» Katso äänestystilanne sekä kaikki pääsiäisreseptit, -menut ja -vinkit!
Tällä reseptillä ei ole vielä kuvaa. Kuka tahansa, joka valmistaa ruokaa tämän reseptin mukaan, voi ottaa valmiista tuotoksesta kuvan ja ehdottaa sitä käytettäväksi reseptin yhteydessä.
Ehdota kuvaa täällä
Tekijä: piia58
Katsottu: 6324
1 Suosittele
Kerro kaverille!
Kokkasin tätä!
Kalorilaskelmat (0)
Tulosta
Kokkaustila
Kirjaudu tallentaaksesi
resepti pöytälaatikkoosi
Poimi ostoslistaan
Raaka-aineet
1½ l
vettä
250 g
maltaita, mämmi
400-500 g
ruisjauhoja
2 l
vettä
250 g
mämmi, maltaita
400-500 g
ruisjauhoja
1-2 dl
siirappia
2 rkl
pomeranssikuorta, jauhettuna
1 tl
suolaa
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
Aromikas ja täyteläinen siirappi ruokiin ja juomiin
Valitse suosikkisi: Vaalea, Tumma tai Ruokosokerisiirappi. Leipiin leipäsiirappi.
Ohjeet
Jälkiruoat ja herkut
1. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeytyä 1½-2 tuntia lämpimässä paikassa, esim. uunissa 50 asteen lämmössä.[br][br]2. vaihe: Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan. Sekoita maltaat ja jauhot jatka kuten vaiheessa 1 ja anna imeytyä 2 tuntia.[br][br]3. vaihe: Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mausta.[br]Keitä seosta 10 minuuttia, hämmennä koko ajan varoen pohjaan palmista. Jäähdytä seos haaleaksi ja jaa mämmi tuokkosiin tai foliovuokiin. [br]Jätä kuohumisvaraa n. 1/3 osaa vuoan korkeudesta.[br]Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorrettumisen estämiseksi.[br]Paista uunin alatasolla 170 asteen lämmöllä n. 2½ tuntia. [br][br]Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. [br]Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin kera.
Nyt kaikki tekemään mämmyä
jep jep, Jenni tekee
2
181
Vastaukset
- kokeillut
On kyllä melko työtästä tehdä! Kerran olen kokeillut, mutta pidän ostomämmistä enemmän.
- Sähköuunissa
Voi imeltää sähköuunissa niin että sekoittaa kaikki pääraka-aineet kerraalla 65-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Imellytetään 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin tunnin välein.
Imeltymisen jälkeen keitetään 15min-½ tuntia. Paistetaan tavallisissa matalahkoissa uunivuoissa noin 120 asteessa. Pinnalle voi pirskotella siirappivettä kuortumisen estämiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus
Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki692727Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta
"I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from752308Riikka se runnoo työttömyyttä lisää
Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276752158Riikka Purra on ihana, jämpti
Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä22055Mies, näen sinua hetken
ja olet mielessä ikuisuuden. Toisia näen ikuisuuden ja he eivät jää mieleen hetkeksikään. Muistan jokaisen kohtaamisen51434Sorsa: kuvaputki - Lipponen: kaasuputki - Marin: ryppyputki
Nuo kolme demaria ovat poikkeuksia Suomen poliittisessa historiassa. Ovat ainoita, jotka ovat kyenneet nostamaan puolue101419- 781132
Taas alkoi soidinmenot.
Ja historia toistaa itseään. Myönnän, että on varmasti semmoinen, mikä sinulle sopii. Innokas ja päällekäyvä eikä tuppis81010- 651001
No miten meni?
Onko voittaja olo? Tunnetko onnistumisen riemua? Vastasiko lopputulos odotuksia? Kauaksi ajettu 😘114975