Tarvitsen nopeasti apua! kyseessä on gerbiilin henki!!

APUA!!

Minun gerbiilini ei pysty juomaan vettä kun sen hampaat ovat niin pitkät. Ja jos hammasta leikkaa, se lohkeaa ylhäältä asti kun hammas on niin leveä! Joudun juottamaan sitä lääke ruutasta, eikä se saa niin tarpeeksi vettä. Mitä teen? :'( Gerbiili pappa on jo kolme kohta neljä vuotta... Siltä kuoli kaveri noin puoli vuotta sitten. Tarvitsen nopeasti apua! En aio viedä gerbiiliä eläinlääkärille, toinwn gerbiilimme kuoli eläinlääkärillä huonoon käsittelyyn...

14

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gerbu

      Eikö gerbullasi oo nakerettavaa?? O.O

      • APUA!!

        On kyllä, mutta se ei halua nakertaa niillä hampailla... Ja se on jo sen ikäinen että nukkuminen on tärkeämpää.


    • hyppymyyrä

      Vie gerbiili eläinlääkäriin tai kasvattajalle hoitoon. Etkai anna gerbiilin kärsiä kun edellinen kuoli? Gerbiilisi kuolee nopeammin kun edellinen gerbiilisi jos et vie sitä hoitoon! Mihin tämä maailma on menossa?..

    • APUA!!

      Hyppymyyrä: Jos näkisit tilanteen, sinun kantasi olisi AIVAN TOINEN...

    • Sedä

      Mun mielestä tuossa tilanteessa alkaa olla ongelma päässyt jo aika pahasti käsistä jos gerbiili ei pysty edes juomaan :O Ei se taida ihan syömättäkään hengissä pysyä. Turhaa sä meiltä mitään neuvoja kysyt, ei me olla mitään haltiakummeja jotka hups vaan lyhentää ne hampaat. Vie eläinlääkäriin. Kysy soittaessasi ensin onko lääkärillä kokemusta gerbiileistä vai ei. Ja valitset vaihtoehdoista sen asiantuntevimman. Jos et vie sitä lääkäriin, syyllistyt eläinrääkäykseen. Tai sit kasvattajalle joka varmaan myöskin osaa hampaita lyhentää.

    • HamHamMaa

      et aio viedä eläinläkäriin?! MITEN VOIT OLLA NOIN TYHMÄ? miksi muka et vie sitä lääkäriin? onko syy rahasta? -.- nakerrettavaa olisi pitänyt olla koko ajan tarjolla, eikä vain silloin ku hampaat tuntuvat pitkiltä. SE RIUTUU KUOLIAAKSI!!! vihaan näitä jotka eivät ota asioista etukäteen selvää. Tässä oli saarnani...

    • Voih

      Gerbiili on ilmeisesti kuolemassa vanhuuteen ja siksi ei enää jaksa juoda, eikä mitään. ja HamHamMaa kun tuut tänne haukkumaan nii mieti ite vähän! Eläinlääkäri tosiaan maksaa PAAAAAAAAAAAALJON! Eläin muutenkin kuolee varmaan pian vanhuuteen jne.

      • HamHamMaa

        mitä sitten vaikka eläinlääkäri maksaa? kaikkeen pitää varautua. jos ei oikeesti oo varaa esim 50 e laskuun, ei kannata otta lemmikkiä.


    • WeedHopeanuoli

      Anna gerbiililles näkkileippää,keppejä,kuivattua leipää yms. muuta nakerettavaa. jos se ei suostu nakertamaan tai hampaat eivät lyhene suosittelisin kyllä menemää eläinlääkäriin eihän sinun tarrttee mennä sen saman lääkärin luo!

    • Tiinü

      Hampaat ei enää tuosta nakertamalla lyhene, kun gerbiiliparka ei pysty edes juomaankaan. Ainoa keino on lyhentää hampaat kasvattajalla tai eläinlääkärillä, itse toimenpide ei ole kauhea, kasvattaja/lekuri ottaa gerbiilin kätösiinsä, kääntää selälle ja NAPS! Se oli siinä, itse ei kuitenkaan kannata lyhentää koska jos ote onkin huono, niin voi hampaan sijasta lähteä muutakin...

