Siskoa ei kutsuta häihin mutta tytär kyllä

Hämmentynyt äiti

Haluaisin kuulla mitä ollaan mieltä kun aikanaan omissa häissäni ollut sisarpuoleni kutsui häihinsä tyttäreni, ei minua ja miestäni. Yllätys oli täytyy myöntää. Välimme eivät ole kaksiset- syynä taustalla se että vuosien ajan on tämä itselapseton nainen kääntänyt lasta omaa äitiään vastaan mm. kritisoiden äitiyttäni ja ratkaisujani. Antaen mm. lapselle minulta kysymättä ohjeita ja neuvoja toimia eri tilanteissa. Äidin kasvatustapa ja päätökset on sabotoitu ja " oltu kaveria" lapsen kanssa. Olen luonnolliseti hyvin hämmentynyt asiasta ja tilanne huipentuu nyt tähän hääkutsu asiaan. Itse olen hänet ja muun perheen luonnolliseti aina kaikkiin lapsen juhliin kutsunut. Se on mielestäni vanhemmuutta eikä omat välini sisareeni saa olla siihen vaikuttamassa. Toki kunnioitan että jokainen saa omiin juhliinsa kutsua ketä haluaa. Tämän koen kuitenkin hyvin loukkaavana ja ennenkuulumattomana. Eipä taida olla muuta vaihtoehtoa kuin katkaista välit kokonaan. Otan mielelläni vastaa kokemuksia vastaavasta- jos niitä edes löytyy? Ja toki vinkkejäkin miten asiaan tulisi suhtautua.

2

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 56465476335

      No, sanothan itsekin että välinne eivät ole olleet kaksiset, siinäpä se syy. Eikai niihin häihin aina vieraita kutsuta sen takia, että heidät jostain syystä kuuluu kutsua, vaan sen perustella että heidät halutaan kutsua.

      Se on ikävää, että välinne eivät ole hyvät. Oma neuvoni on, että älä anna suuttumuksen ja katkeruuden vallata mieltäsi, vaan kohauta olkapäitäsi ja jatka eteenpäin. Nuo häät eivät varmaan ole mikään ratkaiseva asia elämässäsi, joten pärjäät aivan hyvin sinne menemättäkin. Mikä siellä mukana olemisessa itse asiassa olisi niin tärkeää? Istuisitko siellä arvostelemassa tai ajattelemassa ilkeitä ajatuksia sisarpuolestasi, vai istuisitko siellä oikeasti toivomassa välienne lämpeämistä? Jos vastaus on ensimmäinen, on aivan turha edes haluta mukaan. Jos vastaus on jälkimmäinen, on sinun oltava kärsivällinen, sillä hääjuhla ei ole teidän välien paikkaamista varten, vaan se on heidän hääjuhla.

      Toivon että asiat selviävät ajan kanssa, ja että sinun ja lapsesi välille ei tulisi kitkaa tällaisten asioiden takia. Jos välinne sisarpuolesi kanssa eivät lämpene, ei asialle vain voi mitään. Keskity hyvään suhteeseen lapsesi kanssa, olen varma että hän tuntee rakkautesi määrän. Älä anna ikävien asioiden myrkyttää hyviä asioita. Tsemppiä.

      • Elämä on...

        Hei- kiitos kommentistasi.Mukava lukea asiallista ja aikuismaista näkökulmaa- ja olen samaa mieltä. Suhde lapseeni on tietysti se kaikkein tärkein ja tässä tilanteessakin ensi sijainen. Tällaisen farssin jälkeen on jo alkanut tuntua aika mahdottomalta juhlaan edes hyvällä mielin osallistuakaan. Loukkantuminen oli varmaan se tunne minkäpohjalta tämä vuodatukseni ja syvä hämmenys sen johdosta alun perin nousikin. Kiitos Sinulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe