Gerbiilin käytös!

ssonja1

minulle on tulossa 7 viikon päästä tyttö gerbuja. Miten ne käyttäytyvät kun ovat sisaruksia ja asustavat samassa dunassa.
Itselläni on 2 poika gerbiilä.
Kysymyksiä:
1.Miten ne käyttäytyvät?
2.Mitä ruokaa voin antaa gerbiileille?
3.Miksi gerbiilit purevat sormeen?
4.Milloin tyttö gerbulla on juoksu?
5.Milloin voi astuttaa gerbiilin?

14

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaaMyyläJylsijä

      en tuota juoksuaikaa tiedä, mutta älä astuta niitä, jos et ole kokenut ja nuo ovat ensimmäisiä gerbiilejäsi. jätä se homma enemmän elämää nähneille ja kokeneille.

    • Sedä

      MIten ihmeessä et tiedä mitä ruokaa gerbiileille pitää syöttää jos sulla on jo kaksi gerbiiliä :O Ehkä alkajaisiksi täältä:
      http://www.gerbiiliyhdistys.fi/
      => tietoa => gerbiilit
      Jonka toivottavasti oletkin jo lukenut. Sen jälkeen kannattaa lukea FAQ, ja oikeastaan kaikki mitä tuolta löytyy, hyvää tietoa ;)

      3.Miksi gerbiilit purevat sormeen?
      - Joko käsittelet niitä väärin, tai ne ovat peloissaan a) koska niitä ei ole käsitelty tarpeeksi b) ne ovat perimältään ihmispelkoisia/vihaisia, tai ne ovat sairaita. Missä tilanteessa ne purevat sinua? Tuleeko verta? Luultavasti niitä ei ole käsitelty tarpeeksi, ja sinun pitää vain olla välittämättä puremisesta ja käsitellä niitä määrätietoisesti. Anna paljon herkkuja, vietä aikaa niiden kanssa jne. Jos ei tule verta ne luultavasti vain kokeilevat sormea uteliaasti. Sairas gerbiili voi purra kipujen vuoksi.

      Purevaa, tai muutenkaan tuntemattomista taustoista olevaa gerbiiliä ei pidä käyttää poikasten teettämiseen! Et voi tietää, onko pureminen ympäristöstä vai perimästä johtuvaa, ja kukaan ei varmaankaan väkisin tahdo lemmikistään pelokasta ja purevaa? Et voi myöskään tietää kantavatko gerbiilisi sairauksia jotka eivät ole vielä ehtineet sillä itselläään ilmenemään. Se voi myös siirtää poikasilleen sairauksia, jotka ovat sen suvussa yleisiä, mutta eivät välttämättä ilmene sillä ollenkaan.

      Poikasten teettämiseen kannataa aina kysellä jalostukseen sopivaa eläintä asialliselta kasvattajalta :)

    • Gerbuut♥

      Öh! Älä missään nimessä tuo kahta naarasgerbiiliä kahden urosgerbiilin kanssa samaan terraan,jos sinulla ei ole kokemusta tai jtn. Tappeluitakin voi jopa syntyä ja poikasia voi syntyä MIELETTÖMÄSTI. Poikaset täytyy laittaa erilleen,sillä uros(jopa naaras) voi syödä poikasia.Lue paljon tietoa gerbiilien lisääntymisestä jne ennen kuin hankit lisää gerbuja!

    • nuhju

      gerbiilin sopiva ikä tulla emoksi on siinä 6 kk iässä, jos gerbiili saa aiemmin poikueen, voi se olla hengenvaarallista emolle. tyttö gerbuilla on kiima muutaman päivän välein muutaman tunnin ajan, joka ajoittautuu yleensä iltaan. kannattaa vaihtaa muovidunot terraarioon, koska gerbiili saattaa syödä itsensä läpi dunosta ja saada muovinpaloja elimistöönsä. onnea näiden söpöjen eläinten hoitoon! :)

    • help me

      Miksi gerbiilini raapii mahaansa ja katsoo mahaansa sen jälkeen ? Ei hän sitä ennen ole tehny

      • Varmaan jotain hajurauhaseen liittyvää. Tarkista gerbiilisi hajurauhanen ja vie se tarvittaessa eläinlääkäriin.


    • arkakeppari

      Moij!Ruokaa nillee ovat kasvikset mutta älä missään nimessä anna avokadoa niille:)Juoksusta en tiedä mutta jätä astutus hommat olla:)Gerbiileille voi antaa(ne rakastavat)kaurahiutaleita ja leipää,riisimuroja ja tietenkin gerbiilin ruokaa jota löytyy eläinkaupasta:)Gerbiileille voi antaa kerran viikossa tee lusikallisen jogurttia jolloin se saa keltuaista ja kalsiumia.Ne purevat sormeen kun haluavat pois kädestä tai niitä sattuu mutta silloin ne kanssa piipittävät ja voivat purra sormeen kanssa siksi että niitä ärsyttää jokin.käyttäytyminen riippuu gerbiilistä,

    • Dunaa ei suositella gerbiileille, koska siihen ei välttämättä mahdu riittävästi purua kaivelua varten. Lisäksi duna on muovia ja gerbiilit jyrsivät siihen reiän ja karkaavat. Ne voivat myös niellä muovinpalasia ja menehtyä. Muovi on myrkyllistä.

