» Katso äänestystilanne sekä kaikki pääsiäisreseptit, -menut ja -vinkit!
Tällä reseptillä ei ole vielä kuvaa. Kuka tahansa, joka valmistaa ruokaa tämän reseptin mukaan, voi ottaa valmiista tuotoksesta kuvan ja ehdottaa sitä käytettäväksi reseptin yhteydessä.
Ehdota kuvaa täällä
Tekijä: piia58
Katsottu: 6324
1 Suosittele
Kerro kaverille!
Kokkasin tätä!
Kalorilaskelmat (0)
Tulosta
Kokkaustila
Kirjaudu tallentaaksesi
resepti pöytälaatikkoosi
Poimi ostoslistaan
Raaka-aineet
1½ l
vettä
250 g
maltaita, mämmi
400-500 g
ruisjauhoja
2 l
vettä
250 g
mämmi, maltaita
400-500 g
ruisjauhoja
1-2 dl
siirappia
2 rkl
pomeranssikuorta, jauhettuna
1 tl
suolaa
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
Aromikas ja täyteläinen siirappi ruokiin ja juomiin
Valitse suosikkisi: Vaalea, Tumma tai Ruokosokerisiirappi. Leipiin leipäsiirappi.
Ohjeet
Jälkiruoat ja herkut
1. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeytyä 1½-2 tuntia lämpimässä paikassa, esim. uunissa 50 asteen lämmössä.[br][br]2. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan. Sekoita maltaat ja jauhot jatka kuten vaiheessa 1 ja anna imeytyä 2 tuntia.[br][br]3. vaihe: Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mausta.[br]Keitä seosta 10 minuuttia, hämmennä koko ajan varoen pohjaan palmista. Jäähdytä seos haaleaksi ja jaa mämmi tuokkosiin tai foliovuokiin. [br]Jätä kuohumisvaraa n. 1/3 osaa vuoan korkeudesta.[br]Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorrettumisen estämiseksi.[br]Paista uunin alatasolla 170 asteen lämmöllä n. 2½ tuntia. [br][br]Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. [br]Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin kera.
Nyt kaikki tekemään mämmyä
jep jep, Jenni tekee
2
145
Vastaukset
- kokeillut
On kyllä melko työtästä tehdä! Kerran olen kokeillut, mutta pidän ostomämmistä enemmän.
- Sähköuunissa
Voi imeltää sähköuunissa niin että sekoittaa kaikki pääraka-aineet kerraalla 65-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Imellytetään 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin tunnin välein.
Imeltymisen jälkeen keitetään 15min-½ tuntia. Paistetaan tavallisissa matalahkoissa uunivuoissa noin 120 asteessa. Pinnalle voi pirskotella siirappivettä kuortumisen estämiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 646247
- 635639
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1284605- 573909
- 143825
- 323239
- 683019
- 592856
- 712623
- 471970