sinä mielessä, ihan jatkuvalla syötöllä

      Aamulla herätessä, päivällä melkein nonstop, illalla nukkumaan mennessä, öisin herätessä. Mikä viddu tässä on 🤣
      Ikävä
      39
      1988
    5. Jotain pitää nyt keksiä että sinut näkisi

      Ensiviikolla viimeistään. Tälle on pakko saada kunnon piste tai sitten aloitetaan loppuelämä yhdessä, tulen hulluksi muu
      Ikävä
      29
      1747
    6. Mulla tulee vaan niin

      Paha olo siitä mitä teidän välillä on. Vaikka se on sun päätös mitä haluat. Tuntuu että menetän jotakin vaikka tiedän et
      Ikävä
      22
      1541
    7. Rakastan sua

      Tänäänkin, eilenkin, varmaan huomennakin..
      Ikävä
      27
      1532
    8. En tunne, en ymmärrä

      enkä muista 😱
      Ikävä
      22
      1338
    9. Mitkä olivat viimeiset sanasi ikävoinnin kohteellesi

      Ja milloin? Mitä olisit sanonut jos olisit tiennyt että ne jäävät viimeisiksi -ainakin toistaiseksi?
      Ikävä
      70
      1275
    10. Olikohan se

      Kuitenkin niin, että kiinnostuit minusta ihan tosissaan. Loukkaannuit, kun en ollutkaan valmis tapaamaan sinua.. Pelkäsi
      Ikävä
      8
      1261
    Aihe