      2. Hyvälaatuista siemen-pellettiseosta, jossa on mahdollisimman vähän väri- lisä- ja säilöntäaineita. Suosittelen Rapunzel Gerbiilimixiä.

      3. Ne eivät ole tottuneet käsittelyyn, niihin sattuu tai ne pelkäävät. Tai käsittelet niitä väärin. Välillä gerbiilit voivat näykkiä jos kätesi esim. tuoksuu ruoalle.

      4. Naarasgerbiilillä on kiima muutaman päivän välein. Kiima kestää muutaman tunnin ja ajoittuu yleensä iltaan. Kiima-aikana naaraat yrittävät astua toisiaan.

      5. Aikaisintaan 6kk iässä. Yli yksivuotias gerbiili on kuitenkin liian vanha ensisynnyttäjäksi. Joten gerbiilille sopiva astutusikä on 6kk-1v.
      Uroksilla taas ei ole mitään astutusaikoja. Liian nuori uros tosin ei välttämättä osaa astua, ja sama vanhoilla uroksilla, jotkä eivät ole ennen astuneet.

      Älä kuitenkaan lähde vielä kasvattamaan gerbiilejä, koska et selvästikään tiedä niistä tarpeeksi. Pitää tietää riskit ja oikeanlainen hoito. Tiine ja imettävä naaras ja kasvavat poikaset vaativat erilaista ruokaa ja hoitoa.

    • 13vgerbaomistaja

      1.Miten ne käyttäytyvät?
      gerbiilien käyttäytymisessä ei ole poikkeuksia sukupuolesta huolimatta. Eri asia on nää 'kiimapainit' ja johtajuustappelut, mutta sama asia on kyseessä kuitenkin.
      2.Mitä ruokaa voin antaa gerbiileille?
      suosittelen ihan gerbiilille tarkoitettua ruokaa. meillä tytöt niitä ainakin syö, vaikka tarjolla olisikin sekayrsijänruokaa.
      3.Miksi gerbiilit purevat sormeen?
      ne maistelevat kaikkea. Iines (oma gerbiilini) haukkasi korvalehteäni kun kiipeili niskassa :D
      4.Milloin tyttö gerbulla on juoksu?
      niillä on KIIMA, ei juoksut. Googleta
      5.Milloin voi astuttaa gerbiilin?
      väh. 4kk, MUTTA OTA HUOMIOON että gerbiilisi henkinen kasvu keskeytyy. siksi odottaisin että gerbiili olis yli 8kk. pelaisin varman päälle :)

    • kertokaa1

      meillä on 2 kpl gerbiilejä toinen on Musta ja toinen on vaalean ruskea jolla on valkonen maha musta on monesti mennyt sen toisen päälle ja se musta haistelee myös sen peppua ja se on myös paljon pulleempi mitä ennen ja se tekee koko ajan pesää ja se on arempikin

      • kertokaa1

        ne ovat 6-7kk en muista mutta jotain 6-7kk


      • gerbiilienomistaja!!
        kertokaa1 kirjoitti:

        ne ovat 6-7kk en muista mutta jotain 6-7kk

        Ja odota 30pv.(varman päälle!) jos mitään ei tapahdu voi kyse olla jostain muustakin kuin raskaudesta. voit etsiä tietoa kirjoista ja netistä.
        Itse olen lukenut kirjoja :minun lemmikkini:gerbiili,Engelbert Kötter(kirjoittanut) Gerbiilini ja minä,Engelbert Kötter:Gerbiilit. Kirjastoista löytää hyviä ja hyödyllisiä kirjoja:-D


    • gerbunero

      Varmista nyt eka se sukupuoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Jos toinen on uros , erottappa ensiksi ne toisistaan, ne parittelevat heti poikasten syntymän jäkeen. Jaaaaaaaa sitten raskaus on siinä 23-26.pv kestävä. Toisella gerbiililläsi on luultavasti kiima, jolloin sitä astutaan tai se astuu ite muita, en o ihan 100% varma kumpi se nyt oli,mutta kuiteskin.

    • Gerbiili-Fani :3

      - Pureminen ainakin johtuu: Aggressiivista, pelosta, tai gerbiili haluaa vain maistaa sinua.

      - Anna niille vaan samaa ruokaa kuin ennen. (:

      - Laita ensin vaikka poika gerbiilit juoksentelemaan ja sitten kun oot laittanu ne sinne terraarioon, niin laitat sitten tyttö gerbiilit juoksemaan.

      Juu muutama vinkki vaan! ;)
      Itselläni on 2 poika gerbiiliä, niin en osaa oikeen neuvoo sua enempää. :D

      Toivottavasti auttoi edes vähän, tai jtn. Hehhe! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe