Araknoideakysta

Kysta kyllä

Menin aivojen magneettikuvaukseen, koska epäilin sairastavani MS-tautia. Kuvauksessa löytyikin sitten kookas (2 x 5 x 9 cm) araknoideakysta eli nesteen täyttämä ontelo takaraivosta, pikkuaivojen ympäriltä. Neurologi totesi tämän tyyppisten löydösten olevan melko yleisiä, muttei tavallisesti näin suurikokoisia. Nyt odottelen neurokirurgin päätöstä siitä, tyhjennetäänkö kysta shunttileikauksella, mitä lähetteen tehnyt lääkäri piti kuitenkin melko epätodennäköisenä. Olisiko täällä kohtalontovereita? Millaisia oireita kystanne on aiheuttanut ja onko sitä poistettu? Itseäni v***ttaa pelkä tietoisuus kyseisen löydöksen olemassa olosta ja vielä enemmän kyrpii mikäli tätä "harmitonta vesikasvia" ei poisteta.

11

7047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pete..

      Aika hassulta kuulostaa, että ei poistettaisi. Olepa kovana lääkäreille, täysin järjetöntä ettei tuota poisteta, ellei se sitten omia aikojaan mahdollisesti katoa.

    • kystakerttu

      Itsellä oli myös, mutta paljon pienempi, noin 1,5 cm x 1,5 cm. Mitään toimenpiteitä ei kuulemma tarvita, ei paina mitään siellä eikä kuulemma mihinkään vaikuta. Lapuissa luki että todennäköisesti ihan synnynnäinen kystä eli on ollut siellä jo ihan elämän alkuajoista saakka. Olisivat varmuuden vuoksi kuvanneet vielä uudestaankin mutta kieltäydyin kun ahdistaa mennä siihen putkeen.

      Aivoleikkauksissa on varmaan aika paljon riskejä, joten kannattaa miettiä tarkkaan haluatko tuota edes poistettavan jos siitä ei ole mitään haittaa, se ei paina mitään jne. Ehdota lääkärille että tilannetta seurattaisiin aina vaikka parin kolmen kk välein uudella kuvauksella ja myöhemmin vaikka kerran vuodessa, tapahtuuko mitään muutosta. Onko sinulla mitään oireita jotka voisivat johtua tästä kystasta?

    • piika2

      Itselläni löytyi 2008 juurikin samankokoinen kysta vasemmasta etulohkosta silmän takaa. Tämä operoitiin 2009. Jatkuvat pääkivut ja nimeämisen ongelmat vähenivät huomattavasti. Nyt ko. kysta on noin valmislihapullan kokoinen. Elämänlaatu parani leikkauksen myötä, vaikkakaan leikkaus ei sujunut komplikaatioitta.

      • Kysta kyllä

        Olen alkuperäisen viestin kirjoittaja. Neurokirurgi totesi aikoinaan, ettei kystalleni tarvitse tehdä mitään, koska se on todennäköisesti synnynäinen ja aivot ovat sopeutuneet sen olemassaoloon. Vähän jäi silti tämä asia mietityytämään, koska jonkinlaisia neurologisia ongelmia on minullakin, mutta tämän neurokirurgin mielestä ne eivät johdu kystasta. Hienoa, että sinä sait apua leikkauksesta, mutta millaisia mainitsemasi komplikaatiot sitten olivat?


      • Sami2106

        Voisitko kertoa tarkemmin sinun neuroloogisista ongelmista? Isältäni on löydetty kaksi kystaa frontaaliosasta aivokalvossa ja luulen.että isälläni on adhd tai muu vastaava ongelma. Olen huomannut että minulla on aika varmana myös joko adhd tai muu vastaava ongelma. Se kiinnostaa jos sinulla on minkäänlaisia keskittymishäiriöitä tai muita samanlaisia ongelmia? Esim Adhdtä muistuttavat ongelmat


      • Piika2

        Hei Kysta kyllä,
        Kyselit komplikaatioista. Leikkauksen yhteydessä tapahtui ikävä asia. Minulta sahattiin vahingossa korvaontelo rikki ja nenästä muodostui suora yhteys aivoihin. Tämä korjattiin heti päivystysleikkauksessa 5 päivää ensimmäisen leikkauksen jälkeen samana päivänä kun tuo virhe huomattiin.
        Toisen leikkauksen yhteydessä minulle tuli vasempaan sääreen tukos ja lääkärinkertomen mukaan oli hyvä, että se huomattiin sairaalassa, koska muuten olisin todennäköisesti menehtynyt tähän...

        Nyt 7 vuotta leikkauksen jälkeen, minulla on ollut jälleen oireita; ongelmia muistin kanssa, nimeämiseen vaikeutta, isoja päänsärkyjä ja keskittymisen ongelmia sekä pari tajuttomuuskohtausta jonka yhteydessä verenpaine on noussut tosi koholle ja tästä johtuen silmistä katkeaa verisuonia, samoja oireita kuin ennen ensimmäistä operointia.
        En uskalla hakeutua lääkäriin tästä sillä pelkään mahdollista uutta operaatiota...
        Samille, tuo kysta todellakin voi aiheuttaa ADHD:n kaltaisia oireita. Väitän vahvasti, että leikkaus muutti omaa persoonallisuuttani. Ja minua huolettaa,mettä,osa oireista on palannut esim. Isot nimeämiseen ongelmat erityisesti erisnimien suhteen.


    • piloilla

      28-vuotiaalta pojaltani leikattiin TAYS:ssa suuri kysta selkäydinkalvoista ja hän halvaantui lopuksi ikää koska lääkäri (joka ei ollut koskaan leikannut suurta kystaa) ei kysynyt neuvoja kokeneemmilta lääkäreiltä ja valitsi väärän leikkaustavan. Poikani elämä pilattiin ja nyt hän on todella kipeä(hermovauriokipu), ennen leikkausta ainoa vaiva oli että joskus yöllä tuli pissat housuun, nyt ei kykene itse virtsaamaan vaan joutuu katetroimaan ja siis kävelykyky meni, joten on eläkeläinen eli joutui luopumaan vakituisesta hyväpalkkaisesta työstään. Jos hänelle olisi etukäteen selostettu että myös näin voi käydä ei hän olisi missään tapauksessa mennyt leikkaukseen, kävelisi todennäköisesti edelleen ja kykenisi käymään töissä yms. Ennen leikkausta sanottiin että kaikki menee hyvin ja vain jos tapahtuu hoitovirhe niin voi jopa halvaantua. Mutta kyllä tämän tason herrat pitävät huolen että asiat vääristellään papereihin niin etteivät joudu vastuuseen ja poikani jätettiin yksin vammaiseksi ja varattomaksi jota ei kohdella enää asiallisesti. Ole kiitollinen kun et ole joutunut kokemaan samaa!

      • Piika2

        Olen todella pahoillani tapahtumasta. Kuka lääkäri poikasi leikkasi?


    • RAL
    • Piloilla

      Leikkaavat lääkäri oli pojalla Markku Terho. Meni valitettavasti aikaa useampi vuosi ennenkuin sait vastauksen.

    • Anonyymi

      Minulta löytyi muutama vuosi sitten kuvista leesio kooltaan vajaa 5cm suuntaansa. Sen epäiltiin olevan juurikin tuo araknoideakysta ja muutama muukin vaihtoehto siinä lueteltiin. Osottautui sitten epidermoid kystaksi. Se leikattiin pois. Leikkauksesta parani todella nopeasti ja kaikki meni hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe