Bujinkan.fi Dojo Hamina

Kameramies 13

Bujinkan Dojon opettaja on julkaissut Facebookissa kuvia joihin ei ollut kuvaajan lupaa. Alustavissa keskusteluissa kuulemma myäntänyt teon oikeaksi ja luvannut korvauksen. Korvaussumma on esitetty, ja kuvaaja (minä) on tehnyt asianajo valtakirjan toiselle henkilölle. Yhteyttä on otettu mutta Haminan vetäjä ei ole vastannut siihen, ei puhelimitse eikä soittopyyntöihin. Vaan tehnyt sen asian hoidon erittäin vaikeaksi ja tavoittamismahdollisuuden heikoksi. Bujinkan.fi sivustolla myös Hamina on ainut Dojo missä puuttuu yhteystietolomakkeesta opettajan nimi, tämä näyttää siltä että kyseessä on varsin venkuloiva persoona.

Vastuuta pakeneva, ja haluton hoitamaan asiaa hiljaisuudessa kuntoon. Asiasta avaan pian blogin jossa tuon tämän esille tarkasti, ja totuudenmukaisesti.
Haminan opettajan nimi on Ari Julku, valtakirjan jättämisestä ei ole erikseen säädetty minkäänlaista lakia, eli se on täysin laillista antaa valtakirja asian hoitamiseksi jollekkin, ja silloin sillä on valta olla välimiehenä jos asianomainen katsoo vastapuolen henkilön olevan erityisen hankala, ja haluaa siksi asian hoidettavan muiden tahojen kautta. Syylliselle pitäisi kelvata se että, saa hoidettua asian kuntoon asiamiehen välityksellä, eikä valtakirjan antaminen ole mitenkään laiton tai edes poikkeavaa tavaltaan.

7

325

  Vastaukset

  • Todella törkeää jos kyse oli sinun henkilökohtaisista kuvista.
   Toki jos kyseessä on julkisessa tilaisuudessa otetut kuvat, niin silloinhan kuvaajakreditit riittävät lain mukaankin korvaamaan kuvien ottajalle koituneet harmit. Suosittelen,e ttä vaadit tiukkasanaisesti, etä nimesi mainitaan kuvien kohdalla. Muutenhan voisi kuvitella tämän Julkun ottaneen ne.

   • Ei se riitä että kuvan yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi, kuvaajan nimi mainitaan siitä syystä yleensä, että saa kuvaaja sen julkisuuden minkä tarvitsee ja että omistusoikeus tulee selville. Se mainitseeko kuvaajan nimen, ei ole lupa julkaista kuvia, se lupa pitää olla erillinen ja mielellään mustaa valkoisella. Olen itsekin julkaissut pari kuvaa jotka on olleet kuvaajan kuvaamia, olen pyytänyt luvan että saa julkaista ja lupa tulee useimmiten helpolla pyytäen.
    Kuvaaja kuitenkin mainitsi että jos julkaiset, kerro ensin mikä kuva ja vaati nimensä näkyviin joko kuvaan tai sen alle.
    Mutta jos olisin tehnyt tuon kysymättä tai rikkonut kuvaajan vaatimuksia olisi siitä joutunut vastuuseen, siksi on viisasta kysyä aina lupa erikseen vaikka sähköpostilla mistä jää dokumentti.


  • onko tää valokuvauskohu mitenkään edennyt tästä?

   • Miten se voi edetä kun Ari Julku on luvannut hoitaa asian ilman ongelmia, ja kun tulee maksunaika niin tekee kaikkensa että ei tarvi asiaa hoitaa. Ei vastaa vieraille puhelimeen, ei pidä yhteystietoja missään. Eikä vastaa sähköpostiin. Juoksee karkuun kun pieni poika joka rikkonut naapurin postilaatikon.

    Julku on epärehellinen, koska ei hoida asiaansa kuntoon ja syyttää siitä seuraa, tai ainakin on sotkenut seuran siihen siinämäärin että mahdollisia korvauksia yritti seuran kautta järjestellä, ja käsitteli asiaa seuran vuosikokouksessa. Vaikka kuvan julkaisija on ollut henkilö, ei seura. ähenkilö jolle kuvat on muistoksi annettu.


  • Mielensä pahoittajia nykyään löytyy vaikka mistä, ei varmaan paljoo kuvaaja häviä elämässään jos kuvia jostain lajista on lajin facebook sivuilla, mutta on se sootana ku minun kuvia käytetään ilman lupaa niin kamala rikos nih, ei paasata siitä sen enenpää

   • Jos kyseessä on ammattikuvaaja, nämä ovat yleensä hyvin tarkkoina kinuamassa rahojaan, koska elannostahan siinä on kyse. Harrastelijan tms. tapauksessa tuo on vain naurettavaa ja itsensähän siinä nolaa.

    Oliko tässä ammattikuvaajan rahoista kyse?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   93
   2934
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   105
   2485
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2252
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   175
   2073
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1389