      Kun otat eläimen hoitoosi sitoudut sen hoitamiseen, jopa eläinsuojelulaki velvoittaa siihen. Ymmärrän kyllä jos edellinen oikeasti kuoli huonoon käsittelyyn, mutta kannattaa kysellä onko eläinlääkäri aikaisemmin leikellyt hampaita. Jättämällä eläimen tuohon tilaan, aiheutat sille kipuja ja lopulta kuolemisen nälkään tai janoon.

    • Pettynyt Viikkiin

      Vinkki pääkaupunkiseudulla asuville, joiden gerbiili tarvitsee lääkäriä:
      Välttäkää VIIKIN ELÄINSAIRAALAA!

      gerbiilimme sairastui ja muuttui täysin apaattiseksi. Ei syönyt eikä juonut., Joka toinen päivä oli taas hiukan pirteämpi ja joka toinen päivä vain kyyhötti vain niska kasassa. Tätä jatkui reilun viikon. Olimme itse pois tuolloin ja hoitajamme kävi syöttämässä ja juottamassa eläintä kädestä päivittäin ja viestitti meille sen kunnosta. Muut gerbiilit alistivat sitä selvästi, koska se oli huonokuntoinen.
      Turkki oli takkuinen ja eläin laihtui silmissä.
      Saavuttuamme kotiin sunnuntaina veimme eläimen päivystyksenä sunnuntaina (kallis taksa) Helsingin Viikissä sijaitsevalle Yliopistoiliselle pienelänklinikalle.
      Olimme puhuneet lapsellemme, että hänen eläin pitänee lopettaa, koska se ei ollut kunnossa ja ikää sillä oli 2,5 vuotta. Gerbiilin iässä keski-ikäinen.

      Eläimen tutki ensin kandi, joka ei osannut käsitellä eläintä ja gerbiili purikin kandia todella pahasti. Hän poistu huoneesta ja palasi vastai 10 min kuluttua.
      Mukana tuli myös toinen eläinlääkäri, joka tutki eläimen.

      Diagnoosi jäi epäselväksi, mutta oli mahdollinen ylähengitystietulehdus, mahahaava, ja jokin stressireaktio ehkä lauman heikoimmaksi jääminen.
      Lääkäri määräsi 10 pv antibioottikuurin ruiskulla 2 x vrk sekä vatsahaavalääkettä. Sekä syöttämäänn ja juottamaan kädestä 2 h välein yötä päivää mikäli eläin ei itse juo. Ja eihän se juonut, kuten jo lääkärillekkin kerroimme.Uskoimme mitä lääkäri sanoi ja haimme kiltisti apteekista lääkkeet ja hoidimme sillä 10 pv.
      Saimme toivoa, että gerbiili sittenkin selviäisi.
      Tilanne ei korjaantunut ja jouduimme olemaan yhteydessä yksityiseen eläinlääkäriin.
      Siellä saimme kuulla, että mikäli näinkin vanha gerbiili sairastuu niin vakavati, että joutuisi antibioottikuurille ei sillä useimmiten saada sairautta parannettua pysyvästi vaan se saattaa jopa pahentaa tilannetta. Pieni eläin ei uisen kestä vahvoja lääkkeitä vaan voi saada niistä jopa myrkytyksen,

      Jouduimme viemään eläimen lopetettavaksi toisaalle ja saimme samalla kuulla, että eläimellä on selkäranka niin kiero, ettei se pysty edes sen takia liikkumaan.
      Miksi Viikissä ei asiasta puhuttu mitään?
      Tietenkin siksi, että se on opetussairaala ja kaikki eläimet yritetään pitää hengissä keinolla millä hyvänsä, sen tuskista välittämättä.

      Hintaa käynnille tuli n. 150 € lääkkeet ja eläin jouduttiin kuitenkin lopettamaan. Se vain olisi pitänyt tehdä jo heti ensi käynnillä, mutta nyt eläimen tuskaa pitikitettiin pari viikkoa kokeilun halusta. En vie enää koskaan mitään eläintä ko. sairaalaan. Olen muuten nyt myöhemmin kuullut muitakin vastaavia tapauksia.

    • Gertsu123

      Vie se gerbiili HETI eläinlääkäriin! Et sä tajuu! Se vaiva vaan pahenee!
      Mihin tää maailma oon menossa...

    • Yks mun gerbiileistä lopetettiin aikoinaan tollasten hammasongelmien takia... :/

    • ....................

      Toisel gerbullani on ollu kaks kertaa sellaset tosi pitkat hampaat baik nakerrettavaa on ollu suunnilleen koko ajan tarjolla. Mut yllattavan nopeesti ne vaihtu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe