Bujinkan.fi Dojo Hamina

Kameramies 13

Bujinkan Dojon opettaja on julkaissut Facebookissa kuvia joihin ei ollut kuvaajan lupaa. Alustavissa keskusteluissa kuulemma myäntänyt teon oikeaksi ja luvannut korvauksen. Korvaussumma on esitetty, ja kuvaaja (minä) on tehnyt asianajo valtakirjan toiselle henkilölle. Yhteyttä on otettu mutta Haminan vetäjä ei ole vastannut siihen, ei puhelimitse eikä soittopyyntöihin. Vaan tehnyt sen asian hoidon erittäin vaikeaksi ja tavoittamismahdollisuuden heikoksi. Bujinkan.fi sivustolla myös Hamina on ainut Dojo missä puuttuu yhteystietolomakkeesta opettajan nimi, tämä näyttää siltä että kyseessä on varsin venkuloiva persoona.

Vastuuta pakeneva, ja haluton hoitamaan asiaa hiljaisuudessa kuntoon. Asiasta avaan pian blogin jossa tuon tämän esille tarkasti, ja totuudenmukaisesti.
Haminan opettajan nimi on Ari Julku, valtakirjan jättämisestä ei ole erikseen säädetty minkäänlaista lakia, eli se on täysin laillista antaa valtakirja asian hoitamiseksi jollekkin, ja silloin sillä on valta olla välimiehenä jos asianomainen katsoo vastapuolen henkilön olevan erityisen hankala, ja haluaa siksi asian hoidettavan muiden tahojen kautta. Syylliselle pitäisi kelvata se että, saa hoidettua asian kuntoon asiamiehen välityksellä, eikä valtakirjan antaminen ole mitenkään laiton tai edes poikkeavaa tavaltaan.

7

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuohtunutkansalainen

      Todella törkeää jos kyse oli sinun henkilökohtaisista kuvista.
      Toki jos kyseessä on julkisessa tilaisuudessa otetut kuvat, niin silloinhan kuvaajakreditit riittävät lain mukaankin korvaamaan kuvien ottajalle koituneet harmit. Suosittelen,e ttä vaadit tiukkasanaisesti, etä nimesi mainitaan kuvien kohdalla. Muutenhan voisi kuvitella tämän Julkun ottaneen ne.

      • Luvan pyytänyt

        Ei se riitä että kuvan yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi, kuvaajan nimi mainitaan siitä syystä yleensä, että saa kuvaaja sen julkisuuden minkä tarvitsee ja että omistusoikeus tulee selville. Se mainitseeko kuvaajan nimen, ei ole lupa julkaista kuvia, se lupa pitää olla erillinen ja mielellään mustaa valkoisella. Olen itsekin julkaissut pari kuvaa jotka on olleet kuvaajan kuvaamia, olen pyytänyt luvan että saa julkaista ja lupa tulee useimmiten helpolla pyytäen.
        Kuvaaja kuitenkin mainitsi että jos julkaiset, kerro ensin mikä kuva ja vaati nimensä näkyviin joko kuvaan tai sen alle.
        Mutta jos olisin tehnyt tuon kysymättä tai rikkonut kuvaajan vaatimuksia olisi siitä joutunut vastuuseen, siksi on viisasta kysyä aina lupa erikseen vaikka sähköpostilla mistä jää dokumentti.


    • löytyi
    • _O_

      onko tää valokuvauskohu mitenkään edennyt tästä?

      • pelle mikä pelle

        Miten se voi edetä kun Ari Julku on luvannut hoitaa asian ilman ongelmia, ja kun tulee maksunaika niin tekee kaikkensa että ei tarvi asiaa hoitaa. Ei vastaa vieraille puhelimeen, ei pidä yhteystietoja missään. Eikä vastaa sähköpostiin. Juoksee karkuun kun pieni poika joka rikkonut naapurin postilaatikon.

        Julku on epärehellinen, koska ei hoida asiaansa kuntoon ja syyttää siitä seuraa, tai ainakin on sotkenut seuran siihen siinämäärin että mahdollisia korvauksia yritti seuran kautta järjestellä, ja käsitteli asiaa seuran vuosikokouksessa. Vaikka kuvan julkaisija on ollut henkilö, ei seura. ähenkilö jolle kuvat on muistoksi annettu.


    • pahoittaja22

      Mielensä pahoittajia nykyään löytyy vaikka mistä, ei varmaan paljoo kuvaaja häviä elämässään jos kuvia jostain lajista on lajin facebook sivuilla, mutta on se sootana ku minun kuvia käytetään ilman lupaa niin kamala rikos nih, ei paasata siitä sen enenpää

      • Fyrkkaa.mulle.kans

        Jos kyseessä on ammattikuvaaja, nämä ovat yleensä hyvin tarkkoina kinuamassa rahojaan, koska elannostahan siinä on kyse. Harrastelijan tms. tapauksessa tuo on vain naurettavaa ja itsensähän siinä nolaa.

        Oliko tässä ammattikuvaajan rahoista kyse?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe