Nyt kaikki tekemään mämmyä

jep jep, Jenni tekee

» Katso äänestystilanne sekä kaikki pääsiäisreseptit, -menut ja -vinkit!

Tällä reseptillä ei ole vielä kuvaa. Kuka tahansa, joka valmistaa ruokaa tämän reseptin mukaan, voi ottaa valmiista tuotoksesta kuvan ja ehdottaa sitä käytettäväksi reseptin yhteydessä.

Ehdota kuvaa täällä

Tekijä: piia58
Katsottu: 6324

1 Suosittele

Kerro kaverille!

Kokkasin tätä!

Kalorilaskelmat (0)


Tulosta

Kokkaustila

Kirjaudu tallentaaksesi
resepti pöytälaatikkoosi

Poimi ostoslistaan

Raaka-aineet

1½ l


vettä


250 g


maltaita, mämmi


400-500 g


ruisjauhoja


2 l


vettä


250 g


mämmi, maltaita


400-500 g


ruisjauhoja


1-2 dl


siirappia


2 rkl


pomeranssikuorta, jauhettuna


1 tl


suolaa


1 dl


vettä


½ dl


sokeria

Aromikas ja täyteläinen siirappi ruokiin ja juomiin

Valitse suosikkisi: Vaalea, Tumma tai Ruokosokerisiirappi. Leipiin leipäsiirappi.
Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut

1. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeytyä 1½-2 tuntia lämpimässä paikassa, esim. uunissa 50 asteen lämmössä.[br][br]2. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan. Sekoita maltaat ja jauhot jatka kuten vaiheessa 1 ja anna imeytyä 2 tuntia.[br][br]3. vaihe: Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mausta.[br]Keitä seosta 10 minuuttia, hämmennä koko ajan varoen pohjaan palmista. Jäähdytä seos haaleaksi ja jaa mämmi tuokkosiin tai foliovuokiin. [br]Jätä kuohumisvaraa n. 1/3 osaa vuoan korkeudesta.[br]Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorrettumisen estämiseksi.[br]Paista uunin alatasolla 170 asteen lämmöllä n. 2½ tuntia. [br][br]Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. [br]Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin kera.

2

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeillut

      On kyllä melko työtästä tehdä! Kerran olen kokeillut, mutta pidän ostomämmistä enemmän.

      • Sähköuunissa

        Voi imeltää sähköuunissa niin että sekoittaa kaikki pääraka-aineet kerraalla 65-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Imellytetään 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin tunnin välein.

        Imeltymisen jälkeen keitetään 15min-½ tuntia. Paistetaan tavallisissa matalahkoissa uunivuoissa noin 120 asteessa. Pinnalle voi pirskotella siirappivettä kuortumisen estämiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      40
      3460
    2. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      13
      2848
    3. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      28
      2524
    4. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      42
      1977
    5. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      16
      1891
    6. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      51
      1873
    7. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      53
      1819
    8. Oletko uhriutuja?

      vaikka itse olet rääkännyt toista ja aiheuttanut ties mitä toiselle.
      Tunteet
      55
      1553
    9. KL: Mari Hynynen avoimena - Jouni-rakkaan ja Joel-pojan välit ovat nämä!

      Mari Hynynen (ent. Perankoski) on naimisissa Jouni Hynysen kanssa. Marilla on edellisestä liitosta yksi lapsi, Joel Vola
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1488
    10. Kenet molemmat

      Sä haluat mies?
      Ikävä
      13
      1194
    Aihe