Lääkikseen? Onko uravalintani oikea??

Gregory House M.D

Olen kiinnostunut lääketieteestä. Käyn aikuislukiota 28 vuotiaana ja tarkoitus olisi kirjoittaa parin vuoden sisällä. Tiedän paljon ihmisruumiista ja sen ominaisuuksista ja vioista. Toisin sanoen olen itse mielenkiinnosta lueskellut Galenosta ja erilaisia lääketieteellisiä artikkeleita ja teoksia. Usein myös sukulaiset ja tuttavat puhuvat minulle sairauksistaan ja kyselevät mikä heitä mahdollisesti vaivaa ja kannattaako mennä lääkäriin. Jotenkin tuntuu että lääkärin työ olisi minulle kutsumus, mutta en itse usko pärjääväni niin vaativalla alalla. Sohvadiagnooseja on helppo jaella mutta jos olisi tositilanne niin menisi varmaan jänes verkkareihin. Kaikki painostavat menemään pääsykokeisiin ja sitäkautta valmistumaan lisensiaatiksi mutta eihän siellä kokeessa tee mitään jos ei osaa tarpeeksi fysiikkaa/kemiaa/biologiaa eikä juurikaan innosta ilmottautua syventäville kursseille. Olisihan se hienoa opiskella lääketiedettä kunnolla mutta pääsykoeruljanssi tuntuu mahdottomalta. Mitä teen? Istunko seuraavat 7-8 vuotta nenä kirjassa kiinni vai annanko olla? Mistä motivaatiota?

8

656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15116

      Kyllähän moni haaveksii lääkärinammatista, ja moni lääkäri haaveksii toisista ammateista. Ainut virhe minkä voit tehdä, on pyhittää unelmasi lääkiksen varaan. Se on vain työtä, eikä se tee ketään onnelliseksi tai onnettomaksi. Onnellisuus riippuu ihmisestä itsestään: liikunnasta, sosiaalisesta elämästä, arjesta ynnä muista tekijöistä.

      Mitä pääsykokeisiin tulee, niin niihin lukeminen käy työstä. Lukion fysiikan, kemian ja biologian täydellinen hallinta vaatii oman aikansa, ja on riippuvainen lähtötasostasi sekä motivaatiostasi. Fakta kuitenkin on, että ne oppii kun tarpeeksi panostaa.

      Nimimerkkisi hieman arveluuttaa, sillä olethan tietoinen että Dr.House antaa aika fiktiivisen näkökulman lääkärin ammatista? Suosittelisin katsomaan vaikka kandit-sarjan, niin saisit vähän makua millainen työ se itseasiassa on, ja onko se niin "hohtoisaa" kuin luulisi.

      Motivaation pitäisi kyllä löytää sinut, jos oikeasti haluaisit lääkäriksi. On eriasia unelmoida lääkärinä olemisesta, kuin ryhtyä lääketieteen polulle. Lääketieteen polulla sinun tulisi olla kiinnostunut tieteistä (fy-ke-bi, jotka luovat pohjan koko lääketieteelle), sairaala/terveyskeskus ilmapiiristä sekä sairauksista, niiden hoidosta ja niiden ennaltaehkäisemisestä. Jos jokin näistä tökkii, niin todennäköisesti sopisit paremmin johonkin muuhun sairaalapiirin virkaan kuin lääkärin virkaan.

      Jos päätät kuitenkin kokeilla onneasi ja motivaatiotasi, niin tsemppiä! Se on itsekurista kiinni. Muista kuitenkin, että elämässä on muutakin saavuttamisen arvoista ja että kyseessä on vain ammatti, se ei tee sinusta parempaa ihmistä (tämä selkeytykseksi niille, jotka hakevat lääkikseen pelastaakseen tylsän elämänsä koulunpenkillä). Go lääketiede ja lääkärit, teitä tarvitaan ja kyllä arvostetaankin (ainakin pitäisi!) ! :)

      • Gregory House M.D

        Kiitos tsemppaavasta tekstistä. Joo eihän mun käsitys lääkärin työstä liity nimimerkkiin. Se vain sattui tulemaan mieleen. Ei ne kouluaineet mahdottomilta tunnu. Aloin mietiskelemään eri töitä terveydenhuollon parissa ja totesin, että kyllä se vaaka kallistuu siihen lääkärin työhön. En (ainakaan tietoisesti) mieti lääkärin työtä sen nauttiman arvostuksen takia enkä rahan koska minulla on nyt jo työ mistä saan leivän päälle voita. En koe olevani silti unelmatyössäni ja se lääketiede alkaa tulemaan jo uniin niin eikö sillon pitäisi tehdä asialle jotain? En näe itseäni millään muullakaan alalla. Taitaa olla vaan laiskuutta koko epäröinti kun tietää mikä on edessä...


      • ....................
        Gregory House M.D kirjoitti:

        Kiitos tsemppaavasta tekstistä. Joo eihän mun käsitys lääkärin työstä liity nimimerkkiin. Se vain sattui tulemaan mieleen. Ei ne kouluaineet mahdottomilta tunnu. Aloin mietiskelemään eri töitä terveydenhuollon parissa ja totesin, että kyllä se vaaka kallistuu siihen lääkärin työhön. En (ainakaan tietoisesti) mieti lääkärin työtä sen nauttiman arvostuksen takia enkä rahan koska minulla on nyt jo työ mistä saan leivän päälle voita. En koe olevani silti unelmatyössäni ja se lääketiede alkaa tulemaan jo uniin niin eikö sillon pitäisi tehdä asialle jotain? En näe itseäni millään muullakaan alalla. Taitaa olla vaan laiskuutta koko epäröinti kun tietää mikä on edessä...

        Itse aloitin aika tyhjältä pöydältä ja lukuni ovat loppusuoralla. Olin valmistunut alalta, jossa piti osata kemia ja ruoka-asiat hyvin, joten lukion kemiassa oli jonkin verran pohjaa. Muuten on pakko sanoa tällaisena realistisena ihmisenä, että jos päätät hakea lääkkikseen, älä kuvittele, että siihen pääsykokeeseen riittää hyvä ihmisbiologian osaaminen. Oikeasti on merkittävää se, että laskurutiini on kunnossa. Korostan tuota rutiini sanaa, koska ne perusasiat pitää osata todella hyvin, jotta ehtii viidessä tunnissa vastaamaan jokaiseen tai lähes jokaiseen kysymykseen.

        Näin niin kuin yleisesti miksi haen lääkäriksi, on puhtaasti se, että olen luonteeltani hyvä kuuntelija ja tulen toimeen ihmisten kanssa. En kuvittele lääkärin ammatin olevan mitenkään sen ihmeempää kuin jonkun toisen ammatin edustajien homma.

        "En koe olevani silti unelmatyössäni ja se lääketiede alkaa tulemaan jo uniin niin eikö sillon pitäisi tehdä asialle jotain?"

        Ala lukea, ettei tarvitse katua. Voithan aina luopua unelmastasi, jos energia ei riitä. Itse olen päättänyt tulla lääkäriksi enkä olisi jaksanut tätä hakuprosessia (joka vielä kesken)I ellen haluaisi tosissaan.


    • Gregory House M.D

      No niin. Päätös on tehty ja vino pino kirjoja hankittu. Eihän tämä nyt niin vaikeata voi olla. (hahahaha). Mitä enemmän noihin syventyy niin sitä enemmän haluan lääkikseen. Hommasin vielä kaverin vinkistä Galenoksenkin opintojen tueksi, onkohan siitä mitään hyötyä pääsykokeita ajatellen? saa nähdä.. Joo, nyt loppuu tämä netin kahlaaminen. Kirja naamalle ja aivot sauhuamaan..

    • 12121

      Ei kannata mun mielestä enää Galenoksen tietoja turhaan päntätä, niitä ei enää nykypääsykokeessa tarvita! Kannattaa panostaa täysillä lukion kemian, fysiikan ja biologian kaikkiin kursseihin. En siis tuhlaisi energiaa Galenokseen enää tässä vaiheessa.

      Tsemppiä erittäin paljon! Meinaatko jo tämän vuoden kokeessa käydä piipahtamassa? :)

    • Gregory House M.D

      En vielä tänä vuonna. Ensi vuonna olisi tarkoitus kokeilla jo. Vähän alkaa tulla fysiikka jo korvista ulos. Biologian ja kemian suhteen sen sijaan kaikki on sujunut mallikkaasti ja se puoli tuntuu olevan hallussa. Galenos on kyllä jäänyt nurkkaan, mielenkiinnosta olen sitä selaillut. Kumpi yliopisto on muuten yleislääkärin opintoja ajatellen laadukkaampi, Turun vai Tampereen? Ouluun asti en lähtisi muuttamaan. Joku oli toisella palstalla kirjoittanut, että tämän vuoden koe oli laajalti aineistopohjainen. Miten sellaisiin sitten valmistaudutaan?

      • mauripetteri

        Lukemalla aineiston läpi. Koetilanteessa.


      • uiuiyuhyu

        Aineistoteksteihin kannattaa valmistautua lukemalla paljon erilaisia lääketieteellisiä tekstejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe